Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
O ta ma katar a druga gardlo a trzecia pecherz... hmmm ciekawe co razem robilyscie?

Kuba znow wstal w nocy tym razem o 2. Na szczescie jak go przenosze do naszego wyra to spi dalej, tylko ja sie potem mecze z zasnieciem. Ciekawe czemu on sie tak budzi?
Dzis obiadu nie robie, bo z wczoraj kupe jedzenia zostalo, wiec mam wiecej czasu na nadrobienie zaleglosci, ktore ciagle sa 😞
Wpadne pozniej 🙂 😘

Witam z rana jeszcze raz dziekujemy za zyczonka 🙂.
  • Aniu Iwa ma racje to jej sprawa i jej interes sama musi to pozalatwiac!!!
  • Dosik Ela dobrze pisze zurawinka pomaga jeszcze jest dobry wywar z pietruszki i furalgin troszke cos na ten temat wiem bo na nerki choruje 🥴
  • Elus gardelko uuuu to nie dobrze taka pogoda powiem ci ze dobra jest woda ze sola i plukac albo plyn jugola 😉
  • Iwaa super ze sie roczek udal 😘a tort jak tor fajny przepis typowo dla dzieci ,zaloze sie ze twoj byl lepszy 🙂
  • A my ciag dalszy choroby 🤢 juz myslalam ze w sobote juz lepiej ze mu przechodzi a w niedziele popoludniu yhhhh masakra katar jak nie wiem co z nosa leci kaszlal w nocy nos zatkany dychac nie umial stan podgoraczkowy i tak od 8 wrzesnia sie to ciagnie dzis dostal antybiotyk porzadny i do tego na ucho mu to poszlo 😞
  • Ehhhh teraz mi moja mama dzwonila ze szkoly bo pracuje tam jako kucharka i ze co z Wiki bo nauczycielka ja wysyla do domu bo kaszle i ze przeszkadza na leckji i ze chorych dzieci sie nie posyla do szkoly nosz kurwa mac a jak byly z katarem i goraczka 38 to bylo dobrze ehhhh 😠 😠 😠 😠SORKI MUSIALAM SIE WYZALIC 😘 😘 😘
  • jak tam Wasze pociechy???

• Mamusia
    Domi tez polecam Ci zurawine, i nasiadowki 😉 a tez jak wiesz Kw. borny 5% do przemywania 😉
    Perelka brak slow na nauczycielke.... ale tak zawsze bylo jest i pewnie bedzie, ze dzieci z goraczka to nie widza ale jak kaszle czy smarka glosno to odrazu do domu bo przeszkadza bo cos tam 🤢
    A z dzidziolem kurcze nie za dlugo to juz trwa??? moze leki nie dzialaja na niego czy jak... 😲
    Iwka, ciesze sie ze wszystko sie udalo, i ze napisalas tak dlugiego posta, bo w nocy chyba z 2 godziny nie spalam i sobie czytalam 😜 heh
    maly spal oki ale w poprzeg... a ja na skrawku nie moglam sobie miejsca znalesc
    Ela szalwia przeplukaj albo woda ze sola 😉

NOm a my smarkamy dalej, ja troszke mniej a maly sama flegma... bez goraczki bez jakis niepotrzebnych wybrykow natury ale jednak...
    Musze sie zabrac za porzadki troche.
    A co do tej szajbuski to tesciu pojedzie dzis mi sie tam dowiedziec co i jak to rozwiazac ze ta baba taka szajbnieta a sama nic nie zalatwi ... niech jej pisemko wysla czarno na bialym a nie mi d truje.

noo 🙂 to milego .... pewnie i Wy macie szary ponury dzien-tzn pogode?? 🤨

Tak Aniu szaro ponuro i kapusniaczek pada 😞 heh zaprowadzila ja do pielegniarki a ta ja zbadala dala krople wykaszlala sie i siedzie dalej w szkole hehe a co do Pawla no dlugo sie ciagnie tez tak mysle ze nie dzialalo no ale coz nie jestem lekarzem dopiero wieczorem dostanie pierwsza dawke tego antybiotyku biedaczek teraz spi juz 1,5 h a jak co nic nie zrobie bo stukac nie wolno bo sie wierci a zostawic go samego nie moge bo we wozku spi yhhh
  • Mam nadzieje ,ze chociaz to Twojemu malemu przejdzie bez komplikacjii 😘 😘 😘

• Mamusia
    HEJ WITAM PO DŁUGIM CZASIE
    I OD RAZU SKŁADAMY Z OLIWKĄ WSZYSTKIM ROCZNIAKOM ZALEGŁE ŻYCZENIA URODZINOWE DUŻO ZDRÓWKA I RADOŚCI NA CODZIEŃ DLA WAS I RODZICÓW!
    100LATEK WSZYSTKIM MALUSZKOM!!!!!!!
    U NAS WSZYSTKO OK MAŁA ZDROWA I SUPER SIĘ ROZWIJA CORAZ BARDZIEJ KUMATA I W OGÓLE KOCHANA!

