Skocz do zawartości

Wrzesnióweczki 2012 | Forum dla mam

Doti_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
pestko moja mala tez tak wymusza placzem noszenie wiec nie da sie jej tak polozyc i zostawic jak biedna az sie zanosi;/
mojej sie cos uruchomilo w dzien nie spala prawie wcale i teraz kwiczy nieziemsko na rekach zasypia jak ja odkladam do lozeczka to spi max 15 otworzy oczy poczuje ze lezy i kwik 🤢

• Odpowiedzi 18,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos_m

1712

• karolka84_m

1970

• Doti_m

2393

• latka_m

1749

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
To nie jest to, ze dzieci wymuszaja noszenie... Po prostu one chca czuc mame, w koncu 9 miesiecy byly z nami caly czas, gdziekolwiek bysmy sie nie ruszyly 🙂 Wiec kwestia uczenia chyba malo co ma do rzeczy... a co zostawic malucha jak beczy, zeby sie przyzwyczajal do lozeczka?? To sa za male dzieciaki.
Tez bylam madra przy Nadii i za wszelka cene chcialam ja nauczyc lezenia w loezczku i sie nie dalo 🙂

Ja tez jem co chce 🙂) Dzis maz mnie uraczyl jakimis paluszkami krakersowymi w papryce ;// Wynalazek 😉 Ale jak wciagnelam jednego to reszta poszla sama 😉
A co do piwka, ja dzis polozylam mala i sobie na lecha free pozwolilam, a jak chodzi o zwykle.. mleczko sciagnac i dwa razy butle podac i problem z glowy 🙂
Choc mi w sumie jakos nie brakuje...a taka napalona bylam na to piwo po porodzie.. ale teraz jestem taka wyrabana, ze o 21 to najchetniej bym spala...

• Mamusie
cześć laseczki 🙂

nie odzywałam się bo generalnie nie mam neta, na razie ciągnę z telefonu, musimy mową umowę załatwić a ciągle nie ma czasu

jutro moja Gabrysia skończy dwa tygodnie, dziś byliśmy u pediatry i waży już 3800, czyli od najniższej wagi ze szpitala 0,5 kg przybrała, a na bioderka za dwa tyg idziemy już.. może u nas nie ma takich kolejek jak w Poznaniu, bo sandra pisała, że dziś umawiała się to wpisali ją na 20. listopada.... 😮

Gabi tez jeszcze nie ma do końca ustabilizowanego rytmu spania i karmienia, czasem budzi się co godz, czasem 2-3, ale nigdy nie mogę sobie zaplanować nic bo nie wiem kiedy jej się zachce jeść i spać.... mam nadzieję, że do ukończenia 1 m-ca się to unormuje...

no i karmię piersią, wiecie jakie mam parcie na słodkie!! 10 razy większe niż w ciązy.. nie wiem czy to normalne??
no i w sumie jem prawie wszystko co chcę, ciastka, pomidory, ogórki na kanapkach.. bo ile można serek jeść, na razie wykluczyłam cebulę, czosnek, ostre przyprawy i warzywa wzdymające (kapustę, fasolę), dziś najadłam się malin... nie wiem czy można czy nie??
póki co mała nic się nie skarży, a ja też muszę jakieś owoce i warzywa jeść, w końcu witaminki potrzebne

• Mamusie
Hej kochane,
Isa sprobuj moze suszarki do wlosow,albo cokolwiek co szumi moja zawsze sie uspokoi,choc na szczescie juz nie musimy stosowac.
Marylu ja jeszcze kupilam Otrivin bo wszedzie na forach mamy zachwalaly i mozna u niemowlaczkow stosowac, nie klasc na plasko bo wtedy najgozej sie oddycha,no i ta masc majerankowa.A te olejki zeby lepiej sie oddychalo to nawet w Uk w aptece kupisz.Oby sie Krzysiowi szybko polepszylo.
Starsza juz od godziny spi a mala dalej cos zasnac nie moze ale przynajmniej spokojna.
Spokojnej nocki mamusie 😘

• Mamusie
No to chyba zaczne jesc w miare normalnie, chociaz wtedy przestane tak ladnie chudnac 🤔 ja nie odciagam mleka poki co - mam akurat tyle ile potrzeba na bierzaco Uli, a laktator mnie wkurza, wiec czeka jak juz bedzie koniecznosc odciagniecia pokarmu... 🙂

Ulka uwielbia jak ja dziwne odglosy otaczaja - uspokoaja sie przy pralce, farelce, suszarce, odkurzaczu, a nawet ostatnio sasiad cos wiercil to sobie spokojnie lezala i sluchala co to tam sie wyrabia 🙂

