Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum o ciąży

...123

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• lusia1982

2395

• edyta86

2294

• kama00006

1605

• justi5

1967

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
wszystkiego naj dla Wiktorka i od nas 😉 😘 😘 😘

u nas nocka taka w miare ok...
Małż łazi obrażony....
brzuch mnie boli, jakby prawy jajnik...
znowu sny jakieś miałam przerażająco dziwne....
hmmm....
ja Sewciowi chyba będę musiala kupić butelke 350ml 🤔 bo jak zawsze robie mu i zjada 210wody i mleko toż mi miarki brakuje, a czasem daje kleik....nie wiem ile tego wychodzi... i awanture mi robi że mało...

• Mamusia
Dużo zdrówka dla Wiktorka! 😘

Rzeczywiście dzisiaj jakaś cisza na naszym forum.
Amelko, współczuję Ci tego wyjazdu...ja nie wiem czy dzisiaj będę ruszać się z domu bo znowu zasypane chodniki. No chyba że odśnieżają coś...ale mam trochę lenia 😜 A może mogłabyś wysłać to zwolnienie a o urlop poprosić mailem? 🙂

• Mamusia
Najlepszego dla Wiktorka!!! 🙂

U nas nocka taka sobie...najpierw mały obudził sie koło 22 z płaczem, potem usnał, to po 1 obudził mnie tel. kolega z pracy Roberta - bo myślał że to numer Roberta, w końcu przyjechał Robert, mnie zaczęło coś rozbierać, więc pojechał do nocnej apteki, a o 8 pobudka.
Na dworzu ładnie, ale zimno. Franek ma 38.15, marudzi, pewnie przez zębole - mam nadzieje.

Michalindziorku - ale Sewcio duzo je 🙂 Mój zjada 180ml, i czasem zostawia, a czasem wyje ze mało, więc dorabiam, a on wtedy juz nie chce....

• Mamusia
Lusiu strasznie jest być chorym jak ma się kupe obowiązków 🥴
dla mnie to koszmar... 🥴
oby szybko Ci przeszło....
a Sewciu je dużo.... a nie widać. tzn jest duzy i ciężki ale nie wygląda na tłuścioszka 😉
Ale myśle że będzie podobny do Misi, Ona jeżeli juz w ogóle coś je... to je dużo. ostatnio wcina na okrągło... ale również rusza się n a okrągło. nawet przy jedzeniu nie siedzi spokojnie... a wieczorem tak długo skacze aż nie padnie...
i Mały też taki ruchliwy...
mam nadzieje że wda się jednak z charakteru bardziej w Adasia i we mnie hehe 😁

• Mamusia
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂KOCHANE CIOTECZKI DZIEKUJEMY BARDZO 🙂!!!!!!!!!!
moj szkrab spi,kuzwa caly ranek walczylam z posciela bo zazyczylismy sobie pod choinke i kurde debile takie niewymiarowe szyja ze koszmar ,kazdy ma swoja koldre wiec dwa komplety zakupilismy i jak przymierzylam to na szerokosc dobre ,a na dlugosc 20 cm za dluga wiec mi babcia zaszyla(na szczescie nie obciela)wypralam ja dzis chce ubierac i zonk za krotka 🤪 🤪 🤪ja piernicze i siadlam i dalej rozpruwac to co zaszyte i uwierzyc nie moglam ze tyle sie zbieglo gowno w praniu 😲 😲durnego robota hahahaha na szczescie juz to ogarnelam
a wracajac do kaszki gotuje lyzeczke zwyklej manny blyskawicznej ,wsypuje do garnuszka zalewam wrzatkiem z czajnika i gootuje jeszcze 5 min 😉

• Mamusia
Jednak nie jadę. Zadzwoniłam,że mąż jutro podjedzie. Pogoda brzydka a poza tym Hania rozkręca się z katarem. 🤨 Mój synek też zaczął gorzej kaszleć. Ech....Moja mama zawsze mówiła,że jak się zbliżały święta to wiedziała,że któreś dziecko będzie chore. 🤔
Mam nadzieję,że szybko się uporamy z zarazkami.
LUSIU- mam nadzieję,że też szybko wrócicie do formy.

Dwa lata temu miałam razem z synkiem straszną grype (taką prawdziwą). Oboje leżeliśmy i nie mieliśmy siły wstać. Mąż musiał wziąć opieke bo ja nie byłam w stanie młodym się opiekować. Dosłownie miałam wrażenie,że umieram. Od tej pory strasznie się boję żeby znów się nie przyplątało to paskudztwo!

