Skocz do zawartości

Mamuski mieszkajace w UK | Forum o ciąży

MonisiaD_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• MonisiaD_m

2848

• kasiak_m

1454

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

monia wiedzialam ze mnie zle zrozumiecie, bo w sumie zle to napisalam... chodzilo mi o to cale przekomarzanie sie z waga i chuda goska 😜 jak tez jak juz napisalam nie jem slodkiego (przynajmniej do swiat) i wzielam sie za cwiczenia

• Mamusie
Nusia bo niefajnie to zabrzmialo.Siostra bedzie w Polsce,ale swieta spedzamy osobno.Bede ja widziala tylko 1 dzien,jak pojedziemy do moich rodzicow na cmentarz,ale juz teraz jest postanowione,ze Jula zostanie wtedy z babcia.Kurcze,dlaczego ona jest taka podla i tak mnie gnoi?Co ja jej takiego zrobilam.Wiem,ze jestem gruba,ale nie musi mi tego ciagle wypominac.Z reszta wszystko robie zle.Wg niej to chyba jestem najwiekszym nieudacznikiem na swiecie.Sorki,ze wam smuce,ale mnie tak zdolowala,ze szok.Nawet Magda(ta co ze mna na basenie byla)stwierdzila,ze wspolczuje mi z powodu takiej siostry i ze ona wymaga leczenia u psychiatry bo takich rzeczy sie nie mowi

Jestem musialam Was nadrobic bo sie tyle stron przekomarzacie :P
Nikt nie napisal Oli w koncu o co kaman z tabletkami :P
http://polemi.co.uk/ogloszenia/uslugi-i-biznes/zdrowie-i-uroda/1470-sprzedam-slimex-15-nastepca-meridi-15-zelixy
Kayka bardzo sobie sprawnie radzi z tym chodzikiem !!! kurde jaka ona juz duza jest...
A odnosnie mycia glowki to tez zaczyna sie klopot bo mala sie zwija to siadania ja ja do tylu ona sie do przodu i tak walczymy, a kopie wode niemilosiernie.... :P
Gosia Vanessa szybko skumala z ta pilka bez kitu, ja pamietam jak moj mlodszy brat nieudolnie odbijal heh
Nusia ja wiem,ze Ty rozumiesz 😁 kazda baba ma jakies kkompleksy, nawet jak bedziemy chude to se znow cos wymyslimy, a Ty szczawiu (GOsia) odczep sie od Sylwii :P nie jest gruba! Grube sa angielki z NADCIPIAMI!!! 😁 😁 i Angole zreszta w meskiej wersji tez :P hehe
Kupilam dzis malutkiej kurteczke taka Tescowa ale sliczna ciepla i kororowa!!! Mi sie chyba bardziej podoba niz jej heh
A i firany zamowilismy w tesco direct kurde myslalam,ze je od raz odbiore ,a tu doopa trzeba czekac do jutra albo i pojutrza.....ehh
A pampki kupilam 3ki baby dry 7-9kg. Bo ja mialam wlasnie active fit i to one przeciekly. Fakt faktem Zuzia dupka zarzuca na wszystkie strony i CIAGLE robi mostek, nawet jak ma suchutko !
A jak sie zesra to dupa od raz do gory i tak lezy i czeka az zauwaze hehehhe. Wogole to dzis do dupy pogoda byla wyszlismy z Michalem na miasto do Wilkinsona bo upatrzylam sobie piekna posciel lime cos tam i nie bylo doubla 😞 i musze czekac na dostawe,moze dowioza. Huj z nim nic sie nie da kupic juz ze 2 miechy mu mowie o tej poscieli on mi mowil.ze on mi kupi kupi itd. Jakbym sama wczesniej poszla to bym juz miala 😠
I dalam Zuzkowi possac winogrona widok nieziemski sie kwasila ostro ale chciala czekala az jej znow dam , w koncu i sloiczek banana wciagla z apetytkiem 😁
Dzis tez same w nocy jestesmy....
Aaaa Monia i dzwonilismy do tego Sure star maternity i musze czekac jakies 2 tyg jak nie dostane pisma to znow mamy zadzwonic, czyli w toku 😉

