Skocz do zawartości

Pażdziernik 2012 | Forum dla mam

danusia1985_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• karolka84_m

1422

• danusia1985_m

1133

• Nacudja_m

820

• ania1301_m

1321

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
U mnie Asia tak do 2 m-ca robiła przy każdym karmieniu 🙂 mojego brata córeczka też miała takie długie przerwy to lekarz powiedział że jak dziecko na piersi dobrze przyjmuje i trawi mamy pokarm, to robi kupkę własnie nawet raz na 1-2 tygodnie 🙂
Danusiu może u Olgi kupka się jeszcze wyreguluje 🙂 Apropo kremu no w jednej aptece babka nie miała tego atoperalu, ale poleciła mi też taki inny dermedic baby, tylko w nast tyg ma być dużo tańszy i mówiła żeby poczekać 🙂
Deira, współczuję serdecznie, próbuj może odsypiać w dzień... Ach te nasze maluchy...

• Mamusie
ania1301 trzymam kciuki za diete i odchudzanie, dasz rade 🙂 ja w czasie ciazy mialam cukrzyce ciazowa wiec ostra dieta tylko kasza i piers z kurczaka bez przypraw a jak ogladalam tel. to wszedzie widzialam slodycze , ciastka... to bylo straszne, ale czego sie nie robi ;p

• Mamusie
Moja kumpela zamówiła karnet na Vacum na siłownię i jak zadzwoniła, że ma kupon zniżkowy z grupona to Jej powiedzieli, że najwcześniej na wrzesień może z tego skorzystać a to był luty. Oddali Jej kasę i zamówiła weekend w jakimś hotelu dla siebie i męża i chciała mu zrobić niespodziankę. Zadzwoniła tam (też to był luty) i powiedziała, że chce zarezerwować pokój na dany termin i powiedzieli Jej, że są wolne terminy itp. itd. Mieli Jej na maila przesłać wszystkie dane do przelania kwoty i jak doszło do tego, że powiedziała, że ma kupon z gruponu ze zniżką 50% to usłyszała, że w takim przypadku w grę wchodzi tylko listopad 😮
Inna kupmela kupiła zniżkę do restauracji, gdzie bardzo często chodzą na obiady z narzeczonym i że akurat była na gruponie ta właśnie restauracja to skorzystała z okazji. Zarezerwowała stolik i jak przyszli, to się okazało, że obiad który zawsze jedli był o prawie połowę mniejszy 😜 Stąd ja jakoś uprzedzona jestem 😁
Wiem, że większość firm co się tam wystawia rzetelnie podchodzą do wszystkiego ale jak w bliskim gronie coś takiego się zdarza to później ciężko się przełamać i zaryzykować 🙂
Może One tak dziwnie trafiały ale stąd mój opór 🙂

• Mamusie
Iwcia jeśli miałaś taką dietę w ciąży to chyba niewiele przytyłaś?? Ja niestety 26kg i teraz muszę się wspomóc dietą 🙂

Już mi się niedobrze robi od siedzenia w domu, a że pada deszcz to ubrałam Zuzkę, wsadziłam do wózka, ubrałam na siebie kurtkę i otworzyłam okno tarasowe na oścież i woziłam Ją po salonie. Zuza zasnęła i leży w wózku i śpi a ja w kurtce przed kompem 🙂 I przynajmniej dom się przewietrzy solidnie 😁

• Mamusie
Ja też jakoś nie miałam odwagi korzystać z takich ofert... Ale kiedyś trzeba będzie to się skuszę 🙂
Ania to sporo Ci przybyło w ciąży... Ja nie należę do najszczuplejszych ale przytyłam 12 kg i bez żadnych diet, poprostu dbałam o siebie 🙂 teraz chce trochę zrzucić ale jakoś nie mogę się zmobilizować, strasznie się rozleniwiłam na tym urlopie :/ Nic nie chce mi się robić, bym tylko z Asią spędzała czas 🙂

• Mamusie
Iwcia to z jednej strony dobrze, że miałaś przymusową dietę jak Ci się zatrzymał, bo tak to może byś dużo więcej przytyła.

ajablonka no ja przed ciążą byłam szczupła i szczerze to bardzo podobała mi się moja figura. A teraz to katastrofa... Karolka widziała na zdjęciach jak wyglądałam przed i po ciąży to może potwierdzić, że różnica jest znacząca i że nie wymyślam 😮
Ja też już czekam na cieplejsze dni, to będę chodziła codziennie na długie spacery bo takie siedzenie w domu to doprowadza do szału 🤨 A ćwiczenia zaczynam od przyszłego tygodnia bo teraz jak zacznę ćwiczyć to mogę być baaaardzo słaba bo organizm się przyzwyczaja do innego jedzenia i nie jest zalecany wysiłek przez pierwszy tydzień.

• Mamusie
Karolka do lata szczupłe laski będziemy 😁

Dziewczyny Zuzka mi już blisko 2 godziny śpi 🤪 Jakieś pół godziny temu okno zamknęłam i dałam tylko na uchylone, rozpięłam śpiworek i tylko kocykiem przykryłam. Niech się nawdycha "świeżego" śląskiego powietrza 😜 Ja też już nie w kurtce tylko w swetrze siedzę 🙂 I wiecie ile rzeczy zrobiłam w domu przez ten czas!!! Normalnie jak jesteśmy same w domu to nic nie zrobię bo Zuzka ma zawsze 20 minutowe drzemki tylko. Chyba będę codziennie stosowała patent z oknem póki nie będzie pogody 🙂