Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczęta 🙃 melduję się 🙂
Wyniki badań krwi i moczu idealne, odczyn goombsa wykazał że nie mam przeciwciał, wiec nie ma konfliktu pomimo różnicy w grupach krwi 🙂 🙂 🙂
Badaniem usg nie kazał sie martwic, bo skoro tamta nie napisała ze jest wada, to znaczy ze moze jej wcale nie byc, a niestet sprzety jakie sa takie sa, wiec musi to sprawdzic specjalista na lepszym aparacie. Ulżyło mi jak nie wiem, ale wiadomo, pewność bedę miała dopiero po echo.
Co do badania echo serca, to dzwoniłam dzisiaj i mnie wykreslili z 1 kwietnia na 8 kwietnia (czyli jednak robią co tydz - a kobitka co była wczoraj w rejestracji nie była za bardzo zorientowana). A wiecie czemu mnie wykreślili??????? Bo pani doktor życzy sobie przyjmować tylko 2 pacjentki - tak dokładnie mi powiedziano!!!! A mają limit na 3 pacjentki...szkoda gadać. Ważne, że się załapałam 🙂)

Miłego dzionka wam życze i pięknej pogody, takiej jak u mnie 🙂

• Mamusia
Lusia, naprawdę bardzo się cieszę z tych wieści :-) Teraz pozostaje spokojnie czekać na echo - nadal trzymamy kciuki za Was :-)

Dziewczyny, czy Wy też czujecie taki dziwny ucisk przy pępku, jakby za chwilę miał eksplodować? Nasz Maluch jeszcze na dodatek dość często sprzedaje mi kopa w tę okolicę, jakby chciał się jak najszybciej pozbyć przeszkody ;-) To jest jak dotychczas jedyne bolesne miejsce, bo pozostałe kopniaki to na razie raczej rozrywka, a nie utrapienie :-)

• Mamusia
Lusia dobrze ze wszystko ok,a echem sie nie przejmuj bo tez napewno bedzie dobrze,zreszta sam lekarz powiedzial,ze te ich aparaty sa jakie sa!! Niema sie co martwic na zapas bo to tylko szkodzi nam i dzidzi... Ja dzisiaj ide zobaczymy co mi powie,a mam takiego nerwa od rana ze lepiej nie podchodzic... 🙂

• Mamusia
Ann, mnie też najbardziej boli jak dostaję kopa w pępek. Może nie jest to typowy ból, ale jest to bardzo dziwne i raczej nie przyjemne. Poza tym pępek jest potajemnym narzędziem komunikowania się tatusia z synkiem:laugh: Śmiejemy się, że jest to mikrofonik i należy do niego mówić, to wtedy maluch usłyszy 🙂 🙂 🙂 A tak to głównie obrywam w prawą stronę 🙂

Kama, superowe zdjęcie!!! Jaki słodki Twój synuś hihi 🙂 Ja nie dostałam żadnej fotki wczoraj, ale jak gin sprawdzała płec, to mały był tyłem do nas i widziałam jego tyłek:laugh: i miał rozkraczone nogi, więc fujarkę było widać praktycznie jak na dłoni:laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

• Mamusia
Witam dziewczynki 🙂
Lusiu strasznie się cieszę, że optymizm wkradł się w twoje posty!!! Wiedziałam, że wszystko MUSI ułożyć się super 🙂 🙂 🙂 Oby tak dalej!!!!!!!!!!!!!!! Jeśli chodzi o postawę "pani doktor" to brak mi słów!!!Niech uważa, bo się jeszcze zbytnio przepracuje 😠
W sprawie wagi to mam dane sprzed 2 tygodni: 4kg do przodu. Ale ostatnio zauważyłam, że brzuszek mi podrósł, więc pewnie i waga się ruszyła 😉 Dowiem się tego dokładnie w poniedziałek :P
Kopniaki w brzuch też są coraz mocniejsze 😁 Ulubionym miejscem jest okolica po lewej stronie pępka, ale nie jest to póki co bolesne odczucie 😉 Aczkolwiek nieraz się już wystraszyłam, takie były mocne hihi. Ta nasza córcia lubi zaskakiwać :P
A oto nasza gwiazda we własnej osobie 😆 [img size=267]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Nasza_kruszynka_21_tyg_1_d.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Lusia idziemy z wagą łeb w łeb 🙂 Też mam 9 plus. Zaczynam już to odczuwać. W ostatnim tygodniu strasznie mi wywaliło brzuch. Jeśli chodzi o kopniaki to mała uderza wszędzie, ale jak położe ręke na brzuchu następuje cisza. Chyba młoda czuje respekt 🙂