Monia a Twojej siostry to powinno Ci byc szkoda bo jej wyraznie o cos chodzi, masz cos czego ona nie ma. Ona Cie gnoi bo zna Twoje czule punkty, a pojedz jej kiedys ,ze nikt jej nie lubi, ze nie ma znajomych itd. To o to chodzi Ty jestes kochana i ona wie,ze mnostwo masz ludzi wokol siebie i Wie,ze ona jest sama jak palec!! I wie,ze jej wybaczysz bo jestes jej siostra. Obcemu by tak nie cisnela napewno. Zmien podejscie. Albo powiedz jej ,ze jej wspolczujesz tej samotnosci czy charakteru 😁 To nastepnym razem Cie z bronia w reku przywita hehhehhe
Szkoda tez jej coreczki bo bedzie miala ciezko w relacjach miedzyludzkich.....

maja wyjasnila sprawe z siostra 🙂 ona wyraznie czerpie satysfakcje z docinania ci i byc moze i energie na nastepny tydzien 😉 moze jak ci znowu powie cos nie milego to przyznaj jej racje i zobacz jaka bedzie jej reakcja. moze sie odczepi

MIA Zuzi pomagal z kolei kminek zaparzony !! dowiedzialam sie tego przypadkiem ,a jak reka odjal, taki kminek kamisa czy innych z przypraw, lyzeczke zaparzalam na pol szklanki wody i dawalam malej wieczorem rano byla kupka. Fakt faktem przewod pokarmowy Izuni jeszcze nie jest dobrze rozwiniety wiec moze jej to nie pomoc....masuj jej brzusio w ksztalcie litery C , mozesz robic cieple oklady ,albo niech Twoj maz kladzie ja sobie na klate a ona na brzuszku- faceci sa cieplejsi to tez pomaga. Takie rzeczy z doswiadczenia wiemy ale musisz wszystkiego probowac bo kazde dziecie inaczej reaguje...niestety nie ma zlotego srodka na wszystkie maluchy...powodzenia kochana bo wiem jak cierpisz razem z nia.... 🤨

ahhh Tuska gratuluje kolejnego zabka jak juz ida to wszystkie 🙂 my chyba jeszcze troszke poczekamy ... 🙂 a i dobrze bo lubie spac :P
Sylwia bedziesz zadowolona, gwarantuje !

a moje oba spia jeszcze. Zaraz bede Zuzka budzic na plusku plusku 😁
A takie firanki zamowilam kurwa teraz nie wiem czy dobry rozmiar 😮 ale chyba tak..
http://direct.tesco.com/product/images/?R=209-2339&tn=/9/SS11209-2339TPS801492.jpg

• Mamusie
mia7 napisał(a):
Ale Wy duzo piszecie.
Kaya jak slicznie chodzi, my taki chodzik-wozeczek kupilismy na 1-sze urodzinki bratanicy meza.
Strasznie byla zadowolona i w koncu sie odwazyla sama pojsc, wozeczek dodal jej odwagi.
A u nas sytuacja kryzysowa.
Nasze dziecko chyba ma kolki, jest strasznie niespokojna, kopie nozkami. Przedwczoraj 11 godzin w dzien ciagiem nie spala a dzis od 9 rano do 5 po poludniu, placze, nozkami fika, nawet raczki i bujanie nie pomaga. Teraz usnela ale nie wiem na jak dlugo, spi jak zajaczek, byle halas i sie budzi.
Maz kupil Gripe Water ale nie moge jej podac bo jest po 1 miesiacu.
Ktos ma jakis pomysl jak ulzyc naszej Izuni?
W nocy spi, ale w dzien strasznie jest zmeczona i spac nie moze. Ja naprawde uwazam na to co jem. Moze po prostu jest malutka i jeszcze dobrze ma brzuszek nie rozwiniety.

