Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ach zapomniałam Cześć Sylwia 🙂 Miło, że jesteś 😁 później wyśle Wam zdjęcia z wesela 🙂 A no i w Polsce kupiłam sobie już pościel dwie zmiany do łóżeczka i jedną do wózeczka 😉 A kosmetyki z Nivea Baby to takie drogie za płyn do kąpieli i szampon 2 w 1 dawałam 19 zł 🙃 Spotkałam się w Polsce z moją kuzynką która akurat przyleciała do mamy z Irlandii i stwierdziłyśmy, że ludzie chyba muszą brać pożyczkę żeby zrobić dziecku wyprawkę 🤪 Śpiochy żeby kosztował 40 zł jedna para !! 🙃 😮

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

aisak_89 napisał(a):
Hej Baby !! 😉 Dlaczego ja mam być Delfinem ?? 😁 😁 Może być bo to takie mądre i zwinne zwierzątka 😁 Ja dopiero wstałam ale u mnie jest po 10:00 musiałam odespać zmęczenie po podróży 🙂 Widzę Aduś, że mąż daje się bez wznaki ach...... te chłopy nigdy nie może być ciągle dobrze zawsze coś spieprzą 🤨 Beatka gratuluje psa !! Dawaj go tutaj !! 😎 😜 😁 Ja muszę coś zjeść ale będę nadrabiać co tu piszecie 😁 Ja tak jak wczoraj pisałam ogólnie mam już +8 kilo z czego 5 kilo w dwa tygodnie no i niestety porobiły mi się rozstępy pod brzuchem ale to najmniejsze zmartwienie hi hi hi 😉 Ja teraz w brzuszku mierzę 102 cm 😁 😁

Kasia masz 8 na plusie 🤪 🤪 🤪 nie wierzę 🤪...gonisz nas,ja mam +8,2

• Mamusia
Niom Aduś już 8 na plusie i tak policzyłam, że jak zacznę tak tyć 2-3 kilo co tydzień to do końca ciąży spokojnie dobije do ponad 20 kilo ha ha ha 🤪 🙃 Ada ja bym zrobiła zielone z różowymi pasemkami ha ha ha 😁 A tak serio to nie rób za ciemnych bo też masz jasną karnacje jak ja i w ciemnych nie jest nam za dobrze ja niestety muszę nosić teraz czekoladowe sprzed ciąży gdzie chodziłam się opalać. Zrób jakiś śliczny odcień blondu może coś w tonacji miodowej to ciepły kolorek 🙂

Ola88 napisał(a):
to jutro się umów już zapowiedz siostrze czy może zostac jutro...

ha ha znając mnie to do jutra się rozmyślę albo wydam pieniądze na maluchów 😁...a mam 150 zł...zaszaleję jak nic 😁 😁 😁

• Mamusia
Adus co do koloru to kiedys mówiłyśmy z Niną ze lepiej Ci w ciemniejszych bo uwydatni Cie a blond jednak rozmazuje rysy. Pamiętam ze kilka lat temu zrobiłam sobie sproro jasnych pasemek, bylam opalona po 3 miesiącach siedzenia na dworze i powiem Ci ze strasznie mnie postarzały. Malo komu się podobało.

