Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

bo jak brazowe to nic takiego to jest znak ze siara pierwsze mleczko jest bogate mi od dwoch dni zaczelo z cycow leciec masakra to jest,a jak z krwia to sama nie wiem mi jedynie lecialo z krwia jak malenstwa pily i poranily mi brodawki bol nieobadanyto juz mowilam ze wole isc rodzic

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

a nie pekla ci w tym miejscu brodawka moze byla wysuszona i czasem sie tak zdarza jak leci ci juz siara to polecam smarowanie siara brodawki zachartujesz je przed pekaniem jak malenstwo bedziesz karmic z poczatku

• Mamusia
nie to nie to nic tam nie mam uszkodzone.....jak lekko nacisnę brodawkę to od razu siara i krew....kurde teraz to już się boje ,bo w necie piszą ,że trzeba o tym lekarzowi powiedzieć ,więc to nic normalnego 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞
ja już chce urodzić Małą i mieć spokój ,a nie zaś się boję...... 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞

• Mamusia
hej laseczki 😉

Perelka niezle kaska musialas sypnac na te ksiazki 😞 To jest koszmar ile oni kaza placic za edukacje dzieci itd a wiadomo ze na ksiazkach sie nie konczy...
MAdziu 😘 jejciu ja nie wiem co tam z na krwia itd. Ale lekarz powie Ci co sie dzieje nie martw sie 😘
Loli jak tam dzis??
Aska hmm... np
-bielizna... kompletnie niepotrzebna -bo nie pozwalaja nosic.. jedynie stanik jakis latwy do karmienia..
- koszule...dostajesz w szpitalu sterylna koszule nie zbyt piekna...kawal przescieradla w sumie... i nosisz ja dawaja swierze a w swoje nie kaza sie przebierac bo szkoda zabrudzic itd chyba ze juz jest pobyt dlugi i wszytsko oki to wtedy swoja mozna zalozyc.
- jakies dodatkowe srodki higieny, czy cos (gaziki, plyny jakies tam co specjalnie w domu urzywalas , tabletki ) wszytsko dostajesz
-wkladki-podpaski to tez dostalam swoje dopiero w domu zurzylam

cieple skarpety, jakas bluza lub porannik, kocyk dodatkowy dla dziecka,to jestem zadowolona ze wzsielam bo bylo zinno. A no i opaska i gumka do wlosow... bo inaczej to nie idzie udygac.

No i u mnie bylo to ze ja nie karmilam, a one dawaly bardzo malo mleka i musialam swoje gdzies tam chowac (zeby dostac od nich a jeszcze dokarmic troche bo by z glodu mi sie zaplakal). No i mialam czajnik to wrzatek w kubek tyci i butelke w to na chwile troche sie ugrzalo i mu dawalam.
Zreszta to co one mi podawaly a udalo mi sie go troszke przeciagnac, czy nawt zimne przynosily to tez odgrzewalam tak. No i termosik bo jak mi nie chcial pic to wsadzilam w to i juz.
Ale to robilam takie kacje blysk zeby one mie wiedzialy.

Ale wiadomo ze w kazdym szpitalu jest inaczej.. a wogle to za rodzinny u nas sie placi "symboliczna cegielke" ktora niby wynosi 200 zl ale kazdy daje ile moze... A my zesmy nie dali 😁 😁 haha

No a u mnie nocka git 😉 2 razy sie obudzil potem przed 6 pogapilismy sie na siebie i po 7 zasnol...teraz cos tam bebloli sobie juz 😜 heh
Ale oczywiscie Karol 😠 😠 😠 😠 mial isc do brata zeby mu wytlumaczyl jak sie robi podsumowanie miesiaca u nich we firmie, i potem do domu...a ten idiota poszedl sobie do baru 😠 😠
wiedzialam ze ta jego wielka pomoc wczoraj byla cos za cos.
Przyszedl pijany, i nawet go placz malego nie obudzil nic... ehhh
jestem wsciekla glupi idiota!!!!! 😠 😠 😠 😠 cymbal normalnie!!!
Dzis dostanie kazanie ode mnie i tesciowej festa 😠
A normalnie on z malym zasypia tzn gapia sie i maly spi jak aniol przy nim... polozylam do przewijania malego na lozko i popatrzyl w str karola a ten nic... spal jak kamien 😞 😞 plakac mi sie chcialo on czekal az Karol otworzy oczy a ten nic... 😞 😞

