Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hej mamusie,
my ciagle spedzamy dni na dworze wczoraj 24 stopnie gooraco bylo, mala biegala w rompersie, ja niestety mam swoje ostatnie dni dzis i jutro i w poniedzialek do pracy...ehh ale pociesza mnie to ze to tylko 3h 🙃 zleci szybko i dzien dla mnie 🙂
wczoraj ostatnie zakupy do pracy - spodnie i oczywiscie ubranka dla Naishy,

u nas klamotow co nie miara tez 🤢 chodzik, lezaczek, pchacz (odkupilam ostatnio), slimak na biegunach, to kolo-siedzisko, krzeselko i tysiace zabawek nie mam juz miejsca zeby tego trzymac 😁

w ogole wiecie co Naisha wyprawia w tym kole ? doslownie odpycha sie i skacze rekoma na podlodze laduje i sie zatrzymuje bo nie wie co dalej zrobic, ale samo to ze z tego kola po prostu wychodzi na kazdy mozliwy sposob, tak samo z lezaczka! az strach ja gdziekolwiek zostawic 🤢

pogoda do d.. pewno zaraz sie rozpada a wczoraj tak pieknie bylo eh!

Latka a jednak petitke kupiliscie! super wozek jestem z niego zadowolona, ale jeszcze uzywam graco symbio, pozatym Naisha maty nie lubila wiec ja sprzedalam juz dawnoo temu, ajj bidulko wiem co czujesz po powrocie z Polski! bedzie dobrze potrzebujesz czasu!

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dobry.
wszystkiego najlepszego dla byłych solenizantów!! niestety nie jestem w stanie codziennie zaglądać na forum i duużo mnie ominęło ;/ staram się was nadrobić.

u nas pozytywnie, po dwóch dniach calutkich spędzonych razem Szymek ciągle chce mieć mnie na oku a jak się gdzieś ulatniam to wpada w szał. więc już widzę poniedziałkową rozłąkę na cały tydzień ;/ dopiero teraz potrafię docenić każą chwilę z moim łobuzem...
wczoraj pogoda cudna, grill, spacery i odpust w kościele zaliczony, Szymon grzeczniutki, bawił się pół mszy a drugie pół przespał, na koniec się obudził bo podostawał stertę zabawek z kramarzy 😁
...a dzisiaj od rana pada deszcz, grad i mega zimno...
syn śpi, mąż na zakupach a ja przy kawce postanowiłam do was naskrobać wkońcu dłuższego posta 😉
no i zaraz uciekam do nauki bo mam na poniedziałek wszystko wiedzieć o promocjach, gratisach i nowych cenach... 🤔

natalia zdrówka dla Majeczki, oby jej przeszło. ale jak nic się nie zmieni to uciekajcie do szpitala!
Doti pytałaś o przepis na budyń:
120 ml przegotowanej wody
4 miarki mleka
łyżeczka mąki ziemniaczanej
żółtko lub pół (w zależności od wieku dziecka)
W 20 ml wody rozpuszczamy mąkę i żółtko. Gotujemy osobno 80 ml wody. Do ugotowanej wody dodajemy mąkę z żółtkiem i chwilkę gotujemy mieszając. Przestudzić.
Mleko rozpuszczamy w pozostałych 20 ml ciepłej wody i dodajemy do budyniu. można polać sokiem
inirtam brawa dla Tymka! radzi sobie chłopak!! 🙂
Karolka ja używam chodzika tylko jak muszę iść do wc albo jak widzę że chce troszkę tam pobyć i zazwyczaj jest tam tylko chwileczkę bo szybko się denerwuje i chce chodzić i przewracać się przy szafkach 😁 tak samo denerwuje się jak go podnoszę albo pomagam, chce sam i koniec... więc coś czuję że chodzik za niedługo pójdzie w kąt razem z innymi rzeczami typu mata, karuzela itp...

miłego dnia! 🙂

• Mamusie
Nie ogarniam tej mojej dziewuchy!!! teraz wypila 120ml mleczka,bo wiecej nie zrobilam bo po co mialo by byc wylane i ciagnela do pustej butelki...a ona moze tak poprostu juz ma,że starcza jej tylko tyle.Kiedys tez tak miala. Biegunka narazie odpuscila...zobaczymy.Teraz śpi 🙂 juz jestem spokoniejsza.

