Skocz do zawartości

listopadówki 2012 (z brzuszka:) | Forum dla mam

edithd_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Gosia ja juz tez mam gdzies to kiedy przyjdzie czas bedzie do konca zycia nie bede chodzic przeciez w ciazy zaczynam miec tylko takiego stracha jak to bedzie jak sie rozkreci jak to bedzie jak mala sie urodzi czy dam rade itp i jaka bedzie reakacja i uczucie jak wyjdzie i dostane ja na rece i strach przed bolem itp tysiace pytan na ktore nie znam odpowiedzi

• Mamusie
anula4ever napisał(a):
Karinka zlosliwa nie poprostu zmeczona ale co zrobisz jedni to potrafia zrozumiec inni nie a my na to nic nie zrobimy

Dokładanie - nie wszyscy rozumieja ze jestesmy zmeczone juz ciążą i wszelkie długie wizyty i pytania o ciąze drażnią.... Ja ostatnio tez juz byłam złośliwa jak mnie pytali kiedy rodzisz.

• Mamusie
alez jestem kochane!!! co 15min sprawdzam jak tam anka, goska i thalia 🙂 na razie brak czerwonej czcionki więc bede dalej odświeżać stronkę 🙂
u nas dzis mały spacerek, potem straszna kłótnia z G, bo obiecał Małej ze ja na basen wexmie bo ciągle w odmu siedzi i albo TV alo ja ją zabawiam, i oczywiscie tak był 'zapracowany' grając na kompie ze nigdzie nie pojechali. poryczałam sie i tyle. zal mi tej mojej córci, ale jak tylko bede na chodzie w 100% to sie nią zajmę. nei ma co na niego liczyc.
ja tez nie cierpie wiecznie siedzących gosci...a teraz co 2 dni któs mi tu dupę truje, ale w sumie po 2h sie goscie zawsze wynoszą
zarezewowałam catering na chrzciny(za 2 tyg), tort i ciasteczka takie malutkie, ciasta upieczemy (mama, teściowa i ja), jeszcze owoce i jakies winko do obiadu (to na sam koniec) no i kancelaria parafialna (we wtorek) i bedzie gotowe 🙂 ma byc z nami 17 osób plus 4ka dzieciaczków (Macius, Kari i 2 corki mojej best friend-matki chrzestnej)
macius dzis cudny, spi i pije, pewnie w noc będzie tak wyspany ze bedziemy sobie spacerowac

• Mamusie
Ja narazie jeszcze sie trzymam w całości - pewnie jutro dopiero cos sie wydarzy. Wiec spokojnie dziewczynki Thalia bedzie pierwsza zapewne 🙂 A moze i nawet Anula jak ruszy z kopyta 🙂
Tak to jest z wywoływanymi porodami ze mogą trwać i trwac po kilkanascie godzin albo dłuzej 🙂

Jej ja to o chrzcinach jeszcze nie mysle, ani nawet chrzestnych nie mamy wybranych 🙂
Pewnie w styczniu lub lutym o tym pomysle dopiero...
Ok mamuski ja sie odmeldowuje i na wszelki wypadek spakuje juz laptopika do torby zeby w razie co juz w nocy zamieszania nie robic. Jutro sie odezwe co i jak dalej. spokojnej nocki

• Mamusie
Karusia83 napisał(a):
jednym slowem to byla owocna niedziela 🙂 gratulacje dla mamus 🙂 wiedzialam ze ktores urodza tylko cos imiona mi sie pomylily 🙃 🙃 🙃 hehe i jednak wychodzi na to ze dziewczynki lubia sie zasiedziec 🤪
A ja slyszalam ze to chlopcy sie zasiedziec lubia ale jak narazie to tylko Alanek Angeli sie zasiedzial dluzej i Pati dzidzia a reszta jak nie szybciej to w kiare planowo.Wykapana nadmatowaja zaaplikowana leze i dojrzewam 🙂 az strach pomyslec co przyniesie nocka

• Mamusie
Edyta a chrzciny robicie w domu czy w lokalu?Ja to nawet nie mysle o tym jeszcze wstepne rzeczy wiemy(chrzestna matka moja siostra a do kompletu nie wiemy jeszcze,na bank obiad w lokalu-koszt mysle ze 70zl za wszystko a to ze wzgledu na tesciowa nie mam zamiaru nad nia skakac a po obiedzie pojadzie i reszta przeniesie sie do domu koglibysmy od razu w domu i tulko katering zamowic ale tescioea taka to niech sie wypcha dluga historia-osob ok.12 bedzie wiec nie wiele bo my mamy malutka rodzinke)

• Mamusie
Angela_89 napisał(a):
co do tego czy mnie duzo poszarpali to powiem tak przy pierwszym synu ktory mial 4 kg mialam 6 szwow a przy tym prawie 5 kg syneczku mam tylko 3 i do tego polozna sama jest w szoku ze tak dobrze wyglada to moje krocze 🙂

Angela serdeczne gratulacje również ode mnie 😁 I aż się nadziwić nie mogę, że dałaś radę sn takiego dużego dzieciaczka urodzić!!!! Jak dla mnie jesteś wielka 😁

• Mamusie
Karinka-no to zostałysmy same na polu bitwy 😉 niby teraz moja kolej ale cos nic nie zapowiada szczegolnego ze sie posypie szybko bo w nocy byly tylko 3 skurcze ale znosne i tyle.Na 16ta wizyta wiec juz mam zalamke bo wyobrazam jak mi mowi ze rozwarcie jak bylo na 1cm tak jest i daleko jeszcze 😉

• Mamusie
hehhe kurde pomylilam sie o kilka godzin bo to juz poniedzialek, laurka przepadla heheh. No to gratulacje i dla gosiaczka!!!
anula u mnie bylo 1.5cm i zero skurczy! ja wiem ze bede ostatnia to mi obojetne tylko kwsetia tego ze nie chcialabym sie przeterminowac z dwa tyg. bo wtedy oznaczaloby to ze urodze w pierwszej polowie grudnia!

• Mamusie
Karusia83 napisał(a):
hehhe kurde pomylilam sie o kilka godzin bo to juz poniedzialek, laurka przepadla heheh. No to gratulacje i dla gosiaczka!!!
anula u mnie bylo 1.5cm i zero skurczy! ja wiem ze bede ostatnia to mi obojetne tylko kwsetia tego ze nie chcialabym sie przeterminowac z dwa tyg. bo wtedy oznaczaloby to ze urodze w pierwszej polowie grudnia!

No to mamy to samo ja juz tez widze czarna opcje przeterminowania i siedzenia az do 2 grudnia