Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
dobrze że oprócz rozstępów i wagi cycochy mnie oszczędziły, a to tylko dzięki temu że nigdy nie były wielgaśne 😁

jak szukałam koszuli do szpitala, mierzyłam takie typowo ciążowe i do karmienia, jedna z nich, która wydawała mi się fajnym rozwiązaniem, okazała się jakąs porazka, bynajmniej dla mnie, i jakabym miała jeszcze większe piersi, to napewno wyszłyby bokami. W domu ok, ale w szpitalu to juz raczej nie.

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Uciekam juz bo nie czuje się za dobrze jak siedzę...mały mnie jakoś atakuje, że boli mnie do łona i promieniuje do pupy 😞 poza tym ostatnio coraz częściej czuję sie tak, jakbym jakiejś niestrawości dostała 😞
A czeka mnie jeszcze małe prasowanko...a oczka sie kleją.

Dobrze, że w sumie nie kupiłam tej farby do włosow, bo na bank nie chciałoby mi się ich zrobic.

Spokojnej nocki 🙂

• Mamusia
Witam Brzuszki 🙂 ja coś dzisiaj spać nie mogę 😞 Zasnęłam przed 1 w nocy a już po 6 się obudziłam. Wczoraj wieczorem skończyłam pakowanie toreb, naszykowałam sobie kosmetyki do zabrania i powiem Wam, że ogarnął mnie paniczny strach jakby wszystko miało się zdarzyć tej nocy 🥴 Jakieś głupie myśli zaczęły mi przychodzić do głowy...ech...Póki co dzidzia jeszcze w brzuszku.
I co tu teraz począć ze sobą o tak wczesnej porze? Może wezmę się za wyszywanie, bo nie skończę tego obrazka dla synka przed jego narodzinami. I dopiero będzie afera 😉

• Mamusia
Czesc brzuszki,niebylo mnie jeden dzien i prawie 30 str zaleglosci 🤪
u mnie porod sie chyba zbliza wielkimi krokami hehe....bo co wieczor mam regularne bole jak na okres,a w dodatku tak mnie wczoraj bolaly pachwiny ze ledwo chodzilam!!!!!
Jutro ide na badania,a we wtorek do lekarza ciekawe co mi powie na te bole-zobaczymy czy to juz czy jeszcze troche bede musiala poczekac!!!
U nas jakas taka lipna pogoda nic mi sie nie chce,chyba spowrotem zanurkuje do lozka 🙂
A co do rozstepow to narazie ich niemam,ale kolezanka mi mowila zeby sie nadal smarowac po ciazy,bo ona sie nie smarowala i wszedzie jej powylazily jak sie skora kurczyla,a przez cala ciaze nie miala ani jednego,a teraz mowi ze jej brzuch wyglada okropnie 😞

• Mamusia
HEJ!
Ja też miałam nieciekawą nocke- zasnęłam koło 23 a o 1 już pobudka i wyspana, no ale myślałam, że uda mi się zasnąć gówno nic nie dało 3 godzina a ja sobie w gry gram na komputerze...teraz czuję się jakaś taka nie swoja i poza tym tak jak Ty LUSIU mam od paru dni jakieś niestrawności,, nie to żeby cały czas ale się zdarzają wczoraj mnie wieczorem tak żołądek rozbolał, że herbatka miętowa musiała być a teraz po sniadaniu czuję że powoli zaczyna się odzywać nie wiem może dzidzia mnie tam tak bardzo uciska swoja pupa albo nogami 😉
Pogoda lipna...chciałam przejśc się na DNI naszej miejscowości ale nie wiem czy się zmobilizuje do tego...
Irka ty jeszcze pozostań w dwupaku 🙂 🙂 Kacperek na pewno z miłą checia posiedzi jeszcze w mamusi brzuszku 🙂
Miłego dnia dziewuszki później się odezwe jak nabiore trochę zycia!!!