• Mamusie
Natalia, zawiarowania z Majeczką masz raz dobrze , raz gorzej, oby juz sie poprawilo na stale.

iza, dobrze , ze spedziliscie razem z Szymkiem troche czasu i od razu sie lepiej poczulas na pewno , ale Ty jak zawsze zabiegana , skad Ty na to bierzesz sily, podziwiam 🙂 noale wiadomo, jak trzeba to trzeba 🙂

dzonatalie, jednak petitka 🙂 tez jestem super zadowolona, leciutko i miekko sie prowadzi , wlasnie wrocilismy z zakupow, nawet nie przyuszczalam ze az tak fajny bedzie, mam tylko nadzieje ze technicznie sie nie bedzie psuł

a u Tymka rano po spaniu pojawiły się na ustach czerwone plamki, na dolnej wardze dwie i na gornej jedna, takie czerwiensze , jakby to opisac...jak poparzenie, nie mam pojecia od czego to moze byc?! moze przez noc wyskoczylo przez to wszystko co pcha do buzi, moze rano czyms zadrapal jak ja jeszcze spalam a M patrzyl na niego jednym okiem 😮 posmarowalam sudocremem jak spal zeby nie zlizal, niby troszeczke zjasnialo ...przez co to moze byc?????? chyba nie przez jedzenie cos takiego ???

• Mamusie
Tak tak wokol ust to tez ma takie od sliny i pchania do buzi Wszystkiego, ale ma na ustach takie ciemniejsze plamki jakby właśnie poparzone tak porownuje, nie wiem czy u dziecka moze byc opryszczka czy co to jest..pierwszy raz widzę takie coś znow usnal to posmarowalam sudocremem

Słonko wyszło bo rano było paskudnie ale wieje i zimno..

• Mamusie
A my po obiadku pospacerowalismy, bylismy w parku i na placu zabaw, spotkalam kolezanke z synkiem dwa miesiące starszym od Tymka, jakos czas zlecial , przeprowadzila sie blisko nas 🙂.
Teraz Tym cos wymysla po kapieli nie chce spać, jeszcze zrobił kupe...i babcia go wziela na dół do wózka..

Jak usnie to ja tez prysznic i poloze się szybko jak wczoraj. ..
Jutro jak nie będzie padac rano jedziemy na ten car boot sale 🙂

• Mamusie
Witam się wieczorkiem 🙂

Karolka Ulcia jaka drobniutka, jeszcze w gondoli się mieści 😁

U nas dzisiaj znowu pięknie a na tarasie, gdzie nie wieje było wręcz gorąco i Maja od południa była w samym bodziaku 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/832/p5040069n.jpg/][IMG]http://img832.imageshack.us/img832/4636/p5040069n.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Hehe Malgosia to moj przyszywany synek :P wyczekany siostrzeniec chrzesniak moj 🙂 Nikodem w sierpniu skonczy 4 lata, jest udany gadula 🙂 brakuje mi go tu w UK strasznie, dziekuje za komplement 🙂
A Twoj starszy to ile ma lat ?? 🙂 taki powaznyy 🙂

• Mamusie
Agn śliczne łózeczko,jaki to model.Bo tez mamy zamiar kupic,bo na wakacje i do ciotek musi byc jednak turystyczne.
A u nas wielka poprawa.Byłysmy na spacerku,o 16.30 Majka zjadla 100ml mleczka na spacerze sobie troszke pospala,przyjechalismy do domu i się ładnie bawiła i śmiała 🙂
o 20 kąpiel i wypiła aż 150ml 🙂 🙂 i jedna kupka była już nie luźna 🙂
Także może juz wszystko wróciło do normy.
Jutro też ma być 20 stopni i słonecznie,fajnie by było,bo może Maja taka na tą pogodę była..
A nie pochwaliłam jej z jednym: piła soczek (jabłko,malina,winogrono) ale z łyżeczki,ważne to 🙂

