Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Wanilka, powiem Ci tak okrycie na nozki maja niektore tego typu juz w komplecie, ja nie mialam i uzywalam po prostu kocyka zima.
Z tym, ze musisz sie liczyc z tym, ze takie male kola na sniegu to jest maniana 🙂) Ja tylem przez zasypy jezdzilam.
No, ale duze kola najczesciej maja spacerowy od wozkow 3 w 1, i sa ciezkie, wiec u nas odpada zdecydowanie!! bo dla mojej mamy musi byc lekki wozek, bo ma problem z kregoslupem...

Isa, podawaj leki tak jak masz przepisane 50 ml traktowalabym jak do syta.
Ja podaje D3 jak mi sie przypomni szczerze mowiac, predzej pomieszalabym z mala iloscia mleczka, albo do buzki bezposrenio niz z lekami..

Fajne na przyszlosc: najnowsze dane :
http://www.imid.med.pl/klient1/uploads/poradnik.pdf

• Mamusie
Witam sie 🙂
Iza biedny Szymonek, tyle lekarstw musi brac 🤨 usciskaj go od cioci Karoli 😘

Ula ma wozek bebetto solaris 2 w 1 ,dobrze sie sprawdza z gondola i mam zamiar dlugo uzywac do jakos spacerowki 🙂 nie jest ciezki, do auta sie miesci, wiec super 🙂

Ula znow wczoraj zasnela o 19.30, pozniej pobudka na jedzonko o 21.30, 00.30 i 4. O 6 sie na dobre obudzial i zaczela sobie w lozeczku spiewac 🙂 zalamalam sie, bo ledwo jarzyłam o tej godzinie, no ale wzielam ja do siebie, dalam cyca, przytulilam, zgasilam swiatlo i zasnelysmy 🙂 obudzilysmy sie o 9 🙂 🙂

• Mamusie
agn36 napisał(a):
Isa

Pati ja kupiłam cały zestaw, gondola, spacerówka, fotelik ale można też chyba kupić osobno, tylko nie wiem czy się opłaca 🤔 No a prowadzi się rewelacyjnie 😁

ano właśnie, czyli generalnie jednak takie rączki-poręcze są w przypadku wózków 2w1 czy 3w1 a typowych spacerówkach chyba tylko te podwójne, niezbyt wygodne..

ja kupowałam też wózek 3w1 więc stelaż będę mieć ten sam i koła są na szczęście pompowane, więc dobrze się jeździ po każdym podłożu
o taki, tylko, ze fioletowy
http://wozki-foteliki.pl/uploady/roan/teo/roan_teo2.jpg

• Mamusie
Hej 🙂
Najlepszego dla Kuby 😁
Isa myślę, że dla Szymka 50 ml to syty posiłek 🙂 Prawdopodobnie te leki mają na celu zwiększyć jednorazową porcję zjadaną przez małego, więc z czasem będzie lepiej 🙂 Nie załamuj się, nie denerwuj, będzie dobrze 😁
U nas noc w miarę, Ibum chyba pomógł, ale widzę, że małego dziąsła cały czas wnerwiają 😞 Dziś M przywiezie Dentinox, zobaczymy czy zadziała.
My mamy Jedo Bartatiana 2w1, spacerówka na razie leży i czeka 😆 W gondolę mały się jeszcze mieści, specjalnie wybierałam ten wózek, bo gondola jedna z największych na rynku 🙂 Jako spacerówka będzie duży i ciężki, ale pewnie kupimy używaną parasolkę na lato i będzie git 😁

• Mamusie
Wanilka na następną zimę to się do sanek przesiądziecie 😜
Pati może i racja że są trochę mniej wygodne, ale jak ktoś potrzebuje parasolki za przystępną cenę to niestety wyboru za dużego nie ma. Ja kupowałam z myślą o podróżach z synem busami więc musiał być naprawde kompakt.
Agn jeśli ten płacz to jednorazowo to może miała za dużo wrażeń w ciągu dnia? Bo u nas jest tak, że zaczyna wyć, dostaje smoka i śpi spokojnie dalej do rana (nie licząc budzenia na cyca ale to bez płaczu).
Isa ja z lekami nie pomogę ale myślami jestem z Wami caly czas :* Na pocieszenie mogę Ci napisać że u nas byle katar jest powodem do lamentów babci M i szukania mojej winy. Zawsze jest moja wina...
Madzia buziaczki dla Kubusia :* :* :* :* :*

