Skocz do zawartości

PAŻDZIERNIK 2010 | Forum o ciąży

mala31

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia2301

9748

• Mortishia24

6179

• magda123

8647

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kochana żadnego doła! My tu wszystkie wierzymy, że będzie dobrze i trzymamy za to kciuki więc inaczej być nie może 😉

A ja w pracy siedzę - pisze jakieś głupoty dla wójta..:/ Wczoraj też mnie chandra złapała, jeszcze zmartwiłam się bo to już był 3 dzień jak mały się nie ruszał - ale w końcu dał o sobie znać 😉 Ehh.. tylko mnie brodawki strasznie bolą.. nawet lekko dotknąć się nie da bo umieram:/ a Kuba tymi swoimi 3 ząbkami mnie w jedną ugryzł..:/ też masz taki problem z brodawkami??

• Mamusia
no ja też mam nadzieje że będzie dobrze 😞 i dziękuje 😘
nie nie jedyne co to czasem zauważam że tak jakby coś już wypływało ale to może siarka 🙂
a to Ty jeszcze karmisz tak 🙂 ?
a pracować chcesz jak najdłużej się da 🙂?

ja siarki nie mam - w pierwszej ciąży też nic nie płynęło 😉
a pracuję jeszcze 2 tyg, bo robiłam 5-miesięczny staż i 7.07 kończe 😉

Nie karmię już prawie pół roku 😉 ale mały jest cwaniak i myśli, że jak ugryzie to to fajna zabawa jest;p przytula się do mnie i łapie ząbkami za cyca;p tylko kurcze.. trochę bolesna zabawa...

właśnie pisałyśmy z Gosią, że szkoda, że jakiegoś tel nie zostawiła, żeby się chociaż sms-kami kontaktować bo ostatnio nic nie wpada tutaj, a martwimy się. Ale mała silna - da sobie radę 😉

• Mamusia
no jasne pewnie że da nie ma innej możliwości !
kurcze ja sie tak czasem zastanawiam czemu te maluszki są dziwne i komu zawiniły ...
tak samo kobieta która mi usg robiła mówiła że denerwuje ją to że profilaktyka nad wadami płodu zaczyna sie po 35 roku życia a większość tych wad biorących się nie z powodów genetycznych a z przypadku wystepuje u kobiet na przełomie 20-30rż

• Mamusia
Hej laseczki 🙂
Dario napewno z twoja dzidza i dzidza Kamili bedzie wszysko wporzadku, twoj synek bedzie dzielny i waleczny tak jak mala Kamili 🙂 innej opcji nie ma!
Moja chrzesnica urodziła się na dwa miesiące przed terminem tez przez cc, bo groziło zamarcie plodu i wyszła z tego cało, a wszytsko przez głupiego lekarza który zle wszystko pooceniał, pamiętam jak ją zobaczyłam tego samego dnia przez szybe, takie malutkie całko bo strasznie chudziutka byla zaledwie 1kilo 440 gram, w dodatku sama nie umiała oddychac i prawie dwa miechy spedziła pod respiratorem a teraz jak sie na nia patrze to niemoge przestac sie smiac jaki to pulasek niegrzeczny 😁 a ma dopiero 10 miesięcy, i mimo tego ze jest wczesniakiem to lekarze stwierdzają ze to zadziwiające ze tak szybko nadrobiła straty do rówiesnników, bo juz w 5 miesiącu jej zycia nie potrzebne były zadne rehabilitacje, takze dziewczyny glowy do góry
a rząd fakt dupny mamy i to cholernie...

• Mamusia
Dario trzymam kciuki żeby wszytsko było wporządku z wynikami!! 🙂
Hej Gosia a wszystko w porządku bynajmniej lepiej sie czuje niz wczoraj 😉 nie moge sie doczekac wtorku i z jednej strony tez mam stracha, ale mam nadzieje ze z dzidzia wszystko ok.
A u ciebie co tam? Lepszy humorek niz wczoraj? 🙂
Dario ty miałas te usg 4D prawda? zadawałas lekarzowi jakies specialne pytania czy on wszystko sprawdzał po koleji? bo ja bede miala nie u swojego tylko calkiem innego kolesia ktorego chyba tylko raz na oczy widziałam i nie wiem jak to bedzie przebiegalo...

no humorek jak na razie zdecydowanie lepszy 😉 chyba mi się na wczoraj tak nazbierało i musiałam popłakać 😉 w nocy mnie pierwszy skurcz złapał - w łydce;p cholera - znowu się zacznie.. w 1 ciąży łapały mnie obie nogi jednocześnie.. nie wiem jak to jest ale miałam już chyba skurcz na każdym mięśniu - najgorszy był na języku;p;p

Jak Ci fajnie - też bym chciała to usg 3D/4D... na pewno wszystko jest ok z maleństwem 😉 nic tylko czekać aż pomacha do mamusi;D

• Mamusia
oj współczuje z tymi skurczami haha wiem co to znaczy, moja tesciowa mowi zeby zadzierac stope w góre, ale nie zapeszyc nie musiałam tego stosowac od czasu kiedy jej mowiłam ze mnie łapia czasem tak jak mowisz dwa na raz hahah;D
Ostatnio kupiłam jak bylam u siebie takie welurowe sliczne buciki no cudne są nawet mojemu się spodobaly 🙂 nie moge się doczekac jak zacznie się ten szał: wozek, łózeczko ciuszki i rozne artykuly dla maluszka ehhh 🙃

no tak ale zadzieranie stóp do góry pomaga tylko na łydki;p na język wbijałam łyżeczkę bo to był koszmar, nie pamiętam co robiłam jak mnie skurcze pośladka wzięły ale po jakimś czasie metoda się zawsze znajdzie 😉

ohh zakupy, zakupy;D ja się muszę powstrzymać - z 2 powodów - 1 - wydaje więcej ni9z obydwoje zarabiamy i zaraz będziemy bankrutami:/ a tu remont za remontem nas czeka.. 2 - ja już wszystko mam;( a tez chciałabym wpaść w ten szał - czasem tylko jak się już na sklepy wyrwę to wyszukam coś dla Kuby 😉 Mateuszek jak na razie ma wszystkiego pod dostatkiem 😉 tak koło końca wakacji pewnie zacznę przeszukiwać pochowane ubranka, prać i prasować 😉 a na razie staram się panowac nad emocjami;p

• Mamusia
wyniki mam mieć w środe ...
a co do badania mnie robiła dr Włoch podobno jest jednym z najlepszych specjalistów...
i ogólnie to wszystko mówiła ale widziałam że już tez była tak zdenerwowana że zapomniała mi powiedzieć o nerkach ...
ale z racji amniopunkcji którą miałam robioną dwa dni później dopytałam ...
w sumie najważniejsze rzeczy jakie określa się na tym badaniu to :
biometria/anatomia
głowa
mózgowie
twarz
kręgosłup
szyja/ skóra
klatka piersiowa
serce
powłoki brzuszne
układ pokarmowy
kończyny
i ja dostałam taki specjalny wydruk i koło każdego z zagadnień jest dokładny opis