Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziewczyny mam do was pytanie...
Szukalam w internecie informacji na ten temat al eni emoglam znalesc...
Wiec od jakiegos czasu pobolewa mnie brzuch, dokladnie z lewej strony jakby jajnik (od poczatku mialam problem z jajnikiem, bolal mnie na poczatku ciazy, ale lekarz powiedzial zeby sie ty nei martwic bo jajniki funkcjonuja inaczej...;/), gdy mam pelny pecherz i robi siku to mnie pobolewa w tym miejscu... wczesniej mnie tez delikatnie bolal. Siku robie normalnie jak wczesniej, nic mnie nei piecze, wydzielina jest raz biala lepka a raz lekko zoltawa...
Miala ktoras z was takie cos? Jutro ide do lekarza ale chcialam sie upewnic tutaj, bo nie wiem na co sie przygotowac, myslicie ze bedzie mnie badal? dodam ze przy ostatniej wizycie (pierwszej u niego) powiedzial mi ze nie bedzi emnie badal poneiwaz nie potrzeba bo juz bylam w 12tyg ciazy.

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
:laugh:

Dzien dobry Brzuszki!

Jestem w końcu ale nie było mnie nie z powodu pracy, bo dziś do niej nie dotarłam :P wczoraj po powrocie bardzo mnie bolał brzuszek i o 21 już spałam - stwierdziłam że lepiej sobie dziś odpuszczę siedzenie 8h 😞 anycool: dzięki za troskę, cod o Wielkopolski to rejony Krotoszyna. 🙂

Od rana miałam lekkie urwanie głowy bo mój szalony ukochany wyjechał w góry na kilka dni i latał jak kot z pęcherzem bo się spakować nie mógł 😉 ciągle musiałam mu czegoś szukać 🙂

teraz wreszcie spokój, zostałam sama z kocurem na kilka dni i rozkoszuję się pustym domem chociaż chyba już za tęsknie za Remkiem! :P 🤪

gotuje zupkę kalafiorową - mniam, właśnie dochodzi, w głośnikach delikatna muzyczka Alicia Keys - słucham razem z Maleństwem 🙂 niech się przyzwyczają bo trafiło na mamusie melomankę 😉
Wiojojka: u mnie nadal cisza - może jak MAleństwo poslucha muzyczki to się porusza.
Sara85: moja pani ginekolog mowi że można farbować włosy i ja to robie 😉

• Mamusia
Z tym ze mnie ciagle nie boli tylko jak robie siku albo zdenerwuje sie, czy przemecze...
Oczywiscie ze powiem lekarzowi, mialam juz isc tydzien tem z tym do niego ale stwierdzilam ze nie ma sensu bo za tydzien mamy wizyte 🙂
Mysle ze z Malenstwem jest wszystko wporzadku. 🙂

Aniolek przypuszczam ,że to więzadła które niestety przy rosnącej macicy bolą właśnie z prawej lub lewej strony , jest to przykre ale niestety nieodzowne w ciąży , co do lekarza to jestem szczerze zdziwiona, że cię nie badał ,jakie to ma znacznie że byłaś w 12 tygodniu jest dla mnie zagadką ponieważ ja jestem już w połowie 18 tygodnia i jestem badana przy każdej wizycie więc może pomyśl czy nie zmienić lekarza skoro ten cię lekceważy.

Jeśli chodzi o więzadła to bolą różnie w różnych sytuacjach czasem ból jest tak mocny ze podcina mi kolano więc muszę uważać żeby nie bęcnąć nagle i niespodziewanie, ale cierpię co robić maluszek rośnie więc wszystko rośnie razem z nim i naciąga sie we wszystkie strony.

Palibulka ja to bym Cię mimo wszystko wywaliła na zwolnienie .....odpoczywać odpoczywać i jeszcze raz odpoczywać jeszcze się napracujesz w swoim życiu a jeśli sprawa obija się o kasę to zwolnienie w czasie ciąży jest 100% płatne, 🙂

ale mi narobiłaś smaka tą kalafiorową 🙂 mniam

• Mamusia
KAsia38: nie nie chodzi o kasę bardziej o jakąś chorą lojalność. Oczywiście wiem że teraz powinnam dbać o siebie i staram sie zeby tak było ale jakoś nie chciałabym zostawiać tych moich ludzików bez zastępstwa 😉 na szczęście mój szef już jest umówiony na kilka rozmów z osobami na moje zastępstwo wiec pewnie niedługo będę mogło spokojnie odpocząć 🙂 ale oczywiście wszystko w ramach rozsądku - jak się czuje to zostaje w domku 🙂

• Mamusia
Mozliwe ze to faktycznie wiezadla i nic zlego sie nie dzieje 🙂
Mnie tez zdziwilo to mocno ze mnie nie zbadal tylko na usg... ale skoro powiedzial ze wszystko jest wporzadku to zapewne jest, myslalam o zmienieniu lekarza ale to jest najlepszy lekarza u nas i tez chodze do niego prywatnie. Moja kuzynka chodzila do niego gdy byla w ciazy i chwalilo go.
Moze jutro mnie przebada chociaz denerwuje mnie to ze przy nim jest ciagle student...
zobaczymy jutro co mi powie 🙂

Palibulka tak rozumiem Twoje skrupuły 🙂 ja sama je mam choć akurat jestem w szczęśliwej sytuacji , że to ja jestem szefem ale moja jedna pracownica też jest w ciąży pracuje uparcie choć ja ją wyganiam na zwolnienie 🙂 uparta jest co zrobić 😞 wolałabym jednak żeby siedziała w domu , firma bez niej się nie zawali a ja miałabym spokojne serce.

Cieszę się jednak ,że jesteś rozsądna i jak mus to siedzisz w domciu BARDZO MĄDRA DZIEWCZYNA jesteś , tylko tej kalafiorowej to ci nie wybacze 🙂 🙂

Kornelia u mnie takie ciśnienie to norma 🙂 chyba nie masz się czym martwić 🙂

Witam nową mamusię Magdaluke

Ilona strasznie mi Ciebie żal 😞 próbowałaś podjadać migdały?One pomagają na prawdę 🙂

oli1978 witam pyrke ja też jestem z poznania dopiero dzis to zauwazylam ze mieszkasz w poznaniu jak miło

dziewczynki dzis mam nieciekawy dzien caly czas w lozku z bolem glowy a cisnienie w normie ok 113/73

kochane co do cisnienia to jak jest za wysokie to nie jest za dobrze Ilonka twoje 140/80 to troche za wysokie
a oczywiscie witamy nowa mamusie na naszym super forum Madalunka z nami nie bedziesz sie nudzić

kobitki ide w kimonko moze przestanie mnie boleć ... JA JUŻ CHCE WIOSNE I DUZO SŁONECZKA

a wlasnie poprosilismy tatusia o lody i wiecie co poszedł do sklepu:laugh:

dobrej nocki brzuchatki

[img size=168]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/P1010607.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" /> moze on ją przywoła:laugh:

• Mamusia
mmmm ja tez jestem po pysznym deserze lodowym, co prawda to ja go przygotowałam,ale mój mąż skoczył do sklepu po lody owoce i bitą śmietanę. po takiej dobroci brzuch mi wydęło 🤪 !! ach marzy nam się wiosenka marzy... 🙂 , życzę nam wszystkim pięknej pogody na jutro 🙂

Macie troszkę wiosny i ode mnie 🙂 [img size=260]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/zimorodek2.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" /> ZIMORODEK

• Mamusia
Cześć Kobietki 🙂
Wystarczy kilka godzin nieobecności a tu kilka stron do nadrobienia 😉

Witam nowe sierpniowe mamusie 🙂

Palibulka, co do pracy to lojalność , lojalnością, ale nie dopuść do takiego stanu co ja, że aż wylądowałam w szpitalu. I też sobie tak obiecywałam, że dam jakos rade w pracy, a o mały włos mogło to się zakończyć tragedia.

Oli1978 niezły ten lekarz, że przepisał Ci lek, który jest zabroniony w ciąży. Nic jak mu tylko pogratulować 😮

Kornelia87 co do ciśnienia ja mam bardzo podobne jak Ty, pytałam o to lekarke, ale powiedziała, że tak już w ciąży będzie i musze się do tego przyzwyczaić, a położna powiedziała mi, żeby się podratować małą kawą, lub herbatą zieloną.

Aha i najważniejsze, pisłam Wam ostatnio, że mam nadal brzuch płaski, czary mary i wyskoczyła mi mała piłka :P Musze tylko zdjęcia zrobić 🙂 Cały czas chodze z ręką na brzuchu bo nie mogę się nacieszyć 🙂