• Mamusia
Irka, mnie też dzisiaj boli brzuch i mam skurcze. Na dodatek biorę dziś zmniejszoną dawkę fenoterolu a jutro całkowicie odstawiam 😮 Jestem baardzo ciekawa co będzie 🙂
Zaczniemy się niedługo rozpakowywać jedna po drugiej 😉 Wystarczy aby któraś zapoczątkowała. U mnie w pracy otworzyłam puszkę pandory jeśli chodzi o ciąże. Po za mną jest już 6 dziewczyn w ciąży w moim dziale 🙂

• Mamusia
Cześć. Irka- masz już chyba skurcze przepowiadające. Ja też mam codziennie bolesne z bólem krzyża i podbrzusza. Szczerze mówiąc to miałam nadzieję,że zacznie mi się już rozwarcie (żeby poród był szybszy), ale w piątek gin mi powiedziała,że poza skróconą szyjką rozwarcia brak.
Poprzednio też tak miałam i długo rodziłam.
Ja mam rozstępy na piersiach 😞 Okropieństwo.

• Mamusia
Cześć mamuśki 😉
Ja też dzisiaj miałam nieprzespaną noc, zresztą jak zwykle 🤨 Nie lubię się kłaść spać, bo budzę się co chwilkę i wszystko mnie boli 😞
A wczoraj przez prawie całą noc też bolał mnie brzuch jak na okres 😲 Mam nadzieję, że powolutku coś się tam już zaczyna przygotowywać do porodu, nie mówię, żeby to miało już zaraz nastąpić, ale fajnie by było się nie przeterminować...W poniedziałek mam wizytę u gina, to może zauważy, że cosik się zmienia...chciałabym 😉
Co do rozstępów to narazie wyskoczył mi jeden od dołu biustu, także jest prawie niewidoczny 😉 Na brzuszku póki co odpukać nie mam 😜 Ale chyba faktycznie będę się smaorwać też jakiś czas po porodzie, bo jakby mnie miały po ciąży zaatakować, to chyba bym się załamała...
U nas też dzisiaj pogoda nie za ciekawa, co jakiś czas pada deszczyk. Ale w sumie może to i lepiej, bo przynajmniej nie jest duszno 😉

• Mamusia
Cześć dziewczyny, ja właśnie wróciłam ze szkoły i jem obiadek. jakoś tak nie mam nastroju na nic, smutno mi a to wszystko przez mojego ojca...powoli mam go dosyć!!!
Mężuś dzisiaj do pracki na noc, wiec pozostanie mi samotne oglądanie TV albo nauka, bo za tydzień egzamin.
Tez miałam juz pobudkę ok 5.30 a spać mi sie na nowo zachciało jak już miałam wstawać do szkoły. teraz jakaś senna jestem i chyba sie położę....

• Mamusia
Hej 🙂
Dzisiaj byłam na tej rocznicy, jedzonko pyszne - z reszta jak zwykle, a o 17 przyjechał Roberta brat z żoną - kiedys wam o niej pisałam, wredna jędza, małpa i dziwka!!!! Tak nas dzisiaj wkurwiła, że nawet ja, wyjątkowo postanowiłam nie siedziec cicho i toczyłam z nią słowne potyczki. Po prostu ochota mi przeszła przez nią na siedzenie tam. Takie chamy, że nawet nie zapytają jak się czuje, kiedy rodzę, kompletnie nic, a my dziewczyny dziwimy się, że w sklepach udają że nie widzą kobiety ciężarnej, jak najbliższa rodzina też się tak zachowuję!!! Nie zalezy mi na trosce, ale wydaje mi się że to świadczy o kulturze....
Tematem rozmowy było to, że przez to, że pracodawcy wolą zatruniac emerytów i rencistów, to młodzi ludzie nie mają miejsc pracy itd, itp. A ta szmata mówi, że jak kogos nie stać to nie powinien zakładac rodziny i takie tam. No mówie wam, tak mnie wkurwiła paniusia jedna!! Sama powiedziała, że ona nigdy nie poświęciłaby się dla dziecka, poza tym ma pewną posadka bo jest policjantka tak samo jak Roberta brat, to nie martwią się że ich wygryzie jakiś emeryt!!
Mówię wam, mam takie nerwy że szok!!!!!!

