Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No z tego co te wszytskie ciotki i kolezanka jedna mowila to zrobili im i jak zeszly z lozka to albo chlulo wszystko albo jak siedzialy na kibelku to robily ta kupe a sie okazxalo ze juz glowke widac i jedna na klopie urodzila czaicie to?????????? 😮

WIEC DLATEGO SIE BOJE ...BO MATKA NA 3 MIETRZE MESZKA TO CZASEM NA SCHODACH URODZE:d AHHAHHA

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja bym się ogoliła...Ale nie tak na łyso żyletą, żeby nie podrażnić skóry...Bo wiadomo, że jak będą jakieś zacięcia czy cuś i to zdezynfekują to będzie piekło. Z lewatywą nie będę kombinowała 🤨 Niech się dzieje co chce , a jak nie to oni zrobią.
U nas też jest schronisko....I co chwilę jakaś bieda potrzebuje pomocy. Gdyby była możliwość, żeby się tam zatrudnić na stałe to młody do żłobka a ja do nowej pracy 🙂

Aniu ja tam nie wiem...ale mam nadzieje że to wszystko nie będzie się tak szybko działo...że od momentu wyczucia tego ODPOWIEDNIEGO skurczu to wyjścia z domu zdążę wszystko zrobić...przegapić się tego nie da prawda? tyle kobiet rodziło i zdążyły 🙂 rzadko kiedy się słyszy, a nie wiadomoc zy to w ogóle prawda, że rodzą w taxi albo w aucie...
nie sądzę żeby to jednak wszystko było na luzie i na spokojnie, aczkolwiek bardzo bym chciała żeby to tak właśnie się odbyło... 🙂

• Mamusia
Aga Ty mialas taka fajna stronke o metodach przyspieszenia??
bo ja w necie znalazlam tylko cos ooo...
"3. Lewatywa
Tzw. wysoka lewatywa wciąż jest uważana za jeden ze skuteczniejszych i zarazem bezpiecznych środków wywołujących lub wzmacniających skurcze u zdrowych kobiet. Stosuje się ją jednak coraz rzadziej, gdyż jest źle tolerowana, przede wszystkim emocjonalnie, przez przyszłe mamy. Czasem warto jednak rozważyć jej dobre strony, a przynajmniej przemyśleć zastosowanie czopka glicerynowego przed porodem, w celu skutecznego wypróżnienia. Zalegający kał może stanowić przeszkodę dla swobodnego przechodzenia dziecka przez kanał rodny, a w razie niekontrolowanego wypróżnienia podczas akcji porodowej spowodować ryzyko ewentualnych powikłań zakaźnych u noworodka. Często natura sama rozwiązuje ten problem, gdyż biegunka bywa jednym z objawów naturalnej akcji porodowej.
4. Stymulacja brodawek
Sama (lub z pomocą partnera) możesz wywołać czy przyspieszyć akcję porodową. Stymulowanie brodawek sutkowych wyzwala czynność skurczową w wyniku uwolnienia naturalnej oksytocyny. Jeśli twoja macica dotąd reagowała silnie na pieszczoty piersi (u niektórych kobiet ich stymulacja może nawet wywołać orgazm), metoda ta ma większe szanse powodzenia..."

• Mamusia
No z goleniem to chyba tu chodzilo o to ze jak pigula ogoli na sucho, to tam nawet jak bys woda lekko dotkla to czuc szczypanie a jak w domciu po swojemu to wiadomo ze inacze 😉

A mnie ta lewatywa interesuje bo kurde takie mam zatwardzenie, a skurcze mam lekkie czasem silniejsze i bolace a moze przez to zatwardzenie to tak mam... kurde nie wiem... pojde za tydzien do lekarza jak nic sie nie ruszy to bede z nim gadac 🙂

Ejjjjj a swoja droga to Mala Eluska to duza ma ta nikulke nie???

Eluś ja wiem jaki to ból 😁 😁 😁

ale kurde mol, tam będzie taki sajgon, tyle rzeczy się będzie działo, krocze nam natną, małe dziecko na naszych piersiach, będą nas szyć, nie daj Boże jakaś cesarka, a Ty piszecie o pieczeniu po ogoleniu się 😁 rozśmieszyło mnie to po prostu 😁

nooo za dużo... 🙂 wiem, ale zostało mi jeszcze te zaangażowanie we wcześniejsze metody porodu sprzed wizyty u lekarza 🙂 a poza tym dobrze jest to wiedzieć wszystko i się oswajać 🙂

• Mamusia
A jeszcze lozysko po drodze agus i musi Ci to wyleciec wsio 😜 a po porodzie 2 godziny nie mozna spac... a potem dostajesz torbe w lapki, i ten wozek na ktorym jest to "lozeczko" z dzidziulem i jazda na sale 😜
ahhahha ale ja musze sobie cos do tej torby zalatwic bo ja teraz nie moge jej podniesc a zas to nie wiem hahaha;D

wiem wiem, aczkolwiek mnie to bardzo zaskoczyło że nie można 🙂

oki dziubki idę szykować obiad...dzisiaj jakieś święto, bo papryki zapiekane z ryżem i kurczakiem polane sosikiem 🙂 🙂 nie wiem co mi walnęło 🙂

do potem 😘

• Mamusia
wiesz co agus.. te metody ca tam pisza to do dupy sa... 😜
- masaz suktow- trenuje juz 2 dzien.. i jajco z tego jest 😜
- jazda po wertepach... u nas tego sporo, i malego to tylko usypia 😁
- jakies napary to nie wierze w to 😜
- ostre jedzenie... to ciagle i dupa jasia
- okna umylam
- firanki wyprane powiedzone
- zakupy nosze i tez nic
- po schodach to caly tydzien bede lotoc to sie okaze 😁 😁 😁 😁 ehhehe

• Mamusia
aaaa to ajkos kiedys robilam .. dobre;D
A tez miallam przepis na kurczak zamiekany z bilionem carry w ryzu.. ale wsionkl a to pycha bylo ☺️
nooo chyab bede musiala 😁

a Tobie Elus noo ta na bank SAMO sie ruszy 😁 przy pomocy wegorza 😁 😁 😁 😁 😁 hihih
jestem ciekawa jak Domi wczoraj z ta flaga wyszlo ahhahah 🤪

ide tez za obiad sie zabrac... dzis chinskie 😁

• Mamusia
Mi sie wydaje ze te sposoby przyspieszenia dzialaja na laski co maja rozwarcie co cala ciaze leza a potem z rury zajada z tym calym koksem.... a nie na te co ciazgle cos robia.. wiesz o co chodzi?? 🙂

OOOOOOOOOOOO... qrka nie masz ochoty wyprobowac?? bo tobie juz cos tam idzie z rozwarciem nie?? 😜

lecem potem zagladne 🙂:*

• Mamusia
U mnie dzisiaj mamuśka robi obiad i niech robi. Pamiętacie jak wam pisałam o tej mojej przyszywanej babci, że jej piesek umarł (nie lubię słowa zdechł:huh 🙂 To jej syn załatwił jej piesia ze schroniska w Szczecinie i dzisiaj niby miał go przywieźć 🤪 Ma do nas zadzwonić jak będzie go miała już w domku. Mam dla niego kostkę bo chcę jechać go obejrzeć no ☺️