• Mamusia
sluchajcie mamy jeszcze problem z wiktorka kupka,odkad dalam mu troche obiadku znowu mi nie moze zrobic kupki dzis doslownie wycisnol malego bobka,wasze robia normalne kupki,moj tylko jak je samego cyca jak juz mu cos wprowadze to klops,dopajam juz herbata koperkowa z hippa bokiedys zdaje sie ann cos o tym pisala i dalej nic

• Mamusia
Nie wiem, czy są gotowe obiadki z kaszką kukurydzianą zamiast ryżowej. Generalnie ryżowa zatwardza a kukurydziana rozluźnia, więc może byłoby lepiej na razie nie dawać ryżu? Stasiek miał też po nim problemy, odkąd daję jaglankę, jest w miarę ok. No i kwestia ilości płynów, ale skoro dopajasz to pewnie nie jest to ten problem. Marchewka też zatwardza, jabłuszko odwrotnie. Lekarka mówiła, że na problemy z kupką dobry jest sok jabłkowy, bo już jabłko skrobane też zatwardza.
Poza tym wydaje mi się, że produkcji gęściejszej kupki nasze maluchy muszą nauczyć się tak samo jak wszystkiego innego, więc nie panikuję jak Staskowi się nie udaje, byle nie przegapić momentu kiedy już jest za trudno i trzeba jakoś pomóc.

• Mamusia
Moja też odkąd wprowadziłam dodatkowe jedzonko ma problemy z kupką. Tak jak kiedyś (na samym cycu) robiła po ok. 5 dziennie tak teraz 2-3 plastelinki 🙃 A jak widzę,że boli ją brzuszek i nie może kupki zrobić to daję herbatkę koperkową. Ale generalnie moja mało dostaje dodatkowego picia. W sumie może z 50ml soczku na cały dzień. Ale cycek jest na żądanie,więc dopojona raczej jest.

• Mamusia
Źle się wyraziłam, chodziło mi o to, że dużo gotowych obiadków ma od razu w składzie ryż albo kleik ryżowy i tych bym unikała przy zaparciach. Nie kojarzę natomiast takich, które by miały kleik kukurydziany, więc jeśli się nie gotuje samemu, to rzeczywiście najlepiej kupować "czyste" i dodawać tego co w danym momencie jest potrzebne.

• Mamusia
ann wlasnie zwracam uwage zeby nie bylo tego ryzu bo nawet dodaja do deserkow zeby zagescic bo mialam juz problem jak podawalam kaszke mleczno ryzowa dlatego przestalasm ja dawac bo wiem ze zatwardza i marchewki tez poki co nie daje bo wiem ze scala kupki kurde moze faktycznie musi sie nauczyc bardziej cisnac bo to jednak zwarta konsystencja no zobacze jeszcze kilka dni go poobserwuje jak cos zadzwonie do naszej pani doktor,dzieki za podpowiedzi

• Mamusia
A, jeszcze sobie przypomniałam: buraczek jest rozluźniający - lekarka pozwoliła go już dawać i powiedziała że właśnie na problemy z kupką może być dobry (ugotować i rozciapać).
Właśnie, zapomniałam o tym buraczku, dołożę go jeszcze do dzisiejszej Staśkowej dyni z ziemniakiem, korzystając z tego, że na razie śpi 🙂

• Mamusia
Oto pokarze wam moją Lenke dzisiejszą i z przed dwóch dni
[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images37.fotosik.pl/439/55db1d48678c6d1bmed.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images45.fotosik.pl/465/850678ca06a2df00med.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
dzieki ann sprobuje z tym buraczkiem ale poki co to przejrzalam deserki mlodego i tylko w jabluszku nie ma tej kaszki ryzowej,wsciekli sie czy co dobrze ze tylko ostatnio dawalam to jabluszko,dzis mu nie dam obiadku bo zostalo mi tylko ziemniak z marchewka wiec musze zakupic buraczka i sama cos przygotuje...jak to trzeba na wszystko zwracac uwage szok!!!!!!
LENKA JAKA FAJNA I JAKIE NIEBIESKIE OCZA MA 🙂

• Mamusia
Mam pytanie do dziewczyn, które używają smoczka NUK'a. Który jest dobry do dopajania? Miałam Staśkowi nie podawać w ogóle butelki ale efekt jest taki, że prawie w ogóle nie pije niczego poza mlekiem z cyca. W tej sytuacji ważniejsze mi się wydaje żeby pił niż żeby unikać butelki. Aventu w ogóle nie łapie, więc chcę spróbować NUK'a który zaskoczył przy kaszkach (ale i tak w końcu dajemy łyżeczką).