Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
u mnie zrobilo sie troszke chodniej juuuuuuuuuuuuuuuuupi Mieszkanko posprzatane czeka na nowego czlonka rodziny 🙂 ide poogladac cos w Tv moze jakas ochota na glupoty mnie najdzie :|

jejku jak Ja sie nie moge doczekac kiedy zobacze co nosze pod brzuszkiem hgeheh nie uzywajac lusterka . . . .na prawde wspolczuje facetom "piwoszom" ktorzy prezez swoj ogromny brzuch nie widza swojego ptaszka 😜

dobranoc mamuski i dwupaczki\\

Lusiu 15 kg w tak krotkim czasie suuuuuuuuuuper to nastawia mnie pozytywnie no ,ale rozstepow nie zniweluje . . . . nie zapominaj teraz po poroidzie sie smarowac wiem,ze to trudne znalezc czas dla siebiue , ale sprobuj :*

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a teraz uciekam bo burza idzie 🙂
jejku tylko jak Ja zasne hehe zgodnie z obietnica mam byc po niej 2/3 dni 😜 ale jaja 🙂 🤪 🤪 🤪 🤪

a tak powaznie super, ze kolejna lipcoweczka bedzie miala ze soba juz dzieciatko 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
IZUNIA- niestety trafiłaś na popierdolonego faceta. Szkoda,że po dwóch latach okazało się jaki jest naprawdę.Ale myślę,że wcześniej też taki był i raczej się nie zmieni. Te typy tak mają.
Będziesz miała teraz cudownego bobaska,który da Ci mnóstwo szczęścia i miłości. Dobrze,że wspierają Cię rodzice. A tym dupkiem się nie przejmuj. Walcz w sądzie o swoje. Nie miej żadnych obiekcji! Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo!

HEJ LIPCÓWECZKI 🙂

OTÓŻ JAK WIECIE KACZUSZKA W SZPITALU 🙂 NARESZCIE 😉
ROZMAWIAŁAM Z NIĄ OKOŁO 22.40 TO JESZCZE NIE RODZIŁA BO NIE MA KONKRETNYCH SKURCZY I ROZWARCIA 🙂 JEŻELI NIE ZACZNIE SAMA W NOCY RODZIĆ TO JUTRO PODŁĄCZĄ JEJ OXYTOCYNĘ 🙂
TRZYMAJCIE KCIUKI 🙂
ZA WAS RÓWNIEŻ TRZYMAM 🙂 TYM CO JUŻ URODZIŁY SERDECZNIE GRATULUJĘ A TYM CO SĄ JESZCZE 2W1 ŻYCZĘ POWODZENIA 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
hehehe Koralik nie martw sie Ja tez jeszcze nie rodze . . . . choc nie wiem czy to powody do dumy 😞

wiesci od Kaczuszki poki co nie mam

u nas dzis chlodno ide na caly dzionek do rodzicow takze jesli do was zajze to wieczorkiem
milej niedzieli wam zycze dziewczyny 🙂

swoja droga bardzo malo nas zostalo 😞 🥴 🥴

• Mamusia
Witamy mamusie z powrotem na brzuszku 🙂 Dziewczyny widzę że nasze maluszki zachowują się tak samo. Siedziałyby tylko przy cycu...to przez te upały. Lusiu mój mały też ma fazy że zaśnie przy piersi a jak go położę do łóżeczka to się budzi i krzyk. Wtedy znowu do cyca i tak w kółko 😞 Chwilami jestem już tym umęczona. Nic nie można zrobić w domku a czasami nawet śniadania nie da się przygotować (mój mąż wrócił już do pracy). Ja też próbuję dopajać małego wodą ale on niezbyt chętny jest ciągać z butli.
Amelko, dobrze że jesteście już z małą w domku i wszystko wraca do normy.
Koralik, nie martw się, na pewno sama nie zostaniesz 🙂 A z rozpakowaniem i na Ciebie przyjdzie pora.
Kaczuszko 3mamy kciuki!!
Izunia, kawał chama z tego Twojego faceta. 3maj się kochana, teraz będziesz miała małego brzdąca dla którego musisz być silna!!

• Mamusia
ooo prosze przyszedl czas i na nasza kaczuszke super!!!!!!!!!!!!!
my po pierwszej nocy w domku 🙂nie bylo najgorzej choc moj zarlok ssal by tylko cycusia,a pokarmu jeszcze tyle nie mam ale powoli widze ze sie cycorki rozkrecaja 😉
mowie wam laski jak jz sie wszstkie rozpakujecie to bedziecie najszczesliwsze 🙂ja na swojego synka nie moge sie napatrzec i mimo ze ponadrywal mi juz sutki i boli az placze jak zaczyna ssac to i tak nie zamienila bym tego na nic innego 🙂)
hmmm...co do porodu to wole tego nie pamietac bo moj byl koszmarny dwa dni meczarni i na finisz i tak cc...no ale jak widzialam te rekordzistki co dwa razy krzyknela i juz slyszymy ze dziecko placze to bylam w szoku i powiem wam ze sporo lasek mialo takie szybkie lekkie porody,no niestety ja sie w srod nich nie znalazlam 😞

