Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam
Jesteśmy po przebojach ze spaniem w dniu dzisiejszym. Co do kąpieli to Lenka spokojnie chce się kąpać bez problemów, tylko z kupką mamy chyba coś nie tak bo jak robi ją to takie jakby chlupnięcie z tyłeczka jej idzie i się nieraz przestraszyłam że wymiotuje.
Na spacerek wyszliśmy już na trzeci dzień po wyjściu ze szpitala i wcześniej ją na balkon wystawiałam dwa dni.

ellie napisał(a):
A mój synek dostał jakichś krosteczek na buzi i szyjce. Nie wiem czy to skaza białkowa czy potówki. Jutro kupie nadmanganian potasu i spróbuję zadziałać. Jak nic nie pomoże to w pn do lekarza 😞

Mój Kuba dostał niesamowitej wysypki jeszcze w szpitalu, potem znikała i znów pojawiała się.. W sumie do dziś tak jest (Kub lada dzień kończy rok). Na pewno nie jest to skaza białkowa, możliwe, że uczulenie lub co gorsza trądzik niemowlęcy. Tak powiedziała mi dermatolog.. i teraz problem - tak źle i tak niedobrze. Wiadomo jak z alergią a jeśli trądzik niemowlęcy to nie wiadomo jak leczyć.. Dziecko za małe - nie wszystko można podać... Mam nadzieję, ze Twojemu szkrabkowi minie 😉

• Mamusia
Mój synek dostał takich krosteczek po porodzie, pediatra mówił ze to dlatego że ma wrażliwą skórkę i to mogło być jakieś podrażnienie, strasznie był wysypany, dostawał w szpitalu kropelki na uczulenie Fenistil i przeszło zupełnie ma gładziutką buźke. Ellie ja bym jednak mimo wszystko przeszła sie do lekarza od razu to nie musi być nic takiego ale na własną ręke lepiej nic nie robić

• Mamusia
my wczoraj blismy u pediatry, bo zdawało mi sie, ze Franek charczy z noska wiec wolalam to sprawdzic. No i nie pomyliłam sie. Tak to jest zdrowy tylko katarek sie przyplatał. zaleciła areozol homeopatyczny do noska tylko nie psikac w nosek bo za duze cisnienie i za duza dawka, tylko na patyczek do uszu i wsadzic w nosek. Meczy sie mój bidulek ale gluty wychodza na szczescie. troche od tego srodka pokasuje i kicha ale znosi dzielnie. wczoraj po drodze do lekarza urzadzilismy sobie spacerek, ale dzisiaj odpuscimy, tak jak kapanie, bo nie chce zeby mu sie pogorszyło.
wlasnie pisze trzymajac go na rekach, zasnał w koncu bo byl troche marudny, no i Robert chociaz troche sie wyspi po nocce, bo wczoraj spał niewiele. a i ja dzisiaj w nocy tylko 1,5 h spałam, a Franek od ok. 14-15 do 0.30 w nocy jadł tylko z cyca i mu to wystarczyło 🙂

teraz musze was doczytac bo nie wien wogóle co sie dzieje.

• Mamusia
widzisz lusiu jednak instynkt to instynkt 🙂)nie zawodzi,dobrze ze poszliscie do lekarza teraz bedzie tylko lepiej 😉)..
moj glodomor ladnie przespal nocke 🙂teraz tylko nie moze zasnac ale pojadl cyca i grzeczniutko sobie lezy szkoda tylko ze nie w lozeczku,kurde cos sie drze jak tylko go tam wkladam no chyba ze na maxymalnego spiocha wtedy nie robi to jemu roznicy bo inaczej ryk...oczywiscie w nocy spi z nami,a tak sie zarzekalam 😠 😠 😠no ale to dla mojej wygody bo tylko wystawie cycorka i jestesmy zadowoleni oboje;p

• Mamusia
no tak, mój zazwyczaj tez spi z nami, bo to duza wygoda 🙂 od wczoraj mały sprawia wrazenie jakby chcial zrobic kupe a nic nie wychodzi - chociaz wczoraj po jakims czasie poszło mu bez problemu, ale pare chwil temu napinał sie jak do kupy az czerwony na buzi sie robil i stekał i nic. wiem ze to po mleku modyfikowanym, ale dalam mu herbatke z kopru i mam nadzieje ze bedzie lepiej.

