Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kropeczek napisał(a):
O a właśnie myślałam że na porodówkę odjechałaś 😁

Wczoraj poszłam do sąsiadki na herbatkę i wróciłam koło 21 i Tomek mnie juz nie dopuścił do kompa, wiec świnia za mnie bo sie nie pożegnałam 😞
He he he he Aga no co Ty , jaaaaaaaaaaaa??????????????? Moja Olka ma tak dobrze w brzuchu że nie ma zamiaru wychodzić 😠 😠 😠 Pamiętaj daj koniecznie Aguś znać jak na porodówke odjedziesz 😉
A Marta ?????????? To są przecież objawy porodu 😉 Tylko dziwne jest to że jak wypadł ci już czop krwisty to Ty jeszcze znami jesteś 😮 Oj dziwne.

Ja tez się wybieram do fryzjera dziś obciąć włosy bo mam strasznie zniszczone i rozdwojone 😞

Noooooo ruszać z akcją porodową 🤪

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Marta, proszę sobie nie robić żartów 😠 Idź do swojego miejsca w szeregu 😉 hahha
Może to czop?? 😮 😮 Nie wiem 😮 Zadzwoń do lekarza 😘
A tak poza tym, to czy Ty nie planujesz wbić się w mój termin, 8?? 😉

Ha, ja myślałam, że już dzisiaj urodzę w nocy tak się przestraszyłam 🤪 A przecież mówiłam, ze chcę ósemkę w dacie 😁 Na poważnie to czuję, że się zbliża godzina "w".

cyt.: "Znaczenie, plamienie krwią - spowodowane jest skracaniem i rozwieraniem szyjki macicy, przygotowującej się do porodu. Objaw ten występuje najczęściej, kilka godzin przed porodem. Może do niego, również dołączyć się objaw, wydalania czopu śluzowego (patrz w/w), który wówczas będzie podbarwiony krwią."

No ciekawe ciekawe... czuję ból jak na @ cały czas ale skurcze muszą być regularne więc nie wiem. Zobaczymy co czas przyniesie. A Ty Nina działasz w kierunku uskutecznienia szybkiego porodu na jutrzejszy dzień ??? 😁 😉

• Mamusia
Eeee ja nie mam z kim przyspieszać porodu 😉 Zostały mi schody 😉 Ale nie będę z siebie desperatki robić 😁
Marta sobie siedzi spokojnie, jak gdyby nigdy nic 😜 szok 🤪 🤪 Zadzwoń do lekarza 🤪 🤪
A Sylwia urodzi na samolocie u gina hahahah 😁
A ja z Gosią i Agą będziemy dalej 2 w 1 ....

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Eeee ja nie mam z kim przyspieszać porodu 😉 Zostały mi schody 😉 Ale nie będę z siebie desperatki robić 😁
Marta sobie siedzi spokojnie, jak gdyby nigdy nic 😜 szok 🤪 🤪 Zadzwoń do lekarza 🤪 🤪

No Ninka dokładnie tak 😉 2 w 1 nie jest takie złe.
Martuś a czop ci odszedł ????????????

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Marta, proszę sobie nie robić żartów 😠 Idź do swojego miejsca w szeregu 😉 hahha
Może to czop?? 😮 😮 Nie wiem 😮 Zadzwoń do lekarza 😘
A tak poza tym, to czy Ty nie planujesz wbić się w mój termin, 8?? 😉

Ha, ja myślałam, że już dzisiaj urodzę w nocy tak się przestraszyłam 🤪 A przecież mówiłam, ze chcę ósemkę w dacie 😁 Na poważnie to czuję, że się zbliża godzina "w".

cyt.: "Znaczenie, plamienie krwią - spowodowane jest skracaniem i rozwieraniem szyjki macicy, przygotowującej się do porodu. Objaw ten występuje najczęściej, kilka godzin przed porodem. Może do niego, również dołączyć się objaw, wydalania czopu śluzowego (patrz w/w), który wówczas będzie podbarwiony krwią."

Marta niechce krakać ale do jutra rana możesz urodzić albo przynajmniej zaczniesz rodzić, ja sobie ubzdurałam że czwartek by był dobry bo u nas targ, ja też w czwartek się urodziłam i miałam lekką mowę 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
gonia88811 napisał(a):
naylaaa napisał(a):

Powiem tak...wydaje mi się, że tak ale pewna nie jestem bo niby jak byłam w toalecie jak miałam biegunkę to mi coś też z przedniej dziurki wyleciało i plusnęło więc tak myślę, no ale czop może odejść na dzień przed porodem a nie w ten sam, nie ?? 🙂

• Mamusia
Kropeczek napisał(a):
ty już mi Nina nie zapowiadaj przyszłości w dwupaku bo dziś to ja chcę odjechać na porodówkę !!!

Aga Tomek powiedział że jak Ola po dobroci sama nie wyjdzie to on przed świętami sam ją wyciągnie ha ha ha ha ha . Zabawi się w doktorka położnika ha ha ha

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
gonia88811 napisał(a):
naylaaa napisał(a):

Powiem tak...wydaje mi się, że tak ale pewna nie jestem bo niby jak byłam w toalecie jak miałam biegunkę to mi coś też z przedniej dziurki wyleciało i plusnęło więc tak myślę, no ale czop może odejść na dzień przed porodem a nie w ten sam, nie ?? 🙂

Martuś tak , kilka godzin przed porodem. A wiesz jak wyglada czop ?????????? Czop jest to taki glut - duży glut- zabarwiony czerwoną krwią , lub brunatną. I jak taki czop odejdzie to trzeba zgłosić się do szpitala. A skurcze nie zawsze są bolesne. Moja koleżanka miała bardzo duże skurcze ale ich nie odczuwała , i zabrali ją na cc. Więc Martuś może udaj się do lekarza swojego albo do szpitala 😉

• Mamusia
Aga, ale Ty rodzisz przeterminowane, uparte dzieci, także się nie złość 🙂 Jeszcze 2 tygodnie się możesz potoczyć hahah 🙂

Ja sobie zaraz chyba sama wyjmę czopa, przebiję wody i ponaciskam macicę, żeby mieć skurcze 🤪 🤪 Ekstremalne wywołanie porodu 🤪 🤪

Do Ady pisałam, ale mi nie odpisała.

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
Marta weź mnie nie dobijaj, masz termin po mnie, a ja żadnych objawów a Ty sie już zaczynasz rozpakowywać, bede płakać 😞

Marta, obrażamy się na Ciebie 😞 Agata za to, że masz termin po niej, a ja za to że pewnie urodzisz 8, w mój termin.... Foch....

• Mamusia
naylaaa napisał(a):
Aga, ale Ty rodzisz przeterminowane, uparte dzieci, także się nie złość 🙂 Jeszcze 2 tygodnie się możesz potoczyć hahah 🙂

Ja sobie zaraz chyba sama wyjmę czopa, przebiję wody i ponaciskam macicę, żeby mieć skurcze 🤪 🤪 Ekstremalne wywołanie porodu 🤪 🤪

Do Ady pisałam, ale mi nie odpisała. [/quot
No i dzieci wyjda bez pomocy lekarzy ha ha ha , Ninka ekstremalne ale w domowych warunkach,bez gapiów.

• Mamusia
a ja sie zbieram do miasta z Pawłem połaże to może coś wyjdzie hehe 😉 a tak poważnie to bardzo bym chciała żeby jutro mi lekarz powiedział że to juz lada chwila ale boje sie że powie że nic sie nie dzieje i że będę jak słoń chodziłą całe świeta jeszcze 😞 zajrze później buzka 😘