Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Aj Beatka jeszcze zdążysz się nadźwigać 😉 Ale wyglądasz bardzo ładnie i widać, że już ciążóweczka 😁 Mi dzisiaj przyszły spodnie które mogę już nosić bo rozmiar M z pasami na brzuszek 🙂 Bo u mnie już zimno w Anglii a więc nie za bardzo już w leginsach 🤨

Cześć Mamuśki 🙂
Jeju dlazego Wy się zawsze tak rozpisujecie jak mnie nie ma,a jak jestem to nie mam z im pisać 😞

Kasiu a moze kup taką kołyskę jak ja mam-Coneco Simplicity,jest super,bo dosuwasz do łóżka i otwierasz bok,tak,ze widzisz dziecko bez problemu.Nowa kosztuje ok.350 zł na Allegro,ja kupiłam dla Oskara ale sprzedałam i teraz kupiłam używaną za 240 zł,służy do ok.6 miesięcy.
Ma karuzelę z misiami,światełka,melodię,lampkę nocną i wibacje(super na kolkę,bo masuje brzuszek)

Nina pytałaś czy na pewno syn,pewnie przeoczyłaś jak pisałam-tak synek 🙂,nawet zdjecie dałam 🙂
Ale było zbiegowisko kobiet ciężarnych 😁...oprócz usg był pokaz chust,masażu malucha i kąpieli...no i mam 12 sudocremów,mini kremy na rozstępy,chyba z 50 saszetek próbek płynów i szamponów emolium i jeszcze jakieś tam próbki Mustelii.
W środę jedziemy pokupować to co nam brakuje dla maluszka-pieluchy tetrowe,ręcznik,koszula do karmienia,przewijak,smoczki i takie tam duperele,bo resztę mam.

Alan szaleje w brzuszku...salę treningową sobie robi 😁,wczoraj lekarka powiedziaął,ze bardzo ruchliwy...boziu,zeby był choć trochę spokojniejszy od Oskara 🤨...a wiecie może urodzę na imieniny męża ha ha..Andrzejki

• Mamusia
Cześć brzuszki 🙂 My już wstaliśmy zaraz idę robić śniadanko i lecimy na spacerek bo około 14-15 moi rodzice przyjeżdżają na noc.
Co do zakupów dla maleństwa to tak myślę zacząć kupować w październiku listopadzie. Z ciuszków to może tylko ze dwa kompleciki flanelowe kupię.
Co do łóżeczka to myślę z pościelą kupić to co jest na głównym zdjęciu róż z brązem
http://allegro.pl/show_item.php?item=1171294154
jeszcze chce na ścianie naklejki
http://allegro.pl/item1164319424_e_d_naklejki_scienne_las_laka_pory_roku.html
A z resztą drobniaków tzn smoczek, butelka, ręcznik, gruszka .... to będę myśleć potem 🙂

• Mamusia
Dzień Dobry Ciężarówki 😁 Dzisiaj jakiś problem z brzuszkiem miałam i 5 stron nie mogłam otworzyć, ale jakoś udało mi się, więc nadrobiłam 🙂 Od czego by tu zacząć 🙂 ...
Aga, śliczne te rzeczy są 🙂 A Ty się migasz i migasz, żeby nam pokazać swój brzuszek...nieładnie 🙂 Popraw się i wklej zdjęcie 🙃
Ada, czytałam Twój post i widziałam fotkę Alana, ale widocznie za szybko przeczytałam 😉
Beata, masz chyba taki sam brzuszek jak z Maksem 🙂 A ciekawe czemu Maksowi wpadła w oko akurat Mandy Moore 😉 U nas nie jest znana, ale ja ją pamiętam jak miałam jakieś 15 lat...
U nas leje od rana i jest strasznie szaro.

