Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

no troszkę tak...poczytaj o tym w necie, że duże znaczenie ma nastawienie do porodu! tak się zestresujesz że Ci się tam wszystko pozaciska i będziesz miała CC 😜 ( teoria niepotwierdzona 😜)

masz na to jakiś wpływ? i tak musisz urodzić, obojętnie jakim sposobem 🙂 godzinkę po porodzie nie edizesz tych bóli pamiętać 🙂

Agaa jak ja zaczynam czytać w necie to jeszcze bardziej panikuje zawsze wyczytam tam że coś może być nie tak 🤨 Mój to mi z góry zawsze mówi ze czytaj w necie bo póżniej jest jeszcze gorzej 😜
Nie wiem co zrobić czy zaczekać do czwartku czy iść dziś 🤨
Generalnie 2 tyg od ostatniej wizyty mineło już w środe więc mogła bym pójsć i dziś ale nie wiem sama, co wy myślicie ??

no ale co się dzieje niedobrego??? krwawisz? odeszły Ci wody? masz bóle, nawet lżejsze z tego co czytałam od Loli czy Anulki...nie wiem, ja sądze że nic Ci nie jest 🙂 jesteś po prostu w ciąży 🙂 bóle będą.....chyba że Cię to uspokoi na pewno to idź 😉
boli Cię jak na okres?

Aga wczoraj miałam takie bóle że szczerze nie wiedziałam co ze sobą zrobić myślałąm że głową ściane rozbije takie skurcze miałam i to seria 4 skurczów 🤔
Ze mnie pot aż leciał mój to się skręcał widząc że aż tak mnie to boli 😞
a na dodatek po tej serii po godzinie znów się to powtórzyło i wziełam Nospe i no póżniej jako tak nie bolało tylko troche dół brzucha

a ja czytam i czytam mega dużo i wiem że takie bóle są normalne...

nie wiem Dosik, każda z nas takie skurcze będzie pewnie przechodziła inaczej...ja nie miałam skurczy, albo nie umiem rozpoznać że to akurat jest skurcz, ale jak nie ma regularnych skurczy to bym się nie martwiła. tymbardziej kotek że byłaś zestresowana tym krakowem...

Dosik jak Ci się powtórzyło trzeba było jechać na oddział na KTG 15-20 min i po krzyku wiedziałabyś czy to skurcze porodowe czy przepowiadające i przede wszystkim czy robi się rozwarcie. Badanie masz od razu i nie musisz czekać na wizytę.

no czyli wniosek z tego taki że dzwonisz i umawiasz się na wizytę i będziesz wsyzstko wiedzieć 🙂 i głowa do góry, bo tym że się stresujesz możesz sobie tylko potęgować te bóle 😉

Mój chciał jechać ale ja mówie nie poczekajmy i wkoncu nie pojechaliśmy do szpitala,
ale mówie wam tak mnie bolało że to było nienormalne pierwsyz raz w zyciu czułam taki ból

Dosik to może jak to się powtórzy jeszcze raz to jedźcie od razu...oby się nie powtarzało.
szkoda że opisu bólu nie da się poczuć, bo kompletnie nie wiem o co Ci chodzi 😞 znam ból okresowy i ból lędzwiowy...

najważniejsze ze przestało, a jak wizyta ma Cie uspokoić to nie ma się nad czym zastanawiać 🙂
ja właśnie poczytałam o tym kłuciu w szyjce nic innego jak przygotowywanie się macicy do porodu - to niech kuje ile chce 😉

qrka ja widzę że dziewczyny ( ze mną na czele zresztą 😁 ) Ci pozazdrościły bardzo tego wcześniejszego terminu i każda by już tak chciała 🙂 a tu nie ma nie ma 🙂 40tygodni to 40tygodni 🙂 jeszcze jak coś źle policzyli to i 41tc będzie...

• Mamusia
Hej laseczki
widze ze poniedzialek to tutaj juz piszecie wielka para od samego rana ;D hihihi
Ja wlasnie sie obudzialm niedawno i sie zbieram do tego szpitala 😉 na wizyte wsumie dopiero na 10 ale powoli sniadanko itp.
Dosik czytalam ze nocka sie udala ? ☺️
Narobilas ochoty ze wczoraj sama dzialalam ☺️

Aga zobaczymy jak to będzie, czasem i ja mogę czekać do 41 tygodnia 🙂
a powiedzcie mi jeszcze co z Anią8888? bo tak przeglądam jeszcze zaległości moje i nie widzę żeby cosik pisała 🤔

• Mamusia
Agaa nic mi o tym nie wiadomo, bo pewnie tylko siku bede musiala zrobic.
Wiesz to tylko rutynowe badania jak co kazda wizyte wjec sie nawet nic konkretnego nie dowiem, bo wy jak idziedzie co robia wam samoloty czy USG to wiecie ile mala wazy , czy macie rozwarcie czy cos innego.
Ja na USG dopiero jutro ide

Ania się przeniosła na ostatnie tygodnie ciąży do rodziców, bo jej Karol teraz dużo pracuje i chciała żeby ktoś zawsze przy niej był...więc będzie do nas rzadko zaglądała 😞

Kasiu ale żadnej z nas lekarz nie powiedział, że może się porodu spodiewać wcześniej 🙂 a ja na to liczyłam!! 🙂 skoro ona taka duża ta moja Ewcia to co stoi na przeszkodzie 😠 🙂 🙂