Skocz do zawartości

listopadówki 2012 (z brzuszka:) | Forum dla mam

edithd_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Edithd lepiej zadzwoń do gin, nie jesteś lekarzem, wiec możesz miec wątpliwości 🙂 zapytać nie zaszkodzi !! To ważna kwestia !

Angela super, że jesteś !!! Wysyłałam CI wiadomość na brzuszku, ze tutaj urzędujemy, ale podobno wiadomości nie dochodziły. Bo u mnie o dziwo brzuszek działa..

Oj ciężko już ciężko, ale już niedługo !

Ja tylko pranie powiesiłam i od razu mam skurcze, już prawie ruszyć się nie mogę bo zawsze coś boli.. A brzuch nie jest jakoś bardzo wielki...

U mnie słoneczko, fajna pogoda, to pranie szybko wyschnie

• Mamusie
malduje sie i ja na forum Starych Babć 🙂 mnie też już wszystko boli, zwłaszcza brzuch jak sie tyle przy Wiki ruszam o i jestem mega niewyspana bo przy niej w dzieńnie pośpie 🤢 a w nocy budze się co 2 godz i potem nie moge zasnąć ech.
Wiki już lepiej, ale i nie mam siły się z nią bawić więc póki co bajki. Spała do 10 więc się Jurek cieszył bo i on pospał rano, a ja byłam na KTG i wszystko w porządku 🙂 kolejne KTG w czwartek 🙂

• Mamusie
aallicee napisał(a):
malduje sie i ja na forum Starych Babć 🙂 mnie też już wszystko boli, zwłaszcza brzuch jak sie tyle przy Wiki ruszam o i jestem mega niewyspana bo przy niej w dzieńnie pośpie 🤢 a w nocy budze się co 2 godz i potem nie moge zasnąć ech.
Wiki już lepiej, ale i nie mam siły się z nią bawić więc póki co bajki. Spała do 10 więc się Jurek cieszył bo i on pospał rano, a ja byłam na KTG i wszystko w porządku 🙂 kolejne KTG w czwartek 🙂

Dobrze, że u Wiki lepiej !
Ja mam KTG w pon z rana, to zobaczymy 🙂

• Mamusie
Angela_89 napisał(a):
mnie cos dzisiaj glowa boli 😞
brak checi do zycia!

Ehh aj to samo... już mi sie wszystkie odechciewa, jednak kilka nieprzespanych nocy daje mi się we znaki! Drętwienie rąk doprowadza mnie do szaleństwa 😞

I jeszcze myśl, że dziś cały dzień sama, bo mąż w pracy do 19 a później o 20.30 mają impreze firmową z jakimiś biznesowymi partnerami i musi iśc 😞

• Mamusie
baiser88 napisał(a):
Angela_89 napisał(a):
mnie cos dzisiaj glowa boli 😞
brak checi do zycia!

Ehh aj to samo... już mi sie wszystkie odechciewa, jednak kilka nieprzespanych nocy daje mi się we znaki! Drętwienie rąk doprowadza mnie do szaleństwa 😞

I jeszcze myśl, że dziś cały dzień sama, bo mąż w pracy do 19 a później o 20.30 mają impreze firmową z jakimiś biznesowymi partnerami i musi iśc 😞

mi tez dretwieja rece jeszcze dodatkowo zgaga i skurcze lydek 😞
nie mam juz sily a tu jeszcze po mieszkaniu biega maly brzdac ktory chce sie bawic a ja nie mam na to sily:/
przytylam 17 kg i czuje sie tak ciezko!
ach musze ponarzekac:/

• Mamusie
Angela_89 napisał(a):

nie mam juz sily a tu jeszcze po mieszkaniu biega maly brzdac ktory chce sie bawic a ja nie mam na to sily:/

No tak to właśnie jest, synek chce się bawić a mame wszystko boli 😞 ale niedługo i bedzie miał kompana do zabawy 🙂!

Dziewczyny jak to jest z tymi nosidełkami (fotelikami) ? Bo słyszałam, że nie są takie wskazane żeby dzieciaki w nich nosić.. Ja już sama nie wiem.. mam ten fotelik z x-landera i nie wiem co lepsze, czy przywieźć Małą w gondoli czy w foteliku..