U nas tez lało,teraz się przejaśnia.Mam nadzieję,ze na spacer choć krótki wyjdziemy 🙂
Na 13 siora ze szwagrem przyjeżdzają na obiad i kawkę 🙂
Moi mężczyźni śpią w drugim pokoju,synek rozumiem,bo ma drzemkę ale mąż zaraz jak Oskar zasnął poleciał się położyć...śpioch 😁

Ja łóżeczka ie kupuję,bo Oskar idzie niedługo do turystycznego,taki niby kojec-łóżeczko,ma tam bok odpinany i będzie sam mógł wyjść,a jak Alan wyrośnie z kołyski to będzie w tym sosnowym co teraz Oskar ma 🙂

Wiecie podobaja mi się takie podwójne wózki,co maluch młodszy jest do góry a starszy na dole z tyłu...tylko nie mogę znaleźć jaka to firma 😞,tylko 3-kołowe znalazłam a te mi się nie podobają 😞
Wózek Oskara wystawiam na Allegro,bo po co mi.tylko parasolka zostaje

• Mamusia
Hej dziewczyny 😘
Nina, jak Mks był mały to mu puszczaliżmy rózne piosenki i zauważyliśmy ze przy Mandy sie uspokaja z tym ze muszą być dwie piosenki Only hope i Cry z filmu za Candy juz tan nie szaleje, wole ja w ciemnych włosach. Ja się śmieję jak on patrzy na nią a zaraz na mnie jakby nas porównywał 😁 Faktycznie, uderzające podobieństwo 🙃
Brzuch mam podobny do tego jaki miałam z Maksiem z tym ze wtedy ogólnie byłam większa .
Jesli chodzi o rzeczy dla tego w brzuchu to nic nie kupuję, pewnie pod koniec listopada zaczniemy ale i tak tylko kołyskę i cos ciepłego na wyjście no chyba ze będzie panna to to trochę różowych ciuchów i pieluchy to tyle. Pewnie znowu kupimy tez huśtawkę Fisher Price bo Maks na niej świetnie usypiał ale ja sprzedaliśmy bo sporo zajmowała miejsca no i wózek ale jaki to jeszcze nie wiemy 🙂 Kurcze, myślę o ICandy bo jest łatwy w prowadzeniu ale nie podoba mi sie to ułożenie ze starsze na gole a młodsze u góry bo wiadomo ze większe będzie kopac i ciągnąć to co ma nad głową czyli fotelik młodszego.
Agnieszko a jak Ewunia, reaguje jakos na brzuszek czy tylko mój taki niekumaty jest ?

Beata Oskar za to od małego usypiał przy Paulli,miał 2 jej ulubione piosenki i jak tylko je słyszał to minuta i spał 😁,potem zakochał się w Lady Gaga "Bad Romance" i "Paparazzi" a teraz od rana bajki na Disney Chanel od 6 do 8 😁
A jak słyszy np.hymn Lecha czy inne piosenki Lecha to zaraz tańczy macha ręką,często idziemy sie przejśc jak jet mecz wózkiem i ma wtedy swój szalik 🙂
Wiecie,wczoraj wyjęłam jego pierwszy kaftanik...ale sie rozczuliłam 😜

• Mamusia
Aduś napisał(a):
Beata Oskar za to od małego usypiał przy Paulli,miał 2 jej ulubione piosenki i jak tylko je słyszał to minuta i spał 😁,potem zakochał się w Lady Gaga "Bad Romance" i "Paparazzi" a teraz od rana bajki na Disney Chanel od 6 do 8 😁
A jak słyszy np.hymn Lecha czy inne piosenki Lecha to zaraz tańczy macha ręką,często idziemy sie przejśc jak jet mecz wózkiem i ma wtedy swój szalik 🙂
Wiecie,wczoraj wyjęłam jego pierwszy kaftanik...ale sie rozczuliłam 😜

Maks wgapia się w nia godzinami 😜
Jesli chodzi o ciuszki to od razu zakładałam jemu body i bylo tego tyle ze nawet nie wiem które pierwsze a które ostatnie. Jakoś nic mnie nie rozczula, twarda baba jestem 😉 Bardzie wszystko i wszyscy mnie wnerwiają do granic możliwości i co gorsza wcale sie o to prosić nie muszą bo prowokują na okragło.