Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No ja juz mam prawie wszystko porobione. Jeszcze tylko lazienke poukladac i jestem cala brzuszkowa, oczywiscie poza biurem 😞
Kuba nadal ma katar straszny. Daje kropelki i mascia majerankowa smaruje i staram sie czesto woda morska psikac ale mi to juz nie wychodzi bo na sam widok ryczy w nieboglosy. A tu mamy o tyle gorzej ze on sobie nie moze wyc na cala pare bo biuro 😞 ale na szczescie to bardzo spokojne dziecko-odpukac 🙂
Elka slub? WOW! hehe nie spiesz sie 😉 ja troszke malo doswiadczona Ci to mowie hehe, nie no nie jest tak zle i nie cofnelabym hehe, ale wiesz...
Kurde z ta Luna to rzeczywiscie przerypane teraz. Nie wyobrazam sobie teraz wychodzic z moim psem na spacer i z malym. Moj to 62 kg wazy-alaskan malamute 🙂, strasznie mi go brakuje, jak sie wyprowadzalam z domu do mojego to musialam go zostawic tam bo warunkow nie bylo. On ma swoj wybieg. Brakuje mi czasow jak go trenowalam. Codziennie 15 km minimum pieszo 😲 albo latem po zmierzchu ok 40 km rowerem, tyle ze ja sie nie upocilam bo on mnie ciagnal. A w zimie na samkach mnie ciagnal i mialam straszna frajde zawsze dopoki nie wyladowalam na drzewie 😞 ale nic mnie nie zrazalo, niezaleznie od pogody codziennie spacer 15 kilometrowy. Wracalam o 20 ze studiow zrypana i dawaj z nim. Chcieli go na zawody "kupowac" ode mnie ale nie dalam. Kiedys poszlam z nim majac 39,9 goraczki i malo nie padlam w lesie. Doprowadzil mnie do domu. I zawsze jak sie w lesie zgubilam to do domu mnie doprowadzil. Kochany moj...

• Mamusia
Acha Agaa jak teraz bylam z Kuba w szpitalu to tez mu woreczek zalozyli, ale nie powiedzieli jak go tam ulozyc bo ja co jakis czas sprawdzalam czy juz nasikal bo czekali na siuski i tam wycieklo do pampersa, na szczescie troszke zostalo, na badania starczylo 🙂

hek laseczki co tam porabiacie w ten piekny wtorkowy wieczor 🙂

bo ja sie zjezdzilam po aptekach za kremem dla adasia na zlagodzenie wysypki po skazie bo juz ma takie strupy 😞

do juterka 😘

Witajcie me kochaniutkie ;****
ja znów brak czasu 😞 i zaglądam o tej porze.
Chce podjąć się pracy i przejść na studia zaoczne by lepiej nam szło finansowo
tyle że no 🤨 Kacper w tym wypadku do żłobka 😞
jakos bardzo się tego boje 😞
ale znajome mówia że dziecko wtedy naprawde szybciej się rozwija itp
a ja mimo to mam uprzedzenie 😞
ale cóż by nam sie lepiej wiodło i bylibysmy bardziej ustabilizowani to trzeba.
U nas ogólnie jakoś leci 😉
świetna pogoda więć na spacerku spędzamy duuuużo czasu 🤪
Tęslmo mi za takim długiiimmm klachaniem z wami o głupotach itp 😜 ☺️
Buziam wszystkich wrześniaczków ! ;****

• Mamusia
Asia i znalazlas ta masc? A czemu mu ta wysypka jeszcze bardziej skoro wy na odpowiednim mleku itd?

Domi szkoda ze musisz go do zlobka oddac 😞 ale jesli ma i jemu byc lepiej bo nie bedzie mu brakowalo czegos to owszem, Tylko musisz wziac pod uwage ze beda chorobska, bo wiadomo jak to dziecko od dziecka. A macie juz nagrany jakis zlobek? Bo to trzeba szybciej nie?

No i gdzie wy wszystkie jestescie?

iwwwa napisał(a):
Asia i znalazlas ta masc? A czemu mu ta wysypka jeszcze bardziej skoro wy na odpowiednim mleku itd?

Domi szkoda ze musisz go do zlobka oddac 😞 ale jesli ma i jemu byc lepiej bo nie bedzie mu brakowalo czegos to owszem, Tylko musisz wziac pod uwage ze beda chorobska, bo wiadomo jak to dziecko od dziecka. A macie juz nagrany jakis zlobek? Bo to trzeba szybciej nie?

No i gdzie wy wszystkie jestescie?

