Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej kobietki 🙂 🙂umnie dzisiaj piekna pogoda.słoneczko swieci , 🙂cieplutko 🙂któraś tam o akcji błysk wspominała chyba agus 🙂 🙂no bo ja zamierzam ją zastosować dzisiaj i zobaczymy co z tego wyjdzie,ostatnio niemam siły na nic tylko bym spała i spała,taki leniuch sie zemnie zrobił ze szok,kregosłup boli cyce też,nogi jak balony eh ale muze właczam na ful i dopieszczamy mieszkanko na przyjscie gabryśki 🙂 🙂 🙂PODZIWIAM ELE,ONA JAKO JEDYNA SIE NIESPIESZY NA PORODÓWKE 😁 😁:TWARDA BABKA 😁 😁 😁

• Mamusia
LOLINEK wybacz ale jak wyszło z twojim mieszkankiem ?znależliscie cos wkońcu??bo ja nie w temacie ostatnio jestem.a ten twój sówak to niezły jest 😁 😁 😁skubaniec jeden juz cie na porodówke wysyła 😁 😁 😁 😁tak sie marwiłas ze urodzisz wcześniej a tu oluni sie spodobało w slicznym brzusiu i ani drgnie łobuziak malutki 🙂)))

• Mamusia
Dziewczyny jak byście widziały ten nieład i masy kurzu dookoła to też byście nie usiedziały w miejscu. Wysprzątałam jak na razie przedpokój i powalczyłam trochę z praniem. Przymierzam się teraz do sprzątania naszego pokoju, ale to już grubsza sprawa a ja już zmęczona jestem. No i jeszcze łazienkę muszę skończyć sprzątać. Już bym chciała żeby wszystko było gotowe i żebym mogła wstawić wam zdjęcie pokoiku małego.
No właśnie 😜 Oprócz brzuchów chyba pora pochwalić się pokoikami. Przynajmniej te co już skończyły 😜

Loli tak napisałaś Dosikowi że za bardzo pragnie porodu....a powiedz mi, która nie pragnie? 🙂 ja jeszcze niby nic nie mogę robić, dopiero od soboty ( 38tc ), ale w sumie te co mogą to niech sioperzą swoich chopów skoro im pozwalają 🙂 Akcja błysk też na korzyść wyjdzie 🙂 więc każda z nas chyba przejdzie/przeszła taką fazę CHCĘ I JUŻ! ale jak to widać na Twoim przykładzie, od trzech tygodni chęć niesamowita, myślenie że oooo to już...i dupa zbita... 😞 także chyba cierpliwie każda musi przejść taki etap 🙂

co do mojego masażu szyjki...ja nie wiem dziewczynki 😞 w sumie taka akcja Błysk, lewatywa, czy sioperzenie jest ingerencją w przyspieszenie! pobudzaniem sobie tego porodu...więc co dopiero jeśli lekarz nie będzie widział przeciwwskazań? też nie chcę już więcej przytyć, ani żeby Ewa była gigant 🙂 jestem gotowa psychicznie i fizycznie, więc w sumie czemu nie? do tego czasu mam jeszcze tydzień, kto wie...może w/w sposoby pomogą i wsadzanie paluchów przez mojego gina nie będzie potrzebne?! na dzień dzisiejszy: nie wiem.

Asiu gratuluję 37tc 🙂 ale jeśli masz tak jak ja termin to w sobotę 38 już, więc jak Ty to liczysz? 🙂 wg USG?

Dosik Tobie gratuluję 39tc! rozchylaj nogi laska hehehe

A nasza Ani85 od poniedziałku leży w szpitalu, jak się dzisiaj nie odezwie to może do niej napiszę, bo może mamy pierwszą wrześniówkę a nie wiemy? 🙂

czekoladka!!!!! jaki Ty masz cudowny humor 🙂 🙂 🙂 tylko pozazdrościć 😁 Twoją mała to też się nie umiem doczekać żeby zobaczyć 😁

Elu noooo dobry pomysł 🙂 ja może dzisiaj będę mieć aparat z naprawy to wkleje fotki 🙂

