Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień doberek kochane 😘
Wpadłam teraz na chwilkę, bo zaraz muszę zjeść jakieś śniadanko i wziąść się do roboty, tzn. ogarnąć mieszkanko, iść do sklepu i zrobić obiadek bo ok 14 wpada koleżanka z 4-miesięcznym synkiem i chcę mieć czas coby sobie z nią posiedzieć 😉
Justi, Lusiu ja też mam czasem takie uczucie, jakby mała siedziała mi między nogami, a jak się rusza to aż mnie w pipce szczypie, nie wiem czy to nacisk na pęcherz czy coś innego 😮 Ja jak się ostatnio ważyłam u rodziców, to się okazało, że mam już 15 kg na plusie 😮 ☺️ A wczoraj mierzyłam obwód brzuszka i mam 108cm, także od naszej ostatniej rozmowy na ten temat (a było to już jakiś czas temu) urósł 2cm, więc nie bardzo dużo 😉 Narazie nie zauważyłam, żebym jakoś zaczęła chudnąć, poza tym mała szaleje mi w brzuszku, więc nic nie zapowiada, coby poród miał się rozpocząć wcześniej...Ehhh ciekawe co powie mi ginek w poniedziałek, bo jak narazie nie czuję, żeby ta wizyta miała mnie ominąć 😜

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja również witam w lipcu!!! No to musimy zacząć się rozkręcać.
Ja mam jutro wizyte u gina. Jak się umawiałam na nią 2 tyg temu byłam przekonana,że już na nią nie przyjdę, ale moja córcia jest leniwa i nigdze Jej się nie śpieszy 🙂

Ciekawe jak tam nasze rodzące. Oby było szybko, sprawnie i bezboleśnie! U nas też mogłoby tak być.

• Mamusia
czesc Kochane 😉 w lipcu 🤪

Monika, Michalindziorku trzymajcie sie kochane

ehh przez cala ciaze nie mierzylam obwodu brzuszka musze te zrobic w koncu u mnie jest 10 kg na plusie poki co , a przez te upaly to jakos nie sadze zeby mi ta waga poszla sporo do gory , bo tylko jadlabym owoce i nic wiecej no,ale dla synusia wszystko wiec jem bo musze

• Mamusia
no tak dziewczynki kazda z nas mysli, ze urodzi w zaplanowanym termiie , a juz najlepiej po tym skonczonyn 37 tyg ciazy, a nasze aniołki same wybieraja sobie terminy odpowiednie dla siebie 😆
Ja najbardziej obawiam sie,ze przechodze ciaze ehh tak jak niektorzy tydzien czy dwa . . . mam nadzieje ,ze jednak tak nie bedzie 😆 😆 a nawet jesli to byle by dzidzius byl zdrowy, a cala reszte wytrzymam 🙂

• Mamusia
Witam kochanienkie w lipcu 🙂 🙂
Masakra lipiec sie zaczal czyli to juz nie dlugo,sama w to nie wierze,pamietam dopiero jak mi lekarz powiedzial ze to 5 tydz i 3 dzien,a tu juz 38 tydz szoooook.... 🤪 🤪
Ciekawe jak tam nasze dziewczynki,czy juz urodzily czy jeszcze sie bidulki mecza 🙂
fajna data 1 lipiec mi by pasowala bo dzisiaj jest 7 rocznica jak jestesmy razem z Rafalem,calkiem mi to z glowy wypadlo i dopiero sobie teraz przypomnialam ☺️
Mi brzuszek urosl sama to po sobie teraz widze w domu mowia ze najpierw wchodzi moja pileczka,a pozniej ja hehe,,,ostatnio mialam 108,a dzis 110 cm,czyli 2 cm do przodu,a z waga w zeszlym tyg jak sie wazylam to 11 kg jestem na plusie 🙂

• Mamusia
i ja was witam lipcowo 🙂)
u nas straszny upal uffff...tylko moczyc dupala w wodzie 😉hehehe...
ja wlasnie na odwrot przez te upaly i siedzenie w domu stale bym cos jadla ☺️jakis mam apetyt ☺️,a wage zaraz sprawdze bo jestem u tesciow to sie okaze 😉)...brzuch mam ogromny wiec nie wiem czy cm starczy hehhehe 😉)buziaki milego dnia

• Mamusia
Wpadłam jeszcze na chwilkę 🙂 Też jestem ciekawa jak tam Monia i Michalindziorek... 🤪 Cały czas czekam na wieści coby uzupełnić tabelkę o kolejne wpisy 😜
No cały czas jestem ciekawa jak to będzie z pozostałymi lipcóweczkami, ile jeszcze niespodzianek nas czeka 🤪
Ja właśnie wróciłam ze sklepu i już myślałam, że nie dojdę 😞 Upał nie z tej ziemi,a ja czuję się jeszcze cięższa niż jestem 😮 Szłam jak pingwin i czułam się, jakbym zaraz miała zgubić małą po drodze 😮 Dopiero teraz wiem co to jest siła grawitacji 😲

