Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej spiochy 🙂
Oj ANKA dzis chyba dobry dzien ma na spanie ze jej jeszcze nie ma 😁
ELUS oj to tez fajna prace sobie wybral.... heh ale jak lodowka byla pelna to sie wybacza 😉 A jak wraca teraz to co...moze wrocic tam do pracy czy raczej nowej muszi szukac?
ELOITE nie tylko Ty kochana... 🤨 cos ostatnio kazda ma jakis problem ze spaniem... 🤨 A tak jak sie czujesz?? 🙂
PERELKA dzieki za info o czopie, ale z tym sluzem to wcale nie pociesylas ☺️ no ale taki urok ciazy. A te skurcze to do jakich przypodobac?? hmm?? Ty odpoczywaj duzo, i wcinaj te tabletki jak trzeba zeby wszystko bylo ok 🙂 A ze spaniem to tak jak Eloitce napisalam ...przerabane ma kazda z nas.... ☺️
LOLI jak dzis sie czujesz?? 😘 dalej Cie meczy ta sraczka??? 🤔
A reszta brzucholkow jak tam nocka minela kochane??
DOMI jak tam patent z biala flaga???? udalo sie?? 😁

heh ja sie dzis telepotalam jak glupia w tym wyrze 🤔 spac nie moglam, jakies wybuchy dusznosci i goraca... 🤔
Karol dzwonil, i wraca do domciuuuu 🤪 🤪 🙃 🙃 😆 😆 Tylko powiedzial ze musi skitrac gdzies ciezarowke swoja zeby kierownik nie przyczail ze wrocili i nie wyslal ich dalej..... 😜 🤨 JAK MOZNA SKITRAC TAKIE AUTO???? 😜 🤨 😲 hahahah
Ale dobrze ze wraca, boo kurdee cos mnie skurcze biora, i to troche juz bolace na przemian z bolem krzyza, a maly odziwo juz nie spi i nogami mi sie zapiera....albo czuje tate albo swiatelko mu sie podoba i chce wyjsc 😜 heh
ide sie ubrac i po bulki po mleko bo on glodny to trzeba mu dobre sniadanko zrobic 😉
potem zagladne 😉

milego dnia kochane:*** lepszego niz poprzednie 2.. bez hormonkow 🙂))

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

cześć brzusie 🙂 jak tam nocka minęła?? i jak tam samopoczucie dziś?
Loli a Ty dalej Cie tak wszystko męczy??
Aniu8888 widzisz już niedługo i Karol będzie 😆 - tez nie wiem jak on to "autko" skitra 😁
a my z niunią skoczyliśmy 36 tydzień 🤪 Dawid nam przyrządził pycha jajeczniczkę na śniadanie a teraz świętujemy lodami - chyba wczorajszy dzień obżarstwa się jeszcze nie skończył 😜 no i u nas znów ciepło będzie 😞 a juz miałam nadzieję na przyjemny chłodek 😞

• Mamusia
zebys wiedziala Anula :P spanie jak nic. no wstalam wprawdzie o 5 bo mnie wredne komary obudziły, pozabijałam wszystkie! zrobilam meżulowi sniadanie do łóżka, o 6 go obudziłam i o 6.30 znów w łóżku byłam, mialam isc na kompa ale pomyslalam ze jeszcze moze usne chwilke i usnelam twardo jak nie wiem, dopiero wstalam ze zdretwialymi rekami bo jakos lezalam na nich czy cos i nawet nie czulam 😆 ogolnie to sie dzis wyspalam, no ale padnieta wczoraj bylam po tej lazence

• Mamusia
kasia nie tylko u Ciebie cieplo, u mnie chyba taka sama pogodna :P ja dzis sie postanowilam nie przemeczac, syf jest ale trudno niech sobie bedzie. ale bym zjadła lody, smaka mi zrobilas!
strasznie mnie pieka stopy, czuje jakby mialy z 50stopni C! a wcale nie sa gorace jak dotknę

Ania tak w ogóle to brawa dla Ciebie za tą łazienkę 🤪 nie dziwie się ze musiałaś porządnie odespać. A stópki to pewnie przemęczyłaś trochę ja tak miałam kilka razy ja za długo w kuchni postałam przy kucharzeniu tak mnie piekły i bolały ze ustać nie mogłam 😞