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂
Gotuję barszcz ukraiński bo strasznie mnie ciągnie do zupki 🙂
Sylwia, my wszystkie mamy nadzieję, że na Święta dzidziusie będą już z nami także musimy się dopingować. No co niektóre rodzą na początku grudnia a z nami może być różnie 🙂
Aduś bardzo mi przykro z powodu męża- trzeba przyznać, że alkoholikiem jest się do końca życia i ciężko jest taką osobę zmienić 😞 Nie można zakładać, że wszystko jest przekreślone ale póki on sam nie zdecyduje się na zmianę, to nic z tego nie będzie. Mimo wszystko głowa do góry bo masz dla kogo żyć!! 🙂
Kasiu cieszę się, że pobyt w PL był udany- czekamy więc na zdjęcia 🙂 Co do wagi to nie masz powodów do zmartwień bo ja mam już + 10 kg także to jest dopiero problem hehe 🙂
Co do wózka to moja siostra ma spacerówkę zieloną a ma córeczkę i bardzo często ją ubiera w zieleń więc nie rozumiem przynależności koloru do płci 😁 Ludzie, którzy mają dużo do powiedzenia najczęściej nie radzą sobie we własnym życiu i zazdroszczą innym wszystko negując.
Ciekawe jak tam Nina na glukozie. Ja dałam radę bez cytryny ale niezbyt przyjemne doświadczenie. Ważne, że po wszystkim 🙂 Sylwia, jak będziesz u lekarz koniecznie zapytaj o to badanie bo robi się je między 24, a 28 tygodniem ciąży.
Beatka rzeczywiście ciężko mi teraz będzie z przeprowadzką ale lepiej jak teraz nam wypowiedział mieszkanie niż w momencie kiedy byśmy już małej urządzili kącik w sypialni. Łóżeczko i komoda nadal nierozłożona w kartonach prosto ze sklepu więc pół biedy. Zobaczymy jak będzie a tym czasem pochwal się pieskiem 🙂
Ok chyba wszystko załapałam co pisałyście i jestem na bieżąco więc idę zajrzeć do zupki 🙂

• Mamusia
lekarza napewno o to zapytam chociaz powiedzial mi ostatnio ze na nastepnej wizycie da mi sporo badan do zrobienia wiec moze glukoze tez 🙂 ja dzis juz sie pewnie nie odezwe bo z mezem ruszamy do miasta po obiedzie a pozniej ja do rodzicow jade a Paweł jedzie w siatkóweczke pograc 🙂 wiec do jutra dziewczynki

• Mamusia
Wróciłam... Dzisiaj na pewno nie jest mój dzień i już nie wychodzę z domu, bo to się katastrofą skończy 😜
Wypiłam tą glukozę, parę łyków bez cytryny, żeby zobaczyć jak smakuje i jest to naprawdę świństwo, zresztą z cytryną też 😁 Było mi niedobrze, nudności dostałam, potem spać mi się chciało, ale to pewnie przez nieprzespaną noc. I ogólnie nie wspominam tego najlepiej, ale najważniejsze, że już za mną 😁 I jeszcze pielęgniarka mi rękę zjebała... 😠 Na ramieniu aż mi wkuła i siniak czarny i taka gula wyszła, aż się przestraszyłam, że jakiś zator, bo pierwszy raz miałam takie coś. Ale wygląda prawie jak biceps haha 😁
Jak czytałam jaką Aga ma znajomą.... To tracę wiarę w normalnych ludzi 😠 Dobrze, że jej nie powiedziałaś płci 😁 Co za wścibskie babsko... Najchętniej jeszcze za materac by Ci robiła 😜 Takich ludzi to ukamieniować 🙂 Wiesz Aga, jeśli chodzi o kolor wózka, to ja bym Ci radziła przejść się po mieście i zebrać podpisy, na jaki wózek Ci pozwolą mieszkańcy...wiesz żeby nikt nie było burzony 🙂 hahaha 🤪 Albo staraj się już teraz o pozwolenie na zielony wózek dla dziewczynki 😉 Może Ci pozwolą 😁
Beata, nie nadrabiałaś postów, a ja prosiłam o fotkę i o imię pieska 🙂
Ada, tak jak Beata napisała, my Ci radzimy brąz. Jasny, delikatny 🙂 Nie żadna czekolada. Ja Ci mówię, zaszalej 😁 No i w grzywce nadal Cię widzę 😁 Grzywka, przedziałek z boku i wycieniowane włosy za ramiona 😁

• Mamusia
ale naskrobałyście...
My już jesteśmy u rodziców byliśmy już dziś raz na grzybkach i mamy zamiar się wybrać po obiedzie 😁 Witaj Kasiu w śród nas 😉
Aduś może dlatego jesteś taka silna bo masz taką przeszłość za sobą i to cie wzmocniło dlatego też "łatwiej ci wybaczyć Andrzejowi" tym bardziej że sama pisałaś że jak nie pije to jest kochanym człowiekiem... trzymaj się cieplutko buziaki dla ciebie :*
Ja zmykam na obiadek 😉 może wieczorem zajrzę do was ...