• Mamusie
Witam sie i ja .
Noc w miare ładna zasneła o 20 obudiła sie o 1 i potem o 7 wiec pospałam sobie troszeczke.
Powiedzcie mi kochane czy Wasze maleństwa też mają takie problemy z zassaniem smoczka moja to az 30 min w nocy probowala i w koncu jej sie udalo to w sekunde zasneła 🥴 ?
Dzisiaj idziemy do pediatry na wizyte zobaczymy jak tam Wiki przybiera 🙂
Moja Wiki jak je cycka to się przy tym wierci , kreci , pojekuje i nieraz prezy czy to normalne ?
Śmieje sie ,że moge isc na wybory rozciagnietych sutkow 😁

• Mamusie
Cześć Kochane 🙂
Mixi u mnie Luśka tak samo jak je to czasem się tak wkurza strasznie, jęczy, stęka, warczy i głową kręci...

Pesteczko pamiętaj, że mlekiem sztucznym bardzo łatwo przekarmić i utuczyć dziecko. Wydaje mi się że powinno mieć określone pory jedzenia bo będziesz miała małego tłuścioszka później....

• Mamusie
Dzień dobry mamuśki...
wczoraj ponarzekałam troszkę na synka... wypłakałam się razem z nim, odstawiliśmy cyrk i oboje ryczeliśmy do 22... i później w nocy budził się co 2-2,5h na jedzonko a jak się najadł to sam zasypiał w kołysce bez lulania... no i teraz sobie grzecznie śpi od 7 🙂 to pierwsza taka spokojna noc za nami... mam nadzieje że nie ostatnia 🙂

piersi mam jak balony 😁 przystawiam go raz do jednej a raz do drugiej... ale on się zazwyczaj najada z jednej piersi... coś czuje że dzisiaj laktator pójdzie w ruch... a co do jedzenia mam jakąś blokade i zanim coś zjem kilka razy muszę się zastanowić bo mam jakieś głupie obawy o bóle mojego malucha 😮
aaaa pochwale się 😁 😁 schudłam 10kg od porodu 😁 jestem nieziemsko zadowolona... jeszcze 5kg i waga sprzed ciąży... czekam jeszcze aż przestanie boleć i ciągnąć rana po CC żebym mogła porobić brzuszki 🙂

mixidixi mój mały to samo... jak ssie pierś to czasami zachodze się ze śmiechu... pręży się, kwiczy, śmieje... i robi dziwne miny... no i jak próbuje dać mu smoka to ryczy i ma odruch wymiotny... chyba że na pół śpiąco mu go wepcham bo moje sutki są mega zmartretowane...

uciekam bo mały zaczyna kwiczyć...

• Mamusie
Normalne, moja tez sie czasami jak maly swirus zachowuje...

A dzisiaj jej po jedzeniu dalam witaminy i puscila po 30min takiego pawia, ze koniec ;//
Moj blad, chyba powinna dostac je przed jedzonkiem 🙂

Mi sie prania nazbieraly 3 pralki, a ze dosc ladnie dzisiaj na dworze.. to chyba wyniose na dwor...

• Mamusie
Mixi nie mam pojęcia jaka to firma bo to wujek mi zamawiaj na ebay-u z wysyłką z Chin 😉 zapłacił za to razem z przesyłką 1 euro 😁 Wygląda jak ten tylko bez napisu Switel: h ttp://allegro.pl/termometr-w-smoczku-switel-bh-310-promocja-i2645633818.html Tylko nie polecam jak dziecko nie umie smoczka zassać. Bo ten jest twardy, długi i chyba mało przyjemny a bez zassania nie utrzyma się w buzi żeby temp zmierzyć. Ze Starszym nie użyłam ani raz tego term. właśnie przez to że on smoka nie tolerował na początku.

• Mamusie
Powiem Wam że ja nosidełka specjalnie nie polecam i wolałabym chustę - ale chusty są strasznie drogie... A nosidełko kupiłam przy Starszym z niewiedzy że nie powinno się w nich dzieci nosić. Chodzi o ułożenie bioderek - w chuście da się dziecku ustawić nóżki w tzw. żabkę, w nosidełku niestety zwisają te nóżki nie tak jak powinny. Na badaniu USG dowiedziałam się że stawy biodrowe kostnieją ok. 4-5 miesiąca życia (przy okazji info. że wtedy dobrze jest zrobić kontrolne USG) więc żeby prawidłowo skostniały to i trzeba nosić prawidłowo. Poza tym dla takiego maluszka chyba nie wskazana jest pozycja pionowa zbyt długo. My korzystamy z tego co mamy, bo przez zimę chusty i tak nie będę używać a na wiosnę może już Mała będzie próbowała siadać to nie będzie konieczności noszenia jej co chwilę.

Sandro ja Ci mogę nasze wysłać (zapłacisz tylko za przesyłkę) hihihi a sama sobie kupię coś lepszego 😉 co Ty na to heheheh Takie mam: