Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
karolka84 napisał(a):
no jak zmutowane to i trojaczki moga byc hahaha 😜 😜 😜

Karola, MISTRZ!!!! 😁 😁 😁 😁 się uśmiałam z rana, dzięki 😉

no cóż Doti, marzenia się spełniają 😜 będzie dobrze!! jeszcze nie gratuluję, czekam, aż potwierdzisz 😘 i kolejne forum otworzysz 😁

Isa, boli!! 😞 biedny Szymuś, jak czytałam opis sytuacji, to aż mi się łza zakręciła, bidulek malutki :**

Pati, jaka ona długaśna!! 🤪 🤪 🤪 śliczne dziewczyny jesteście i chyba osiągnęłaś cel z suwaczka 😉

Latka, buziaki dla Tymuśka!! 😘 😘 😘

ja też nie ćwiczę!! nic a nic!! a biegać miałam i chodakowską zaczęłam, nawet przez jakiś czas ze schodów korzystałam zamiast z windy, ale to wszystko było na chwilę, o!! leń ☺️

• Mamusie
Isa to nie mdłości. Bolał mnie żołądek tak że myślałam że zemdleję. Fakt, że jadłam raz dziennie a w międzyczasie Lusia po mnie skakała trochę....
Ok 6 tygodnia.
Byłam tak przejęta chorobą Lusi że nawet nie zauważyłam braku okresu.

A teraz oglądam wózki i łóżeczka piętrowe..... trzeba będzie się przeorganizować zupełnie. I wprowadzić żelazne zasady w domu.

• Mamusie
Doti troszkę optymizmu!! nie będzie tak źle... 😉
na Twoim miejscu umówiłabym się do gin na potwierdzenie...
zasady same wkroczą... Mati za rok będzie już duży i samodzielny i napewno będzie dużo pomagał, a Lusia będzie prawie 2latką... więc nie ma tragedii... 😘

• Mamusie
Inirtam wczoraj było dobrze, dziś jest już super. Mati chodzi za Lusia ze stetoskopem i ją bada 🙂
Noc była okropna - Lusia budziła sie często, oczy wielkie jak spodki i taki strach w nich.. chyba nie kojarzyła gdzie jest i bardzo się bała, nawet na ręce do mnie nie chciała.... Do tego Mati z pokrzywką i M z bólem brzucha... no i jeszcze o teście myślałam... i prawie nie spałam..

Jak myślicie czy Mati mi nie spadnie w nocy z piętrowego łóżka? Boję się co będzie jak zechce do nas przyjść zaspany...
chyba trzeba będzie w coś takiego zainwestować: http://allegro.pl/lozka-lozko-pietrowe-sosnowe-2-osobowe-zjezdzalnia-i3543082885.html

• Mamusie
Dzień dobry
Co to za poranek 🤪 Doti Gratulacje 😘 😘 😘 co za wieści 😉 czekamy na potwierdzenie!
BUZIAKI DLA TYMCIA:*

Doti Wydaje mi się że za te 9msc Mati będzie na tyle duży że u góry będzie mógł spokojnie spać 😉
Iza mam nadzieję że paluszek małemu szybko się zagoi. A Ty się trzymaj :*

Dopiero teraz udało mi się zebrać mocz Krzysia. Cała noc znów nie przespana... ledwo żyje. Jak już wstaliśmy to mały nie miał temperatury. Zobaczymy jak będzie w dzień. Jutro o 4 musimy wyjechać na lotnisko... 🤢

• Mamusie
jak taki wędrujący to nie wiadomo jak to z nim będzie. Znam i dużo starsze dzieci które wędrują na śpiocha i takie lepiej trzymać blisko ziemi...
Krzyś myślę że też będzie wędrujący bo i teraz jak lekko się przebudzi w nocy to musi poraczkować w dłuż i w szerz łóżka. Dlatego śpi własciwie na ziemi, bo na samych materacach...

• Mamusie
mój to nawet przez sen wędruje po całym łóżku, dziś tak pierdyknął głową o zagłówek, że guz na pół głowy 🤨

a jak Mati wędruje, to może i na zjeżdżalnię nie trafić, tylko drugim zejściem "zejść"... ale generalnie fajne łóżko 🙂

pogoda u nas taka masakryczna, że nawet okna nie otwieram... nie mówiąc o spacerze... nie pada, więc może na chwilę wyjdziemy, ale dosłownie na jakieś 15-20min, bo koszmarnie wieje... młody śpi drugą godzinę, w domu mam wszystko zrobione i normalnie chyba się nudzę 😜
a w zeszłym roku tak było przyjemnie, cieplutko o tej porze, ech...
aż z tego wszystkiego zaczęłam szukać czapek, szalików, rękawiczek... jak myślicie, co lepsze dla maluchów szalik, komin czy taki kołnierz?

• Mamusie
biedny Tym 😞 mój też się w nocy poobija. A najgorsze jak zaspany wstaje i próbuje coś w pokoju robić... W ogóle ostatni tydzień ma taki problem ze snem, że ja nie daje rady już z nim i widzę że mój M też 🤢
Zobaczymy jak będzie wrzymie. Powinien lepiej spać bo dużo na dworze będziemy.
Najgorsze że nie wiem co spakować. tutaj już jesień, a tam niby 25 stopni 🥴

• Mamusie
initram- komin lub kołnierz
np.
http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/niemowl%C4%99-ch%C5%82opiec-%283-36-miesi%C4%99cy%29/akcesoria/dzianinowy-golf-c269291p1293783.html
lub
http://www.pakamera.pl/szaliki-0_12146504_g2089.htm

mój sie już z rykiem obudził. i tradycyjnie dosypia na mnie..

• Mamusie
mój Syn się przestawił chyba już całkowicie... śpi tylko raz dziennie... tak 2,5-3h ... teraz właśnie mineło 2,5h... wstanie, zje obiadek i śmigamy na spacer...
u nas też wieje strasznie więc pewnie będziemy chwileczkę... i przed snem kolejny kilkuminutowy spacer na lepsze spanie... 😉

jestem na allegro i tak jak inirtam poszukuje czapek, szalików, rękawiczek itp...
i chyba kupie jeden komplet czapki i szaliczka, i na zimę coś pod styl kominiarki...

co do obijania o łóżeczko to u nas to samo - ciągle słysze jak o coś zawadzi...

• Mamusie
Hej dziewczynki 🙂
Tak dawno nie wchodziłam na forum, a tu takie wieści... Doti, moje gratulacje!!! ja na twoim miejscu też nie byłabym zachwycona, ale skoro masz już dwójeczkę, to organizacyjnie sobie z jeszcze jednym brzdącem poradzisz 🙂
Spóźnione życzonka urodzinowe dla wszystkich roczniaków 😘

U nas po malutku jakoś leci, Kuba jest teraz z moją babcią przez tydzień, bo ja w pracy zastępuję tatę, troszkę odpocznę od młodego. Ale jednak rok przyzwyczajenia robi swoje, brakuje mi go 😞

Buziaki dla Was 😘

• Mamusie
Dzień dobry Mamusie!
Bardzo dawno mnie nie było - praca, Marcinek, praca, Marcinek itp...
wczoraj pierwszy raz zaczęłam podczytywać i tu proszę od razu na takiego newsa trafiłam. Doti-na pewno się ułoży, gratulacje 🙂

a ja też w ciąży jestem - 13 tydzień. u nas też nie do końca zaplanowane, ale się cieszymy, bo po roczku Marcinka mieliśmy się zacząć starać. wyszło troszkę wcześniej. ciąża niestety zagrożona-już przerobiłam chyba wszystkie dolegliwości-najpierw krwawienia, cały czas mdłości 24h na dobę i jeszcze przeziębiona jestem :/

jestem teraz na zwolnieniu więc będę zaglądać.

no i wszystkim roczniaczkom niedawno obchodzącym swe święto życzymy wszystkiego naj, naj, naj 🙂

• Mamusie
Buffy!! Gratulacje!! 🤪 🤪 🤪
zaglądaj do nas częściej 🙂

Marylu, właśnie o takim kominie myślałam albo dzianinowym, coś w tym stylu http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/niemowl%C4%99-ch%C5%82opiec-%283-36-miesi%C4%99cy%29/akcesoria/dzianinowy-golf-c269291p1323670.html
tylko może babcię poproszę, żeby nam zrobiła 😉

no i golf też właśnie tego typu brałam pod uwagę

idziemy jeść obiad 😉

• Mamusie
Dziękujemy za gratulacje.

Na pewno będę teraz częściej zaglądać-na zwolnieniu ma się dużo czasu-hehe 😉

udało mi się dokopać do fotek z imprez urodzinowych-widać, że wszystkie udane-dzieciaczki piękne 🙂
u nas też fajnie wyszło - postaram się potem jakąś fotkę wstawić.

Doti - damy radę 🙂 ja mam termin na 5.04 - to Ty pewnie jakoś końcówka maja?