cześć Brzusie 🙂
u nas bez zmian, meldujemy się w dwupaku 😜 niunia wczoraj co prawda dała popalić jakieś małe skurcze i kłucia były ale na razie cisza 😮
Za to cały wieczór było mi słabo i strasznie niedobrze myślałam już kilka razy ze będzie niezły haft, ale na szczęście odpuściło. My już po śniadanku i porannych wiadomościach 😜 takiego mam lenia ze nic mi się nie chce, ani wychodzić z domu ani nic robić - masakraaaa!

• Mamusia
Hey 🙂
melduje sie jeszcze w dwupaku. Ciagle mecza mnie skorcze nieregularne, przez pol dnia sa potem ich nie ma potem w nocy sa. A jak siadam na kibelek to mam wrazenie jakby maly mial zaraz wypasc, ze jest tam strasznie blisko, przy samym wyjsciu. Tez tak macie?

Anula, ale kurcze nie moge sie napatrzec na tego Twojego Marcelka, juz bym chciala strasznie patrzec na swojego.
A powiedz bo nie wiem czy mam niecierpliwie czekac czy ten czop Ci odpadl? Bo ja juz w koncu nie wiem... hmmm

Loli jak tam dzisiaj? Juz?

Agaa no wpadasz na te czeresnie?
Dzis sie zapowiada ladny dzien, moze uda mi sie mojego nad morze wyciaglac naspacerek wieczorkiem, no i oczywiscie na gofra, ostatnio ciagle tam jezdze na gorfa z bita smietana i ogladam zachod slonca. Ach...

Iwwwa, może? OBY! 😁 ale dziś na razie cisza, wiem ze mdłości to tez jeden z objawów zbliżającego się porodu - no zobaczymy na ile to się sprawdzi u mnie. Bo niunia się chyba rozlokowała na dobre 😁 😁

ohhh! Iwwwa jak ja bym się wybrała na spacerek po plaży!!!!! wcięła gofera albo 2 😉 MARZENIE!
w tamtym roku odpuściliśmy sobie wakacje bo urządzaliśmy mieszkanie, w tym bo ciąża zagrożona i nie wolno nam było, a ja już tak strasznie tęsknię do tego żeby się gdzieś ruszyć, zwłaszcza że teraz tylko w domu i w domu 🤢

a gdzie! byłam w piątek na ostatniej, dostałam zwolnienie do terminu porodu - jak przenoszę to mam przejść na macierzyński, w sobotę tj. w termin mam przyjść na KTG i czekać 🤢

• Mamusia
No jak sie daleko mieszka od morza to sie docenia, a jak nad samym morzem to juz tak nie rajcuje. Ja spacerkiem do plazy mam ok. 25-30 minut, ale i tak samochodem podjezdzam bo teraz w zyciu bym nie doszla hehe
Ale jak sie przeprowadzilam do Gdanska to codziennie chcialam na plaze, teraz juz sporadycznie. Ostatnio wlasnie te gofry ...

no właśnie nie, powiedział ze wszystko dobrze i że "czekamy" GAD DEMET! a ja już tak czekam i czekam i już doczekać się nie mogę 😜
a co do tego macierzyńskiego to cholernie niesprawiedliwe ! 🥴

• Mamusia
Kurcze strasznie mnie znow zaczely bolec cyce,dokladniej same brodawki. Ktoras juz pisala ze tez tak ma. Moze zaczne smarowac ta mascia na sutki ktora uzywa sie w czasie karmienia a jak mam taka ktora mozna uzywac tez w trakcie ciazy, pod koniec dokladnie zeby hartowac.

z przyspieszaczy to stosujemy tylko sioperzenie ☺️ 😜 ale i tak coś ostatnio nie mam ochoty bo czuje się strasznie wielka i już mi okropnie nie wygodnie jest, a żadnych innych nie zamierzam na razie 🙂