Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Bambino raczej na 100% nie ma mydełka w płynie.
Poza tym różnica między zwykłym mydłem w kostce dla dzieci nie jest tak mała, bo bambino za które zapłacimy np. 1,5zł a za jakieś inne w płynie np. nivea ok. 15zł, to dla kogoś może robić różnice. Zastanawiam się też nad tym, że przecież można myjkę namydlić mydełkiem chwile przed włożeniem bobaska do wanienki, a przeciez pewnie jedno takie namydlenie w zupełności powinno wystarczyc aby umyć całe ciałko.
Sama już głupieje, nie wiadomo co wybrac... 🤔

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ile mam i dzieci tyle teorii na temat peilęgnacji dzieci...tez słyszałam ze lepiej myc reka a nie myjką, ale pewnie same bedziemy wiedziały jak jest nam wygodniej jak wypróbujemy różne techniki i sposoby mycia 🙂

czasem sobie mysle, czy te wszystkie "wynalazki" i "udoskolnalenia" nie sa tylko chwytami marketingowymi zeby zrobic nam z mózgów wode, czy to rzeczywiscie sprawdza sie w praniu...

• Mamusia
Kurcze dziewczynki wy to musicie dużo tego dla dzieciaczków zabrać do szpitala, u nas na szczęście wymagają jedynie pieluch, chusteczek i kremu do pupy 🙂
A co do mydełek w kostce i w dozowniku to ja póki co zostaję przy kostce, bo różnica w cenie jest naprawdę duża (taka jak Lusia pisała: w kostce kosztuje 2zł a w dozowniku 15zł). Na początku spróbuję używać myjki i po każdej kąpieli będę ją wyparzać (nie zajmuje to dużo czasu a nie będzie w niej bakterii), a właśnie zanim się maluszka włoży do wanienki to wystarczy raz namydlić myjkę i napewno starczy na całą kąpiel 😉

• Mamusia
Musialam skoczyć do kauflandu po arbuza 🙃

Mój asortyment z rzeczy które musze zabrac do szpitala nie powiekszył sie, co znaczy ze wogóle nie jestem spakowana. Ale zacznę juz od przyszłego tygodnia, zmobilizuje sie do podjechania do szpitala i wtedy z odpowiedzia na wszystkie pytania bede sie pakowac 🙂

• Mamusia
Podobno płyn z oliwką jest wystarczjący i nie trzeba używac juz dodatkowej oliwki, ale ja nie bede narazie używac takiego płynu, tylko na mokre ciałko, jak mały bedzie jeszcze w wanience potraktuje go oliwką, a poźniej wytre do sucha - bedzie to cos pomiedzy płynem z oliwka a nacieraniem oliwka 🙂 🙂

• Mamusia
wiesz, bedzie pole do popisu 😉 jak trafisz co zabrac to dobrze, jak nie to bedzie problem. a wogóle kupujesz te kosmetyki? bo ja nie...
przeglądam teraz w necie o mydłąch z dozowniekiem dla dzieci, jakos ten temat został mi w głowie, i znalazłam firmy Hipp żel do mysia ciała i włosów (ja bym tylko stosowała do ciała) 400ml. za ok. 15zł i ma bardzo dobre recenzje.
tylko teraz tak, ten szampon z prefecta baby jest razem z płynem do kąpieli, więc kupując dodatkowo ten zel Hipp, to troche bez sensu, bo tam 2 w1 i tu 2 w 1 🤢 🤢
tyle ze w perfecta baby odpowiada mi skład jesli chodzi o szampon, bo przeciwdziała ciemieniuszce i tylko do tego bym go stosowała...więc jakby nie było pieniadze poniekad wyrzuciłabym w błoto kupujac kolejne cos tylko dlatego ze ma dozownik, ale moze i tak sie skusze....nie wiem, głupia juz jestem od tego wsztystkiego!!!!!!!!! HELP!!!!!!!!! 😲 😲 😲

Jak bede w szpitalu to popytam sie co to am byc z kosmetyków wiec narazie wstrzymaj sie 🙂

• Mamusia
ja robie właśnie kolejna, nie wiem nawet juz która liste kosmetyków na podstawie ich opinii, i świruje juz...okazuje sie, że nie konieczny jest jakis specjalistyczny krem z filtrami uv, bo krem z zawartoscia tlenku cynku doskonale chroni skóre właśnie przed działaniem promieni słonecznych... 🤔 naprawde zbyt duzo tego jak dla mnie, nie ogarniam tego...