hej moj maly mial ogromne kolki przez 2 miesiace i probowalam wszystkiego, wiele rzeczy przynosi ulge, ciepla pielucha u nas i noszenie na tygrysa ale tak naprawde przeszly zaraz po 3 miesiacu,
to bylo straszne doswiadczenie przez 9 tygodni dzien w dzien zanosil sie od placzu od godziny 4 do 8 koszmar, wspolczuje ci

a i u nas pomagal odkurzacz, gdy byl zmeczony placzem to na dzwiek odkurzacza usypial, pewnie przypomina mu to dzwieki z brzucha, do dzis jak placze bez powodu to uspokajam go odkurzaccczem.

powodzenia !

co do kminku to ty mozesz jesc i w ten sposob dziecko dostanie, jak tak robilam,
lekarze rowniez kaza odstawic nabial bo moze kolka wynikac z nietolerancji lektozy przez dziecko

• Mamusie
No cały dzień nie było dwóch pipek i się teraz rozpisały 🙃 🙃
No mam nadzieję ,że tablety będą ok! :P Już się nie mogę doczekać aż przyjdą...To Maja ile stawiasz ,że schudne w miesiąc przy tych tabletkach i dalej jadąc na takiej diecie jak jestem?
Asia, Milanek nie miał takich kolek jak był malutki,więc ja Ci nie doradzę za wiele. Chociaż wydaję mi się,że tak czy siak z czasem to chyba też przejdzie.
Monia Twoja siostra jest chyba sama jakaś zakompleksiona i Ci wiele zazdrości...i dlatego tak się zachowuje może w stosunku do Ciebie.
A Ty nie słuchaj jak Ci mówi takie rzeczy ,bo Ona najwyraźniej robi to specjalnie ,żebyś właśnie się przejmowała i wtedy ma satysfakcje! Rywalizacja taka chora z jej strony , nie kumam ! 🤢

• Mamusie
sie baby rozpisaly 🤢 i tak bedziecie grube 😜jak ja kocham Was wkurza 😁 😁 😁 ( itak Was kocham ☺️ )
Monia bez kitu siostra zazdrosci Ci zajebistej coreczki, kochanego meza i wszystkiego co masz, wiec musi Ci docinac zeby czuc sie lepsza... Nusia napisala to co ja chcialam, zebys nastepnym razem przytakiwala jej ze ma racje (choc i tak wiesz swoje 😉 ) ale zapewne jej mina bezenna i nadzieja ze da Ci moze spokoj 🙂

• Mamusie
Maja bardzo fajne te zaslonki 🙂A co do siostry,to chyba wlasnie jest na odwrot.Ona mysli,ze ma wszystko lepsze,cudowne dziecko,wspanialego meza,kupe kasy..calymi dniami siedzi w domu patrzacco tu jeszcze sobie kupic i zrobila sie zgorzkniala..Z Piotrka sie nasmiewa,z Julii z reszta tez o sobie nie wspominajac...szkoda pisac..a metoda z przyznaniem racji nie dziala,bo juz wiele razy to robilam.Ona jest mega toksyczna.A Marysia jest jeszcze gorsza od niej.Zacytuje wam jej wypowiedz po tym,jak nie dalam jej Julii pieluszki:"Wynos sie stad!To nie jest twoj dom!Tam sa drzwi!Nienawidze ciebie i Julii i nie chce was tu!"I ona tak ciagle do mnie gada,a Kacha nic z tym nie robi.Dobra nie smece wam juz tu wiecej.Maja odpisalam Oli,ze tabletki nazywaja sie slimex15 😜 😜 A baby dry dla nas sa najlepsze

