z tymi kosmetykami to rzeczywiscie jest tak ze kazdemu co innego pasuje- ja uzywam johnsona i jestem bardzo zadowolona- ladnie pachnie, zero wysypki , juz przeszlam na zwykly proszek i piore Olgi rzeczy z naszymi i nic jej nie ma. w sumie jakby mialo byc to by dawno bylo- przeciez spi w naszej poscieli i dotyka naszych ubran.. moim zdaniem jak nic sie nie dzieje to nie ma co przesadzac z ta ostroznoscia.
To chyba nie zawsze tak działa. Alergię podobno można nabyć z czasem. Tak było w przypadku synka mojego brata. Po pół roku używania pieluch Dady dostał na nie uczulenie i teraz mogą używać tylko pampersów. Tak samo było z proszkami do prania - mogli używać tylko płatków mydlanych. Także nie ma reguły.
no ale uczulenia moze dostac na wszystko i ciezko przewidziec co bedzie za pol roku 🙂 dostanie to nie ma tragedii zmieni sie proszek lub kosmetyk i juz.
Gofer ten opis pasuje do Igorka. Tylko takie chropowate ma też na nóżkach i odrobinkę na brzuszku, jakby ktoś go manną posypał 😞 I skórę na uszach ma suchą. Też cały czas staram się jeść ostrożnie. Już bym chciała, żeby środa była i żeby zobaczył go pediatra 😞 Żałuję, że zbagatelizowałam sprawę na samym początku, ale nie chciałam być przewrażliwioną mamuśką. To teraz mam 😞
Nacudja, nie skojarzyłam faktów: Piotruś też ma kaszkę manną na nogach i brzuszku. Wygląda trochę jak gęsia skórka ale jest chropowata w dotyku. Obstawiam, że to jednak pokarmowe a nie na kosmetyki bo kąpiemy go w emolientach (Balneum) i smarujemy też emolientem. Ja ponieważ jestem alregikiem od razu przeszłam na dietę eliminacyjną i usłyszałam - nie tylko od męża ale i od 2 lekarzy - że jestem przewrażliwiona i przesadzam. Zrobili ze mnie mamę-hipochondryczkę 😞 Więc zaczęłam normalniej jeść. Z nabiału co prawda tylko jogurt natur i sporadycznie jajka ale wysypka i tak wróciła 😞 Mieliśmy dziś iść do pediatry ale były tylko miejsca w poradni dla dzieci chorych więc przełożyłam to na czwartek. Nacudja, daj znać jak już będziesz po bo bardzo jestem ciekawa.
My zapisaliśmy Piotrusia na koniec stycznia do alergologa bo ponoć u 3 miesięcznych dzieci można już robić testy z krwi.
Danusia jak przyjedziesz do mnie to Ci dam kilka biedronkowych Dad i wypróbujesz sobie 🙂
Przed chwilką dzwoniła do mnie pielęgniarka z przychodni umówić się na szczepienie. Za tydzień we wtorek idziemy a ja mam już stresa 😞😞😞 Chciała na jutro się umówić ale wolę przed chrzcinami nie ryzykować, bo jeszcze jakaś gorączka albo marudzenie może być a to teraz nie jest mi potrzebne 🙂
Czy Waszym dzieciom zmienił się już kolor oczu od czasu porodu? 🙂 Nie wiecie może kiedy ma zajść taka ewentualna zmiana? Zastanawiam się czy już zostanie z takimi szaro-niebieskimi czy jednak będzie miał brązowe po rodzicach 🙂
Gofer ani my ani nasze rodziny (rodzice, rodzeństwo) nie jesteśmy alergikami. Jaka jest szansa, że akurat na Małego trafiło? 😞
Cześć 🙂 Nacudja Zuzce oczka wyjaśniały, nie ma już takich granatowych jak przy urodzeniu ale też nie ma jeszcze całkiem jasnych, ale z pewnością będzie miała bo ja i mój mamy bardzo jasne oczy 🙂
Danusia całkiem możliwe z tym okresem. Niektóre kobiety dostają okres dopiero jak skończą karmić, a inne jak karmią. Daj znać jak twój pierwszy okres, bo mój to była porażka 😮😮😮 Lało się ze mnie jak z kranu, a nawet bardziej 😞
Dziecko mi się zepsuło 😞 Robiło mi w nocy pobudki co 2 godziny, potem jadł 3 do 5 minut i zasypiał. Jestem nieprzytomna. To już druga taka noc z rzędu. Nawet jako noworodek nie potrzebował jedzenia tak często! On chyba też się nie wyspał, bo marudzi teraz okropnie. Myślicie, że może to mieć związek z niejedzeniem przeze mnie kolacji? Chciałam zrzucić bonusowe kg, ale może przez to mleko zrobiło się mniej treściwe...