• Mamusie
hehe Agn a no miesci sie jeszcze w gondoli, ale na styk 😁 dobrze, ze wozek kupilismy z najwieksza gondola jakie byly 😜 za cholere nie chce w spacerówce jeździć, tutaj sie rozwali, zabawki dookola i moze jechac 😜 jutro robimy kolejne podejscie ze spacerówką 🙂

Latka ja tez sie zdziwilam, ze masz starszego synka 😜 no ale wszystko mozliwe 😉

• Mamusie
Natalka nie wiem, jaki to model. Jutro zerknę 🤔
Ja na razie go nie składam, jak jest ładna pogoda wyjeżdżam z nim na taras z Mai pokoiku i tam się bawi. A takie "normalne" łóżeczko stoi w naszej sypialni 😁
Jestem zadowolona z tego łóżeczka i Majka chyba też 😁

Karolka moje dziecię też nie do końca lubi siedzieć w spacerówce 🤔
Na szczęście w łóżeczku na tarasie spędza mnóstwo czasu 😁 Wkładam jej tam zabawki, herbatkę a sama mogę poleżeć na leżaku 😁

Nawet ostatnio obiadów nie gotuję, bo mój M wymyśla dania z grilla 😁

• Mamusie
Hej wszystkim 🙂

Na początku dziękujemy za życzenia dla Natalci z okazji kolejnego skończonego miesiąca 🙂
Korzystamy z każdej możliwej chwili, aby jeszcze się sobą nacieszyć nim wrócę do pracy. A zaczynam już odliczać godziny. Pocieszam się, że już o godzinie 14.30 powinnam być codziennie w domu, więc jeszcze będzie pół dnia, aby coś wspólnie porobić. Ale i tak na samą myśl o powrocie do pracy zaczynam tęsknić za moim robaczkiem 😞 No ale taka kolej rzeczy, niestety 😞

Ogólnie weekend majowy spędzamy razem, leniwie, sympatycznie i głównie na świeżym powietrzu, bo pogoda jest super na północy Polski 🙂

Marylu, ja mięsko robię od razu z obiadkiem i zamrażam. A cukinię zrobiłam w dwóch wersjach – z ziemniakiem i indykiem oraz z ziemniakiem i żółtkiem. I Młoda wcinała aż jej się uszy trzęsły 😁 Jak tam górne jedynki u Krzysia? Wyszły?
Pati, dobrze, że się Gabrysi poprawiło i że to „tylko” trzydniówka. Współczuję tych nerwów i strachu. Na szczęście już po wszystkim 🙂
Natalia, spóźnione buziaczki dla Majuni 😘 😘 😘
Efek, dobrze, że z M porozmawiałaś. I trzymam kciuki w poniedziałek. Daj znać, co w pracy ustaliłaś.
Isa, trzymam kciuki, aby udało Ci się wszystko ogarnąć, poukładać i jakoś pogodzić. Początki zawsze są trudne. Korzystaj z każdej możliwej wolnej chwili, aby być z Szymkiem. Buziaki dla Was obojga 🙂 Dasz radę 🙂
Inirtam, super, że Tymek zaczął raczkować 🙂 Moja na razie jest pełzakiem 😁
Karolka, a Ulcia jak zwykle przeszczęśliwa na zdjęciach 😁
Agnieszka, Maja też taki pożeracz zabawek jak moja Nata 😁 No ja się niestety nie odważę jeszcze mojej w samym bodziaku puścić, bo mimo pięknego słońca, u nas temperatura jeszcze w granicach maksymalnie 17 stopni w słońcu.

Dziewczyny, a jakie jogurty podajecie dzieciaczkom do tych miksów z owocami?

Spokojnej nocki 😘