• Mamusia
Ja jakoś tam śpię...Ale ostatnio kto mnie widzi to mi mówią, że ładnie wyglądam i że się nic nie zmieniłam oprócz brzuszka, tylko, że mam strasznie zmęczone oczka 🤔 Teraz biorę się za sprzątanie...Wczoraj się dowiedziałam, że mój szwagier robi kurs....nurka 🤪 Ten to ma pomysły hehe. Do pracy Aniu on wróci po porodzie. A chcą go tam jak najbardziej. Nikogo nie zatrudnili i ciąglę pytają kiedy wraca. Kierownik jest załamany tym jakie ciołki kończą prawko 😮 A to niedość, że trzeba być dobrym kierowcą to jeszcze trzeba mieć dobry kontakt z klientami itp. A mój to taki, że gdzie nie idzie to wiecznie uśmiechnięty i zawsze coś zagada i ludzie go lubią 😜

hej brzuszki 🙂

Loli widzę że Cię wczoraj dziewczyny na porodówkę wysłały 😁 😁 patrz jak im śpieszno do 'ciociowania' 😁 😁

Aniu87 hehe dobre z tym ZUSem 🙂 nie pomyślałam o tym 🙂 ale rzeczywiście masz rację!! i to najlepsze pocieszenie jakie słyszałam 😜 najbardziej żałosne, bo mnie kasa pociesza, ale i najlepsze 😁 😁 także dziękuję Ci bardzo hehe kasa kasa kasa kasa 😁 😁

buuterfly a Ty mi się dzisiaj dziewczyno śniłaś 😁 😁 że przyjechałaś jak Dosik wtedy autobusem na dworzec do Bytomia i miałaś ubrany biały sweterek, taki jak wczoraj wyprałam dla Ewy 😁 tylko trochę większy, ale koronkowy 😁 wysiadłaś i gdzieś mnie pociągnęłaś, ale nie wiem gdzie, bo przecież nie znasz Bytomia? 😜 masakra te sny 😁 skąd to się bierze 🙂

aaa, a rano dostałam smska od naszej małej Eli o treści:
"hej Agus 🙂 ja juz mam 2 kroplówke a wczoraj jeszcze zastrzyk na pecherzyki plucne. mala ok ulożona główka w dół 2390g. pozdrow wszystkie brzuszki 🙂 buziaki 😘"

moja nocka z dwoma aż wstawaniami siku i z jakimś dziwnym bólem brzucha, ale przeszło...

• Mamusia
Hej laseczki 😉

Agaa a no wysylylaly wlasnie 😉 ja nie wiem ale one chyba chca zebym jednak poszla pierwsza 😉
Dzis jak sie czuje? hmm nie ma az tak zle , jak narazie rozwolnienie przeszlo.
Albo jeszcze nie zaczelo swojej akcji 😁 hehehe

Anulka a u ciebie co tam? kurcze ty te skorcze masz mowisz?? nieciekawie tez u mnie jak narazie spokuj z takimi zeczami.

Wczoraj tylko walczylam z szyjka ;( macicy, mala tak mi bila ze myslalam ze sie w pewnym momencie poplacze tak mnie bolalo 😞 okropne jest to uczucie nie lubie tego strasznie a ona chyba z 30 min jak nic non stop az klekalam czasami ufff.

Dzis moze mnie nie byc czesto na brzuszku bo ide z moim pozalatwiac pare spraw , wjec sie o mnie nie martwcie gdyby sie cos dzialo to dam znac napewno 😉

ooo Loli jak jesteś i jak masz ochotę to wpisz mnie, bo dzisiaj
mam 34 tydzień już i 102 cm w obwodzie 😁

i tak sobie pomyślałam że jeszcze najwyżej 6tygodni i będzie po wszystkim... 🙂 albo przed wszystkim 😜

oj będzie będzie 🙂
Elu pewnie się już doczekać nie możesz 😁

oczywiście w poniedziałek czekamy na relację z pierwszej nocy po takim czasie 😁 😁 😁 Ty wiesz o co chodzi 😁

