Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ojjjj ja też miałam straszny dylemat z sukienką, bo na allegro są albo za skromne (ale tanie) albo za strojne (i drogie). Nam udało się zakupić ten cały komplet (plus dodatkowa sukieneczka z H&M, szatka, czapeczka, kapelusik) na allegro ale używany za 130zł 🤪 Kpomplet naprawdę jest jak nowy także jesteśmy zadowoleni z zakupu 🙂

• Mamusia
Hej dziewczynki,
Justi, gratulacje wygranej!! Jeśli chodzi o te ryby surowe czy wędzone to one w ciąży nie były wskazane ze względu na bakterię, bo mogła przeniknąć do płodu, ale czy przez mleko też może przeniknąć to trudno powiedzieć. Ja w każdym razie wcinam wędzone ryby 🙂
Ja chyba też niedługo zacznę gotować obiadki, i tak jak Justi pisała, będę robiła na cały tydzień. A powiedzcie mi mamusie które gotują? Z jakiej części zwierzaków kupujecie mięsko? Piersi?
Z tym żółtkiem to u nas trochę lipa, bo Tymek może mieć nadal uczulenie na białko jaja kurzego, więc będę musiała kupować jaja przepiórcze, a one nie są tanie. Na dodatek to idzie tylko połowa żółtka co drugi dzień, więc w lodówce raczej tej drugiej połówki żółtka nie przetrzymam 🥴 chyba będę musiała sama wcinać tą resztę jaja 🤢
Edytko, ja jak wprowadzam nowe jedzonko to taki mały słoiczek dzielę na 3 dni. 1szego dnia daję kilka łyżeczek, drugiego dnia troszkę więcej, no a 3ego resztę.
Irka, fajna ta mata jeśli chodzi o pomysł z nauką o zwierzątkach (ja kupiłam Tymkowi książeczkę) ale z tymi ciągłymi dźwiękami to może być kłopot 😉
Michalindzior,Amelko, to Wy na bieżąco jesteście z bajkami 🙂 Ostatnio moja siostrzenica (5lat) dzwoniła do mnie na skype i chwaliła się że kupiła koledze na urodziny Hot Wheels! a ja do niej...dziecko a co to takiego?? A ona ..ciociu..nie jesteś na czasie z bajkami...jak Tymek podrośnie to będziesz musiała być 😜
Amelko, te kozaczki są super!! Jak masz białą kurteczkę to ja bym je kupiła 😆
Ann, niestety nie mam doświadczenia z niejadkami, więc Ci nie pomogę. Są szkoły które mówią żeby nie zmuszać dziecka do jedzenia ale z drugiej strony musi przecież coś jeść 😞 i bądź tu człowieku mądry.

• Mamusia
lusiu co do tej diety to roznie ludzie na nia reaguja wiec jak sama na sobie nie sprawdzisz to nie bedziesz wiedziala 😉ja dzis juz szlifowalam ksiazke i zaczynam sie mobilizowac chcialam namowic mojego m to mnie oczywiscie wysmial i mowi ze chyba juz na glowe upadlam zeby stosowac cyt."to gowno",a ja sie napalilam tylko boje sie czy dam rade finansowo bo jednak ona troche kosztuje ,a w naszej sytuacji to teraz lipa,poki co jeszcze karmie cycem wiec nie bedzie to z dnia na dzien 😉

• Mamusia
Amelio kozaczki supr ja bym kupila bez zastanowienia(dla dziewczynek sa takie slodziste rzeczy...ehhh)
edytko stroj super,tylko pozazdroscic bedzie wygladala jak ksiezniczka 🙂 🙂
A moj babelek ma goraczke 38,6 dalam mu juz czopek mam nadzieje ze mu spadnie....po 22 mu zmierze jeszcze raz...
Ann wspolczuje z powodu twojego niejadka,moze zrob tak jak pisza dziewczyny poczekaj i za chwile znowu sprobuj,dobrze,ze u nas niema problemu maly wcina az mu sie uszy trzesa 🙂

• Mamusia
hej dziewczyki!ostatnio nie mam czasu na zagladanie tutaj,ale sie poprawie jak wrocimy do domku.
mala dalej nie chce nic pic ani jesc za bardzo,juz nawet slodzilam glukoza...

a jak to jest z tym pobieraniem krwi, kazde dziecko musi miec pobrana?nam nic pediatra nie wspominal,mala nie miala robionych zadnych wynikow od urodzenia.

te, tore kupily te gryzaki do owocow, w jakim sklepie?ja obeszlam wszystkie apteki u mnie w miescie i w olsztynie kilka i jeszcze ciotce zlecilam rekonesans w malborku i wszyscy oczy wytrzeszczaja.
a qurde juz nie zdaze zamowic przez neta.

