Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Przypomniało mi się, że ktos kiedyś pisał, że zgaga powoduje, że dzieciaczki rodzą się z duża ilościa włosków...hmmm musze rozwiac te info bo ja osobiscie nie wiem co to zgaga a wczoraj gin pierwsze co powiedział jak zobaczył dzidzie.." ale ma dużo włosków na głowce..."( takie białe "patyczki" na monitorze 🙂 a po drugie tyle osób mi mówiło, że będzie synek bo mam wystający brzuszek( nie rozeszło mi sie na boki) to też nie prawda...
Ahh czekam na swojego z obiadem a go jeszcze nie ma a mój apetyt jest wzmożony....daję mu jeszcze 20 minut i jem sama chociaż tak nie lubie ;(

• Mamusia
Też słyszałam o tym przesądzie i też nigdy w niego nie wierzyłam, wkońcu co ma piernik do wiatraka 😜 Kurcze a nawet nie wiedziałam, że na USG można dopatrzeć się, czy dzidzia ma dużo włosków 🤪 A co do brzucha to ja też nie mam rozlanego co wskazywałoby na chłopca a spodziewam się dziewczynki, więc kolejny mit obalony 😉 Ach te przesądy 😜

• Mamusia
ja tez ten mit o wloskach i zgadze slyszalam ale pewnie jak wiekszosc to jest jednak mit wiec tak jak piszesz co ma piernik do wiatraka 😉)...
wlasnie wrocilismy z cmentarza,cholera ale tam pali slonce ze szok az sie cala upocilam...
mam straszna ochote na kluski z truskawkami i jogurcikiem lub smietanka mmmmmm.......

• Mamusia
a słyszałyście przesąd o włosach na nogach u ciężarnej? uśmiałam się jak się o nim dowiedziałam 🙂 podobno jak szybciej odrastają w czasie ciąży to będzie chłopak. U mnie się sprawdziło!! 😁 na początku ciąży nie nadążałam się golić 😉

• Mamusia
Oj te przesądy 🙂
Też mam wystający brzuch a będzie dziewczyna,a z synkiem miałam rozlany na boki 🙂
Ann- dobrze,że nie będziesz bez sensu leżeć w szpitalu.
Michalindziorku- a może kupisz sobie po prostu japoneczki? Ja moje opuchnięte nóżki tylko do takich butów jestem w stanie na dłużej włożyć. Nikt przecież nie będzie akurat Tobie mówił,że to nie wypada itd.

• Mamusia
o zarośnietych nogach nie słyszałam hihihihihi.... w słońcu jest naprawdę ciepło sama postałam chwilkę z koleżanką to miałam dośc...idę zaraz do sklepu bo zachcianki mam jakieś to na czekolade to na ciasto, to na truskawki w smietanie...rety....jak to mi koleżanka powiedziała..." masz zachcianki jak baba w ciązy.." heheheh

• Mamusia
Ja właśnie skonsumowałam troszkę czereśni mmmmm pychaaaaaaaaa 😜 A truskawki to mogłabym jeść tonami 🤪 Macie rację, trzeba korzystać, póki możemy...
Ellie a ten przesąd z włosami na nogach hehehehehehehehe 😁 uśmiałam się 😉 Nigdy go nie słyszałam 😁 😁 😁

• Mamusia
Super Kama, że wyprawka już w komplecie 😉 Mnie też zostało jeszcze prasowanie wszystkich dzidziowych rzeczy włącznie z ciuszkami, pościelami, prześcieradłem, baldachimem i innymi pierdułkami hihihih Ale cosik się nie mogę za to zabrać 😉 A tak to jestem już zwarta i gotowa 😜

• Mamusia
Edytko, to sporo pracy Cię jeszcze czeka. Ja baaaardzo nie lubię prasować i jak nie muszę to nie prasuję nawet swoich rzeczy 😉 no ale czego się nie robi dla dzidzi. Zostało mi już tylko prześcieradło do uprasowania i pokrowiec na przewijak. Reszta gotowa leży w komodzie.
Trochę mi się słabo robi jak sobie pomyślę, że tego prasowania to wcale nie ubędzie (a wręcz przeciwnie), jak zaczniemy przebierać nasze pociechy...chyba męża najmę do pomocy 🙂

• Mamusia
Ellie ja też nienawidzę prasować 🤢 I zawsze sobie uzbieram kopę naszych rzeczy, zanim się zmobilizuję do tej nieszczęsnej czynności 😮 Także do prania dzidziowych rzeczy nikt mnie nie musiał zaganiać, robiłam to przez 3 dni w te najgorsze upały. A teraz jak pomyślę o wyprasowaniu tego wszystkiego to mi się szczerze odechciewa... Ale cóż, nikt tego za mnie nie zrobi niestety. Mój mężuś dużo może zrobić w domu, ugotować, posprzątać, ale nie wykonuje dwóch czynności: prasowanie i zmywanie naczyń. Toteż są to czynności w 100% moje 😜 Ostatnio moja mama proponowała mi pomoc przy prasowaniu rzeczy dzidziowych i powiem wam, że trochę mnie to kusi, ale z drugiej strony chciałabym wszystko zrobić sama, coby móc później powiedzieć DAŁAM RADĘ I NIKT MI NIE POMÓGŁ hehehhehehe 🤪 Jeszcze pomyślę...Może mnie wena jakaś najdzie 😜

• Mamusia
Ja prasować nie znoszę, ale jakoś akurat pościel chętnie wyprasuje 🙂

Kaczuszko no widzisz... 🤪 mamy takie same zachcianki chyba hehe 🤪
a co do wózka to u nas też nie ma komisu, tzn jest ale mały wybór, i ja kupowałam przez neta od Lusi tam z komisu... z łodzi. i mi go kurierem przysłali.

• Mamusia
Ja laseczki uciekam się kąpać 😉 Ehhh powiem wam szczerze, że ostatnio jak mam się położyć w łóżku, to mnie szlag trafia, bo w nocy co chwilkę się budzę i bardziej się umęczę tym niby spaniem niż wypocznę... 🥴 A jeszcze jak na złość w telewizji nic nie leci, tylko same powtórki puszczają...
No nic lecę, może szczelę sobie dłuższą kąpiel, zrobię peeling brzuszka, wydepiluję się tu i ówdzie 😜 Takie małe domowe SPA sobie zafunduję a co 😁
Spokojnej nocy i kolorowych snów brzuszki 😘 😘 😘

• Mamusia
OOOOO widzę, że po raz pierwszy zjawiłam sie tutaj jako PIERWSZA 🙂 🙂 wow ale superaśnie ;]
Edytko ja mam to samo uczucie co kładzenia sie do wyrka...też męczą mnie te wstawania do kibelka i nie moc przekręcenia sięni o oczywiście pobudka przed 4 bo luby do pracy się zbiera a ja ide na pierwsze sniadanko :P:P kurcze od samego początku tak mam, że jak on wstaje do pracy to ja tez i jem wcześniej były płatki z mlekiem( na które teraz patrzec nie mogę) a teraz sa jogurciki 🙂 🙂 mówię Wam jakis bzik 😁 no i praktycznie od 4 już nie spałam tylko drzemałam ale cóż wszystko trzeba wytrzymać 😮 teraz lece na jakieś zakupki i po jakieś kwaiaty bo muszę na balkonie wymienić tak więc ranek zajety a później prasowanie pościeli, obiad i leniuchowanie :P:P:P yczę WAM miłego poranka później sie odezwę