Skocz do zawartości

wrzesien 2010 | Forum o ciąży

ania87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Loli

10128

• buuterfly

7443

• Ania8888

7982

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Anulka cesarka?? w tym tygodniu??? o masakra!!!! co to te streptococus czy jakoś tak!
aaaa daj znam znać 🙂

jak Eluśka wpadnie to jej powiem żeby smska Ci napisała że nic jej nie jest! 🙂

trzymaj się tam! powodzenia jak by co!!!!! ciarki mam na plecach na samą myśl że Marcelek miał by już w tym tygodniu być z Wami 😁 i z nami nijako też 😁

buziak kochana 😘 😘 😘 😘

Loli a ja zauważyłam że mnie w jednych spodniach takich niby luźnych wyjątkowo mocno brzuszek boli! to może masz podobnie? cholera za niedługo to będe w majtkach bawełnianych tylko chodzić 🙂

• Mamusia
Streptococcus agalactiae w ciąży
Jestem w 27 tygodniu ciąży i mam Streptococcus agalactiae. Lekarz mówi, że ważne jest tylko, aby przy porodzie podano mi antybiotyk. Ja jednak jestem zaniepokojona niebezpieczeństwem, jakie niesie ta bakteria dla mojego dziecka po porodzie, jeśli się zarazi. Dowiedziałam się również, że może spowodować przedwczesny poród. Jakie są przeciwwskazania do tego, aby lekarz teraz podał mi antybiotyk a nie czekał z tym do porodu? Przecież, jeśli będę czekać aż infekcja się rozwinie mogę urodzić przed terminem, czy tak?Bardzo proszę o poradę bo zupełnie nie wiem co robić, czy mam szukać innego lekarza, czy spokojnie czekać do porodu?

Najprawdopodobniej jest Pani nosicielką tego typu paciorkowca i jeśli nie występują objawy kliniczne zakażenia (w tym zakażenia dróg moczowych), nosicielstwa nie leczy się, ponieważ leczenie nie jest skuteczne i może przynieść więcej szkody niż pożytku. Do zakażenia dziecka może dojść podczas porodu i dlatego podaje się już na jego początku rutynowo antybiotyk. Jak stwierdzono, taki sposób postępowania w wystarczający sposób chroni dziecko przed zakażeniem. Steptococcus agalactie zwiększa ryzyko porodu przedwczesnego i przedwczesnego pęknięcia pęcherza płodowego wtedy, gdy znajduje się w kanale szyjki macicy.

Chyba z CC Anulki nici 😜 Wyłączam kompa bo burza lezie 🤪 Wrócę jak sobie podła małpa pójdzie...

hehehe 🙂 no chyba nici...ona by już tak bardzo chciała że nawet steptococcus jej nie przeszkodzi 😁
u mnie po burzy...świeci słońce. ale jest czym oddychać znowu 🙂

no moja dzisiaj też nadwyraz aktywna...chyba jej się wózio spodobał i ciągnie już do niego 🙂
pewnie też tak macie...ale ja od dwóch dni czuję ją tak bardzo wyraźnie na dłuższy czas, ona chyba zasypia w jakiejś tam pozycji, np. z wypiętym tyłkiem i mam bułę z prawej strony taką twardą, która jak dotykam to się nie przemieszcza 🙂 słoooodkie uczucie 😁

• Mamusia
wogule to dzis mi strasznie dlugo sluchala serducha mojej dzidzi jakos tak nie za szybko bilo 😞 az sie lekko przestraszylam ale powiedziala mi ze w normie, wjec mam nadzieje ze wszystko ok.
Pewnie jeszcze jutro dokladnie mi sprawdzi na USG serduszko

ja Ci nic Aga nie powiem na temat serduszka bo nie słyszałam ani razu....no raz na tym 4D przez chwileczkę...ale porównania nie mam.
będzie dobrze kocik, nie wyszukuj sobie zmartwień 😘

• Mamusia
No ja wiem kochana ale jakos zawsze jak bylam to tak szybciutko bilo.
Nie martwie sie 😉
Jutro USG 😉 wjec sie ciesze okropnie tylko czemu tak puzno 😜 dopiero na 2:30 ahh
No i nastepna wizyta 23 🙂

A ty kiedy do lekarza?
Co dzis na obiadek mialas?

