Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Justi ja kupowałam w Auchanie jakiś taki, nie firmowy. ale ma jakis taki metalowy stelaż (płozy) blokady z tyłu z przodu, na płozach ma taka gąbke zeby się nie ślizgał po podłodze, regulowane oparcie od całkiem płaskiego do siedzącego, pałąk z zawieszkami, sciągany, ma uchwyty do przenoszenia.... no i całego się da rozłozyć i spakować gdzieś.... fajny jest. na nk mam zdjęcie Seweryna w nim.

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja też jestem bardzo zadowolona z leżaczka. Naprawdę fajny wynalazek. Nie dam rady nosić już małego na rękach więc jak się bawimy to wykorzystujemy sofę lub leżaczek. My akurat mamy Fisher Price taki z metalowymi płozami i regulowanym oparciem. Poza tym mogę wsadzić Tymka do bujaczka i zrobić coś w domu albo chociażby śniadanie zrobić i zjeść a on przez chwilę zajmie się sobą 🙂 i gada do zwisającej biedronki 😁
a właśnie, czy wasze dzieciaczki już gużą? Tymek grucha jak najęty 😉 czasami kładę go do spania do łóżeczka, daję mu buziaka na dobranoc, a ten do mnie "a guuuuu" i się śmieje 🙂 rozwala mnie na maksa 🤪 no i jak tu nie odpowiedzieć 😉

• Mamusia
ja mam lezaczek fisher price i tez jestem zadowolona ma nawet wibracje i maly to lubi 🙂
gaworzy tez jak najety i zaciesza cudowny widok uwielbiam to 🙂)od kilku dni tez bardzo smakuja mu jego raczki heheh i strasznie sie slini jakby zabkow szukal i wcale bym sie nie zdziwila bo tesciowa mowi ze moj mezus pierwszy zabek dostal jak mial 2 miesiace 🤪 🤪heeh on to jakis ewenement jest

• Mamusia
Kamciu nie ☺️ 😁 😁
tak mi się nie zdarzyło jeszcze 🙂......... chyba 🙂
Ellie kanapka tak ☺️ robilismy w zerowce kanapki na zajeciach i moglismy wziac do domu rodzicom... i wzielam dla taty hehe 🙂 i zapomnialam o niej. i jak już wyciągnęłam to podobnie wyglądała 🤪 ☺️ 🙃

• Mamusia
Cześć mamusie! Wczoraj zdecydowałam,że trzeba przejść na dietę MŻ! Dla niewtajemniczonych: "mniej żryj" 🙂 Zostało mi jeszcze 9kg po ciąży i mam już ich dość. Dodatkowo muszę zacząć się ruszać. Ćwiczyć mi się nie chce i w sumie nawet nie mam kiedy, więc zdecydowałam,że będę szybko spacerować z małą. I dzisiaj po takiej godzince intensywnego spacerowania miałam dosyć 🤢 Dawno tak się nie zmęczyłam, ha,ha! A teraz deszcz pada,więc musimy siedzieć w domku.

Ostatnio przestraszyłam się,że mała kaszle. I wyobraźcie sobie,że okazało się,że jak się z nią gada i ona zaczyna się mocno śmiać to wydaje z siebie taki dźwięk podobny do kaszlu 🤪 Śmieszna jest ta moja Hanka.

• Mamusia
czesc dziewczyny

20 min temu oddalam Wojtusia Babci na spacerek i moja pepowina nei została przecieta 😞 jestem cala nieszczesliwa ;( moj maz sie ze mnie smieje ehhh to moje pierwsze rozstanie z maluszkiem 😞

Kama napisz co zalecil ci lepkarz za antykoncepcje no i kurcze jeszcze nie wiadomo jak to bedzie z tym okresem . . . nie wiem czy karmisz jescze piersia ?? Ja w kazdym razie nie mam jeszcze okresu wlasciwie to moj polog konczy sie za tydzien i wtedy czym predzej wybiore sie do ginka 😉 bo tez tak jak tobie na razie jeden synus mi wystarczy . . . . choc mysle intensywnie nad kolejnym dzieckiem 🙂 tylko jak zaoszczedzic tego cholernego bolu porodowego ehh 😞 tyko to mnie na razie przerasta . . .

