Skocz do zawartości

Mamusie z Katowic i okolic | Forum dla mam

zuziek_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
doberek

a u nas dziewczynki był przełomowy dla nas weekend. Pawełek pierwszy raz został na noc u dziadków. Zawieźliśmy go rano w sobotę a odebraliśmy wczoraj. Powiem wam, ze miałam mega stresa. Pawełek był bardzo grzeczny na szczęście i nie płakał ale z dziadkami przebywa bardzo często od samego początku. ma tam swoje łóżeczko nawet Tylko, że nie przespał całej nocy tak jak w domu, bo obudził się o 1 w nocy ale dostał piciu i zasnął. Najgorsze jednak było to, że dziewczyny on się na mnie obraził o to, że go zostawiłam. Jak pojechaliśmy po niego, no i na obiadek przy okazji, to się nawet do mnie nie chciał uśmiechnąć (łzy miałam w oczach), normalnie główkę odwracał w drugą stronę i nawet nie chciał na mnie patrzeć 😞 Na szczęście po chwili przytulania i całusków mu przeszło. Ale za to jak dziś w domku się obudził i zobaczył moją twarz nad łóżeczkiem to puścił taaaaki słoooodki uśmiech, że aż mi serducho mocniej zabiło Widać było, że cieszy się, ze jest z mamą w domku 🙂

• Odpowiedzi 802
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Jak mu się dotknie dziąsełek na dole to czuć ząbek w środku 🙂 Ale ciekawe jak długo będzie trwało to przebijanie, oby szybko bo on się denerwuje. A tak w ogóle to Filipek taki fajny chłopak i taki duży... trudno uwierzyć, ze ma dopiero 5 miesięcy. A jak stoi, normalnie napatrzeć się nie mogłam na to zdjęcie 😁

• Mamusie
tylko mala pierdola jak dasz mu rece gdy lezy to on nie usiadzie tylko od razu stoi....i stanie w miejscu to juz nie to 😞 on robi taki "przykuc"i szybko prostuje nozki - chce skakac... i ja tak musze z nim - nawet przez pol godziny robic "hop" - az rece opadaja 😜

pawelek pewno lada dzien tez tak bedzie robic..

karmic musze juz w foteliku do karmienia bo jak wcina parowe to tak na lezaco to nie za bardzo. rano zjadl 1,5 parowy z morlin - maja wiecej miesa nawrt niz te z gerebra i nawet nie pomyslal by potem isc spac... tylko sie bawic

• Mamusie
Paweł lubi gryzaki ale tez uwielbia swoją maskotkę...taką zielono-żółtą gąsienicę (kiedyś ci z nią fotke przesłałam). Do wstawania go nie ciągnie ale bardzo chce już siedzieć i z pozycji półleżącej już sam potrafi sobie usiąść. No i pełza. Przewraca się na brzuszek, pupa do góry i próbuje się odpychać nóżkami, chyba to takie przygotowanie do raczkowania 🙂 A i kuzynka ostatnio dała mu do spróbowania flipsa kukurydzianego i teraz się nimi zajada, a jaką ma przy tym radochę 😁

• Mamusie
Doberek ;*

moja Zuzia też lubiała chrupki kukurydziane 😜 ale się nimi chyba przejadła i teraz woli np. orzechowe 😁 hehe

ja dzisiaj jestem nie do życia... a się nawet położyć spać nie mogę... 😞

aha dziewczyny ma ktoś kontakt z TUSKA? cholercia długo jej nie ma... 🤢

• Mamusie
Dzień doberek a raczej wieczorek
Ania śpi a ja odpoczywam. Od piątku jest strasznie marudna i rozdrażniona, szczególnie jak jest śpiąca. Zaczęła się budzić w nocy, a tak pięknie przesypiała noce ... 😞 Nie wiem czy to efekt tej wrednej pogody czy kawy, którą zaczęłam pić. Od dziś już nie piję, zobaczymy co będzie w nocy.

Dalej jesteśmy na etapie szukania odpowiedniej spacerówki dla Ani. Wczoraj do kilku Anię przymierzyłam i są bardzo różne. Trzeba chodzić z dzieckiem a nie kupować w ciemno. Nam się może podobać i być bardzo funkcjonalna ale co z tego jak dziecko w niej zjeżdża albo płacze bo niewygodnie. To takie moje spostrzeżenia 🙂

CZeść mamusie,moja Zuzia też jest niesamowicie marudna ,ale to chyba wina pogody, a dzisiaj obudziła się dopiero o 10,
Monic i Kasia ,jak dajecie szkrabom te chrupki to nie zostają im w buzi duże kawałki, bo też chciałam dać Zuzi ale boję się,że się zadławi.
Moja Zuzka,tez caly czas chce stać na nogach,jak chcę ja posadzić to ona ma już wyprostowane nogi i ani myśli siadać,a najgorszy problem mam jak wkładam ją do fotelika jak gdzieś jedziemy,ona mi się cała napręży i nie można jej wsadzić do tego fotelika.
Za to stając na nogach jest najszczęśliwsza na świecie.

• Mamusie
Sobolinek, Zuzka może faktycznie przez pogode ale może dzieciaczki są w fazie skoków rozwojowych...? 🤨

Zuzka tez się tym martwiłam dlatego trzeba kupować świeże chrupeczki one się rozpływają dosłownie w buzi... ja kupowałam takie długie paluchy 😉

• Mamusie
Dzień doberek
To chyba była jednak kawa 😞 pogoda w jakimś stopniu pewnie też. Dziś Ania już przespała łądnie całą noc. Obudziła się po 5 i tatuś mi ją przyniósł do łóżka. Zjadła i pospałyśmy jeszcze do 7.15, pobrykałyśmy i teraz znowu usnęła po kaszce z brzoskwinią i cycusiu. Niech śpi kochana.

• Mamusie
ja tez kupuje te dlugie paluchy.

racja tuski dawno nie bylo...

ja od 3 dni tez mam marude ale taka ze sie wytrzymac z nim nie da....wieczorami to mam ochote wyjsc po prostu bo lezec nie, siedziec nie, na rekach 🤪 nie - jesc nie, pic nie...i nie wiadomo o co mu chodzi