Sylwia mysle ,ze 6 kilo lekko,a moze i wiecej zobaczymy jak szybko Twoj organizm zareaguje, aaa i z obserwacji :P chudnie sie od gory, czyli najpierw buzia ,ramiona i nizej i nizej. Mi wlasnie buzia sie zapadla hehehhe no i te boczki sie zmniejszyly.
Spadam spac. Moze mi sie uda dzis WYSPAC 🙂
Monia to pomysl co ta Twoja siorka gada corce o Was ....zaszczepila jej nienawisc do ludzi. Biedne dziecko...a co na ta cala sytuacje jej maz? przeciez on tez to widzi wszystko...
A tak swoja droga to bedziesz szczuplutka i jej gul skoczy pindzie jednej :P
A Goska Ciebie to WIATER porwie ,a nas nie :P a teraz okres wietrzny sie zaczal 😜
Amen :P
Dobranoc babole!!!!

• Mamusie
Szefowa smacznie spi 😁 A ja sobie piwko pije..juz 2,a co 😁 Musze sobie humor poprawic 🙂A co do szwagra,to jego bardzo lubie.On jak jest,to Marysi zwraca uwage,czasem nawet jej wpieprzy za to,ze sie Julii czepia,a potem siostra na niego z ryjem wyskakuje,ze sie czepia ich corki bez powodu.Tyle,ze Pawla prawie nigdy nie ma,bo ciagle w pracy siedzi.W sumie mu sie nie dziwie,bo tez bym z nia nie chciala siedziec.Dla niej on jest tylko maszynka do robienia kasy i kozlem ofiarnym do wyzywania.Maja ja sie domyslam co ona o mnie mowi 😞 Z reszta przy Marysi tez sie mnie czepia,wiec co sie dziwic,ze dzieciak mnie nie szanuje.Kurde,powiem wam,ze bylam szczesliwa przez ten czas co nie gadalysmy,bo nikt sie mnie nie czepial ani nie upokarzal.A w ogole rozjebala mnie dzis.Ostatnio kupilam sobie buty w select na promocji z 26f na 10...a ta mi dzis pokazala,ze kupila podobne,tyle,ze za 130f...Przepraszam was za to smucenie 😞Maja mam taki plan schudnac,zeby jej w piety poszlo...ale wtedy tez sie przyczepi.pamietam jak wazylam 48kg,to mi dopierdalala,ze nie mam dupy i cyckow i mam duze lydki.I tak cale zycie cos..A potem Piotrek sie zastanawia,czemu mama takie kompleksy.Kurwa,ale mi humor dzis zjebala i dola przez to zalapalam.Pocieszam sie tym,ze tak super nam bylo dzis na basenie i za tydzien tez sie wybieramy.Aaa i za tydz siostra wyjezdza do Pl 😁

• Mamusie
Goska ja juz tez do niej nie mam sily.Juz prawie calkowicie ograniczylam nasze kontakty.Kiedys widywalysmy sie prawie codziennie,teraz srednio raz na 2tygodnie.Ale w ciagu tego jednego spotkania potrafi mnie zdolowac na nastepne 2 tygodnie...Ona dobrze wie,ze mam mega kompleksy na punkcie swojego ciala i to wykorzystuje.Nawet w dniu mojejgo slubu rzucila tekst:Kurcze,moglas sobie kupic sukienke z rekawkiem,bo w tej widac jakie masz grube rece..i tak cale zycie slucham,ze albo jestem za chuda,albo za gruba,albo do niczego.Jeszcze raz przepraszam,ze wam smece,ale musze to z siebie wyrzucic,bo wtedy bedzie mi lzej.A Piotrek to juz nawet nie chce o niej sluchac,bo tak jej niecierpi.Dobra,lece sie do niego przytulic,bo jutro rano wczesnie mi biedaczek wstaje 😞Dobranoc kochane

• Mamusie
MonisiaD napisał(a):
Moja mama cale zycie mi mowila,kto ma miekkie serce,ten ma twarda dupe.I zawsze mowila,ze ja musze miec bardzo twarda 😁 😁 A na dobranoc znalezione na fb.Trzeba miec z garem...
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=1970677607

🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 🤢 fujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj