Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Lusiu fajnie że miałaś taką miłą i fachową wizytę. Ja nie mam niestety tak dobrego zdania o lekarzach pracujących w szpitalu gdzie leżałam, ale to długa historia... ale coś jest w tym co mówisz że po pobycie w szpitalu człowiek jest spokojniejszy. Ja też nie mam stresa przed porodem (i oby tak do końca, bo adrenalina hamuje akcję porodową).
A jeśli masz szyjkę 3cm to nie jest źle. Ja w 32/33 tc miałam już 2,5 🙂 stąd moje leżakowanie aż do teraz. No ale szyjka wytrzymała do 37tc niemal z tą samą długością (pomimo skurczy).

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Znalazłam na jednym forum taki wpis:
aśka72
Mi lekarz powiedział, że prawidłowa długość szyjki to właśnie 3 centymetry. Ni c nie rozumiem. Jak mam skróconą od 29 tygodnia do 1,5 cm i bardzo miękką i to bardziej niepokoi lekarzy.

To było na tym forum
http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3237104

Także chyba twoja szyjka nie jest tan bardzo skrócona Lusiu...Już zresztą sama nie wiem... 🤨 🤔 😮 Nie znam się 😮

• Mamusia
Dziewczynki ja po wizycie u gin... 🙂 USG zrobione wszystko jest wporządku, potwierdzone, że będzie córunia 🙂 🙂 rosnie to najważniejsze i waży 2619g wg usg oczywiscie jak wyjdzie to sie okaze 🙂 Zaraz was doczytam chciałam tylko powiedziec ze u nas wszystko ok tymbardziej, że mogłam mała zobaczyc po 13 tygodniach 🙂 🙂

• Mamusia
Powiem ci, że też już się zgubiłam...Szkoda, że nie powiedział ci ile powinna mieć prawidłowa szyjka...Może jak będziesz za tydzień, to się go zapytaj 😉 Tylko będziesz sobie chyba znów musiała pospisywać pytania do niego na kartce, bo nie spamiętasz jak przyjdzie co do czego 😜 😜 😜

• Mamusia
tez się zdziwiłam, ale po badaniu brzucha stwierdził, że niebedzie duzy dzieckiem ...ja to jak się urodziłam wazyłam 2200 wiec myslalam ze moje malenstwo tez nie bedzie duze bo ja przeciez malutka jestem 155 cm no i teraz waze pewnie z 55 kg ale najwazniejsze ze jest ok no i powiedzial ze waga malej napewno przekroczy ponad 3 kilo wiec zobaczymy jaki poród będzie ale to na miejscu już się dowiem 🙂
Lusiu aż się w szok wbiłam, że mogłabys byc juz czerwcóweczką 😮 ale zaraz doczytam co i jak bo tak na biezaco jestem

• Mamusia
ehheheh no powinnam dodac jakas fote ale kurde za kazdym razem jak jakas foteczke robie to wychodze na niej jak burak wiec nie mam co dodac ale postaram sie mam nadzieje jeszcze przed urodzeniem 🙂 🙂 gdyby mój gin miał sprzet do robienia usg to pewnie miałabym czesciej robione a tak lipa i dzisiaj 10 minut u innego lekarza i skasował 80 zł no ale chciałam juz ja zobaczyc i uslyszec jakies dobre wiesci 🙂
Lusiu skoro szyjka ci sie skróciła to możesz rzeczywiscie wczesniej urodzic 🙂 🙂

• Mamusia
Lusiu super,ze nie musialas zostac w szpitalu,a najwazniejsze ze jestes zadowolona ze swojego szpitala w ktorym bedziesz rodzic 🙂 🙂
Kama super focia,wygladasz kwitnaco,widac ze ciaza ci sluzy 🙂 🙂
Kaczuszko fajnie ze po tak dlugim czasie zobaczylas swoje sloneczko,i to calkiem spore hehe...,najwazniejsze.ze wszystko z nia ok i dobrze sie rozwija 🙂
Amelia,ale sobie pewnie stracha napedzilas pewnie juz niedlugo zobaczysz coreczke,pewnie jeszcze w czerwcu 🙂

• Mamusia
Co do tej szyjki, to są dwa rodzaje pomiaru: zewnętrzny ("ręcznym" badaniem ginekologicznym) i wewnętrzny (badaniem usg wewnętrznym). Mnie mówili, że tym pierwszym badaniem nie da się dokładnie określić długości szyjki, bo można się tak dostać tylko do jej zewnętrznego fragmentu - u mnie od początku miał 1,5cm. W badaniu usg szyjka dobrej długości to 3-4cm, natomiast poniżej 2,5 zaczyna się niepokój, a poniżej 1,5 alarm, bo to znaczy, że poród tuż tuż. Ja od pewnego czasu mam w badaniu usg 2,1 i to jest powód mojego aresztu kanapowego. Tyle wiem 🙂

Dziewczyny, odmeldowuję się przed jutrzejszą chwilą prawdy. Jeśli zamiast do domu pojadę do szpitala, dam którejś z Was znać, jak sytuacja. Jakoś nie chce mi się jednak wierzyć, że do tego szpitala trafię, ale torba zapakowana, przygotowania mniej więcej opędzone. Mam jednak nadzieję, że po zakończeniu aresztu kanapowego coś jeszcze podziałam, a nie będę bezproduktywnie gnić w szpitalu.
Trzymajcie się 🙂

• Mamusia
Witam...ja też juz do Was dołczam 😉 po sniadanku, po deserku w postaci czekolady :P:P:P i zwarta i gotowa 😁 😁 😁 pranko nastawione chwila wolnego akurat sie trafiła więc jestem 🙂
Dzisiaj poszukiwania wóżka robimy na allegro bo jeszcze się nie dorobilismy ;( więc będzie jak zawsze problem jaki kolor 😉
Też mnie ciekawi jak tam Nasza ANN?????????????????

• Mamusia
Dzien dobry dziewczyny!Jak sie spalo?Mi brzuch tak przedszkadza, ze ostatnio sie nie wysypiam 😞

Co do pobytu w szpitalu to u nas ojciec moze byc przy porodzie, z odwiedzinami tez nie ma problemu,nawet w nocy moze przyjechac. A jezeli trzeba to moga nawet dostawic dodatkowe lozko dla tatusia 😉

Ciekawe co tam u Ann 😉

• Mamusia
czec dziewczynki 😉 jeszcze mysle wszystkie w dwupaku 😜

Kama super wygladasz nie poznalabym cie na ulicy bo wg tego ostatniego zdjecia z buzki sie troszke zmienilas 😉 ale na PLUS

Kaczuszka troszke mi ulzylo bo Ja myslalam,ze tylko Ja z lipcoweczek nie mam jeszcze wozka

Lusia super ze jestes i z jakim nastawieniem 🙂 nic tylko pozazdroscic

Michalindziorek cos wczoraj milczala hmm dziwna sprawa Odezwij sie !! 🙂 chyba nie wybralas sie pierwsza na porodowke ;p ??????????

Ja juz po zakupach bodziakow w tesco kupialm 4 szt w sumie zaplacilam 22 zl hehe ale jakie rozmiary ; 1 szt. 62, 1 szt. 68 i 2 szt 80 to na przyszLy rok 😜 wlasnie zajadam sie truskawkami mialam isc po nie na targ,ale w sklepie kolo mie byly po 7 zl koszyk mysle ze to nie duzo tytko ze cholery na dole koszyka okazaly sie strasznei male ehh kombinatorzy nie wiem czy nie zjem tych sklepowych i nei pojde na targ po jakies giganty 🙂 i wlasnie szukam jakis przepisow na dania z truskawkami bo sama ich nie zjem , a mojego m. to bym musiala karmic nie przepada za owocami za bardzo ahhhhhh faceci

• Mamusia
Hej Dziewczyny, ja szykuję się na wizytę kontrolną do szpitala gdzie wcześniej leżałam. Ciekawe co z mojej szyjki zostało 😉 Podobnie jak Ann miałam badaną szyjkę usg i miała ok 2,5 cm ale była bardzo elastyczna i podatna na nacisk dzidzi, no i zaczynało się wewnętrzne rozwarcie.
Dam znać po powrocie a tymczasem miłego i efektywnego dzionka życzę 🙂