Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
http://www.alantan.pl/

mamusie polecam masc alantan poczytajcis sobie

Ja na co dzin uzywam SOS NIVEA http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzieci-i-niemowlat/Nutri-Sensitive/Krem-S-O-S-NUTRI-SENSITIVE
I UWAZAMZE JEST SUPER BARDZO WYDAJNY NIE UCZU;LA NO I UNIKNELISMY ODPARZEN ODPUKAC

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jestem 🤪 Nakarmiłam Ole, wykąpałam się , wydoiłam , teraz Ola usypia ze smokiem 😁 Paulinka już też śpi bo jutro do szkoły idzie - i jest bardzo niezadowolona 😞
Ja też używam pampers premium care , sa dobre no i ten krem johnsons zielonego i pupcia Oleńki jest śliczniutka 😉. A popsułam jej pupcie tymi z rossmana pieluchami babydream 😞

A mojej Olce nie przeszkadza światło, nie budzi się na razie przy świetle. A nawet odkurzam przy niej(mój odkurzacz słychać kilometr od domu 😁). Dobre dziecko 🤪 🤪 🤪 KOCHANE !!!!!!

• Mamusia
Idę do łóżka bo nikogo nie ma 😞
Iwonka Ty sie nie ociągaj z porodem !!! Bierz się do roboty i wydaj na świat swoje dziecko 🤪 Czekam na wiadomosc o narodzinach, bo jutro do szpitala jedziesz chyba ??? Więc powodzenia, bezbolesnego porodu Ci życzę i oby był sn.
Dobrej i przespanej nocki mamuśki no i jedyny rodzynku - dwupaku 🤪 😘 😘 😘

hey hey 🙂
wicie jak moje dziecko sie smieje do mnie i męża i dziadków z którymi mieszkamy 🙂 serio 🙂
ale to złosniczka bpo mnie hihihi ale grzecznieje powoli 🙂 w nocy ma stałe pory wiec ok jest z kupka różnie najczesciej co 2 dni robi... ogólnie ok jest 🙂 buzki dla was:*

• Mamusia
Hejka 🤪 🤪 🤪 🤪
Nocka moja była super!!! Jak Ola zjadła o 21 to na następne karmienie obudziła sie o 2 :00 😆, a potem o 5:30 i o 8:30 🤪 Tak więc sie wyspaliśmy .
Moja mała kupke robi kilka razy dziennie, dziś zrobiła kupala i założyłam jej czysta pieluszkę a ona znów zrobiła, więc wyjełam tą , a ona trzeci raz za czysta pieluche narobiła ha ha ha ha . Przez te pieluchy to ja z torbami pójdę 😞
Iwonka trzymam kciuki za Was 😉
Zmykam bo muszę się upiększyć ha ha ha ha i na zakupy do marketu jedziemy bo Tomek dziś w domku jest 🤪 🤪 🤪 🤪
Miłego dnia dziewczynki 😘 😘 😘 😘 całuski

• Mamusia
kafinka napisał(a):
Dziewczyny krwawicie jeszcze, bo ja tak i to czasami mocno 🥴 poradźcie coś na odparzoną dupkę, bo już chyba wszystkie kremy wypróbowałam i nadal ma czerwoną dupkę to przez to, że w nocy robi ze cztery razy i to czasami pod rząd 🤢

próbowałaś tormentiol?? jest na półantybiotyku, dobrze się goi po tym tylko musisz uwarzać żeby nic nie pobrudzić bo sprać ten żółty kolor ciężko będzie, poza tym w czym kąpiesz dziecko?? bo niektóre płyny np bodajże oilatum jest do wrażliwej skóry i ją zabezpiecza
ja nie krwawie, raczej takie beżowe upławy,
a co do pampersów ja używam żółtych 1 z pampersa, bo tych białych nigdzie nie dostałam, ale 1 są już za małe :/ mam jeszcze 1,5 opakowania bo dostałam w prezencie jak do małej przychodzili no i szkoda ale chyba się zmarnuje bo już mi przeciekają po plecach bo za płytko wchodzą, a 2 też z pampersa używacie czy z innej firmy?? a husteczki mam pampers baby fresh z wyciągiem z aloesu

ja husteczek mam z każdej firmy i powiem że mała uczulenia nie ma a tanie są z cleanic dzidziuś kindi tak sie nazywają sa tanie a dobre i nie ma po nich wysypki 🙂
a pampersów ja już 2 uzywam 😁 🤪 całe szczescie jak przychodzili małą oglądać to 2 kupywali 😁

• Mamusia
Dzień Dobry 🙂
U mnie już lepiej niż wczoraj 😜 Nocka ok 🙂
Ja chusteczki to Nivea, albo te z Rossmanna. Pieluchy z Rossmanna. A do pupy na razie najlepszy dla mnie Sudocrem 😉

Pisałyście coś o smoczkach, Agata chyba się cieszyła że nie tylko ona smoczka daje 😉 Ja przeciągałam danie smoczka, ale dwa dni temu to sama chciałam żeby zasnął przy smoczku. Ale wypluwał 😜 W końcu nadeszła piękna chwila, dziś o 4 w nocy dałam mu smoczka, przytrzymałam i zasnął ze smoczkiem 🤪 🤪
Co do kikuta, to mój Łukasz ma już 3 tygodnie i kikut nadal nie odpadł 🤪 🤪 🙃 🙃 Chyba zostanie mu na zawsze hahahah 🤪 🤪 🙃 🙃

