Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ty juz wsumie jestes po 2 porodach to pewnie sie tak bardzo nie boisz jak reszta tutaj dziewczyn.
Ja to sie tylko zastanawiam jak to wszystko bedzie wygladalo jak sie zacznie.
Anulka pisala ze ona juz tam jakies lekkie skórcze ma.
Ale jak u mnie narazie nic takiego wsumie nie zaobserwowalam.
Czasami nawet nie wiem czy mala ma czkawke ? czy to skórcze? bo przy czkawce nawet brzuszek nie lata a strasznie mnie to jakos wykancza i nawet 5 min nie wysiedze 😮

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no skurczy nie było 🙂 szpital po remoncie http://www.szpital-inflancka.pl/site/standard-bloku-porodowego%EF%BB%BF. ja nie wiem czemu nie mogę spać do łazienki tez nie wstaje 🙂.. nie wiem jakieś mam dziwne uczucia i myśli sama nie wiem czego tak naprawdę chce 🥴

• Mamusia
hormony pewnie buzuja w nas i same wsumie nie wiedza co chca 🙂

Ja wsumie zachwilke znikam sie wykapac i jakis film ogladnac, bo dzis tez sie troszke po miescie poplatalam i wiadomo w tych tygodniach to juz sie czlowiek szybciej meczy.

A co do poronienia to wspolczuje ci strasznie.

Juz o tej godzinie raczej nic nie wymyslisz 😉
Dzieciaczki pewnie twoje juz spia?? 😉

• Mamusia
Śpioszki jeszcze śpią...Aguś i Aniu dokładnie taki sam problem miałam i mam z butami. Rozmiar 40-41 i 178cm wzrostu. Do tego mój Krystian ma tyle samo co ja wzrostu, może nawet troszkę mniej więc nigdy nie miałam butów na obcasie...A trudno znaleźć jakieś eleganckie buciki do sukni bez obcasa. Ale faktycznie...Teraz już się trochę z tym poprawiło.
Stare rozstępy, które mam wszędzie też mnie nie piekły. Ale te są zupełnie inne...Czerowno-sine popękane fragmenty skóry.
Śluzu u mnie też więcej...Rano dosłownie leci mi po nogach jak nie mam majtek. A wygląda jak mleko...
Stopy też pieką...Ja ok.10kg przytyłam.
Wczoraj miałam jakiś paskudny dzień i dziś znów się zaczyna. Obudziłam się z bólem pleców, a teraz idę coś zjeść.

• Mamusia
hej dziewczynki ja tylko na chwilę.......mam mało czasu ,ale już nie mogłam wytrzymać i musiałam do was zajrzeć....niestety teraz nie dam rady nadrobić tego co pisałyście.....ma ponad 200stron ,więc jutro się za to wezmę ,jak mój będzie w pracy....wczoraj na weselu było nawet ok ,ale tańczyłam tylko dwa razy ,bo ciągle szybkie piosenki śpiewali ,a gdzie tam ja do nich jak ledwo pod koniec już siedziałam....o 2 byliśmy w domu,a dziś poprawiny 🙂w poniedziałek wstawię wam jakieś fotki 😁trzymajcie się mamuśki buziak dla was i bobasków 😁

• Mamusia
Hej piekne 🙂
Madzia dobrze ze sie wesele udalo, tylko szkoda ze tak malo sobie potanczyliscie...aaaale nadrobicie nie raz 😉
Elus ja nie mam pojecia co Ci poradzic na te rozstepy pierwszy raz cos takiego slysze zeby piekly...Ale w aptece na bank cos Ci poleca ta no 😉
Laurana ja miallam chyba od 35 tydz.... cos kolo tego chyba bylo 😉 I nie stety NASILAJA SIE wiec jak juz Ci sie zaczely to wspolczuje 😘
[color=red]Dosik[/color] z tym sluzem to tez mam taki nieraz mocny chlup i lece pedze a to dupa sluz... 😮 nieraz w brzuchu tak mi chlup sie zrobi i zaraz mokro to tez pedze a tu dupa bo sluz... takze nie martwic mi sie 😘
Loli a z tymi rozmiarami to hmm... ja normalnie tez od 36-38 a w ciazy 40-41 i moze gdybys przymierzyla to nie byloby az tak zle a koszyle no luzna moze byc 🙂 bo spodni do pidzamy po porodzie to nie pozwola chyba.
Aga Wy macie duze rozmiary i no faktycznie jest problem z tym...ale ja mam 38 i powiem Wam ze to jest jeden z najczestrzych rozmiarow to zamiast sklepy zamawiac z tych rozmiarow wiecej par tyo niee bo po coo.. i buty tez ciezko dostac bo te fajne sa szybko wykupione a te brzydkie to wiadomo 😜
Eloite...kurcze no nie zakladaj odrazu najgorszego 😞 nie ma co sie martwic na zapas, potem bedziesz sie martwic co i jak kiedy sie okaze co zadecydowali. A w razie co to mama Ci nie pomoze?