My juz prawie popakowani.
    Wyjeżdzamy ok 2 w nocy.
    Mały pojechał juz do moich rodziców.
    Ale mi smutno go zostawiac yhh 😞
    nadodatek jeszcze cos go łapie...
    ma katar i kaszle, byłam z nim u alergolog i osłuchowo jest czysty naszczescie.
    Ale sie dzis nalatałam.
    Mechanik, zakupy, lekarze, ubezpieczenia masakra ;///
    w domu mam sajgon musiałabym ogranac a mi sie totalnie nie chce.
    nie wiem nawet ejszcze na 100% co ja mam ubrac ;/
    M ma dziwną rodzine ;///
    wszyscy na siebie patrza obserwują ubiór itp ;// masakra...
    części tej rodziny nie trawie, połowe lubie 😁
    jutro popołudniu bedziemy wracac wiec naszczescie na krótko zostawiam kacpra 😉

Witam z samego rana 🙂
  • Dosik zanim się obejrzysz a będziesz spowrotem 😘
  • Eluś jak tam nauka i jak się czujesz???
  • Aniu a Marcel już lepiej się czuje i Ty też???
  • Jejku jaka tu pustka tak cichutko 😞
  • Ja dziś młodą wyprawiłam do szkoły zobaczymy czy wróci yhhhh Paweł jeszcze śpi zachwile antybiotyk jak on się krzywi przy tym ale nie wypluwa to najważniejsze a pogoda dobijająca jest można popaść w depresje 🤢
  • Nic mi się nie chce .
  • Iwwa a jak tam u ciebie cóż to za sukces odnieśliście???No i oczywiście moje gratulacje 😘
  • Jak co to ja zerkam 😉

Ojjj to nie dobrze Elus to widzę ,że masz prawie to samo co u nas jest tylko ze jak odpukac narazie się trzymam nam lekarka kazala czyscic nosek woda morska lub sola dokladnie wyczyscic a potem gentomicinum przez dzien a na noc nasivin i powiem ci ze go troszku popuscilo gorze bo dzis w nocy mi kaszlal zobaczymy dzis dostal druga dawke antybiotyku 🥴a i smaruje mu pod noskiem mascia majerankowa
  • BEDE TRZYMAC KCIUKI ZEBY DOBRZE POSZLO DASZ RADE WIEM ,ZE JEST CI TERAZ CIEZKO BO TY CHORA I FRANUS 😘 😘

Ania ty podgladaczu 😜 😜 😜
  • Eluś tóż czemu Ci wyszedł Ci twardy makaron za krótko gotowałaś???
  • A ja siedzę i się obżeram czekoladą dostałam @ i mi przyszedł apetyt yhhhh 😮

• Mamusia
    No wiec yy...
    Marcel katar dalej ma.. i kaszel sie zaczol.. juz kurna bylo lepiej i pipa 🤢
    wczoraj zostal z tesciowa po poludniu bo my skoczylismy cos zalatwic... a ta mi go o 17 uspila.... 😠 😠 noszzzz..... Karol wkoncu widzial ile ona slodkosci w niego pakuje na ile mu pozwala i co z nim robi.... tak ja wyzwall.....wkoncu!1 raz chyba 😉 to mi zrekompensowalo wieczor stracony- zasnol ok 22 🤨
    a obudzil sie o 4 😲 😲 🥴 😠 😠 😠 😠 😠 😠 juz na dzien dobry wsciekla.
    Potem koles od balkonu przyszedl... i siediz mi kuzwa od 8 rana 😠 pierdzieli sie z 2 sciankami... 🤢
    maly mi ucieka do niego... ogladac, a pizdzi mi w hacie ze koniec bo cal dzien otwarty, jeszcze okna na szybko umylam... na szczescie swieci juz slonce to mam nadzieje nagrzeje...
    ale kurde zamknelam sie z Marem w pokoju jego... a ten koles kuzwa nic nie robil!! 😠
    i tak kilka razy.. co ja siedzialam w pokoju to cisza, co wyszlam to dopiero robil, okna pokoju widac balkon to kukalam a ten porobi 10 min papieros 15min... jeszcze do mnie tekstem musiaby mi pani dac dyche na fajki bo mi sie skonczyly 🤢..... w d kuzwa nie dalam mu.
    No... tescie dzwonili raz... przyjdz przyjdz... a marcel taki przeziebniony ale przyjdziesz??
    tesciu przyjechal cos dowiesc temu kolesiowi, to tez przyjdziesz przyjdziesz.... a ja ze nie!
    to ci obiad przywioze nie gotuj, i kurwa kwitne jak taka kuzwa paprotka z Marcelem bo nie gotowalam a ich nie ma 😠 😠 😠 😠 malego zapchalam owocami i wkoncu uspilam.
    Karola koszule sie zapodzialy, a chcialam poprac... to dzwoni do niej ze ma spr czy u nich nie ma... a ta ze ja mam sobie przyjsc spr... 😠
    wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...........
    tak mnie dobija ten dzien ze koniec..... 🤢 🤢 🤢