czy wasze pociechy tez robia teraz rzadziej kupę?? Franek może 2, max 3 kupy dziennie, w wczesniej co chwila kupa szła

• Mamusia
Lusiu a jakie mleczko modyfikowane dajesz?
my dajemy Bebilon normalny i kupki sa ładne.
wim ze po bebico dzieci mają zatwardznia baaardzo często, moje miały, a Sewciu nawet Nana nie bardzo tolerował.
wczoraj tez był grzeczny przy kapieli, nawet bardzo, ale cos potem ni bardzo chciał spa. dzisiaj wczesniej go wykąpie, że się potem po nocy nie darł...
a z mieszkaniem wyszła lipka, dalej tu gnijemy......

• Mamusia
Michalindzior, Franek dostaje Bebiko, i na początku wszystko było ok, może to przez to, że teraz je częściej i więcej - chociaż wczoraj jak zjadł butlę 13-14 to dopiero dzisiaj o 6 rano dostał, a tak to cyc i grzecznie spał, nie marudził że jest głodny. Dzisiaj tylko raz dostał butlę o tej 6 i troche cyca, ale nie chciał za bardzo.
Wczoraj kupiłam Bebilon, ale poczekam jak skończy mi się Bebiko.

Mały spi teraz w foteliku samochodowym, położyłam go żeby chwile pobujac bo marudził, a on zasnał w nim juz drugi raz, chyba mu bardzo odpowiada taka pozycja 🙂 Poza tym przy katarku dobrze jak bedzie miał główke wyzej 🙂 No i zauważyłam że od czasu do czasu pokasłuje, ale to chyba efekt zatkanego noska i wydzieliny która mu zalega.

• Mamusia
Hej, melduję się, że żyjemy 🙂 Zasadniczo wszystko w porządku, tylko trafił się nam twardy zawodnik, który daje popalić, więc nie mam na nic czasu. Wczoraj nam odpadła pępowina, wczoraj też kawaler się przejadł i w nocy bolał go brzuszek. Nie do końca umiemy odróżnić, kiedy ryczy z głodu, a kiedy chce sobie possać i pusta pierś mu do tego wystarczy. My dokarmiamy Bebilonem HA, ale raczej rzadko - raz na 2 - 3 dni, poza tym cyc wystarcza. Na razie Staś śpi z nami (czyli na mnie), przynajmniej wtedy jesteśmy w stanie się w miarę wyspać.
Pozdrawiamy, gratulacje dla nowych Mam i trzymam kciuki za Justi i Olusię 🙂

• Mamusia
Gratulacje dla Malutkiej, będziemy miały kolejną lipcóweczkę 🙂 Zdążyła na ostatni dzwonek 😉

Szkoda mi Franka, tak się męczy z tym katarkiem 😞 Wpusciłam mu do noska sól fizjologiczną, a teraz przysypia. Ale będę musiała mu zaraz odciągnac gruszką....
Dobrze że wyprowadziłam się na troche do małego pokoju, teraz ulokowałam małego w wózku 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂
Wczoraj Olusia napisała mi smska o 21:42 😉
"Dziś miałam cesarkę Victoria urodziła się o 13:32 51cm długa i 4300 waży mała pyza. Obie czujemy się dobrze. Mała ciągle śpi. Pozdrowionka"
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale naprawdę niezła pyza z Victorii heheheh 😜 🤪 🙃 😁

• Mamusia
no to super, Olusia juz rozpakowana 🙂
Lusiu no widzisz mój synek starszy miał po Bebico straszne zatwardzenia,karmiony był tylko nim bo przez pierwsze trzy tygodnie życia był w opolskim szpitalu dziecięcym i tam mu zaczęli podawać te Bebico i mi zalecili też dawać. ale zmieniliśmy. Córa też miała takie zaparcia. A po Nanie jakoś moim dzieciom wszystkim sie ulewa bardzo. Sewciu mi już dwa razy chlusnął na plecy aż. dlatego zmieniłam na bebilon bo czytałam że ma jakieś tam inne składniki wpływajace właśnie na stolce. a jest jeszcze ten Comfort ale jest on bez laktozy, i gęściejszy taki... i to już w ostateczności... 🙂