23go? no to kurcze, masz dwie wizyty w czasie mojej przerwy! grrr, pieprzony mój gin! no ale...

ja miałam teraz w czwartek a następną za trzy tygodnie...od teraz to jeszczew 2,5tygodnia czyli w 36/37tc...wydaje mi się że trochę późno...no ale jego hasło 'jak by coś się działo to proszę dzwonić' było the best! jak by Ew była normalnych rozmiarów to bym się nie martwiła 🙂 a tu jej się zachce jak qrkowej córeczce wyjść wcześniej, a ja nawet wypisu do szpitala nie mam 🙂 palant....

a na obiad hmmm...ja miałam kurczaka ze wczoraj z kukurydza-groszek-marchewka ( w bułce 🙂 ) a mój zjadł tylko zupę...i nie woła o więcej 😮
a Ty co smacznego Loli zrobiłaś?

• Mamusia
Ahhh no tak Agaa przecierz pisalas wlasnie o tych wizytach ja to jestem zapominalska mam krotka pamiec 🙂 wybacz.

Ja wsumie nie gotowalam dzis obiadku bo troszku zostalo lazanek z wczoraj ale wsumie to zapakowalam mojemu do pracy i sie teraz tak zastanawiam co by tutaj zjesc 😉

hmmm....a Dosik dostała!! i tym się sugerowałam, myślałam że to wymóg! zaskoczyłaś mnie 🙂 wszędzie tak jest?

ano pisałam 🙂 ale nieszkodzi, mogę napisać jeszcze raz... 🙂

Elu ja na tą powódź nie umiem już patrzeć, jest mi tak strasznie przykro...ludzie wszystko stracili 😞 nie, nawet nie mogę o tym pisać, bo przykro mi jak ch*j! 😞

• Mamusia
Z tymi paciorkowcami to każda z nas powinna miec to badanie, to sie nazywa GBS i jesli wyjdzie dodatni to stosuje sie antybiotykoterapie w trakcie porodu, zeby male nie zlapalo. Bardzo mały procent dzieci łapie, u nas od razu robia wymaz dziecku czy czegos nie zlapalo i jak co to podaja antybiotyk.

• Mamusia
dziewczyny mam pytanie jest to moja trzecia ciąża ale teraz mam straszny bule brzucha i rozwolnienie byłam u lekarza i stwierdził że to normalne i przy tym dno macicy mam 2 cm a w piątek jak byłam u mojej Dr. miałam 3 cm ja już za głupia jestem może Wy znajdziecie coś co mnie uspokoi bo szukam w necie i nic nie mogę znależ 😞

• Mamusia
Kasia25 ja mialam rozwolnienie 2 dni, wczoraj chwile spokoju i dzis znow wsumie nie biegam co chwile do lazienki.
Ale jak zacznie mnie bolec brzuszek to ide do lazienki robie swoje i pomaga.
Hm nie wiem ale czytalam ze z tym rozwolnieniem od 36 tygodnia to podobno normalka? 😮
Nie wystepowalo ono u ciebie w wczesniejszych ciazach?

• Mamusia
a moze to tak zwane oczyszcznie sie organizmu? mnie dzis caly dzien na wymioty bralo, normalnie jak na samym poczatku 😮 a niedaj Boże zeby mi cis zasmierdzialo (kurczak na przykład), to juz masakra:/ no i ot sikanie co 5 minut mnie rozwala, jak elze to jest spoko, wystarczy zewstane a juz mysle ze nie dolece...:/