• Mamusia
Edyta, moje małe nie lubi pozować z profilu hihi, a bynajmniej nie tak jak Wasze maleństwa. Jedna fota to jak tyłem do mamusi, a druga to same widzicie, w pozycji grzbietowej:laugh: :laugh: :laugh:
Dzisiaj wywalił mi w wannie takiego kopniaka, że aż jęknęłam, bo było tak z nienacka i sie wystraszyłam 🙂 🙂

ps. pani doktor to widać że chyba ma zamiłowanie, ale do zarabiania pieniążków 😠

• Mamusia
Nasz też wykonał jedynie plan minimum tzn. pozwolił się w ogóle zbadać i wymierzyć, a raczej fuksem złapać kilka razy w locie ;-)
Na koniec miało być nagranie pamiątkowe, ale Młody się odwrócił plecami i tyle go widzieliśmy :laugh:

• Mamusia
hej brzucholki

jestem czerwcóweczką, jeżeli jeszcze nie macie wyprawki dla swoich maluszków to zapraszam serdecznie na nasze aukcje ubranka w 100 % POLSKIE bo właśnie rozkręcamy z mężem firmę

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=16562293

pozdrawiam

• Mamusia
dZien dobry kochane 🙂)))....no i mnie rozlozylo 😞(leze z katarem i mam juz dosc,cholerka kichawa juz boli od smarkania i glowe mi rozsadza 😠 lykam rutinoscorin i syropek dla kobiet w ciazy z malin porzeczek i czosnku 🙂)dziwne polaczenie ale smaczny 🙂)no i czekam na poprawe ktorej poki co brak 😞(....
milego dzionka 😉)

• Mamusia
Dzień doberek :P

Kama to wszystko przez tą nieszczęsną pogodę, bo nie może się zdecydować, czy jeszcze jest zima, czy jednak już wiosna 😞 Teraz nie pozostaje ci nic innego jak leżeć grzecznie w łóżeczku 🙂 Życzę zdrówka moja droga 😉

Jeśli chodzi o pozowanie maleństwa, to nam też udało się jedynie dwa razy złapać akie fajne ujęcie :P Tak zazwyczaj lekarz uchwycił plecki, albo przód twarzyczki, czy też nie za bardzo było widać co tak naprawdę przedstawia zdjęcie hihi.

Wczoraj moja córcia tak mnie kopała w czasie kąpieli, że aż musiałam zawołać męża żeby też to zobaczył :P Na brzuchu wyraźnie było widać, w którym miejscu kopie nasza mała sportsmenka 😁 Oj nabiera siły ta nasza kruszyna. Aż trudno uwierzyć, że w tak krótkim czasie w naszych brzuszkach rozwinęły się już tak duże i silne istotki 🙂

• Mamusia
Dzień dobry 🙂 🙂

Kama, nie daj się chorobie!!!! Sama niestety przechodziłam ją w styczniu, i najbardziej zbawienny dla mnie okazał się syrop z malin+lipa+cytryna+miód. Ale mam wrażenie, że od tamtej pory pozostał mi kaszel, który był moją największą zmorą. Czasami tak mnie zatyka, że mogłabym kasłać i kasłać 🙂 A tak to mi głównie dokucza przekrwiona śluzówka nosa, bo niestety mam też alergię i cały czas czerwoną chusteczkę. Muszę kupić rutinoscorbin 🙂

