Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej Dziewczynki 😉 My już wróciliśmy było tylko USG, położną zobaczę dopiero w 25 tygodniu ciąży 🙂 Dzidzi jest cała i zdrowa, rozwija się doskonale- tak powiedziała pani od USG. Nie powiedziała mi ile Dzidzia waży bo oni tego tutaj nie mówią 🤨 Mierzy około 17,5 cm wydaje mi się, że troszkę mało ale pani od USG powiedziała, że DZIEWCZYNKI zawszę są mniejsze i drobniejsze i takie też się rodzą 😁

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witam mamuśki 🙂
No trochę przesadziłyście...17 stron do nadrobienia 🤪 😁

Kasiu gratuluję córeczki 🙂
My się dostaliśmy na 3D/4D,byłam 4,juz o 8,zapisy od 10 a miejsc tylko 24.
Mam zdjecia,filmów nie nagrywali,synek się chował,kładł nogi na głowę 🤪,nie widać dobrze ale przesyłam zdjęcie (niewyraźnie wyszło)
http://img59.imageshack.us/img59/9190/zdjcie0058u.jpg

Tak pobieżnie przeczytałam o czym pisałyście.
Witam nową grudniową mamę 🙂

Tak,Kasiu cieszę się,bo z Oskarem płaciłam 250 zł(znalazłam rachunek,byłam pewna,ze to było 160 zł)
Pewnie się cieszysz,ze córka nie???
Nie powiem trochę zazdroszczę 😜,ale już kocham mojego łobuza 🙂

Oskar lata po pokoju i ma napady śmiechu 😁...posikam się zaraz ze śmiechu 😁

• Mamusia
Ja też się bardzo cieszę, aż nie dowierzam bo tak byłam nastawiona na chłopca 🙂 Jakoś jeszcze to do mnie nie dotarło. Poza tym nie rzucę się teraz w wir zakupów bo wszystkie ciuszki już mam także teraz co najwyżej mogę dokupić kilka spinek, opasek i rajstopki a jak będzie mieć powyżej 3 miesięcy to wtedy się zacznie szaleństwo, bo do 3 miesiąca mam ubranka 🙂 Adusia no niestety zostałaś zdominowana ale nie martw się mój mąż też 😉

• Mamusia
Acha 😉 Moja Niunia ma taki śmieszny nosek hi hi hi lekko zadarty 🙂 Tylko nie wiem po kim bo Mariusz i ja mamy normalne noski 🙂 Muszę wstawić fotkę z USG 🙂 Na początku się zlękłam bo spojrzałam na USG a tam pisało, że dzidzia ma tylko 15 cm długości ale później w papierach była już podana prawidłowa długość 🙂 A jak ssała palca ha ha ha wogóle go nie wyjmowała z buźki i też miała mocno podwinięte nogi 😁

no musisz dać zdjęcie 🙂
Ja za to nie znam długości,bo jakoś nigdy nie podają 😞
Mały cały czas trzymał nogi na głowie,potem ręke też do buzi i do nosa ha ha 🙂

Fajna dziewuszka 🙂
też na tym drugim ma nogi prawie na głowie

Uciekam mamuśki,kąpiel szykowac małemu,kolację itd a potem on nyny i ja kąpać i wreszcie się położyć 🙂
nie pisac mi tu za dużo 😠 😁

• Mamusia
Ale super!! jednak dziewczynka 😁 Gratuluję Kasiu 🙂 Jakie fajne zdjęcie, właśnie też się zastanawiałam czy to noga czy ręka, ale Ada napisała, że noga 😉 Moje też miało ręce i nogi wokół głowy.
Kasiu, do Ciebie nie dociera, że będziesz miała córeczkę, a do mnie nie dociera, że będzie chłopak i cały czas myślę, czy lekarz się nie pomylił i czy to pępowina, albo powiększone wargi sromowe. Jak myślicie??

• Mamusia
Ada, fajnie że się dostałaś na usg 🙂 Czyli potwierdzone, że synek, czy tak się zasłaniał, że Ci nie potwierdzili?? 😁 Odpisz mi rano. Tobie zmierzyli długość dziecka, a mi powiedział, że w tym okresie nie ma już jak mierzyć dziecka i mierzył tylko brzuszek, głowę i coś tam jeszcze.

• Mamusia
No tak mierzyli Małą ale na zdjęciu USG mam inne wymiary i w papierach dla położnej tez inne bo sama pewnie nie była pewna co do długości. najważniejsze, że jest wszystko dobrze i Malutka zdrowa 🙂 No tak Nina miało być na odwrót u mnie chłopak u Ciebie dziewczynka 🙂

• Mamusia
Najważniejsze, że są zdrowe 🙂 Ja cały czas myślę o tym, żeby już go przytulić i wziąć na ręce. Już tak bym chciała, żeby się urodził 😁 Ale jeszcze muszę poczekać 😁 Tygodnie szybko mijają, także czas do świąt szybko nam minie 😁 Nie mogę uwierzyć, że będzie taki mały ktoś podobny do mnie i mojego męża 🙂 Dla mnie to jak cud.

• Mamusia
Ja czekam na wypłatę i we wtorek chyba pojadę pooglądać łóżeczka i ciuszki 🙂 Nie mogę się powstrzymać 🙂 Mama mi gada, że się jeszcze nie kupuje, ale to taka radość, a poza tym lepiej kupować wcześniej i powoli i mieć więcej 😉 Co do łóżeczek to podobają mi się takie jak te z tygryskiem: http://olenka.einfo.pl/portal_olenka/posciel6.jpg

a nie podobają mi się takie zwykłe:
http://www.baby.vox.pl/produkty/pw/podgalaz/lozka_drewniane/1774/lozeczko_120x60_cm_kuba/

• Mamusia
My tu chcemy urodzić nasze aniołki, a okaże się, że to małe, rozwrzeszczane diabełki, które nie dają spać w nocy i nie wiemy z jakiego powodu płaczą 🙂 Na pewno początki są trudne, ale ja się nie boję 😁 Pierwszy raz od dłuższego czasu zrobiła mi się ochota na słodkie 🙂 Przy okazji spaceru z psem kupiłam sobie dwa grześki bez czekolady 😁 mmm jeszcze bym zjadła z 5 takich. Zaczynają u mnie ocieplać blok i rozłożyli już rusztowania. Na szczęście jeszcze nie od strony okien. Ale będzie styropianu w domu 😞 i będą obcy faceci mi zaglądać do mieszkania 😠 Oj, już czuję, że będę niemiła 😠

• Mamusia
Ja jeszcze sama nie wiem jakie chce łóżeczko ale mam upatrzone jedno: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=140435760980 - wydaję się duże ale to łóżeczko 140cm na 70cm chcę większe żeby żabeńka mogła sobie dłużej pospać w łóżeczku 🙂 I prawdopodobnie taki koszyczek kupię do sypialni bo mam małe pomieszczenie a Maleńką muszę na początku mieć przy sobie- http://cgi.ebay.co.uk/NEW-CLAIR-LUNE-CREAM-BABY-MOSES-BASKET-PINE-STAND-/310237431845?cmd=ViewItem&pt=UK_Baby_Nursery_Cradles_GL&hash=item483b978825#ht_3469wt_911 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny !!!
Ja po wczorajszej burzy w warszawie internetu nie miałam. Rozpisałyście się niesamowicie. Ja dziś z Ewunią zaliczyłam dwa spacerki , rano i teraz z 30 min temu wróciłyśmy 🙂
Kasiu gratuluję dziewczynki Aduś a tobie zdrowego chłopaka....
Również witam nową grudniową moją imienniczkę.