• Mamusia
Czekoladka no niestety z mieszkaniem nadal jeden wielki klops 😞 nawet sie dzisiaj ze swoim zastanawialismy gdzie postawic łózeczko w tym malusim pokoiku 😞 no ale sie nie da, jak bys nie chciała zrobic przemeblowanie to zle bo po jeden stronie mam same okna a po drugiej sciana od lazienki gdzie , strasznie slychac jak sie trzaska dzwiami od lazienki i od prysznica jak sie zamyka kabina 😞 wjec 😞 ehhh szkoda gadac.
Kurde powiem wam ze ja tez mam dzis jakiegos powera 😁 tez bym duzo zeczy mogła zrobic, ale wlasnie zrobiłam juz szybki obiadek no i tak lekko troszku zmeczona od tego stania , ale włoze jeszcze pranie ogarne co nie co i bede pewnie odpoczywac.

no wiem wiem...w ogóle tak nad tym myślałam i się zastanawiam czy ja bym tak potrafiła się na siłe sioperzyć 🙂 u mnie to zawsze było ( z tego co jeszcze pamiętam 😁 ) że musiało być troszkę z klimatem, z jakimś fajnym początkiem...a tak na hop siup to bardzo rzadko, bo u mnie wtedy nie kończyło się to, odpowiednim efektem... 🙂 także nie wiem czy bym się tak dała tylko zapełniać płynem od męża 🤪

dużo kobiet tak ma 🙂 chociaż wiesz...teraz to nawet jak by było szybko szybko przy szafce w kuchni to bym się nie obraziła....wręcz ślina mi leci a język do ziemi hehehee

Elu jak byś się zaczęło to i warunki musiały by się znaleźć na szybko...ale oby było tak jak mówisz.

Loli no mega 😁 trzy Xy 😁 to już na pewno jest znak 🙂

kurde kupiłam sobie super balsam z mleka koziego z takim dozownikiem fajnym i kurde teraz chce się posmarować a dozownik nie działa 😠 😠 niech to szlag! Gad demmet jak mówi qrka 😁

idę dziewczyny robić obiad i to ciasto na popołudnie...do potem:****

• Mamusia
Elu u mnie 2 dni temu tez był X na niebie Agaa sie juz zemnie smiała zebym szczoteczke do zebów spakowała i srruuu na porodówke 🙂 a tutaj cisza.
No mowie ci kurde wiadomo czasem mnie cos tam brzuszek zaboli jak na okres ale to nic takiego.
Wiadomo bedzie chciała wyjsc kiedy bedzie.
Ale tak szczerze to teraz non stop obserwuje siebie i non stop mi sie wydaje ze gdzies cos mi sie leje albo cos 😁
Ale Olenka od paru dni jest spokojna wjec wydaje mi sie ze zbiera sily.
Wczorajszy dzien byl tragiczny wszystko mnie bolalo i wogule i tak sobie myslalam ze na bank sie cos moze wieczorem ruszy ale nic.
Pobiegalam po schodach troszku bo mam ich z 28 😁 i nic 😁

• Mamusia
Moj tato nawet ostatnio do mnie zebym poskakala cos 😁 ze on sie juz doczekac nie moze 😁 heh zebym okna myła z takimi teksami do mnie myslalam ze padne 😁

Aaaa i na sam koniec zaczol mi mowic zeby sie puzniej za siebie wziasc 😁 jakies obsciskiwanie brzucha bandazami itp zeby wrocil do normalnosci 🙃 🙃 normalnie laski w szoku byłam ze z ojcem na takie tematy rozmawialam 😁
A on na sam koniec no co JA TEZ BYŁEM RAZEM Z MAMA W CIAZY TO WIEM COS NA TEN TEMAT I HAHAHAHAHAHAHA .
ja to myslalam ze , ze smiechu urodze

ania8888 dzieki za informacje o zawartosci torby do szpitala co sie przyda bardziej a co mniej 🙂
Agaa mi zawsze lekarz mowil ze w srody mam przelom tzn teraz mam 37tc na 38tc i to wedlug OM.