A co do krwawienia, to przez pewien czas jakby ustało, a teraz znowu krwawię 😞 Na szczęście zamieniłam te okropne podkłady na podpaski i jakoś da się przeżyć 😜 To i tak dla mnie sukces, bo jak mam okres, to tylko tampony wchodziły w grę, a teraz dzień w dzień w podpaskach 🤪 🤪 szok 😉
Ada nie ma internetu i brakuje jej rozmów z nami 😘 😘

• Mamusia
hej mamcie 🙂 wczoraj nawet nie mialam czasu zajrzec ciagle ktos przychodzi hehe ale juz dzis poniedzialek i chyba powoli sie wszystko uspokoi 😉
ja używałam pieluszek pampers tych dla noworodkow teraz na probe kupilismy te z biedronki dada i odpukac narazie wszystko z pupcia jest ok. U mnie tez maly potrafi mi czasem nawet 4 pampersy pod rzad załatwić więc dobrze, że narazie na te tańsze nie ma uczulenia bo też bym z torbami poszła 😁 Dominik wstaje mi o stałych porach w nocy w dzien to tak roznie narazie bo jak ktos przychodzi i bierze na raczki to wybudza sie czasem a czasem nie. Światło i hałas mu wcale nie przeszkadzają 🙃

• Mamusia
U mnie tak samo jak u Ciebie Sylwia 🙂 W nocy raczej stałe pory, a w dzień to jedna wielka niewiadoma, bo nie chce spać w dzień 🙂 Mojemu nie przeszkadza światło, muzyka, tv, odkurzacz, suszarka, nic 🤪 🤪 🙃 🙃 Ale nie odkurzam jak śpi, tylko jak leży 😁
Fakt, pieluchy są drogie 😉 Wiem, że chwalą też pieluchy Dada z Biedronki. Nie kupowałam ich jeszcze, bo nie ma koło mnie Biedronki.

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
kafinka napisał(a):
Dziewczyny krwawicie jeszcze, bo ja tak i to czasami mocno 🥴 poradźcie coś na odparzoną dupkę, bo już chyba wszystkie kremy wypróbowałam i nadal ma czerwoną dupkę to przez to, że w nocy robi ze cztery razy i to czasami pod rząd 🤢

próbowałaś tormentiol?? jest na półantybiotyku, dobrze się goi po tym tylko musisz uwarzać żeby nic nie pobrudzić bo sprać ten żółty kolor ciężko będzie, poza tym w czym kąpiesz dziecko?? bo niektóre płyny np bodajże oilatum jest do wrażliwej skóry i ją zabezpiecza
ja nie krwawie, raczej takie beżowe upławy,
a co do pampersów ja używam żółtych 1 z pampersa, bo tych białych nigdzie nie dostałam, ale 1 są już za małe :/ mam jeszcze 1,5 opakowania bo dostałam w prezencie jak do małej przychodzili no i szkoda ale chyba się zmarnuje bo już mi przeciekają po plecach bo za płytko wchodzą, a 2 też z pampersa używacie czy z innej firmy?? a husteczki mam pampers baby fresh z wyciągiem z aloesu

Agato! tormentiolem zaczęłam smarować od dzisiaj jak to nie pomoże to już sama nie wiem, co. Kąpie Maje w oliatum, ale jest tylko chwilkę w wodzie, bo krzyczy i muszę ją szybko wyciągać 🤢

• Mamusia
hej, ja karmie wlasnie 🙂 odparzenia, moj mial bardzo odparzona pupe i pomoglo - odstawic chusteczki, ja przemywam woda z mydlem, krem cienko sudokrem, jak nie pomoze to tormentiol. Na johnsona trzeba uwazac, bo czesc dzieci b uczula z tego co slyszalam. Naszemu sie wszystko poprzestawialo 😞 w dzin super, a od 19 do 1 w nocy nie spi, w kolko go karmie, kupa, przebieram, placze i o 1.30 zasypia (i tak juz 3 dzien) a potem spi 4- godz i potem tylko krotka przerwa i znow spi..dziewczyny, help - jak go przestawic bo oszalec mozna, 😞 😮

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
moja mala tez zawsze od 23 do 1.30 jest marudna, nie chce spac, postekuje.... potem juz w miare spokojna jest, chociaz i tak woli spac w dzien 🥴

od 23 to bym przezyla moze, ale to sie zaczyna w sumie od okresu przed kapiela 😞 on jest wyczerpany i my.. 😞

• Mamusia
moja dzisiaj od 7 nie spi, cycek, raczki, pisk cycek raczki pisk i tak w koło macieju kregoslup boli
😞
http://allegro.onet.pl/cebuszka-poduszka-do-karmienia-dla-mamy-i-dziecka-i1391553126.html
co o tym sadzicie?? bo chce kupic zeby kregosłup odciazyc bo sie juz garbie i gnie mnie w bok

• Mamusia
Jezdemm 🙂 Mała śpi więc mam chwilę czasu. Mąż w końcu do pracy pojechał po przerwie 2 tygodniowej także smutno trochę. No ale póki mieszkam u rodziców to pomoc zawsze jest- a to mama pomoże albo tata albo siostra także ok. Dzisiaj byliśmy u pediatry bo mała dostała kataru więc leczymy się z niego 😉 Nadrobię co napisałyście i dołączam do dyskusji 🙂