Dzisiaj imieniny teścia, znowu sobie pojem 🙂 Tylko pogoda popsuła się. Jest szaro, buro i ponuro 🙂

Miłego dnia 🙂 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny wczoraj bylam na usg i wszystko jest w jak najlepszym porzadku,dzidzia rozwija sie prawidlowo i wazy juz cale 500gram 🙂 musze wam powiedziec ze mi ulzylo i ciesze sie ze wszystko ok 🙂 Jednak se potwierdzila opinia lekarza ze bedzie Kacperek na 100 procent, bo pozwolil mamusi obejrzec swoje klejnociki w calej okazalosci he he... 🙂 🙂pozdrawiam i zycze milego dnia 🙂

• Mamusia
Oj to moja Emilka będzie miała pole do popisu 😉 Tyyyyylu facetów wokół się urodzi hihi :P

U nas pogoda też beznadziejna, aż się nie chce wyściubiać nosa za drzwi 😞 Narazie śnieg nie pada, ale zapowiadają w najbliższych dniach śnieg z deszczem...koszmar!!! A taką mam chęć na spacerek w słoneczku... 🥴
Cóż będziemy musiały jeszcze troszkę na ładną pogodę poczekać. Mam tylko nadzieję, że do Wielkanocy się rozpogodzi, bo nie widzi mi się zasuwanie z koszykiem przez zaspy śniegu hihi :P

Co do przeziębienia, to słyszałam, ze podobno dla kobiet w ciąży lekarze często przepisują Bioparox, bo podobno jest dobry. Także Kama możesz jak coś zapytać lekarza o niego, jeśli będzie cię mocno atakować choroba 🙂

• Mamusia
Hej, kobitki :-)

Irka, cieszę się, że wszystko ok :-)

Co do Bioparox'u, to podobno rzeczywiście jest to jeden z chętniej przepisywanych leków w ciąży (skuteczny antybiotyk działający miejscowo), ale z własnego doświadczenia wiem, że jest z nim jeden problem tzn. potwornie wysusza śluzówkę. Zawsze musiałam się potem po nim leczyć, bo miałam pękającą i bolącą skorupę w nosie i gardle. Postanowiłam sobie za którymś razem, że nigdy już go nie dam sobie przepisać ;-) W każdym razie wydaje mi się, że mimo że jest skuteczny, lepiej go w ciąży nie nadużywać, bo i bez niego mamy problemy z krwawieniem z nosów 😞 No ale jak już trzeba koniecznie, to chyba jest rzeczywiście bezpieczniejszy dla dziecka niż takie antybiotyki do łykania.

Trzymaj się cieplutko, Kama :-)

• Mamusia
Gratuluję chłopaka Irka!!!! Kolejny facet w gronie, postarałyśmy się dziewczyny 🙂 🙂 🙂 Twoja Niunia Edyta ma to szczęście, że nie zabraknie jej wyboru hihi, bo tak zauważyłam, że rodzi się bardzo dużo chłopaków 🙂 🙂 🙂 🙂

Pogoda u mnie pewnie jak wszędzie....zaczął padać śnieg, ale i tak jestem optymistycznie nastawiona 🙂 Pojadłam troszkę na imieninkach, chyba zaraz się położę, bo jak jestem caly dzień na nogach albo dużo siedzę, to nie czuję się najlepiej.
Spokojnej nocki Wam życzę 🙂

• Mamusia
hej brzuszki...kurcze ja dalej zasmarkana 😞(ale narazie nie chce zadnych antybiotykow bo juz raz bralam na poczatku ciazy...teraz sie faszereje czosnkiem,pije syropek wiec moze pomoze bo ostatnio jak mnie wzielo to akurat to pomoglo 🙂)fakt ze pachniec nie pachne hehehe 😉no ale zdrowko najwazniejsze 😉)...
milego dnia...lusia fajne sa imieninki u tescia 😉)tez ostatnio bylam i pojadlam rarytaskow 😉)hehe