Skocz do zawartości

Kalisz i okolice | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Leer napisał(a):
joanna ile płaciłaś za usuniecie i gdzie? 🤪
pomaga rzeczywiście?

Leer, nie pamiętam już, ile płaciłam, ale niestety trochę kosztowało. Miałam 8 zabiegów, ale po rozstępach ani śladu. A robiłam w Ambasadzie Urody w Kaliszu.

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam wszystkich-wpadlam zeby sie przywitac i zyczyc wszystkim milej niedzieli 😉 chociaz pogoda cos nie dopisuje ale jak dla nas z brzuszkami to chyba lepiej 😉
My wlasnie jedziemy na papusny obiadek do tesci 🙂)))))
Milego dnia i smacznego obiadku 😉 😉

• Mamusia
Hej kobietki melduje sie i ja po całym ponurym dniu;mój maluszek dzisiaj cały dzien przespał a bylismy u mojej mamy na obiadku wiec troszke odpoczełam 😉chociaz strasznie mnie głowa boli a i sie dzisiaj wkurzyłam bo pojechalismy do tesco po mleczko a tam pusto w kauflandzie pusto i dopiero dostalismy 2 opakowania w małym tesco a tak w ogóle to podrozało 4 złoter na paczce masakra jakas 🤪ide kompac małego bo sie obudził pa zajrze potem 🙂

• Mamusia
Czesć dziewczynki dawno sie nie odzywałam.
Ula co do mleka to polecam strone http://www.promobaby.pl/ możesz sobie poszukac w którym markecie jest promocja na mleko, pampersy wszystkie markety w jednym miejscu stronka jest naprawdę super. Czaem nie działa ale i tak warto zaglądać, łatwo porównac co gdzie i po ile.
A co rozstepów to brzuszkom polecam mustelle w ciąży i po porodzie. Ja mam skłonność do rozstepów niestety dziedziczną i na brzuszku po ciąży, na piersiach ZERO. Smarowałam sie od 3 miesiaca dwa razy dziennie, pod koniec ciazy częściej. Zużyłam 5 opakowań ale uważam że warto, bo to jakieś 300 zł a laser to majątek. Dobry jest tez żel poporodowy doskonale sciaga brzuszek. W kaliskich aptekach jest drogo ja kupowałm w internecie.
Ula napisz jak malutki. Moja przewraca sie z plecków na brzuszek, wcina słoiczki i gada godzinami. Cudne sa dzieciaczki w tym wieku.

• Mamusia
Czesc dziewczynki melduje sie z ranka,ze zyje i mam sie srednio 😉 Nocka znowu z pobudkami co chwilke 😠Co do rozstepow to narazie tez nic mi nie wyskoczylo a smaruje sie tez oliwka bambino 😉
Ogolnie dziewczynki mam dola-nawet nie zgadniecie ☺️ dlaczego.Mam juz wszystko dla mojego maluszka tylko nie imie 😞 😞 😞 Im blizej tym mam wieksza pustke w glowie 😞 😞 😞Mam nadzieje,ze jak sie urodzi to dostane olsnienia 😉
Mileeeeego dnia mamuski

Martuska_D napisał(a):
Hej 🙂

Jak samopoczucie nasze dwupaczki?? 😉

hejka 🙂 no samopoczucie rożnie to bywa jestem troche wykończona już tym czekaniem na nadie ale doskonale wiem ze nie chce aby teraz przyszła na swiat i to mnie wkurza...
a tak poza tym to git 🙂

• Mamusia
Czesc Aniu mój malutki to istny rozrabiaka lezec nie chce tylko siedziec gada non stop az nieraz idzie sie z niego usmiac mleka za bardzo juz nie chce tylko słoiczki by wcinał i teraz wychodza mu zabki wszystko co popadnie wkłada do buzi bo swedza niemiłosiernie a i tez juz przewraca sie z plecków na brzuszek mysle Aniu ze chyba tak samo nasze dzieciaczki sie rozwijaja;teraz juz przesypia mi cała noc jak go kłade o 20 to budzi sie o 6 dostaje butle i dalej w kimono nieraz nawet do 10;30 🤪 Aniula nie stresuj sie co do imienia bo my mielismy 3 a jak sie Patryk urodził to nagle moja Ola dostała olsnienia i wybrała takie imie takze bedzie ok ;; 😉Ewcia co sie u ciebie dzieje melduj sie tutaj pa ide obiadek robic i na spacer miłego dnia;;;;

