Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
wiecie ci chciałabym też za jakiś niedługi czas zacząć kupować kosmetyki do pielęgnacji tylko nie wiem ,które są najlepsze i które ''najrzadziej''uczulają....myślałam o firmie Hipp ma dobre opinie na różnych forach i nie zdarzyły się po nich uczulenia....co myślicie?

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Sioperka: jak ja byłam na tej akcji szczęśliwe macierzyństwo i rozmawiałam z położna mówiła mi że najlepsze kosmetyki dla niemowląt i najmniej uczulające są z Nivei, i powiedziała nawet bym jaka pierwsza oliwke kupiła dziecku z bambino albo z Nivei własnie bo wszystkie inne mają najwiecej jakich tam substancji uczulających 😉

• Mamusia
Ehh no szkoda bede musiala pozukac sobie czegos sama, chodz dzis szukalam i nic konretnego nie znalazlam wszystko takie jakies dziwne :/

No Sioperka wlasnie tez sobie pomyslalam ze chociarz powoli cos zaczac kupowac zeby puzniej sie nie okazalo ze trzeba kupic wszystko na raz bo wtedy to moze byc ciezko , a tak to troszku tutaj troszku tam i sie powoli wszystko uzbiera, pamietam jak ostatnio jeszcze mowilysmy ze mamy czas na takie zeczy i wogule a tutaj juz wsumie 6 miesiac idzie 🤪 🤪 🤪

Leci szybko ten czas 🙂
Nie obejrzymy sie a juz będziemy mieli nasze skarbki w domu 😁
Tez juz chciała bym jakąś część kupić ale mój mi ciagle mówi jest jeszcze czas, eh i wkurza mnie tym :P
a co już macie dziewczyny ?

• Mamusia
Dosik ja wsumie mam same ubranka moze ze 3 pieluszki tetrowe, buziki, sliniaczki, czapeczki, antydrapaczki 😁 kombinezonik na zime 🙂 ale wlasnie z kosmetyki nie mam nic :/ wsumie mam jeszcze wozek zabukowany 🙂 no i jeszcze musze kupic lozeczko..

• Mamusia
Oo no to super ja tez wlasnie mam zabukowany wozeczek z kolorze, szaro-blekitnym pomimo ze bede miala dziewczynke wydaje mi sie ze bedzie pasowal kolorek jej tego wozka smialam sie ze ma miec niebieskie oczka po tatusiu zeby jej wozeczek pasowal 🙂

• Mamusia
ja mam już kupę ubranek od 56-78cm bucików ,czapeczek ,rękawiczek itd.,2 rożki,2 komplety pościelek w tym jeden cały komplet z baldachimem itp.,prześcieradła,podkłady pod materac,kocyki dwa,komodę do kompania z przewijakiem,gąbkę do kompania,akcesoria typu butelki ,smoczki,termo opakowania,szczoteczki do włosów,nożyczki itp.pieluchy tetrowe,drobne gryzaczki,podgrzewacz,śpiworek,łóżeczko,fotelik samochodowy,leżaczek Fisher price......hmmm co tu jeszcze...dużo by pisać heh

• Mamusia
Ja jedynie mogę napisać czego Ci potrzeba do szpitala, choć dobrze byłoby też zadzwonić i upewnić się czy szpital nie wymaga czegoś ponad to. Z ubranek: 3 pary śpioszków, tyleż samo body i kaftaników( przeważnie w szpitalu spędza się trzy dni, w razie czego będzie zawsze można dowieźć), 2 czapeczki, skarpetki, rękawiczki niedrapki (w niektorych szpitalach zabronione), rożek, spirytus 70%, pampersy, pieluszki tetrowe, ok 5-6+ilość sztuk jaki się zostawia w szpitalu( dobrze sprawdzaja sie też flanelowe - dziecku jest w nich cieplej, a stosowane są z reguły do zawinięcia dziecka po kąpieli a przed badaniem), chusteczki nawilżające, patyczki do uszu (dla dzieci z ogranicznikami), pigmentum castelanium (fiolet). uff.. chyba tyle, od oliwki się już odchodzi w większości szpitali, tak samo jak od profilaktycznych kremów do pupki. Ale to już indywidualnie w każdym szpitalu, tam gdzie ja pracowałam to tyle wystarczało.. mam nadzieje ze o niczym nie zapomniałam 🙂 co do zestawu do domu to sama jeszcze tego nie wiem i też czekam na informacje 😁

Mój Ojciec ma niebieskie mama ma brązowe i my oboje z bratem mamy brązowe 😁
Nikt nie odziedziczył po tacie niebieskich 🙂
Własnie słyszałam ze z reguły po mamie albo po tacie dziecko dziedziczy.
Macie już zrobione pokoje dla swoich maluszków ? 🙂

• Mamusia
Laurana u mnie czasem jest tak ze 3-4 godziny po porodzie wychodzisz do domku jesli wszystko jest ok a jak duzo jest noworodkow w tym samym czasie to zazwyczaj jak rano urodzisz to wieczorkiem juz jestes w domku 🙂 wjec raczej tyle zeczy nie bedzie mi potrzebne.. ale dziekuje za informacje. A na wszelki wypadek zawsze mozna dowiesc ja mam szpital jakies 10-15 min od domq 🙂

• Mamusia
tak, i właśnie może oddziedziczyć zielone, mój brat tak ma 😁 ale to już sprawa genów... wlaściwie proste, ale po co sobie tym głowę zaprzątać 😁 my na razie wyremontowaliśmy sobie sypialnie i Maluch będzie tam spał, ale w szafie i komodzie jest już miejsce na jego ubranka 😁

• Mamusia
właśnie teraz zobaczyłam, że nie rodzisz w Polsce 😉. za granicą rzeczywiście wychodzi się tego samego dnia, albo rodzi w domu,ale niestety/ stety w Polsce spędza się te 72 godziny, ze względu na to że w trzeciej dobie dziecko najwięcej spada na masie, pokazuje się żółtaczka itp. i wolą to kontrolować.

My właśnie teraz bedziemy robić naszą sypialnie gdzie będzie maluszek 😉
Myślałąm nad kolorystyką ścian by były takie racze stonowane ale nie moge sie zdecydowac na żaden konkretny kolor 🙂
Czytałam w gazecie własnie ze w pokoju gdzie będzie dziecko musż abyć spokojnijsze barwy.