• Mamusie
gosiaczek83 napisał(a):
Co do GBS mi gin mówila ze mam sie zgłosić na pobranie z samego rana o 8 , bo odrazu musi oddać do badania. Wiec mysle ze musi być w miare szybko oddane na swieżo, albo trzymane w lodówce. Ale to tylko moje przypuszczenia... 🙂
Andziucha dobrze że sie odnalazlas 🙂

nie ok, gadalam z babkami z mikrobiologii, NIE do lodówki. ta probówka jestz takim pecjalnym preparatem który utrzymuje świeżość 🙂

• Mamusie
baiser88 napisał(a):
Angela_89 napisał(a):

No tak to właśnie jest, synek chce się bawić a mame wszystko boli 😞 ale niedługo i bedzie miał kompana do zabawy 🙂!

Dziewczyny jak to jest z tymi nosidełkami (fotelikami) ? Bo słyszałam, że nie są takie wskazane żeby dzieciaki w nich nosić.. Ja już sama nie wiem.. mam ten fotelik z x-landera i nie wiem co lepsze, czy przywieźć Małą w gondoli czy w foteliku..

jak bedzie takich dwoch do brojenia to ja oszaleje 🙂
jesli chodzi o te nosidelka-foteliki to ja pierwszego synka w nim przywiozlam do domu wiesz duzo rzeczy jest niewskazanych to po co je robia??

mnie cos czesto pobolewa dol brzucha jak na okres 🥴

• Mamusie
ja nie jestem fanką fotelików. wg mnie są zbyt mocno wyprofilowane dla takich maluszków. my gondole zabieramy. i w 1szym miesiącu woziliśmy tylko w gondoli, ale wiem ze to sprawa indywidualna. nasz fotelik z JANE jest bardzo wyprofilowany, nawet jak juz pozniej K woziliśmy to ja siedziałąm z nią z tyłu i trzymałam go tak zeby bardziej leżała albo podkładaliśmy ten fotelik czymś z 1 striny zeby był bardziej na leżąco...

• Mamusie
Ale naskrobalyscie.Nie bylo mnie kilka godzin a tu 5 stron nadrabiania.Angela super ze jestes z nami w dwupaku.Wieczorkiem wysle linki do lozeczek bo pisze z tel.a tu nie wiem jak linki wklejac-ale bardzo podobne lozeczko mi sie podoba i dla meza tez co ma Baiser takie kremowe jasniutkie ale to wysle wieczorkiem bo maz dzis do 15 jedziemy na jego odczulanie tzn on sobie pojdzie do przychodni a ja na przeviw przychodni do Pepco moze cos w reke wpadnie 🙂 i pozniej idziemy na pizze wiec bede wieczorkiem.Ja materac wyczytalam ze kokos grykq pianka(chyba kplejnosc inna ale 3 warstwowy ewrntualnie 2 sa najlepsze bo sama pianka sie odksztalca zaszybko) pomalowalam wloski od razu lepiej na duszy i geba inna 🙂 mi nsjgozej przewrocic sie z boku na bok i musze robic Lence przystanrk z boku na bok jak sie przewracam bo jak od razu to mnie skopuje a to juz czasami boli Edyta ty wlaz pod koc i sie kuruj miod herbatka mleczko a nie na podworko bo trzrba wylezec to swinstwo.Elmirka super ze masz juz przesylke nareszcie-uczucie jak w boze narodzenie co?otwierac paczke uwielbiam to uczucie 🙂 acha mamuski ja jutto zaczynam zjazdy na uczelni wiec bez obaw jak dopiero wieczorem sie pojawie na szczescie mam super plan co tydzien caly pazdzietnik-bedzie ciezko ale trzeba a za to w listopadzie tylko jeden zjad i w grudniu jeden wiec plan jakby pode mnie pisany( ostatni rok pedagogiki-2kierunek i dosc edukacji bedzie tytul to moze i prace lepsza znajde,kiedys mnie administracja pociagala ale przebranzowilam sie na pedagogike i nam 2 specjalnosci hihi ale jutro sie kumpele namacaja brzuszka Lenka oszalrje od nadmiaru rak 🙂

• Mamusie
No właśnie, nasz fotelik też jest dośc mocno wyprofilowany.. w takie gondoli to przynajmniej dzidziuś sobie poleży ..

Anka masz zdrowie tak latać 🙂 jeszcze uczelnia ! Ja zabieram się za doktorat ale to od następnego roku, teraz zapisałam się na studium pedagogiczne na uczelni, bo w sumie oprócz pracy w audycie to taki mały etat gdzieś na uczelni też mi się marzy, ale pożyjemy zobaczymy 🙂