Otworzyłam kolejne opakowanie Dady. Okazało się, że to jakaś edycja świąteczna limitowana 🙂 Zamiast standardowego lwa jest renifer. Jeśli będziecie miały okazję kupić, to polecam. Są jeszcze cieńsze i bardziej miękkie niż te normalne, a nie tracą na chłonności 🙂
Igorek właśnie urodził się z jasnymi oczami, a my oboje mamy ciemne i właśnie się zastanawiam czy takie mu już zostaną 🙂
Nacudia- ja mam to samo z mloda i tak juz od tygodnia... juz wymiekam. Mysle ze to nie ma zwiazku, ja jem normalnie i tez tak ostatnio mam. Miejmy nadzieje ze to przejsciowe, jak nie to przechodze na mm bo juz ledwo daje rady.
Ania- u mnie ten okres jakis dziwny... malo tego a moze to nie okres?
Byliśmy u lekarza. Igorek waży 5300 i ma całe 55 cm wzrostu 🙂 Ogólnie wszystko jest dobrze. Poza tym, że znów namawiali nas na szczepienie i straszyli. Dużo nerwów mnie wizyty w przychodni kosztują, a chodzę ze zdrowym dzieckiem. Co będzie jak pójdę z chorym?
Gofer pani doktor stwierdziła, że te zmiany skórne to atopowe zapalenie skóry, ale ja nie zgadzam się z diagnozą. Trochę za szybko postawiona i to bez żadnego wywiadu. Zresztą tak jak czytam o azs to nie wiele pasuje do objawów naszego synka. A już na pewno nie to, że to choroba dziedziczna, bo w rodzinie nikt nie ma. Nikt nawet nie jest alergikiem. Zastosuję się tylko do leczenia, bo polega na kapaniu w emolientach i smarowaniu skóry nimi. Nie raz dziennie po kąpieli, ale kilka i po kąpieli na mokro. Jeśli to nie pomoże, bo na pewno nie zaszkodzi, to będę konsultować się z innym lekarzem. No a na łuszczącą się skórę na główce ciepłe okłady z oliwki i wyczesywanie lupieżu 🙂
Danusiu może to raczej jakieś plamienie niż okres?
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
danusia1985_m
no ale uczulenia moze dostac na wszystko i ciezko przewidziec co bedzie za pol roku 🙂 dostanie to nie ma tragedii zmieni sie proszek lub kosmetyk i juz.
danusia1985_m
karolka84_m
dady 3 44 gr za sztuke jakos 🙂
gofer76_m
Nacudja, nie skojarzyłam faktów: Piotruś też ma kaszkę manną na nogach i brzuszku. Wygląda trochę jak gęsia skórka ale jest chropowata w dotyku. Obstawiam, że to jednak pokarmowe a nie na kosmetyki bo kąpiemy go w emolientach (Balneum) i smarujemy też emolientem. Ja ponieważ jestem alregikiem od razu przeszłam na dietę eliminacyjną i usłyszałam - nie tylko od męża ale i od 2 lekarzy - że jestem przewrażliwiona i przesadzam. Zrobili ze mnie mamę-hipochondryczkę 😞 Więc zaczęłam normalniej jeść. Z nabiału co prawda tylko jogurt natur i sporadycznie jajka ale wysypka i tak wróciła 😞
Mieliśmy dziś iść do pediatry ale były tylko miejsca w poradni dla dzieci chorych więc przełożyłam to na czwartek. Nacudja, daj znać jak już będziesz po bo bardzo jestem ciekawa.