WIesz co teraz koniec marca/ początek kwietnia są tu zapisy zobaczymy czy się w ogóle uda.
Boje się boje 😞 choróbska itp
i w ogóle najbardziej tego czy beda sie nim dobrze zajmować 🤨

• Mamusia
Eee laski z Krystianem i tak mam bardzo dobrze 🙂 Z resztą same wiecie;Choćby to, że dzięki niemu mogę być teraz z Frankiem. I nie musiałam wracać do pracy mam dzięki niemu. Ale ja już mu dawno mówiłam, że chcę się nacieszyć powolutku każdym etapem naszego życia....Chodzeniem, zaręczynami i dopiero ślub. Chodziliśmy ze sobą ponad 4 lata, zaręczeni jesteśmy prawie 4 miesiące dopiero. Więc jeszcze mi się nie spieszy. Poza tym co to by było za wesele z takim małym brzdącem. Niech Franuś podrośnie. No i u nas nie będzie to wesele bo rodzina porąbana moja cała, a jego to ostatnio pisałam jaki wyróżnienia robią więc i ja ich nie zaproszę.Bo niby z jakiej racji 🤢 Więc zaprosimy tylko najbliższych. Ja nawet moich chrzestnych nie zapraszam. Tylko rodziców, rodzeństwo i wujka jednego, który nawet baby nie ma.
A teraz najważniejsze....Franuś całą noc przespał w łóżeczku. Nad ranem się tylko budził już trochę i raz w nocy, ale dałam mu smoka i spał dalej. Po 6 tej się obudził na leki, kupkę i kaszkę. Mamusia jest z niego bardzo dumna. Tylko muszę patent na rozkopywanie się go opracować bo cały zimny był.

gratulacje dla Frania 🙂 no widizsz jak mu sie tam podobało!

u nas siusków brak...nie złapały się bo przecież u ziewczynek nie leci strumień i nie ma sikawki jak u chłopców...założyłam jej teraz drugi...zobaczymy :/

Domi a ile u Was złobek koszuje? bo w Zabrzu koleżanka mówiła za 800zł...to za ile Ty chcesz u nas na śląsku robote znaleźć i gdzie ja się pytam? 😁

dzien doberek 🙂
FRANEK brawo za pierwsza nocke w lozeczku 😘
Iwwwa znalazlam krem 83zł mnie kosztowal 😮 mam nadzieje ze bedzie wart tej ceny a wysypka jak juz wyjdzie to ciezko jej sie pozbyc tym bardziej ze dalam mu jagody i okazalo sie ze jest uczulony i pediatra swierdzila ze mam mu nie dawac kleiku ryzowego bo jak mu sie utrzymuje ta wysypka to mmoze byc na ryz uczulony 😞 masakra
Aga ja jak lapalam sisuki dziewczyniki co sie nia zajmowalam to nosilam ja w pozycji jak do siusiania i podlozylam kubeczek puscilam wode w lazience dalam pic i zrobila siusiu 🙂 trzymam kciuki zeby sie udalo 🙂
dosik co do zlobka to tak jak ktoras pisala musisz sie liczyc z tym ze napewno bedzie chorowal na poczatku bedzie ciezko

Hejka i znowu nie nadrobiła 😞
  • Eluś brawo dla Frania 😘kiss:
  • Agauś są takie specjalne woreczki przylepia się na pipkę i zapinasz pampersa i czekasz pół godziny potem zerkasz odklejasz i dajesz do kubeczka z tym woreczkiem 🙂w aptece powiedz ,że chcesz to dla dziewczynki dla chłopców też są odklejanie nic dzidzie nie boli koszt 0,90gr u nas.
  • A my wczoraj cały dzień na polku spędziliśmu 🙂i dziś powtórka jest przepięknie,narazie jest 11 stopni
  • Hmmm Paweł jeszcze śpi 😮 a zawsze już szalał od 6 szok A jak tam zębolki?????

oooo Asik dobry pomysł z tą wodą i piciem 🙂 może akurat...ale to jutro, bo dziś cały dzień mnie nie będzie

sejw 🙂:***
    Perełka zagłosowałaś? 😁

• Mamusia
    Uczę go spać w łóżeczku, a nie w wózku. Póki co śpi. A ja jak bóbr się poryczałam 🤪 Bo temu psu:
    http://www.dogomania.pl/threads/204611-Porzucony-doberman-Max-b%C5%82aga-o-dom-tymczasowy-i-specjalistyczn%C4%85-karm%C4%99!?p=16542713#post16542713
    znaleźliśmy dom 🤪 🤪 🤪 🤪 Dzięki maniakom tej rasy do końca swoich dni zamieszka w hoteliku dla psów i tam będą się nim zajmować 🤪 A ludzie się zgodzili, że co miesiąc będą zrzucać się na karmę dla niego 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Taaaaaaaaaaka szczęśliwa jestem! To już trzeci pies, który odnalazł domek i kogoś kto go pokocha w tak krótkim czasie.