• Mamusia
Noo Lolus rano troche dziwnie bylo a teraz strasznie boli mnie krzyz... 😞 a maly cos jakos cisza dzis... 10 ruchow juz mialalm ale jakos tak na spokojnie... i chyba focha ma na tate bo o dziwo nie reagowal na jego glos 😜 ahaha alee ccciiii 😜

Agus, a jak mam takie zapytanko... Ty czytalas co na tej lewatywie pisze??? 🤨 bo u mnie ze NIE SZTOSOWAC W CIAZY... 😮 i potem dalej ze W CIAZY ZAGRAZA GOSPODARCE ELEKTROLITYCZNEJ.... 😮 ☺️ i nie wiem czy ja robic czy kurrde lepiej nie... ☺️
Bo ja zrobie nic mi to nie da a malemu zaszkodze??? kurde musze poczytac o tym 🤔

Oj Elus to bedzie sioperzenie ze uuhh w tej nocy 🙂

ehhh,a my jakos nie gadalismy ale z tego co wywnioskowalam z rozmowy to chyba nie mysli o zmianie pracy... Ani nic 🥴 wiec nawet nie zaczynalam rozmowy bo i jak... a teraz szpieglam jak zwykle jego tel 😜 i kurde on sobie dzwonil do tej kumepli czesciej niz do mnie.... czad..ehh nawet juz mi sie odechcialo z nim gadac.. ☺️ ☺️

ale pogoda do dupyyyyy 😠

Anulce też sie zbiera na temacik hehehehe

nie, tego nie doczytałam...ale ja nie mam zamiaru eksperymentować przed 38tc, a wtedy kiedy lekarz mi powie że mogę się spodziewać porodu w każdej chwili 🙂 wcześniej raczej próbować nie będę 🙂

• Mamusia
Agus patrz co znalazlam o tej lewatywie...
"...Wykonanie lewatywy w domu nie jest zabiegiem trudnym. W każdej aptece możemy kupić gotowe preparaty, spośród których najpopularniejsza jest chyba Enema (do wykonania lewatywy używają jej również szpitale). Już po kilku minutach płyn pomaga usunąć stolec. Pamiętajmy jednak – domowe zestawy do przeprowadzenia lewatywy nie są zalecane podczas ciąży, bo mogą wywołać przedwczesny poród. Jeśli więc chcemy wykonać lewatywę w domu, to tylko w momencie pierwszej fazy porodu, kiedy odczuwalne są skurcze i pojawia się rozwarcie. Jeśli myśl o lewatywie w szpitalu nas krępuje i chcemy wykonać ją samodzielnie - najlepiej poddać się zabiegowi po prostu tuż przed wyjściem do szpitala....."
😮 wiec chyba dupa z mojego planu 😮

• Mamusia
Ja siedzę i czytam o domach tymczasowych dla piesków 😞 Nosz kurde jak ja bardzo bym chciała kiedyś mieć taki dom lub pracować w schronisku...Rzucić w pizdu tą pracę w głupim centrum handlowym i zacząć robić coś, co jest na prawdę potrzebne 🙂 Ale na razie nie mam warunków 😞 Ani czasu nie będzie...Odchowam bombla i pomyślę o tym.

hmmm no to nie wiem...pomyślimy potem Anulka...jeśli lekarz powie Ci że mozesz się spodziewać porodu, to sama przecież chciałaś akcje błysk robić 🙂 a teraz co? 🙂

• Mamusia
A o goleniu pisze ze to jest przydatne itd bo lepiej ze szewkami itd.... ale ze przy dezynfekcji bardziej boli i szczypie 😮 i badz tu kurna madry... 😮

A ta lewatywe to i tak bez sensu 😮 bo co ja zrobie jak cos sie zacznie dziac i ok/.... i kurde z domu nie wyjde bo bedzie mi z tylka leciec ciurkiem????????

hehehehe Anulka no otóż to 😁 chce zobaczyć ile czasu to trwa od zaaplikowania do ewentualnego końca kupy 🙂 ciekawe czy zdążymy i kupkę zrobić i się ogolić 🙂 🙂