My zapisaliśmy Piotrusia na koniec stycznia do alergologa bo ponoć u 3 miesięcznych dzieci można już robić testy z krwi.
danusia1985_m
eee to bardzo tanio- pampersy nawet jak sa w promocji to za sztuke wychodzi z 10 gr drozej a troche tego na dzien schodzi...
Ja mam jutro usg piersi bo mimo 2 tygodniach na antybiotyku nadal mam guzek w piersi...
ania1301_m
Przed chwilką dzwoniła do mnie pielęgniarka z przychodni umówić się na szczepienie. Za tydzień we wtorek idziemy a ja mam już stresa 😞 😞 😞 Chciała na jutro się umówić ale wolę przed chrzcinami nie ryzykować, bo jeszcze jakaś gorączka albo marudzenie może być a to teraz nie jest mi potrzebne 🙂
danusia1985_m
Wspolczuje 😞 jak sobie przypomne co sie dzialo... my mamy 7 lutego
Nacudja_m
Gofer ani my ani nasze rodziny (rodzice, rodzeństwo) nie jesteśmy alergikami. Jaka jest szansa, że akurat na Małego trafiło? 😞
danusia1985_m
danusia1985_m
ania1301_m
Nacudja Zuzce oczka wyjaśniały, nie ma już takich granatowych jak przy urodzeniu ale też nie ma jeszcze całkiem jasnych, ale z pewnością będzie miała bo ja i mój mamy bardzo jasne oczy 🙂
Danusia całkiem możliwe z tym okresem. Niektóre kobiety dostają okres dopiero jak skończą karmić, a inne jak karmią. Daj znać jak twój pierwszy okres, bo mój to była porażka 😮 😮 😮 Lało się ze mnie jak z kranu, a nawet bardziej 😞
ania1301_m
Nacudja_m
Otworzyłam kolejne opakowanie Dady. Okazało się, że to jakaś edycja świąteczna limitowana 🙂 Zamiast standardowego lwa jest renifer. Jeśli będziecie miały okazję kupić, to polecam. Są jeszcze cieńsze i bardziej miękkie niż te normalne, a nie tracą na chłonności 🙂
Igorek właśnie urodził się z jasnymi oczami, a my oboje mamy ciemne i właśnie się zastanawiam czy takie mu już zostaną 🙂
danusia1985_m
Ania- u mnie ten okres jakis dziwny... malo tego a moze to nie okres?
Nacudja_m
Gofer pani doktor stwierdziła, że te zmiany skórne to atopowe zapalenie skóry, ale ja nie zgadzam się z diagnozą. Trochę za szybko postawiona i to bez żadnego wywiadu. Zresztą tak jak czytam o azs to nie wiele pasuje do objawów naszego synka. A już na pewno nie to, że to choroba dziedziczna, bo w rodzinie nikt nie ma. Nikt nawet nie jest alergikiem. Zastosuję się tylko do leczenia, bo polega na kapaniu w emolientach i smarowaniu skóry nimi. Nie raz dziennie po kąpieli, ale kilka i po kąpieli na mokro. Jeśli to nie pomoże, bo na pewno nie zaszkodzi, to będę konsultować się z innym lekarzem. No a na łuszczącą się skórę na główce ciepłe okłady z oliwki i wyczesywanie lupieżu 🙂
Danusiu może to raczej jakieś plamienie niż okres?