• Mamusia
Ulcia, jestem i żyję 😉 U mnie to już w ogóle zupełnie inna bajka - 2 zęby na dole, 3 na górze, lada moment wyjdzie dwójka górna i dwójka dolna, także zębów pełna paszcza 😉 A dopiero co czekałyśmy któremu maleństwu pierwszy ząbek wyjdzie 🙂 Natalii Filipek też już ma, a co u pozostałych dzieciaczków - jakieś mleczaki są 🙂?
Dwupaczki nadal podwójne, ale już niedługo 🙂 Przydałyby nam się jakieś świeże ciężarówki, bo tu już u nas wszystkie u schyłku 😉
Acha, póki pamiętam - Aniu, miałam telefon odnośnie tego o czym rozmawiałyśmy w naszej jedynej rozmowie telefonicznej, i mówiłam tak, jak prosiłaś, jeśli wiesz o co chodzi, co by tu nie rozwijać szerzej wątku 😉
Kobietki, kiedy robimy mój pseudopanieński brzuszkowy 😉? Bo 3 września już niedługo 🤪 🤪 🤪 Bo zostaje chyba tylko tydzień przed weselem, czyli końcówka sierpnia, bo w ten weekend jadę na Prodigy na Woodstock, w przyszły mam panieński koleżanki, a w jeszcze przyszły jej wesele. Także jakby któraś miała chęć, to można by jeszcze na jakieś piwko panieńskie pod koniec sierpnia wyskoczyć. A może uda się dotrzeć tym mamusiom, których jeszcze osobiście nie poznałyśmy 🙂? Pomyślcie,zwłaszcza te spragnione piwka 😉
A przy okazji prośba do wszystkich tu kobietek - znacie jakąś dobrą i doświadczoną kosmetyczkę? Polecanie znajomych bliższych i dalszych, o ile kompetentni - jak najbbardziej pożądane 😉! Bo szukam kogoś do makijażu ślubnego, i żeby mnie jeszcze teraz obejrzał, to może jakieś oczyszczanie twarzy się zrobi cy cuś. Dajcie znać 🙂!!!
Dawno w ogóle do Was nie zaglądałam. Leer - piękna sesja z brzuszkiem! A Aniu nie przejmuj się imieniem - na pewno jak już zobaczysz maleństwo to coś Ci do głowy wpadnie. Najtrudniej nazywać coś, czego nie widzimy 🙂 Zresztą ja do końca nie miałam pomysłu na imię dla chłopca, a właściwie do końca nie wiedziałam kto się urodzi, bo Wandzia była bardzo skryta i nieśmiała na usg i nie chciała rozłożyć nóg 😉
A w ogóle jestem po pierwszych naukach w poradni przedmałżeńskiej. Wczoraj byliśmy. I jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, bo nastawiałam się przyznam buntowniczo (jak to ja 😉), a babeczka bardzo fajna. Asiu, jeśli bierzecie kościelny - polecam! Przynajmniej narazie, zobaczymy pod koniec zajęć 😉 A w ogóle trzymaj się kochana! Polecam "Pod kopułą" Kinga do czytania - wciąga jak ruchome piaski 😉

• Mamusia
Dziekuje dziewczyny za pocieszenie co do imienienia-moze faktycznie jak przyjdzie czas to bedzie i olsnienienie 😉 😉
Ewcia bardzo bardzo mocno dziekuje jeszcze raz za pomoc-wiedzilalam ze dacie sobie rade w razie czego 🙂 🙂Mam nadzieje,ze bede miala okazje Wam sie dziewczyny odwdzieczyc chociaz przy piwku 😉Ja mam dzisiaj pracowity dzionek,prasowanie firaneczek, 🙂oczywiscie zaklada mi mezus 🙂))sprzatanie itd 😉Milego dnia

• Mamusia
😉 hej melduje sie ;;; u nas ok tylko troszke marudne to moje dziecie pewnie na zabki bo nawet ma stan podgoraczkowy a A niu chetnie bym do ciebie wjechała ale nie z takim maruda bo nawet bysmy sobie nie pogadały mysle ze jeszcze przed porodem twoim zdaze cie odwiedzic;; 😉

• Mamusia
Ja tez sie melduje ze zyje 🙂 🙂 OK Ulcia rozumiem Cie doskonale a jak nie zdazysz sie wybrac teraz to wpadniesz jak juz bedzie moj maly facecik w domku 😉 Smarujesz malemu te dziaselka? Dobrze jest posmarowac smoczek-jesli oczywiscie ma 😉 wtedy sie fajnie ten zelik rozchodzi po buzce,a moze daj mu ten czopek Viburcol po co ma sie malenstwo meczyc troszke moze mu to bol zlagodzi 😞
Pozdrowienia dla wszsytkich mamusiek 😉
LEER daj znac,ze sie trzymasz dzielnie 😉

hejka! trzymam sie trzymam ale coraz słabiej.. mam problemy z ciśnieniem ( podobno) i muszę badać co dwie godzinki , i co dwa dni do położnej śmigać której nawet nie mam jeszcze 😁
od rana mi niedobrze i miałam takie skurcze że szok ale ustały ufff.
powiedźcie mi czy wy miałyście robione badanie gbs czyli na paciorkowca>? tutaj na forum widze że każda dziewczyna ma robione a mi gin nic takiego nie zlecił..