Skocz do zawartości

MAMY SIERPNIOWE 2010 narazie fasolki:) | Forum o ciąży

Dorunia700

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej kobietki,
co do szwów, to mi wczoraj zdjęła położna i od razu o wiele lepiej się poczułam, choć nadal siedzę na dmuchanym kółku, ale mnie nie ściąga 🙂 natomiast nadal ze mnie lecą te odchody poporodowe, wciąż muszę chodzić w takich dużych podpaskach 😮 ile to może trwać???
czytałam, że nawet 3-6 tygodni... mam nadzieję, że będzie się to stopniowo zmniejszać.
Chciałabym już wyjść na jakiś spacerek z malutką, a tu za oknem leje jak z cebra i 11 stopni 🤨 czyżby już jesień przyszła??
Sara, bądź dobrej myśli, mały może naprawdę w każdej chwili wyskoczyć.

• Odpowiedzi 24,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Wiojojka

2267

• anochi

3640

• Mufka

1833

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A My wczoraj byliśmy na pierwszym spacerku, dziś już był kolejny. Amelce się tak podoba jazda w wózku, że cały czas ładnie spała. Jutro u Nas ma być jeszcze ładniejsza pogoda, więc wybierzmy się na dłużej. Wczoraj byliśmy około30min dziś już nieco ponad godzinkę 🤪

Ale ludzie mnie denerwują wścibskie mordy wetkną prawie do wózka łeb, by zobaczyć. Normalnie to tak wkurza... 😠 😠 😠

• Mamusia
no mi właśnie robi się rybka z parowarze, z ziemniakami i marchewką.
ja to tak mam różnie w tym co ze mnie leci, wczoraj na przykład cały dzien jakieś tam uplawy, troszkę krwi, a dzisiaj poleciało ze mnie jak z kranu, bałabym sie wyjść z domu, że mnie zaleje, bo nie wiadomo kiedy,
ja tez czekam na pogode bo u mnie to samo co u Mufki, hula wiatr, pada deszcz i 11 stopni... 🤢

• Mamusia
Też bym sobie coś pojadła a Tu ścisła dieta 🥴 Janek nadal obsypany,mam nadzieje ze to trądzik niemowlęcy a nie skaza białkowa 🤢 bo już prawie wszystko wyeliminowałam co może uczulać 😮no chyba ze chleb z dżemem brzoskwiniowym uczula bo to podstawa mojego jadłospisu 🙃 w czwartek idziemy do szczepienia to pani doktor oceni 🤔
A tak wygląda Jaś:
[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-08/d435633d/img_8956.jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-08/d435633d.jpg[/IMG][/URL]
może któraś z Was rozpozna co to może być 🤢

• Mamusia
dzień dobry 🙂
chciała bym sie tylko pochwalić ze urodziłam.
Majeczka 3490 i 56cm, 9pkt (obwinięta pępowiną)
w czwartek rano założony folej, który pięknie zrobił rozwarcia 5-6 palców. w piątek kroplówka o 7.15 z oxy. skurcze na ktg reguralne.
około 9.30 poszłam na korytarz z kroplówką pochodzić i skurcze odeszły ... ani jednego!
po 10 lekarka przebiła pęcherz wody poleciały i zaczeła sie jazda z bólami krzyżowymi ....
lepiej było chodzić niż leżeć więc tak chasałam po korytarzu do 11.52 az mnie zgieło i musiały mnie zaprowadzić już na porodówke. i tak o 12.05 Majeczka była już na moim brzuszku.

szybki opis najszcześliwszego dnia mojego zycia.
teraz już w domku od wczoraj... uczymy się siebie nawzajem.

i napiszę to co kiedys juz tu czytałam...
nie wiedziałam ze można kochac aż tak mocno!!!!!

• Mamusia
Cześć dziewczyny !!!
Dziś noc i dzień spokojny byliśmy nawet na spacerze aż nas deszcz złapał - rodzice zmokli a dzidzia suchutka 🙂
Jeśli chodzi o karmienie to ja tylko i wyłącznie PIERŚ 🙂
Do kąpieli stosuję Oilatum i skóra maleństwa cudna 🙂
Szwy miałam wszystkie rozpuszczalne i chyba tylko jeden jeszcze trzyma 😞
Ryb nie jadam bo nie lubię 😞
Natomiast jeśli chodzi o brzuchol to też mi krecha nie zniknęła i mam głęboki pępek 😞 Ale moje Drogie wchodzę spokojnie w spodnie sprzed ciąży 🙂 zostały mi tylko 3 kg do zrzucenia i będę ważyć jak przed 🙂
Mały jest przesłodki i tak się dźwiga 🙂 nawet 5 razy udało mu się wydać takie dźwięki jakby gaworzył już 🙂
Pozdrawia WAS Nasz Jerzyk
[URL=http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-08/477131bd/snb10936.jpg.html][IMG]http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-08/477131bd.jpg[/IMG][/URL]