najgorsze ze mam stracha ze on mi sie rozlozy, co z kim nie gadam to chory..
    i wy
    i tu ... masakra jakas.... 😞
    Karola tez telepie.. to mamusia jejciu bo Karolek przeziebiony, to tableteczki temp mu spr... ale ze ja smarkam jak glupia to nic... tego nie widac 😮

No, aleee... jedna dobra nowina 🤪 🤪 zeeee.... jutro ide na rozmowe o prace do tej komisjiii 🤪 🤪 🤪 hyhy odezwali sie! ciesze sie jak murzyn z bateryjki:P
    mam nadzieje ze mnie wezma 🙂

• Mamusia
    Aniu więc dla nas obu jutro sądny dzień. Ja już jak narkoman chodzę i łykam co w ręce wpadnie. Byłam z małym u lekarza i...dostał 7 różnych leków, wiatmin, maści itd 😮 A jak do tego dochodzą moje tabletki to ja już się gubię i nie wiem co komu, o której i ile...Ech....Byle szybko nam przeszło.

• Mamusia
    noo.... i licze na to, bardzo wierze ze dla obu sukces 😉
    mowie Ci 🙂 ja to wiem! w radiu trabili dzis 🙂
    Elus kurujcie sie 😘 😘
    siora mi dzis polecila aby wsadzic gorczyce w skarpety- to wiedzialam od dawien dawna tak robilam ..
    Ale cos takiego mi przyslala
    Katar przeziębienie : zmielić gorczyce najlepiej w młynku do kawy, do miski z ciepłą wodą wsypać 2 stołowe łyżki sproszkowanej gorczycy i wymoczyć nóżki przed snem. Kaszel : ze sproszkowanej gorczycy zrobić papkę dodając ciepłą wodę. Tak przyrządzoną papkę nałożyć na lnianą ściereczkę przykryć drugą, przygotowany kompres położyć na plecy,trzymać aż skóra się zaczerwieni. UWAGA ! nie nakładać w okolicy serca w przypadku dzieci skórę pleców wcześniej natłuścić (najlepiej gęsim smalcem lub masełkiem).

jutro kupie i sprobuje ... mu wymoczyc girki 😉

maly zasnol wkoncu, az uszy mi ze szczescia wachluja 🙂
    Iwka...... no i co z tym sukcesem??? 😉)) bo ja nie wiem czy to jest ten sukces co ja mysle???? 🤪 🤪 🤪 🤪?? czy moze jakis taki nie ten??:P

ELA MOJE GRATULACJE JEDNAK POMOGLO TRZYMANIE KCIUKÓW 😜
  • A ja mam szpital w domu słuchajcie otwieram klinike może ktoś chce skorzystać z usług 😉
  • Młody śpi więc chwila relaksu 😎
  • Ela jak się czujecie z Franiem ???
  • Aniu a Wy jak tam???

• Mamusia
    No jasne , że to dzięki kciukom. Ale jaja tam były. Na początku gościu tłumaczy i każe robić ten test próbny. I on źle tłumaczył. I niektórzy jak on zaczął gadać o zakończenih testu kliknęli zakończ. W tym ja!!! I zakończył się test próbny i patrzę a tu mi już czas leci. Gościu się wkurzył i pwoeidział , że to koniec itd. I niektórzy przez to jego gadanie znowu wcisnęli zakończ. Czyli zakończyli cąłkowicie test 😮 I musieli wyjść i oblali! Ja na szczęście się zatrzymałam. Mówię sbie najwyżej mniej czasu mi zostanie na rozwiązywanie. A i tak wystarczyło. Ale gościu mógł w porę zareagować. Podpowiedzieć, żeby się wstrzymali. A on specjalnie ich pogrążył. Na szczęście ja się nie dałam i jestem do przodu. Uffffff nareszcie!
    A ze zdrowiem do kitu! Ale bywało w sumie gorzej.