Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej babolki co tam u was? my zaraz na shopping się wybieramy Aleksowi kupić jakieś ubranka, ostatnio mu trzy fajne bodziachy kupiłam takie na krótki rękawek z Kubusiem Puchatkiem he he
no i Martucha dzięki za rade - jednak postanowiliśmy tak na prawdę zacząć wszystko na nowo 😉 no i mam nadzieje ze się ułoży bo innej opcji nie przewiduje 😉

PS gratulacje dla Alka hehe mój jak się obróci to zdziwiony ze coś takiego mu wychodzi ale nie bardzo lubi na brzuszku, a przez te zęby to maruda jak cholera..

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hehe popatrz jaka posluszna ta Gocha 🤪 😁
Ja dzis tez znow na zakupy mam nadzieje kupic juz w tym tyg fotelik ten 9-18 chyba wezme ten:
http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-ramatti-venus-comfort-4xgratis-i1546818498.html
tylko szkoda ze taka mala paleta kolorow ale ogladalam go w sklepie i jest naprawde git

• Mamusia
No ja jestem w szoku ze tak sie zaczal obracac i ze potrafi dosc dlugo tzn z np 2,3 minuty sam siedziec bo przyjego masie a jest grubasny to naprawde wyczyn heheh
jutro szczepienie to sie przeraze ile juz pewnie wazy heeh 😁
my kupilsmy smoczki do butelek z wieksza ilooscia dziurek bo to male smoczysko sie wkurzalo ze za wolno mu leci, skarpetki ten nocniczek grajacy i dwie pary bodziakow z dlu rekawem jednaz napisem 8 cud swiata a druga z napisem przystojniak po tatusiu ale tej drugiej mu narazie nie ubiore bo wczoraj sie z m oim poklocilam 😜 😁
Jula to super oby wam sie udalo zycze wam tego szczerze 😘 😘

co do wagi kochane to moj slonik ma juz 9600 i 74 cm na wykresie jest o dwa poziomy wyzej niz norma kazali mi ograniczyc mleko i wprowadzic piec razy dziennie posilki a teraz piluje zabki na skorce z chlebka

• Mamusia
sweety napisał(a):
o wlasnie a jak to jest z tymi fotelikami tu mimo wagi i wzrostu dziecka nie mozna uzywac jesli maly niema okolo 9 miesiecy

ale nie rozumiem ze w holandii tak jest? a jak dziecko ma 6 miesiecy i juz sie nie miesci w ten od 0-9 to co masz kurde zrobic?? ja kupuje nie dla swojego widzi misie tylko dla wygody mojego dziecka a uwazam ze jesli juz siedzi to spokojnie moge go juz przesadzic bo jemu juz jest strasznie iewygodnie w tym malym 🤢
Zalecaja jak najdluzej wozic dziecko tylem do kierunku jazdy bo to najbezpieczniejsze podczas jakiegos wypadku no ale takie fotelki sa w pizdu drogie wiec sorki bedzie jezdzil przodem 😮

• Mamusia
dziękuję 🙂
no mój łobuziak też ma jutro szczepienie ale pewnie więcej niż 8 kg nie waży, bo ostatnio miał problemy z przybraniem za to długi ze szok, wczoraj udało mu się usiedzieć troszkę ale króciutko około minuty a teraz wojuje na swoim placu zabaw 🙂 wyżywa się na misiach heh gryzie je z każdej strony.

• Mamusia
sweety napisał(a):
co do wagi kochane to moj slonik ma juz 9600 i 74 cm na wykresie jest o dwa poziomy wyzej niz norma kazali mi ograniczyc mleko i wprowadzic piec razy dziennie posilki a teraz piluje zabki na skorce z chlebka

no to moj podjerzewam bedzie mial bardzo podobnie 🙂
ide nalozyc sobie fasolki bo sie gotuje i jajecznice zrobic zaraz bede

Mortishia24 napisał(a):
sweety napisał(a):
o wlasnie a jak to jest z tymi fotelikami tu mimo wagi i wzrostu dziecka nie mozna uzywac jesli maly niema okolo 9 miesiecy

ale nie rozumiem ze w holandii tak jest? a jak dziecko ma 6 miesiecy i juz sie nie miesci w ten od 0-9 to co masz kurde zrobic?? ja kupuje nie dla swojego widzi misie tylko dla wygody mojego dziecka a uwazam ze jesli juz siedzi to spokojnie moge go juz przesadzic bo jemu juz jest strasznie iewygodnie w tym malym 🤢
Zalecaja jak najdluzej wozic dziecko tylem do kierunku jazdy bo to najbezpieczniejsze podczas jakiegos wypadku no ale takie fotelki sa w pizdu drogie wiec sorki bedzie jezdzil przodem 😮

ja wiem o co chodzi moj tak samo ramiona ma scisniete ale do poki glowka nie wystaje to nie wolno zmieniac a on taki juz scisniety a znalazlam na internecie fotelik z regulacja oparcia na trzy poziomy wiec nawet jak nie siedzi stabilnie mozna dac pol lezaca pozycje

• Mamusia
jula super moj za bardzo bajek fe woli sie ze mna bawic i turlac caly czas heheh
gosia a twoj pracuje? bo jakby na popoludnie to moglby "oporzadzic" mlodego zebys pospala z 2 godz dluzej
Ja wstaje codziennie punkt 7 le moj juz przesypia cala nocke wiec jestem o niebo bardziej wyspana choc znow doskwiera mi strasznie bol lewej reki w lokciu i przedramieniu i bol po ciazy pozostaly w lewym biodrze 🤢

• Mamusia
szkoda moj tez robi caly czas na rano i czasem wyklinalam jak robil jeszcze soboty a ja pol nocy nie spalam a tu jescze w sobote bylam sama ale wiadomo kasa on chce jak najlepiej i ja to rozumiem ale chyba gdzies sie zaczepie na pol etatu bo nie wydolimy z jednej wyplaty ja teraz dostalam ost kase za urlop zeszloroczny i koniec 😮 a jak policzylam co jeszcze trzeba mlodemu kupic i wogole ile idzie na zycie na oplaty to uups

• Mamusia
ja sie stram mu dawac juz tylko 2,3 razy dziennie bo on za gruby jest i do tego dostaje jednego danonka tego wiekszego, deserek i obiadek 🙂 no i oczywiscie staram sie go poic woda heheh a nie sokami sokor deserek dostaje to soki nie sa az tak potrzebne a maja cukier wiec bezsensu 🙂

• Mamusia
u nas np jest tak o 8 mleko 210ml potem kolo 10,11 (zalezy jak wstanie teraz np jeszcze spi) danonek potem kkolo 14,15 obiadek, potem po 17,18 deserek no i o 20:30 mleko i spaciu 🙂ale to tak ogolnie bo bywa ze np zamiast obiadku dostaje znow mleko i potem za godz obiadek bo piszczy ze cos by zjadl hehe

• Mamusia
dobra Gosiu ja spadam ogarnac kuchnie i stolowy a jak mlody wstanie to go cieplekj ubiore dam na balkon a sam w koncu sie wezme za te okna bo az sie patrzec nie da niby ulica troche dalej a jednak kurzy sie niemilosiernie 🤢
Buzki milego dnia 🙂))) 😘 😘 😘
A TY MAGDA WSTAWAJ W KONCU DO ROBOTY SIE WEZ A NIE WYLEGUJESZ SIE W WYRKU I SMYRKASZ SWOJEGO PO JAJCACH 🤪 🤪 😁 😁 😘 ☺️