Kaczuszko biedactwo ehhh zycze wiec tobie szybkiego powrotu do stanu przed ciaza Buziaczki

Amelia
zycze wytrwalosci 🙂 w swojej diecie 🙂
mi niby zostalo do zrzucenia 2 kg ale jakos dziwnie na mnie spodnie leza jakby mi sie figura zmieniłą neistety 😞

• Mamusia
Hej kochane 🙂
Kama nasze dzieciaczki chyba ida leb w leb nie tylko z waga,ale z rozwojem chyba tez,bo Kacper tez jest na etapie wkladania raczek do buzi,jakby mu zeby mialy isc 🙂A jest teraz taki kochany smieje sie juz jak niewiem 🙂
A co do wagi to mi tez pozostal 1 kg,ale po ciuchach widze jakbym sie poszerzyla tak jak Justi pisze 🙂Uciekam bo maly juz placze do jedzenia 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂
osobiscie kilogramy juz dawno zrzucone a nawet 1 za duzo 🙂 🙂 Dzisiaj czeka nas szczepienie oby poszło szybko i obeszlo się bez płaczu!!!! Bo chyba tego nie zniosę...
Justi biedulko napewno wytrzymałas ta rozłąkę 😉 badz silna jeszcze nie raz oddasz Wojtusia 😁 😁 😁
Hania też zaczyna się uśmiechać, ślinić i wystawiać jezyczek no i wczoraj jak leżała na brzuszku to raczke wkładała do buźki 🙂 🙂 pociecha niesamowita z niej!!!! a miny trzaska takie ze idzie sie posikac 🙂 🙂 Wasze dzieciaczki dostały ciemieniuchę???? Bo Hania dostała ale już prawie ją zlikwidowałam... jest taki specjalny preparat na ciemieniuchę " OLEJUSZKA" jest do dupy nic a nic nie pomogła w moim przypadku najlepsza okazała sie najzwklejsza oliwka 🙂
Cycki mam juz prawie puste bromergon działa błyskawicznie...okresu jak nie było tak nie ma a tabletki już mam przepisane bo dołaczam się do Kamy i narazie nie planujemy rodzenstwa jeszcze po tym porodzie sie ne ogarnelam tymbardziej ze tak jak pisałam cos mi sie tam ponaciagalo ;( Mi przepisała YASMIN nigdy nie byłam za tabsami ale teraz nie widze innego wyjscia bo seks w opakowaniu to dla mnie nie seks...
mykam sniadanko zjesc i musze sie ogarnac a 0 12 szczepienie tak wiec pozniej sie odezwe buzka milego ranka Wam życzę!!!!

• Mamusia
hej slonka moje 🙂
wiec tak dalej karmie cycem i tylko cycem 🙂,a u gina wczoraj raz dwa i po wizycie ,rana super sie goi,w srodku powoli wraca do normy ale mowi ze to tak do pol roku wraca takze trzeba czasu,przypisal mi tabl.przy ktorych mozna karmic i niby sie nie tyje po tych(fakt ze drogie bo 28 szt 40 zl az)zobaczymy dzis dopiero wezme druga 😉myslalam o spirali ale lekarz powiedziel ze po cc dopiero za 6 miesiecy,a zastrzyku nie chcialam .
irciu to prawda nasze chlopaki leb w leb ida i jakie bystre te dzieciaki moja mama to sie nie moze nadziwic ze taki 8 tyg szkrab taki rozgarniety 🙂

• Mamusia
hej laseczki....
mi przepisał też tabsy ale kazał wykupić i czekać na miesiaczkę...
a jakos jej nie mam. czasem mnie brzuch boli i jajniki.
i to mocno.
chyba pójdę do tego prywatnie... niech sprawdzi.
Misia pierwszy raz do przedszkola chodzi... ale mamy problem, bo ona je baaardzo dłuuuuugo i mało. i w przedszkolu też. i nie wiem co z nią zrobić....

jakaś taka dzisiaj jestem nie do życia...
w ogóle od jakiegoś czasu...
wszystko mnie dobija... pierdzielony świat.

• Mamusia
hej dziewczyny!
Nasza mala to w ogole jakas szybko rozwojowa jest, od urodzenia trzymala glowke sztywno i dlugo i sie rozgladala kiedy inne dzieciaki mialy oczy zamkniete albo ledwo je otwieraly.Po niecalych 3 tygodniach poznawala juz tate i sie cieszyla,teraz ma 5 i zaciesza jak nie wiem,juz dzis troche probowala gaworzyc a raczki do buziaka tez pcha od tygodnia.Ostatnio ja przebieralam i chcialam w brzuszek pocalowac to mnie za wlosy zlapala i puscic nie chciala 😉
przy karmieniu fajnie mnie raczka drapie w reke albo w żebra 😉taki slodziak sie z niej zrobil
Ja do ginekologa tez mam za 10 dni i sie zastanawiam nad antykoncepcja,albo zastrzyk albo tabletki ale slyszalam, ze po tym zastrzyku tez mozna niezle utyc a mi jeszcze 4 kg zostaly:/