• Mamusia
hej dziewczyki!ostatnio nie mam czasu na zagladanie tutaj,ale sie poprawie jak wrocimy do domku.
mala dalej nie chce nic pic ani jesc za bardzo,juz nawet slodzilam glukoza...

a jak to jest z tym pobieraniem krwi, kazde dziecko musi miec pobrana?nam nic pediatra nie wspominal,mala nie miala robionych zadnych wynikow od urodzenia.

• Mamusia
Ann a jak z przybywaniem na wadze u Stasia? To ile Stasiu zjada dziennie pokarmu stałego?Mała tez mi cos dzisiaj grymasiła z jedzeniem,dolałam jej mleka i tez nic. Spróbowałam po godzinie i dopiero zjadła. wypiła 60ml soczku az w szoku jestem bo herbatki to max 40ml na cały dzień.
Edytko ten strój dla Emi śliczny szkoda ze moja nie jest mniejsza bo bym odkupiła go od ciebie 😁 a my sami nie wiemy kiedy chrzest robić, mieliśmy na święta ale to będzie 25,26 kwietnia i boje sie ze mała będzie za duza hehe. mąż cos wspominał o lutym, tyle ze nadal nie wiemy co robić czy w restauracji czy w domu ehhhh
Lusiu, dobrze ze z Franiem wszystko oki. Ja tez nie cierpię szpitali i IP. A jak słysze tekst: musimy Zostawić dziecko w szpitalu to juz mam dosyć. A jak Robert? dalej chodzi nabzdyczony czy może ma teraz okres skruchy? mam nadzieje ze ci sie wszystko ułoży.
kama ja miałam dietę smacznie dopasową z Wirtualnej Polski. Stosowałam ja przed ślubem i schudłam 10kg w 3,5 miesiąca.

• Mamusia
OLUSIU- to Wy jeszcze nie wróciliście do domku?
Jeśli chodzi o badania krwi to nie robi się ich standardowo tylko jak lekarz podejrzewa,że coś może jest nie tak. Poza tym w szpitalu po porodzie wszystkie maluchy mają badaną. U nas wyszła niedokrwistość jak trafiła małą do szpitala z zapaleniem nerek. Najprawdopodobniej zakażenie spowodowało taką niedokrwistość. Ale w sumie warto żeby każde dziecko miało sprawdzoną krew.

LUSIU- dieta białkowa na pewno nie jest dla wszystkich (jak każda dieta) ale ja uważam,że jest fajna i jak tylko malutką odstawie to na nią przechodzę.

KAMA- posmaruj buźkę kremem i czekaj czy co będzie dalej. Moja malutka czasem wieczorem też jest taka czerwona.

• Mamusia
monica my wlasnie robimy w drugi dzien swiat wielkanocnych bo tak sie zgodzil ksiadz z wielka laska bo najpierw kategorycznie chcial dac chrzest w sierpniu ze slubem 🤪
amelia posmarowalam mu kremem oilatum i poczekam do rana ale wyglada strasznie 😲
owoce daje surowe jabluszko teraz wkladam do tej siateczki wczesniej skrobalam lyzeczka,banankow unikam ze wzgledow kupkowych

• Mamusia
Amelko ja dopiero wprowadzam mięsko Lence i dlatego dostaje rzadziej ale już powoli będę jej dawać co dwa dni bo na dwa dni gotuje jej warzywka.
Teraz Lenka sobie leży z Tatusiem w łóżeczku i marudzi troszku chyba trza jej cyca zapodać.
Mam pytanko czy wasze dzieciaczki też takie ruchliwe są?

• Mamusia
Kamuś. no płatna ale ja kupowałam ja tylko przez 1,5 mies a potem to jechalam na tych przepisach co juz mialam. fajne tam dania ddaja, przepisy listy zakupów co tydzien jest kontrola i ważenie. Ja byłam bardzo zadowolona, tam indywidualnie jest dopasowywana dieta, wypełnia sie formularz i oni odsyłają co i jak