HEJ 🙂

WIEŚCI OD KACZUSZKI SĄ TAKIE PODŁĄCZONA DO OXY, ROZWARCIE TYLKO O JEDEN CENTYMETR SIĘ POWIĘKSZYŁO A BOLI WSZYSTKO JAK CHOLERA 😠 CHCE CESARKI 😞 TRZYMAJCIE KCIUKI 😞

• Mamusia
hej dziewczyny, widze ze mamy to samo. Moja tez zasypia przy cysiu a jak się ja do łóżeczka odstawia to płacz. doktorowa kazała mi ja dopajac w upały, tyle ze malej tez nie pasuje woda przegotowana...wiec daje cyca jednogo i drugiego przy karmieniu. dzisiaj troche chłodniej.. my mieszkamy na 9 pietrze wiec jeszcze wiekszy war w domu mamy jak świeci słońce.
Kama no współczuje porodu miałas 2w1. najważniejsze ze wszystko jest oki z WIKTORKIEM 😆

• Mamusia
Hej kochane 🙂Ja tylko na chwileczke,dziekuje Wam wszystkim za zyczenia i mile slowa!!!No i gratulacje dla tych dziewczyn co juz tez urodzily 🙂
Nie bede sie zbytnio narazie rozpisywac bo mnie strasznie boli po nacieciu i juz nie daje rady,a usiasc to wielkie wyzwanie 🙂
Porod nie nalezal do najgorszych,ale 9 godz boli bylo nie do wytrzymania,a sam porod trwal 20 min,ale to opisze innym razem!!!
Od piatku wieczora jestesmy juz w domu,maly grzeczny prawie nie placze i tylko spi i je,przy cycusiu by wisial non stop 🙂
Pozdr i odezwe sie pozniej 🙂

• Mamusia
hej kochane...
i ja na chwilke tylko.
u nas malutki tez przez te upały krótko spi i ciągle by cumkał 😉
dokarmiam go mleczkiem dla dzieci z tendencją do kolek i zaparć, Bebilon comfort. dostaje biedaczek mój od wczoraj Viburcol i bobotic na kolki i wzdęcia... kupki robi fajne po tym mleczku. tez dopajam go, ale herbatką "od 1 tygodnia zycia" ........ ale bywa że aż płacze razem z nim bo czasem nie wiem już jak mu pomóc... wczoraj przez cztery godziny jadł po troszkę, przysypiał przy cycusiu na 5 minut i w krzyk... juz byłam zdecydowana jechać do lekarza z nim jakby nie przestał, bo po kąpieli się nie uspokoił, dopiero tatuś uspał swoja kopię, i mój malutki biedny krzykacz budził się w nocy co trzy godziny... 🙂 teraz śpi, chłodniej dzisiaj więc może będzie lepiej.... u nas noce (żeby nie zapeszyć) w miarę spokojne tylko w dzień właśnie i wieczorem te kolki..
my jedziemy w tym tyg na kontrolę do pediatry z tym serduszkiem, ale nie wiem czy da się osłuchać... 😉 niby juz nic nie ma....
zmykam kochane, papa trzymajcie się i rozpakowujcie 😉

• Mamusia
Ale fajnie,że mamusie wracają na forum.
Moja mała też ciągle przy cycku wisi. Czasami nawet trudno mi wyjść z Nią na spacer. Najgorsze,że ciągnie cycka 10 min i zasypia. Odkładam Ją i za 10 min płacz,że dalej chce jeść i tak w kółko. Mam nadzieje,że niedługo to się unormuje.
MICHALINDZIOR- biedny Twój Sewciu. Mój synek też miał kolki. To jest straszne.

• Mamusia
Fajnie,juz wiekszosc rozpakowana a ja sie dalej kulam:/
Bylismy dzis u poloznej,powiedziala, ze to juz nie jest brzuch tylko brzuchol bo wielki jak przy blizniakach 😉Ehh a sie smialam z mojej mamy bo przy pierwszej ciazy tez miala wod na 2 porody a teraz ja mam to samo.
Szyjka dalej zamknieta:/29 kolejna wizyta jezeli mala szybciej nie wyjdzie i wtedy zdecyduja z lekarzem co dalej ale powiedziala,ze przenosic nie ma sensu bo dziecko potem tylko wieksze bedzie a trzeba sie nastawic na naturalny porod.Wiec pewnie jak poedziemy to juz mnie zostawia na oddziale.

KOCHANE LIPCÓWECZKI WSZEM I WOBEC OGŁASZAM ŻE
DZIŚ O GODZINIE 14.20 KACZUSZKA SIŁAMI NATURY URODZIŁA HANIĘ 🙂

MAŁA WAŻY 3460 I 55 CM DŁUGA 🙂 MAMUSIA I CÓRECZKA CZUJĄ SIĘ DOBRZE 🙂
SERDECZNIE WAS POZDRAWIA 🙂

JAK MOŻECIE TO ZAŁÓŻCIE JEJ WĄTEK 🙂

POZDRAWIAM WAS 🙂