Skocz do zawartości

Mamusie z Katowic i okolic | Forum dla mam

zuziek_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 802
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

no to teraz już tylko tutaj będę zaglądać 🙂 już na brzuszek póki co nie wchodzę(do kolejnej ciąży 😜)
oo i widzę,że już ktoś nowy 😁
witaj sobolinek 😘

• Mamusie
Doberek 🙂

No to teraz piszemy sobie już tu 🙂 Byliśmy dziś na drugim USG bioderek i wszystko ok. Kolejne i już chyba ostatnie kontrolne będzie w grudniu. Od paru dni mi Pawełek na siłę chce siadać i jak tylko mu się ręce poda to się sam podnosi. Pytałam dziś lekarki czy mogę z nim tak sobie podsiadywać w formie ćwiczeń ale powiedziała, że to zdecydowanie za wcześnie i żeby mu nie pozwalać. Powiedziała, że dziecko może zacząć siadać ok 6-7 miesiąca. Teraz są jeszcze za słabe mięśnie przy kręgosłupie co widać jak dziecko próbuje siadać i nie trzyma prosto plecków tylko ma zaokrąglone i to jest niedobre. Więc chyba trochę jeszcze poczekamy z tym siadaniem.

no my 27czerwca jedziemy do Niemiec, ale to do rodziny A., bo jego kuzynka bierze ślub 2lipca, no i będziemy wracać 5lipca 😉 a mój mały ma 3miesiące.. 12lipca skończy 4 😉 a tak poza tym myślałam nad wypadem nad morze, ale nie wiem co z tego będzie. 🙂

• Mamusie
My też chcielibyśmy jechać nad morze, o samą drogę się nie martwię, bo Ania bardzo dobrze znosi podróże samochodem. 2 tygodnie temu jechaliśmy 6 godzin do Warszawy (przez te zwężenia i korki) i Ania podróż zniosła lepiej od nas.
Martwi mnie co będziemy robić z tak małym szkrabem, który nawet nie siedzi. Na plaży długo siedzieć nie można, a w razie niepogody siedzenie w hotelu? Całkowicie sobie tego nie wyobrażam.

• Mamusie
🙂 witam wszystkie mamusie 🙂 te ciut znajome i mniej 😜

Sobolinek moi znajomi jechali z malym ktory mial 3 mies nad morze rowniez ze slaska
jechali cala noc , ktoras maly przespal
tam spedzili 10 dni i nie zaluja tego teraz ich syn ma 2 latka i bedzie juz 3 raz w tym roku nad polskim morzem
nei choruje byc moze ze wzgledu na jod . . kto wie
My wtym roku wybieramy sei po raz pierwszy nad morze ale nasz szkrab bedzie mial rok i tydzien 🙂 mysle ze jakos z malym wiercipietka damy rade 🙂 nawiasem mowiac juz nie moge sie doczekac 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

• Mamusie
zuziek napisał(a):
Witaj Justi ;*
Sobolinek dziękuje ;*

czytałyście... http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/slask/zabrze-dwumiesieczny-chlopiec-zakatowany,1,4493356,region-wiadomosc.html jakaś masakra!!! 😞

ja tylko wpadłam na chwilke i życzę dobrej nocki ;*

Rany, nie znosze takich wiadomosci. Noz mi sie doslownie w kieszeni otwiera jak czytam takie rzeczy 😠 Pewnie dzidzia plakala i 'przeszkadzala' 😞 A swoja droga jak mial 2,5 promila we krwi to w ciagu pieciu minut sie tak nie upil.. A jesli sie doprowadzil do takiego stanu wiedzac, ze ma niemowle pod swoja opieka, to do odpowiedzialnych za bardzo nie nalezal, a i z dnia na dzien tez sie na pewno nie zmienil, musial taki byc wczesniej... A jesli matka wyszla na chwile, to wiedzac ze ma 2ch tak pijanych w domu (czy pijacych) wciaz zostawila z nimi dziecko sam na sam, znaczy ze byla bezmyslna i glupia 😠 W zyciu nie zostawilabym dziecka z pijanym albo z kims, kto calkiem mozliwe w kazdej chwili sie upije, nawet na chwile :/ Nie wiem, nie chce wydawac osadow, ale wydaje mi sie, ze tej tragedii mozna bylo zapobiec 😞

• Mamusie
Doberek ;*
witaj MadziaW
z tego co pamietam to matka chyba wyszła do pracy... 🤨 a do ojca pewnie przyszedł kolega i se dali w palnik a jak wiadomo po pijanemu człowiek nie panuje nad sobą i mogła tak być jak piszesz "przeszkadzało"... masakra jakaś normalnie dramat! ;(

• Mamusie
Hej Dziewczyny, to ja też się tu podpinam. Też z Zabrza jestem - dużo nas tutaj.

Co do wakacji, to jedziemy z mężem, Michałkiem i moimi teściami nad jezioro w okolice Gniezna w sierpniu jak mały będzie miał 6 miesięcy. Zobaczymy jak będzie. W sumie to Michałek lubi jeździć autem, więc nie powinno być tak źle.

o my w poniedziałek jedziemy do Niemiec czeka nas jakieś 10godz.drogi, ale Alaek lubi jeździć autem, no i w sumie większość czasu w nim śpi.. jak się obudzi to zjedziemy na karmienie i dalej w drogę 🙂 wyjeżdżać będziemy gdzieś koło 2-3 w nocy, obudzę go..nakrmię i jedziemy! 🙂 a on na pewno będzie spał 🙂 a no i chciałam powiedzieć, że chciałam już przejść na modyfikowane, ale nic z tego! Mały nie chwyci się butli..zaraz odruch wymiotny:/ no i w sobotę się napiłam troszkę winka,wypita byłam..paczka papierosów poszła!!! 😠 tak to jest jak się wypije.. rano o 5.00 dałam małemu modyfikowane na pół śpiąco i nic nie było, a A. rano chciał mu dać butlę i dupa odruch wymiotny..no i do tego zwymiotował:/ i musiałam dać mu cyca 😞 dopiero zasnął.. a taki bladziutki 😞 obudzilam go po 3godz., bo się bałam..dałam cyca i znów zwymiotował 😞 chyba z 3-4razy zwymiotował 😞 mały ogólnie był z mamą w sobotę, zeby nie było. bebiko juz kiedys jadl,wiec to na pewno nie po nim. a dzien wczesniej zjadl słoiczek jablko marchew broskwinia..
jabłuszko, marchew i jabłko marchew jadł i nic mu nie było..więc może to przez tą brzoskwinię??
okropna ze mnie matka, wiem! Przynajmniej wiem po tym wszystkim, że nie zapalę długo..jeśli w ogóle..a picie? jedno piwko, albo dwie lampki winka jak mały zaśnie..no ale na azie mam na długo nauczkę
dla mnie ta sytuacja z tym ojcem to jakaś masakra!