• Mamusia
U mnie wczoraj, oki wyszlismy sobie ze znajomymi, chopaki grali w darta a my ploteczki 😜 hihi
Brzuch bolal strasznie jak szlam ale potem przestalo tylko maly wierzgal jak opetany 😮 🙃
W nocy spalam jak zabita... 🙃 🙃 tyle co wstalam 😜 eheh nawet siku nie wstalam tak czesto chyba 1 albo 2 😉 A dizs oczywiscie na dzien dobry skurcze, i boli ale co zrobic taki urok...

Laski ja dzis tylko tak na szybko zagladnelam...eh 😞
Po obiedzie jedziemy do moich rodzicow i tam zostaje....tak tak bede miala neta itd ale nie bede tak czesto jak teraz..wiec mi tam sie nie rozpakowywac i jak co to chociaz esa mi napiszcie bo nie bede w stanie nadrabiac tylu stron co nieraz sie nagryzmoli 😜
Mam nadzieje ze szybko wroce z malym do domciu bo bedzie mi brakowac waszych glupawek 😜 ehhehe
😘 😘 😘 😘 😘 😘 milego dnia babolki i dzibusie w brzusiu 😘 😘 😘 😘

hej brzuszki 🙂

my z mężem meiliśmy dzisiaj FATALNĄ NOC!! najpierw wieczorem o 23 zaczeliśmy oglądać film, ale się okazało że leci do 3 w nocy, więc z góry przesądzone że nie dopatrzymy. więc Mich oglądał jakiś sport a ja zasnęłam na kanapie, obudziłam się nie wiem o której i poszliśmy do sypialni...noi tam się zaczęło! on się kręcił z boku na bok, ja tak samo, jakieś te łóżko za małe dla nas? 🙂 później pobudka na siku i znwou z boku na bok...mój się wkurzył i poszedł spowrotem do dużego na wersalkę. a ja zadowolona bo mam całe łóżko dla siebie aż tu nagle coś stuka po suficie!! ĆMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAA nienawidzę, boję się i mam wstręt do ciem!!! więc wyparzyłam z tego pokoju spowrotem na niewygodną wersalkę, tutaj jakoś zasnęłam...ale też co chwile pobudka...masakra 🙂 ale w sumie fajnie jest, bo do tej chwili leżymy tu w piżamach i się byczymy 😁 obiad nie zrobiony...ćma zamknięta w sypialni...JA TAM NIE WEJDĘ!!!! 🙂 🙂

Anulka mam nadzieję że będziesz częściej wpadać do nas niż myślisz....albo chociaż raz dziennie się meldować że jeszcze w dwupaku 🙂 no i oczywiście jak by coś już się działo to napisz nam smska 🙂 buziaki kochana 😘 😘 😘

• Mamusia
Ja nie wiem co wy macie z tymi ćmami 😁
Bierzesz w łapki i wypuszczasz przez okienko 😜
Ja mam problemy z internetem, więc będę rzadko, jakby coś się działo dajcie znać sms!
Być może w przyszłym tygodniu wymienię kartę sieciową, zrobię format i będę wpadać częściej.
Póki co nie rozpakowywać się! 😜 😉
Całuje Was wszystkie w Wasze wielkie (popękane) brzuszyska 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Witojcie 😁 hahahaha
Ja tez juz na nogach , noc cala przespana 🙂 tylko wsumie jedna mala pobudka na piciu i nic wjecej.
No ale oczywiscie po raz drugi hmm pod wieczor jak chce zasnac to mala mi uderza w szyjke juz 2 noc z zedu hm nie wiem zaobserwuje ja dzis czy bedzie sie znow tak samo zachowywala 🙂
Od samego rana skacze jak szalona 😉 ale teraz juz chyba sobie zrobila malutka drzemke 😉

Widze ze na niedziele to tutaj kazda ma jakies plany, hmm ja wsumie sama nie wiem chyba dzis w domu bede siedziala?Pogoda nawet sloneczka ale nie za cieplutko 😉 w sam raz na spacerek jakis no nie wiem okaze sie.
Ale dzis pewnie tutaj nie bedzie zaglosno 😉

