Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja torbe do szpitala dla mnie gdzieś pod koniec czerwca zacznę pakować bo przygotowane w szafie częściowo już jest. No i drugą torbę podszykować dla Lenki, to trochę kłopotliwe może być bo oprócz ciuszków i pieluszek co tam musimy zabrać jeszcze?

• Mamusia
Cześć dziewczynki! Dotarło do mnie dzisiaj,że w sobotę zaczynam 35 tydzień!!! A że synka mam z 37 tygodnia to zdałam sobie sprawę,że już niedługo mogę zacząć rodzić. Dopadł mnie więc syndrom wicia gniazda i zaczęłam robić generalne porządki w szafie,w której będą rzeczy małej.
Posegregowałam pościel i ciuszki na 0-3mce i te większe. Za ok 2 tyg wszystko przepiorę.
Muszę też zrobić liste rzeczy do szpitala i zacząć pakować torbę.

Edytka dlaczego kupujesz podkłady do szpitala? Wymagają? U mnie szpital zapewnia takie "śliczne" zielone ceratki 🙂 Pieluchy,ubranka też dają.

Olusia normalnie Twój mąż jak rycerz przyjechał i Cię odbił 🙂 Zazdroszczę.
Ja nie miałam takich przygód jak Wy. Mój mąż jest moją pierwszą prawdziwą miłością. Przed nim miałam tylko takie szczeniackie związki.
Najpierw byliśmy znajomymi, potem przyjaciółmi,a potem parą. Po 2 latach zaliczyliśmy klasyczną wpadkę. Szybki ślub. Urodził się synek. No a teraz spodziewamy się córeczki. W tym roku mija nasza 5 rocznica ślubu 🙂

• Mamusia
Elunia nie wiem jak jest u ciebie w szpitalu, ale u mnie dla dzidzi wystarczy mieć jedynie pieluszki, chusteczki nawilżane i krem do pupy, a resztę dają szpitalne (ciuszki dla małej dopiero na wyjście trzeba przyszykować), nawet dla mnie do porodu dają koszulę szpitalną, także nie ma się co martwić, że zaplamię swoją 😉 Dopiero po porodzie przebieram się w swoją. A z artykułów higienicznych dla mnie to podkłady na łóżko, majtole (siateczkowe z wkładami, albo jednorazowe jak kto woli) no i wiadomo kosmetyki takie, jak używam 😜 Także musisz zadzwonić do swojego szpitala i się podpytać, bo w niektórych szpitalach wymagają wszystkiego dla dziecka od początku, a w niektórych jest tak jak u mnie 😜

• Mamusia
Amelia u nas wymagają tych podkładów niestety, ale tak jak pisałam wcześniej ciuszki dzidzi dają szpitalne 😉 No to wasza historia też jest ciekawa 😉 A niby mówią, że ślub przez wpadkę jest skazany na niepowodzenie, a tu proszę jakie piękne zaprzeczenie takim wyobrażeniom 😉 Oby tak dalej moja droga 😉

• Mamusia
Dziewczyny, zapomniałam Wam napisać, co powiedziała pielęgniarka noworodkowa na szkole rodzenia w sprawie materacyków i tych podkładów na łóżeczko. Potwierdziła, że kokos i gryka - kokos są najlepsze. Potwierdziła też, że nie ma sensu na nie kłaść nieprzepuszczalnej ceratki. Pokazała mi podkłady na łóżeczko Bella Happy, które są podobne w fakturze do pampersa, chłoną wszystko co wyleci z dziecka, ale oddychają, bo nie mają żadnej folii ani niczego w tym stylu. Niestety one są jednorazowe (w tym sensie, że jak już się je czymś zaleje, to trzeba zmienić na nowy). Nie kupiłam jeszcze, ale mam zamiar kupić właśnie takie (jeszcze nie wiem gdzie).

• Mamusia
ja nie wiem w sumie dokładnie co trzeba zabrac do nas do szpitala....
ubranek na pewno nie....pampersy, chusteczki, kremik tak. koszule najmniej trzy, bo nie wiem właśnie co mamom daja a czego nie...
z tego co wiem to podkładów takich na łóżko nie wymagają... ale takie do majciochów zamiast podpasek raczej tak. może nie wymagają ale zalecają żeby używać. no i kosmetyki, szczoreczka grzebień itd skarpety jak ktoś chce, kapcie (musze kupic hehe), no i nie wiem czy sztucce itp... jak rodziłam córkę to chcieli. Ręcznik mały i duży... to na pewno. no i potem jakaś rozrywka, bo mi się w szpitalach przerażająco dłuzyło, chyba kupie książkę na tę okzaję 😜
mówicie że telefonicznie takich informacji udzielają? muszę spróbować.

• Mamusia
wiesz Michalindzior ciesze sie ,ze ci sie podobaja i na pewno nam przydada zobacz moze tez u innych sprzedawcow bo ceny sa od 14,90 wpisz tylko w wyszukiwanych produktach :PODKŁADY DO PRZEWIJANIA BELLA HAPPY na pewno cos znajdziesz by jeszcze dokupic u tego czy innego sprzedawcy by oplacalo sie z kosztami przesylki