Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
SylwiaC napisał(a):
wiesz moge zapytac czy by wrzucili albo sama mozesz zadzwonic jak powiesz jaka to napweno bede wiedzieli tu sa namiary nawet maila mozesz wyslac http://www.centrumhandlowerobi.pl/kontakt,0,3.htm

oki dziękiu 🙂 napisze 🙂 a tu macie moje zdjątko, robione na chybcika, jak Paweł wróci moze mi lepsze zrobi ale na tym tez widać jak moja Zośka pcha się do przodu 🙂 tata się śmieje ze mnie że najpierw idzie Zośka a zaraz za nią ja 🤪
ja

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hejka 🙂 Co tu taka cisza ??? 🤪 Ja niedawno wstałam i zjadłam śniadanko. U nas pogoda super- dosyć ciepło i słoneczko świeci...- w końcu ! 😁 😎 Po południu gdzieś się z mężem wybiorę bo ile w domu siedzieć można...Nie mam co robić bo mieszkam u rodziców więc ani posprzątać, ani ugotować- masakra 🤢 U siebie pewnie już ze ścierą bym latała haha 😜 Mam nadzieję, że jeszcze przed Świętami się przeprowadzę 🙂 Super, że Maja Agi się obróciła- zaje*** wiadomość ! 🤪 🤪 Pewnie ruszy się forum jak tylko wieczorem zajrzy do nas 😁 A reszta to zakupy robi dzisiaj czy leniuchuje ?? 🙂

jestem 🙂
u lekarza byłam 🙂 i jestem wkurwiona 😠
czekałam od 6.30 a od 8 rejestracja i okazało się,zę mojego lekarza nie ma 😠,wysłały mnie do poradni ginekologicznej i mimo,zebyłąm pierwsza to tam byłam 4 😠...mówię tej położnej,ze muszę mieć ktg,bo jestem po szpitalu a ona,żeto lekarz musi powiedzieć 😠...weszłąm do lekarza a on do mnie,dlaczego na ktg nie byłam,to mu mówię i mnie wysłał..numer 18 🤪...oczekiwanie ok.2 godzin 😠...dzwoniłam do męża i on zadzw do kierowniczki przychodni ze skargą no i że służba zdrowia to weszłąm i tak godzine szybciej.Niby zapis ktg dobry,ale skurcz 1 był.
najlepsze....szyjka zamknięta 😮 🤪...a w środę było niby rozwarcie na 1-1,5 cm...bądź tu teraz mądra czy lekarz się mylił a jak tak to który 😠
Ale jestem zła 😠

jeszcze przychodze do domu i facet zespółdzielni przyszedł,ze zalewamy od nas do dołu aż i jak sprawdził to musimy całą instalacje wymienić...kurwa za wszy chyba 😠 🤨

a ostatnie to mały wyrwał mi spację w laptopie i ledwo piszę

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
A moja mała coś ostatnio słabo się rusza tylko w określonych porach dnia... martwi mnie to trochę bo nie wiem jaka jest norma ruchów w tym okresie ciąży. Muszę lekarza zapytać żeby być spokojniejszą 🙂 Udanych zakupów Sylwia 😉

to normalne, a dziecko w tym okresie mniej się rusza więcej śpi...a jak śpi to rośnie 🤪
Aduś ale Ty masz pecha z tymi lekarzami i wogóle, następnym razem jak tam bedziesz szła to od razu potraktuj wszystkich z buta 🤪 a najlepiej wziąść ze sobą jakiegoś kolege karczka w dresie, mówie Ci działa, co prawda mój mąż w dresie nie chodzi, ale jak ogoli sie na łyso zostanie lekko zarośnięty to gdzie nie pójdziemy to wszytsko załatwie milutko i przyjemnie, bo w Polsce to siła argumentu nie działa ale argument siły nawet domyślny bardzo pomocny 🤪

• Mamusia
Hej dziewuszki 🤪 Posprzatałam , byłam z sunią na spacerku i przygotowałam obiadek 🤪
Martuś dziecko jest duże i ma teraz mało miejsca w brzuszku więc jego ruchy są rzadsze - o to się nie martw 😉
Aduś dwie różne opinnie lekarskie i nie wiadomo który ma rację 🤢 A co do rozwarcia to ja myślę że raczej rozwarta szyjka sie nie zamyka - ale sie nie znam na tym. A synuś Twój to niezły majsterkowicz ha ha ha , zdolny manualnie jest 😜
A ja mam od wczoraj częste skurcze brzulka ale nic nie bolą, ciekawe co to oznacza? Może to jest normalne 🥴 Mhhh nie wiem , dziś zapytam gina.

ja chyba zwariuje z tego wszystkiego,jeszcze mi potrzebne kucie ścian teraz 😠 a najorsze,zekrucho z kasą 😞

nie wiem czy rozwarcie może się cofnąć..dziwne to
mówiędo tego głąba,żemi ciągle twardnieje brzuch i się napina a on,ze to jeszcze nie te skurcze bo wszystko pozamykane 😮
i znowu czekanie do piątku na wizytę,tylko mam nadzieję,że będzie juz mój lekarz...w sumieto liczę,zę nie dociągnę do piątku...no ale małemu chyba tamdobrze 😮

hey dziewuszki. wróciłam z miasta mała mnie ciagnie brzuch w dół boli.... 😞
by łam sie uzerac z facetem od mebli...;/ palant ciagle mowi ze przywioza a nie ma ich jeszcze... 😮
Adus mały posiedzi jeszcze 🙂

Aduś napisał(a):
a mój za to ciąglemarudzi,ze mu brak,bo ja sięz tymrozwarciem bałam i mi ciężko już 😞
a teraz nawet nie wiem czy to rozwarcie jest w końcu czy nie 😮

moj to mnie meczy inaczej... a ja chce go bzyknac co sie w koncu cos ruszy a on nie bzykne cie w termin porodu hahaha

• Mamusia
Hej Babki 😉 Ja czuję się już dobrze na szczęście bo myślałam, że oszaleje wczoraj jak nic nie mogła zrobić bo byłam słaba 🙂 Na szczęście torby już spakowane 😁 Boże ile tego trzeba wziąć !!!!!!!!!! 🤪 🤪 Olu ja też mam takie silne upławy wczoraj zużyłam chyba z 10 wkładek tak leciało ze mnie dzisiaj już mniej ale teraz to będzie norma 😉 Aduś rozwarcie raczej nie może się cofnąć, ale teraz któremu tu lekarzowi wierzyć, ale nie martw się przeważnie kobiety nie mają rozwarcia aż do samych skurczy typowych przed porodem i rodzą 😉 Tylko może rzeczywiście to oznaczać, że do terminu donosisz bo dużo już nie zostało 😉 Dzisiaj jest 19 a więc za równy miesiąc moja data porodu 😁 😁