Agaa kapciem ta cme 😁 tez nie lubie jak sprobuje zasnac a cos mi sie telepie nad uchem 😁 😠 😠

• Mamusia
Kurde juz pewnie Anulki [color=purple][/color]nie zlapie a chciałam sie jej zapytac.
Jak u ciebie kochana wygladaja te skórcze? brzuch cie boli?macica? dasz rady to jakos opisac? bo wsumie u mnie jak narazie takich nawet 5 min skórczy jakos nie zauwazyłam 🥴

hej dziewczyny 🙂
wczoraj mnie caly dzien nie bylo na necie i do nadrobiena ponad 30 stron 😞
ale za to dzien mialam bardzo udany napierw zakupy z mezem pozniej wizyta u kolezanki i jej chlopaka bylo bardzo fajnie chlopaki grali na konsoli a my gadalysmy doslownie o wszystkim 😜 do domu wrocilismy okolo 2:00 w nocy i dopiero niedawno wstalismy 🙂 postaram sie pozniej nadrobic po pisalyscie 🙂

• Mamusia
dziewczynki ja doslownie na minutke. nie wiem co robic bo mała sie nie ruszala wieczorem nic prawie a zawsze buszuje mi po brzuchu, dzis wprawdze czuje jakies ruchy ale taaakie delikatniutkie tylko, rano tak sie gwaltownie raz poruszyla a tak to cisza i nie wiem co robic.. do szpitala jechac czy co? a moze tylko panikuje,bo czuje ja troszke nie tak ze w ogóle nic..

Heyy Mojee Dwupaczusie ;* 🙂
Jak tam się dziś czujecie ?? 😉
Ja miałam trzy razy jakieś mocne skurcze tak mnie bolał brzuch że aż zalało mnie potem 😲
naszczęście przeszło ale ja się i tak przejmuje jak to ja 😜

no jak to eloite za skrzydełka i za okno?? 😠 kapciem albo jakąś szmatą i zabić!!! bo to taka z tych dużych, motylowatych 😠 ale nie ma jej 😞 pewnei się gdzieś za łóżkiem skryła i będzie mnie w nocy straszyć, a ja reaguje jak niektóre kobiety na mysz 😁

mój mąż zwariował 🙂 powiedział że już tak bardzo chce żeby mała była że szok 🙂 gada mi do brzucha, przekonuje Ewe żeby już wyszła! bo on ją chce już za rączkę potrzymać 🙂 urzeka mnie jak tak się zachowuje...normalnie jestem rozpuszczona na amen przez niego 😁 wczoraj jak byliśmy u teściów to była jego siostrzenica, to malował z nią karoce dla księżniczki, bawił się...a ja miałam miękko 😁

bobas i dałaś tak radę wysiedzieć do 2 w nocy? hmm w sumie ja dawno nie próbowałam, ale wątpie że chciało by mi się siedzieć 🙂

Aniu87 moja też ma dni kiedy się mniej rusza, to teraz będzie coraz normalniejsze, tak jak pisze eloite. a poza tym czujesz ruchy...więc nie ma się co martwić 🙂 jutro na pewno da Ci popalić 🙂

aaa właśnie, dziewczyny propo ruchów...bo ja nie wiem czy to przypadek czy co...ale moją najbardziej czuć jak leżę na lewym boku, to obkopuje mnie strasznie po prawym. I dzisiaj zauwazyłam że mam tam taki jak by siniak!! jest to możliwe?? 😮

ech Dosik, tych skurczy będzie teraz coraz więcej i musimy się do nich przyzwyczaić. A podobno tych porodowych nie da się przegapić, więc nie ma się co martwić 😁

kurcze, macie już kupione staniki do karmienia? chciałam ostatnio w H&M kupić...szału nie ma, bo ja wolę i zawsze noszę takie usztywniane...a niestety te do karmienia takie nie są, ale przypomniało mi się że lepiej kupić czarny żeby co chwile go nie prać. jakie macie/jeśli macie? 🙂 i za ile? bo ten z H&M był po 50zł 😲

• Mamusia
Dziewczyny 80zł za taki komplet to drogo? Bo nie wiem ile w sklepach cuś takiego kosztuje... http://allegro.pl/item1165195672_zestaw_startowy_tommee_tippee_0_bpa_promocja_avent.html No i czy w ogóle warto odrazu coś takiego kupować? A jak się nie przyda? Jak nie będę musiała dokarmiać itp małego.