Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ach, mówię wam dziewczyny....patrzeć normalnie na nia nie mogę 😠 I mam nadzieję że nie przyjedzie obejżec dzidziusia bo to i tak nie bedzie szczere z jej strony!!!
Ona zazdrosna jest o to, że tesciowie bardziej lubia mnie a nie ją, i teraz jak jeszcze pojawi się dzidziuś, to wogóle będziemy jeszcze ważniejsi. A my to nawet na zdjęciu ładnie razem nie wychodzimy, bo nie mamy wspólnego 😁 🙃 🤪 😉 😜

Ellie w sumie może działać spokojnie, chociaz lepiej jakby było, gdyby mały zechciał poczekac chociaz tydzień, bo podobno dopiero po 37tc nie uznają dzidzi za wcześniaka, bo potem czasem sa problemy ze szczepieniami - tak wyczytałam 😆

Ale niepodważalnym faktem jest, że Monica tak czy inaczej musi się powoli szykować, bo dziewczynki nie lubią czekać do terminu 🙂 🙂 Ale będą jaja hihi czasem nie moge w to uwierzyć, że to już czas, tylko 2-3tyg.
Ja psychicznie jestem już gotowa na powitanie Franka, tylko wolałabym aby troche podrósł, tak może w przyszłym tyg. wychodzić 🙂

• Mamusia
ja mam wizytę na 29 czerwca i wtedy sie okaże czy cesarka bedzie przed terminem czy w terminie. Wtedy kiedy mam iść do szpitala to mój Grzesiek na dzień pracuje 😞 i nawet nie bardzo mam poprosić kogos o podwiezienie, zostaje mi taksówka i moja mama. koleżanka odpada bo by się za bardzo denerwowała heheh
LUSIA, chyba masz racje z ta zazdrością. Jak Franuś się urodzi to teściowa dopiero bedzie zachwycona wnusiem a tamci niech sie spełniają zawodowo, bo widać ze chyba tylko praca im szczęście jak narazie daje i dokuczanie inny.

• Mamusia
Ojej może u nas coś już ruszy! Czerwcówki chyba już wszystkie rozpakowane?
Coś Ann się nie odzywa. Michalindzior szaleje na poprawinach albo wypoczywa po wczorajszej impezie 🙂
Lusia- trzymaj się z daleka od takich głupich bab!I nawet zdjęć nie rób bo szkoda klatki!!!
Ellie- czekamy na info co ze skurczami.

• Mamusia
ufff, po prysznicu tendencja wyciszania się skurczy 🙂 ja już od tak dawna mam te skurcze że czasami boję się że zbagatelizuje te porodowe...o ile to w ogóle możliwe 😉 pewnie jak przyjdą te porodowe to od razu je poznam 😁

msr_monica napisał(a):

..no ale co najlepiej z nimi to tylko na zdjeciu sie wychodzi, i to jeszcze w środku, co by cie nie odcięli!!!

Monika, niezły ten ten tekst 🙂 nie znałam tej drugiej części. A Twój mężuś fajowo reaguje na skurcze 🙂 Będziesz miała wsparcie jak przyjdzie co do czego...przynajmniej o mierzeniu czasu nie będziesz musiała myśleć i skupisz się na oddychaniu 🙂
Lusiu, ale my już chyba po 37 tc jesteśmy, no nie? Dzisiaj nam się zaczął 38 więc nasze chłopaki już wcześniakami nie będą jakby coś. Ale ja też bym wolała żeby posiedział jeszcze z tydzień i podrósł troszkę.

• Mamusia
O kurcze człowieka nie ma zaledwie kilka godz a tu może jedno maleństwo już pcha się na świat 🙂
Ellie wytrzymaj jeszcze kobietko...
Lusiu takich bab jest wiele, osobiście też ich nie znoszę ale co my poradzimy na to i zdecydowanie dziewczyny maja rację to jest czysta zazdrość dlatego tak Ciebie traktuja dlatego zlej ich!!!!!!!!!!!
Ja na dzisiaj mam dość dlatego zjawiłam się powiedzieć dobrano i życzyc dobrej nocki, mykam już do wyrka 😉

• Mamusia
msr_monica napisał(a):
Ellie z tym odcinaniem to prawda... wiele razy oglądałam zdjęcia na których były odcięte osoby z rodzinki...bo były nielubiane he he 😁

poważnie? ale jaja 🤪 tzn jest to przykre bo to w końcu rodzina...no ale z drugiej strony rodziny się nie wybiera...mhm tylko po co wtedy robić te zdjęcia 😉

• Mamusia
Ja też długo nie wiedziałam jak prawidłowo liczyć te tygodnie, dopiero od jakichś 3 tygodni liczę chyba prawidłowo 😉 Ja liczę tak, że termin porodu jest skończonym 40-stym tygodniem ciąży 😉 Czyli teraz jestem w 3 dniu 37 tygodnia 😜
No właśnie cosik Ann nie daje znaku życia... 😮 😲 🤔
Ellie nigdy nie rodziłam, ale dużo kobiet po porodzie mówi, że zdecydowanie nie da się nie zauważyć skurczy porodowych 😜

• Mamusia
Monica, szpital nie jest duży, więc w razie czego znajdziemy się jakos na oddziale 🙂 śmieszniej by było, gdybyśmy rodziły w tym samym czasie oddzielone tylko parawanem 😁

Ja napewno nie przeoczę bólów porodowych, jesli oczywiście bola tak jak na okres - to wtedy na bank będę wiedziała ze to te dziadoki są 😜

• Mamusia
Monica ja może jeszcze nie zauważam u siebie sygnałów porodowych, ale kurcze coraz częśniej myślę o porodzie i aż mnie wtedy w brzuchu ściska ze strachu 😲 A zaczęłam się tak stresować odkąd w sobotę w nocy poczułam te bóle jak na okres...chyba dopiero wtedy dotarło do mnie, że to naprawdę niedługo...

• Mamusia
To ja w związku z moimi tygodniami ciążowymi w tym tyg. biorę się ostro za chałupę, dokończę układac po przemeblowaniu, doprasuje co trzeba i umyje okna w dużym pokoju...ło matko, dziewczyny, ale heca hehe
Na łódzkim wątku dziewczyna urodziła chłopca w czerwcu który miał 55cm i ważył 4kg i mówi, że ma problem z wykarmieniem, niestety cyc nie wystarcza....jak Franek też taki będzie to chyba krowę sobie kupie i podłączę go do dojarki 😁