• Mamusia
no troche jest tych kosmetyków z oilatum...
masz racje, bede korzystac z tej perfecty 2 w 1 a jak sie skończy to kupie oddzielnie szampon i mydelko - bedzie nawet wiekszy wybór dla dzidków powyzej 1 miesiaca zycia. kupie jeszcze jednak mydełko w kostce, bo moze nie bedzie mi odpowiadał ten plyn jako srodek myjacy ciałko, a w razie czego jakby co, mydełko sami zuzyjemy z Robertem 🙂

• Mamusia
plus z kosmetykami dla dzieci jest taki, że jak im coś nie bedzie odpowiadac, to my możemy zużyć. gorzej np. z pampersami - raczej ich nie użyjemy 😁
przez to codzienne rożmyślanie na temat pieluch i kosmetyków, śnią mi sie one po nocy, że jestem w jakimś markecie i chodze i szukam żeby kupic...prześladuja mnie te myśli bardzo 🙂

• Mamusia
czesc dziewczynki
uffffffffffff ale upał . . . . . . .

zastanawiam sie wlasnie nad zakupem biustonosza do karmienia, ale nie wiem jaki rozmiar kupic 😞 widZe,ze dziewczyny w ciazy maja miseczke C a po porodzie E no i nie wiem sama kupic troszke wiekszy taki jak teraz nosze bezsensu jak kupie ekstra duzy , albo zeby byl za maly eh .. .. . . .
jak rozwiazalyscie ten problem ???

• Mamusia
Ja zaryzykowałam i kupiłam przez net, bo nie będę miała już jak biegać po sklepach, ale generalnie to moje doświadczenia mówią, że zdecydowanie jest lepiej kupować w stacjonarnym sklepie, tak żeby można było to zmierzyć na miejscu. Podobają mi się biustonosze Canpolu i są do tego tanie, ale np. okazało się, że mają zaniżoną numerację i ten, który zamówiłam, nie wiadomo, czy kiedykolwiek będzie na mnie dobry. A co do przedłużek do obwodu, do tej pory nie udało mi się znaleźć takiej pasującej do moich biustonoszy - każdy producent robi inny rozstaw haftek i generalnie jest kicha. Ze mną niestety problem jest taki, że mam mały obwód pod biustem i dużą miseczkę, bardzo mało firm robi biustonosze pasujące do takich wymiarów, niestety w zasadzie tylko te najdroższe są ok.
Generalnie to wydaje mi się, że na razie warto kupić jakiś jeden najtańszy na początek do szpitala, a potem dopiero po porodzie dokupić więcej, jak już się będzie wiedzieć, jaki rozmiar pasuje i czy w ogóle będziemy karmić. Ja zakładam, że obwód powinien być ten sam co przed ciążą, ale wybieram takie, które mają jak najwięcej stopni regulacji (są np. takie co mają 4). Kupiłam za to miseczkę o 1 numer większą niż nosiłam przed ciążą.
Co do tego przejścia z C na E, czerwcówka, która o tym pisała, potem uściśliła, że tak było przez 1-2 dni nawału pokarmu, a potem się jej biust z powrotem zmniejszył, wydaje mi się więc że różnica jednego numeru jest akurat.

• Mamusia
dziekuje Ann 🙂 wlasnie myslalam nad biustonoszem firmy canpol ale nie wiedzialam,ze ma zanizona rozmiarowke ehhh widzialam je w sklepach SMYK, AUCHAN chyba pojde jednak go przymierze a jak bedzie cena kolosalnie duzo wieksza niz przy zakupie przez np. allegro to tylo dobiore rozmiar ciut wiekszy tak jak piszesz i wtedy zamowie przez internet

i czytalam tez by miec np czarny bo bialy szybko od mleczka zołknie pewnie jak sie juz dowiem jaki moj biust bedzie mial rozmiar to zamoweie inny kolor niz bialy chocby by w domku go uzywac

• Mamusia
Zawsze możesz przymierzyć w Smyku a kupić przez net 😉 Może to nie bardzo eleganckie, ale ja czasem tak robię ☺️
A, jeszcze mi przyszło do głowy, że warto z mierzeniem poczekać aż opadnie brzuch - u mnie oznacza to dużą różnicę w obwodzie pod biustem - stanik ciążowy który wcześniej mi się ledwo dopinał na najdalsze haftki, teraz ma sporo luzu na tych najściślejszych.