A co do skurczów/skurczy 🙂 to tez w nocy bardzo często je odczuwam, tzn. chodzi mi o te bóle jak na okres. Mały coraz częściej tak się jakoś ustawia że nie mogę siedzieć bo az cała pipka mnie boli...ale co tu się dziwić, jesteśmy praktycznie w okresie, kiedy możemy zacząć rodzić, i nic już tej machiny nie zatrzyma 🙂 🙂

• Mamusia
Oj Lusiu nie denerwuj się przez tą głupią pipę, bo szkoda twoich nerwów na takiego wstrętnego babola 😠 I bardzo dobrze, że nie chce mieć dzieci, bo Bogu ducha winna istotka niepotrzebnie by cierpiała mając TAKĄ matkę 🤢 Z tej całej sytuacji tyle tylko dobrze, że przynajmniej najadłaś się dobroci hehehhe 😜
My byliśmy u moich teściów i wręczyli nam takie przecudne ciuszki dla małej 🤪 Wybrałam już nawet z tego jeden komplecik, w którym malutka wróci z nami do domku 🤪 🤪 🤪 Jest śliczniusi 😜
Noooo Kama to wasz wielki dzień już pojutrze 🤪 Jak ten czas zleciał, dopiero co nam napisałaś, że za 1,5 tygodnia wychodzisz za mąż a tu ten dzień już tuż tuż 😉

• Mamusia
Hej laseczki!tez juz bym chciala jakies skurcze a tu nic 😞 My z bratem bylismy przeterminowani o 2 tyg i mam nadzieje, ze nasza mala nie pojdzie ta sama droga 😞
Wczoraj z mezem bylismy w Augsburgu na spotkaniu polakow z okolic,bylismy najmlodsi ale fajnie bylo.O dziwo bardzo dobrze sie czulam pomimo ciaglego siedzenia w jednym miejscu,nie spuchlam ani nic.
Ja rozstepy na brzuchu niestety mam 😞Ale i tak wiekszosc jest widoczna dopiero po ciazy jak brzuch spada bo sa od razu blade wiec jeszcze wszystko przed wami 😉

• Mamusia
Olusia nie martw się, że nie masz jeszcze skurczów, bo wkońcu masz termin dopiero na koniec lipca, także masz jeszcze czas 😉 Ja też nie mam takich skurczów, przy których twardnieje brzuch, tylko miałam taki ból jak na okres...Nie wiem, czy to coś znaczy, czy nie... 😮 Przekonam się jutro na wizycie u gina 😉

• Mamusia
Olusia, chyba jednak lepiej nie mieć skurczy w 34 tc. Ja przeleżałam w tym czasie tydzień w szpitalu przez te moje skurczybyki. Fakt że miałam jeszcze skróconą szyjkę, ale nigdy nie wiadomo co te skurcze mogą wywołać nawet przy prawidłowej szyjce. A miałam kilka razy taką fazę że brzuch mi twardniał co 15 min przez ponad godzinę 🥴 Nic w tym przyjemnego także poczekaj jeszcze cierpliwie kilka tygodni 🙂

• Mamusia
Ja czasami tez mam takie bole podobne do miesiączkowych, a do tego czesto twardnieje mi brzuch. Szyjka jest podobno długa, ale nic nie wiadomo.Lekarz powiedział ze fajnie by było mnie zobaczyć na wizycie29 czerwca.

OLUSIA, ciesz sie ze nie masz jeszcze takich bóli, bo to faktycznie za wczesnie jak na ciebie. Niech maleństwo siedzi jeszcze w brzuszku 🙂

LUSIA może to głupie babsko Ci zazdrości ciąży i dlatego tak gada, ze sama by się nie poświeciła dla dziecka. Moze jej nie wychodzi? Ciekawa jestem co będzie za kilka lat? dużej liczbie kobiet zbiera sie na macierzyństwo wtedy kiedy już nie mogą zajść w ciąże. Pomyśl teraz jak ona by wychowywała swoje dziecko mając taki charakterek? Nie cierpie takich bab!! i nie dziwie się ze ci nerwy popsuła. faktycznie nie ładnie sie zachowali, nie pytając o ciebie i zdrowie..nawet jak ich to nie interesowało to grzeczność tego wymaga. Mnie obce dziewczyny zaczepiają w szkole i pytają, kiedy? co będzie i jak się czuje...a tu rodzina... Ja tez mam takich w rodzinie, co sie nawet nie zainteresowali jak mnie widzieli....no ale co najlepiej z nimi to tylko na zdjeciu sie wychodzi, i to jeszcze w środku, co by cie nie odcięli!!!