Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
nio tak Kaczuszko wiem cos o tym tez za duzo mysle podczas kiziania sie na tej koncoweczce ehh faceci jednak maja lepiej . . . im sie myslenie wylancza i tyle . . ..

nic Ja uciekam wyprasowac pare rzeczy bede pozniej ehh i jestem szczes;liwa bo dzis mamy kupne krokiety na obiad i nie musze stac przy garach juuupi wystarczy tylko podgrzac dzieki bogu 🙂

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Biedna Kama pewnie już strasznie wymęczona jest.
OLUSIA- mam butelke Lovi 0+, która ponoć idealnie nadaje się do tego by łączyć karmienie piersią i butelką. Teraz muszę poczytać o przechowywaniu pokarmu. Bardzo dużo roboty z tym jest.
Polecam dziewczyny koszule na szeleczkach do szpitala.

U mnie w szpitaalu zawsze robią usg przed porodem by określić wagę dziecka.

• Mamusia
no wlasnie przeciexz musza okresic miej wiecej wage dziecka przez USG

choc juz wam to pisalam jak to bylo u nie w szpitalu wg USG dziecko mialo wazyc 4300 g
wiec zdecydowali sie na Cc , a gdy sie dziecko urodzilo mialo 3300 g mala roznica kilograma ehh h

hej 🙂
gardło mnie coś boli dzisiaj 🥴 póki co to nie zapowiada mi się na poród chyba,ale
wczoraj się wzięłam za wykorzystanie mojego i odniosłam sukces 😁 😁 😁 a potem miałam kilka skurczy,więc chyba działa 😁 😁

• Mamusia
A gardlo cie boli pewnie z lodow 😜 jakkolwiek to brzmi 🤪 🙃 🙃 🙃

ale to najgorsze w takie upaly sie przeziebic ehh penwie szybko minie Ja tez od czasu mam kaszel ale to przez te napoje, lody i zimny arbuz coz pokusa przy tych upalach wielka 🙂

justi5 napisał(a):
hehe to misja Malutka spełniona 😉 super 😉

polecam 😁 w prawdzie nie spał,oporował jak zwykle ale nie miał nic do gadania i się w końcu poddał 😁 😁 😁 a żeby nie było,że brzuszek ciężki to na jakiś czas przenieśliśmy się na biurko 😁 😁

• Mamusia
Ja tez jestem za tym, żebys Elunia sobie dzisja zrobiła dzień leniucha i na obiadek wybrala sie gdzies do jakiejs restauracji albo innego lokalu 🙂 🙂
malutka jednak dopiełas swojego 🙂 🙂
Ja dziewczynki mykam obiadek robic dzisiaj ogórkowa a na drugie ziemniaczki z kiełbaska smażona i jakaś sałata do tego pózniej sie odezwe 😉

justi5 napisał(a):
A gardlo cie boli pewnie z lodow 😜 jakkolwiek to brzmi 🤪 🙃 🙃 🙃

ale to najgorsze w takie upaly sie przeziebic ehh penwie szybko minie Ja tez od czasu mam kaszel ale to przez te napoje, lody i zimny arbuz coz pokusa przy tych upalach wielka 🙂

wczoraj raczej nic takiego zimnego nie piłam-tylko kakao na zimno,może przez otwarte okno w nocy,choć ciepło było a gardło boli jak na anginę 🥴 strasznie niziutko i zalega mi tam flegma,damy radę z tym gardłem 🙂

u mnie też ogórkowa,ale nie zaspokoiła moich smaków i chyba zrobię powtórkę z ziemniaków z boczkiem,bo jak nie mam już maślanki to za to pełno mleka,więc chyba się skuszę 🙂
Elunia korzystaj z dzisiejszego popołudnia,bo jutro ważny dzień i najedz się kochana ulubionych dań zanim będziesz miała w nich przerwę 🙂

• Mamusia
Kaczuszka ogorkowa MMmm jutro zrobie , bo od wczoraj za mna chodzi . . . . .tylko glownego skladnika nie mam ogorkow 😜 ;]
Malutka to moze nie wiem flegamina byla by dla ciebie dobra tylko czy ja moga kobiety w ciazy stosowac ehh tego nie wiem
i dobrze wykombinowaliscie z ym biurkiem 😉 wilk syty i owca cała 🙂_

na to biurko to mąż wpadł 🤪 i nawet mnie tam zaniósł,więc widać chłopinie też się chciało 😁 😁 😁
a na gardełko to spróbuję mleko z miodem i powinno przejść,bo miód złagodzi troszkę 🙂

justi5 napisał(a):
eeeee no to nie jest tak ,zle jak ma jeszcze sily cie nosic hehe 🙂 u mnie to by nie przeszlo 🤪 🤪 🤪 tzn noszenie , a biurko, stól czemu nie 😉

no to temu Wam pisałam,że jak ma 21 lat to mi nie wmówi,że nie może 😁 może może tylko trzeba chłopu jak dziecku tłumaczyć a jak nie pomoże to siłą i pójdzie 😁
ostatnio uświadomiłam mu,że jak dalej będzie oporował to przez sen,ale się pewnie obudzi i dalej będzie swoje,więc że go przywiąże po bokach i się nawet nie ruszy 😁 😁 a on tak popatrzył dziwnie i powiedział,że spoko 😁 ale ma tak twardy sen,że przy takim wiązaniu by się nie obudził pewnie 😁 😁

ja też mam pełno prasowania i nie mogę się zebrać do tego-idę wywiesić następne (ostatnie 🙂 jak narazie) pranie i jak troszkę podeschnie to zacznę moje dwa inne prania prasować i mam nadzieję,że zanim skończe to tamto na tym upale wyschnie i wszystko naraz wyprasuje bo mam zawalony pokój 🥴

• Mamusia
to dlatego w Tobie tyle energii 🙂 Bo ja przed ciąża to tez byłam taka chętna a teraz to ciezko...kurcze uciekam a na gardełko spróbuj tantum verde mozna stosowac podczas ciazy i naprawde pomaga, oczywiscie jesli stary babciny sposob z miodkiem nie pomoze trzymajcie sie laseczki do pozniej 🙂