• Mamusie
Dzień dobry.
Mały śpi na pierwszą drzemkę od 10 więc nadrobiłam zaległości na forum. Spał ładnie bo jak zasnął o 22 to wstał przed 7, zjadł i pospał do 8 🙂
Ale ostatnio muszę mu dawać MM na noc bo się najeść biedny nie może. Zjada 2 cyce i dalej głodny 😮. Ja nie wiem co się dzieje. Wczoraj go karmiłam o 20 i o 21, dałam mu MM i zasnął.
A dzisiaj rano od nowa karmienia 7, 8 i 9 🤢
Sto lat dla Kubusia.
Szymkowi szybkiego powrotu do zdrowia.

• Mamusie
Ja w sezonie wiosennym i letnim cały czas używałam wózka typu parasolka i nie narzekałam na na niewygodę a ze starszym miałam podobny tylko starszy model- http://allegro.pl/wozek-spacerowka-baby-design-travel-parasol-kocyk-i2980217424.html Wolałam ten mniejszy niż spacerówkę od głębokiego wózka.Myślę, ze to kwestia przyzwyczajenia 😉

• Mamusie
Pati podobny do mojego 😁 W moim wózku też są koła pompowane, opony gładkie więc nawet jak jeżdziłam po śniegu to póżniej spokojnie mogłam wjechać do domu, bo nic się kół nie czepiało. Jestem naprawdę zadowolona 😁 A ten co ty kupiłaś też kiedyś brałam pod uwagę 😁

Doti pierwszy raz tak miała i płakała do rana, faktycznie może to nadmiar wrażeń 🤔 Wrócił tatuś i nosił, przytulał, podrzucał 🤔 Wytarmosił ją za wszystkie czasy 🤔

Isa ja jeszcze dodam, że moja córcia też nie je za dużo, robię jej zawsze 150 ml mleka z czego ok 80 ml-60 ml zawsze zostawia (za wyjątkiem wieczornego i nocnego karmienia). Dlatego staram się, by przerwy między karmieniami nie były dłuższe niż 3 godz. I przed karmieniem tak z pół godzinki nie daję nic do picia (chyba, że troszeczkę) bo jak zapełni brzuszek herbatką to mleczko się nie zmieści 🥴

Sandra no to podałaś mi lekturę na wieczór 😁

Moja znowu śpi (już od 30 minut) 🤔

• Mamusie
Kuba po wielkim boju, zasnął w łóżeczku...
Nie wiem czemu tak się broni przed spaniem, jak widzę,że zmęczony i marudny jest... :/
My od wczoraj dajemy kaszkę z glutenem, pediatra mówiła,że po łyżeczce do deserku lub obiadku, więc tak robimy. Kupka była dzisiaj zielona, ale nie wiem czy to od glutenu czy szpinaku??

• Mamusie
Isa...wszystko będzie dobrze, dzieci chorują i nic na to nie poradzimy. Mój starszy syn ciągle miał gorączkę do 40 stopni i ryczał po nocach, leczyli go na zapalenie płuc, aż w końcu znalazł się mądry lekarz i dał mu leki na astmę. Teraz ma 194 cm i jest zdrów jak ryba 🙂

Wikki...a coś Ty ubrała go w takiego diabełka ? Przecież on grzeczniutki jest 🙂

Wczoraj byliśmy na szczepieniu. Izula waży 6870, a w obwodzie ma 42 cm. Ledwo mieści mi się w bodziaki 80-siątki, duuuży brzuchol jej przeszkadza. Karmię tylko piersią i czasem deserek podaję. Dziś tatuś w nocy ją bawił to odespałam sobie 2 poprzednie nocki, o ile można mówić o odsypianiu 😁
Narazie koniec ze szczepieniami, aż skończy rok..uff. Za miesiąc tylko mamy pojawić się do kontroli.
Qrcze nie byliśmy jeszcze u okulisty. Mam pytanie do dziewczyn ze Szczecina, macie jakiegoś dobrego okulistę dla dziecka ?

U nas leje i ciemno się zrobiło...dziś siedzimy w domu 😞 😞 😞