Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A co do zębów to ja też mam strasznie wrażliwe zęby i szybko mi się psują. Na razie jest wszystko oki ale co będzie później to nie wiem. Dbam o zęby ale muszę się wybrać do dentysty w końcu> zawszę kiedy pójdę to znajdzie coś do zabląbowania 🤨

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mi po ciąży z Maksiem bardzo popsuły się zęby ale dopiero pod koniec ciąży. Teraz trzymam reke na pulsie ale i tak po porodzie czeka mnie resekcja , buuuu. Dowiedziałam się przez przypadek. Zrobiłam zdjęcie panoramiczne ( w ciąży ) dla swojego dentysty no i wyszło ze ponad 10 lat temu miałam potworny stan zapalny i korzeń jest uszkodzony i do usunięcia. Masakra jak sobie pomyślę o tym otworze co mają wycinać w dziąśle żeby ten korzeń usunąć , brrrr a co gorsze nie wiadomo czy się stan nie pogorszy. Jakoś tak juz sama świadomość mnie o dreszcze przyprawia a co gorsza jest to na dole więc znieczulenie mnie dobije jak zawsze, nienawidzę tego nawet ostatnio w Polsce poszłam do gabinetu gdzie mają the Went zeby tylko klucia nie było, nie znosze tego !!!

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Cześć jestem tu nowa 😁 mam już prawie 2,5 letnią córeczke a teraz w grudniu spodziewamy się następnego maluszka. Nie stety nie znamy płci bo nasz maluszek wpierw miał mocno zaciśnięte nóżki a następnie odwrócił się pupą 😁 Pozdrawiam przyszłe mamy

Witaj Mini. Mojego synka urodziłam w 38 tygodniu więc płec poznacie już tuż tuż 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Wiecie już może ile na chwile obecną ważą wasze maleństwa? Ja miałam usg w poniedziałek i maleństwo ponoć waży 370 gram,ale brzuszek mam dość mały. W pierwszej ciąży przytyłam tylko 6 kg a mała urodziła się 3530kg i 58 długa.

No to ładnie 🤪 Ja przytyłam 13 kilo a syn warzył 3280 z tym ze 2 tygodnie przed terminem, ponoć w terminie miałby powyżej 4 kilo, więc dobrze ze urodziłam wcześniej. Wagi nie znam i znac nie będę bo tutaj niestety nie podają 😞

• Mamusia
Matko, gdybym do mojego rozhisteryzowanego syna jeszcze miała równie "grzeczną" córę to wyszłabym po zakupy i wróciła po 18 latach. Tak swoja drogą to z tego co wiem , wśród podwójnych mam z naszego grudniowego forum każda z nas ma małe dzieci poniżej 3 lat, tylko jedna dziewczyna ma chyba duże juz córki.

• Mamusia
A co Beatka wybierasz się do Polski ?? Ja już się doczekać nie mogę !! Tęsknie bardzo za bratem jest starszy o 10 lat ale mamy super kontakt. Dopóki nie miałam 18 lat to byłam młodszą siostrą, która trzeba chronić a teraz chodzimy razem na dyskoteki 😉 Kocham go bardzo bo jest bardzo dobry człowiekiem mimo tego, że tyle w życiu przeszedł.