• Mamusia
Hej!
Kurde co za wieści Michalindziorku, Monico trzymam za Was kciuki!!!!!!!
I kolejne laseczki się rozpakują a my jeszcze musimy być cierpliwe i zyc w niepewności, którego dnia to nastąpi 🙂 🙂 Pierwsze co dzisiaj wstałam mówię do swojego lubego.."zaczęło się.." a on jaki zryw oczy jak pięciozłotówka a ja " no lipciec się zacząl i czekanie.." ale miała łacha z niego takiego przerażenia jeszcze nie widziałam... 🙂
Spakowałam sie dzisiaj, jeszcze muszę kapcie dokupić i jakiś płyn do higieny intymnej no i dopakowac reczniki i jestem ready 🙂 🙂
Ogółem powiem Wam, że nockę miałam do kitu 7 razy do kibelka, nie mogłam spać wierciłam się, w nogach mnie kręciło, duchota ja piernicze myślałam , że to się nie skonczy !!!
Pisałyście dziewczyny o tym, że macie wrażenie, że dzieciaczki "majstrują" Wam w piczkach :P:P:P:P kurde ja też mam takie wrażenie, że ona siedzi tam tak nisko, w ogóle dziwne wrażenie się ma no a jak za długo pochodzę to też czuję ze ona chce mi wyjsc 🙂 🙂 i chodze jak kaczka 😁 😁 😁
U nas też parno nie ma słonca ale powietrze jest fatalne mogłoby dzisiaj popadać, wczoraj niedaleko mojej miejscowości przeszły deszcze a moja ominelo ;(
Lecę pomóc mojemu bo przygotowuje sie do obrony... 🙂 🙂juz soebie zastrzegł, że jak bedzie miał obrone a nasza mała bedzie chciała sie urodzic w tym dniu to mam go nie informowac bo chyba kota dostanie w poznaniu i jeszcze nie zaliczy 🙂 🙂
Miłego dnia dziewczynki, później nadrobie wszelkie zaległości bo nie ma człowieka troszke a tu tyle do czytania buzia

• Mamusia
dziewczynki dostalam smska od Michalindziorka : . . . . jestem w szpitalu od rana , kroplowke dostałam , skurcze sa mocne w sumie , rozwarcie na 4 cm, pecherz przebity wiec zobaczymy kiedys sie zakonczy. Trzymajcie kciuki zeby poszło szybko 🙂

• Mamusia
DZIEWCZYNY, MONICA MA JUŻ GABRYSIE PRZY SOBIE!!!! 🤪
GABRYSIA WAŻY 3100 I MA 51CM I JEST SLICZNIUTKA, POZNIEJ WYSLE WAM ZDJECIE BO MUSZE Z SAMOCHODU PRZYSIESC ADAPTER TO CZYTNIKA KART 🙂 🙂

Monia czuje się dobrze, Gabrysia dostała 10pkt, podobno krzykliwa 😉
Nie moge uwierzyć że mamy kolejne szczęśliwie narodzone maleństwo!!!!!

• Mamusia
Kaczuszka hehe to swojemu napedzilas stracha 🙂 a mina na pewno bezcenna 🙂

Edytko tez chcialam isc do sklepu ale wystarczylo mi wieszanie dzidziusiowego prania na balkonie i ta duchota mimo,ze w cieniu i sobie odpuscilam spacery

Ja widze,ze moj sie bardzo stresuje i jak bym bohaterem ze bedzie przy porodzie tak teraz tylko wspomina,ze zemdleje na poczatku , snia mu sie koszmary i w ogole a to wszytsko przez kolegow ktorzy go w pracy nastraszyli ehhh .. . .. tlumacze mu,ze nie musi byc,a ten twardo sie upiera,ze bedzie ale nie wie jak dlugo wytrzyma 😁
wczorajj tez mu cos tam zaczelam stekac , a on tylko " no nie zartuj sobie , ze to juz " heheh ach ci mezczyzni

• Mamusia
i smsek od Ann : przyjeli mnie na patologie. Stas ułatwił sprawe, bo na ktg spał snem sprawiedliwego i nie dał sie dobudzic. Jeszcze nie wiem kiedy bede rodzic. Pozdrowienia dla dziewczyn

no to w koncu Ann zOstala w szpitalu w ktorym tak bardzo chciala rodzic teraz pozostaje jej cierplwie czekac na Stasia 🙂

oj dzieje sie tego 1 lipca 🙂

• Mamusia
No i z dniem 1 lipca rozpoczął się maraton lipcowy 😁

Mnie dzisiaj zaczęła boleć pachwina, więc wiem juz dziewczyny jaki to ból....
I dzisiaj na 14 na usg, ale wieczorkiem napisze co i jak, bo po badaniu nie wracam do domu. Ciekawa jestem jak ten mój synek sie ma, o ile to synek 😉 i ile waży grubasek. Może jego waga się ustabilizowała i nie będzie tak źle, mam nadzieję.