Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aga_ta napisał(a):
moja dzisiaj od 7 nie spi, cycek, raczki, pisk cycek raczki pisk i tak w koło macieju kregoslup boli
😞
http://allegro.onet.pl/cebuszka-poduszka-do-karmienia-dla-mamy-i-dziecka-i1391553126.html
co o tym sadzicie?? bo chce kupic zeby kregosłup odciazyc bo sie juz garbie i gnie mnie w bok

Agata, bardzo polecam poduszki do karmienia! jest rewelacyjnie, mam wolne rece i moge nawet do Was pisac 🙂. Ja mam fasolkę, taka polowke, nie wiem jak ta duza, ale moze byc jeszcze lepsza, bo kregoslup odciaza, a moja to tylko zeby ulozyc malego, ja sobie podkladam pod plecy poduszke i siadama na kanapie lub przy scianie

• Mamusia
Co do pampersów to spróbowałam tych z Biedronki bo kuzynka mi dała i są na razie ok- odpukać a są połowę tańsze od Pampersa. Ja jeszcze jedynek Premium Care używam ale dwójki już w zapasie kupione tzn siostry chłopak dał w prezencie także super. Użyję tych Dada ale chyba będę mimo wszystko używać oryginalnych. Aga- Ty to masz dobrze z tym spaniem. U mnie też standardowo koło 2 się budzi, potem koło 5 i koło 8 🙂 Agatka- a Zosia ma kolkę, że tak płacze czy co jej jest???

• Mamusia
Martuska_D napisał(a):
Agatka- a Zosia ma kolkę, że tak płacze czy co jej jest???

nie, odstawiłam witaminy i nie ma problemów kolkowych czy kolkopodobnych, po prostu spać jej się niechce a nudzi jej się więc daje popalić, tak jak Nina stwierdziła dawała w brzuszku popalić to teraz czemu ma być inaczej?
Na leżąco fajnie się karmi, ale moja mała niecierpliwa rozkrzyczana zaraz jej cycek wypada i jak jej włoże nawet nie trybi że znowu go ma w buzi więc odpada 😞 no i chyba się zdecyduje na tą poduszke

a ta zaklinaczka dzieci to książka?? czytałyście?? możże moją zaklinuje żeby grzeczna była teraz się wózkuje na balkonie i śpi bedzie spać póki bedzie czuła że na dworze ... wiec za chwile ją do domu wezmę i okno otworze bo mała cwaniara ma spać a nie po małej godz i heja banana wyjec włączony i jeść chce a co 3 h ma dostawać 😁 😁 a jak się śmieje wiecie jakie to uczucie jak wstaje sie do niej i mówie do niej ti mała łobuziaro cio jest a ona banan na buźce i się zaciesza 😁 😁 😁 🤪

a ta zaklinaczka dzieci to książka?? czytałyście?? możże moją zaklinuje żeby grzeczna była teraz się wózkuje na balkonie i śpi bedzie spać póki bedzie czuła że na dworze ... wiec za chwile ją do domu wezmę i okno otworze bo mała cwaniara ma spać a nie po małej godz i heja banana wyjec włączony i jeść chce a co 3 h ma dostawać 😁 😁 a jak się śmieje wiecie jakie to uczucie jak wstaje sie do niej i mówie do niej ti mała łobuziaro cio jest a ona banan na buźce i się zaciesza 😁 😁 😁 🤪

• Mamusia
[URL=http://img714.imageshack.us/i/dscn1059q.jpg/][IMG]http://img714.imageshack.us/img714/8451/dscn1059q.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
[URL=http://img7.imageshack.us/i/dscn1058z.jpg/][IMG]http://img7.imageshack.us/img7/6204/dscn1058z.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
no to moja rozrabiaka, rośnie powoli 🤪

aga_ta napisał(a):
nie macie problemu z rozmiarami ciuszków? bo u nas 56 za małe a 62 za duże 😞

ja 58 ubieram 🙂 u mnie sa takie rozmiary 😁 😁 moja dziukuska już prawie 5 kilo ma 😮

no nasze dzieciaczki to żarłoczki i szybciutko rosną 😁 😁 🤪

moja to prawie 5 kilo ma 😮 jezuuu ciężarek mały 😁
mam szczepienie 13 😞 a 11 do ortopedy 😞

Mini23 napisał(a):
A ja mam nerwa jak cholera!!! 3 grudnia były złożone papiery na becikowe a te gnojki dopiero 27 stycznia wypłacą!!! czyli 2 miesiące czekania!

ja jeszce nie złożyłam 😞 nie miałam kiedy a mój wiecznie w pracy jak wraca to już zamknięte...;/ i o 😞 ale dostałam już zwrot z ubespieczenia i za pobyt w szpitalu 🙂 🙂 😎 chociaż coś jeszcze becikowe a wiecie załapie sie na to 2 1000 zł bo dochody mi nie przekroczą 🙂 🙃

• Mamusia
My jeszcze nie złożyliśmy o becikowe bo z kasą mi się nie spieszy ale dzwoniliśmy do urzędu i jest już Pesel Gabi 🤪 Także w tym tygodniu złożymy papiery o becikowe a kasa pójdzie na płatne szczepionki żeby miała po jednym wkłuciu zamiast trzech lub dwóch i muszę kupić tą szafę za 700 zł do kompletu więc do interesu muszę dołożyć i tak ha ha 😁 A z ubezpieczenia dostaniemy prawie 3000 zł wiec zostawimy na wakacje nad morzem i ubranka dla małej na lato i jesień 🙂 A na drugie becikowe się nie łapiemy...

naylaaa napisał(a):
Ola, ja też dostałam za urodzenie dziecka z ubezpieczenia, ale za pobyt w szpitalu nie, bo powiedzieli, że to był poród i się nie liczy. Powiedz mi na jakiej zasadzie dostałaś, bo może mnie coś ominęło 😘 😘

ja dostałam za ten tydzień co przed porodem lezałam i za 3 doby po porodzie nie ale miałam 3 doby jeszcze z żółtaczką czyli dostałam za 8 dób... bo p[o porodzie 6 dób lezałam wiec za 3 dostałam za pierwsze 3 sie nie dostaje za reszta tak mama mi tak mówiła i ja tak dostałam 🙂

Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
ja mam Miniatura w sobote kolende i bede o chrzcinach gadac 🙂 🙂 kościelny mam znaczy sie konkordatowy braliśmy 🙂 🙂

No a my tylko cywilny... a Oliwia od rana mnie denerwuje 😠 stale nie słucha i pyskuje już 😠

dopiero jak Majka podrosnie we dwie beda ci dawały popalic:P

Mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
karnego jeza jej kup 😁 hahha super nianie zamów:P hihihihi

Hmmm. a może być tak z lasu jeż?? pewnie lepsza skuteczność będzie 😁 🤪

hahaha obojetnie byle by jez 😁 🤪

• Mamusia
kurcze moja mała spi w łózeczku od 5 minut i chyba zaraz wstanie, kurcze czuje jak ją z rączek zdejme nawet jak spi, u nas nie spotkałam sie z rozmiarem 58, jest 56 a potem 62, zamówiłam małej 2 rozki bo ma tylko 3 i potrafi wszytskie w jeden dzien załatwic, a wczoraj sąsiedzi byli i zamiast prezentu kase dali to akurat małej się kupi
u mnie ksiądz w sylwka był, pytał się kiedy chrzciny miałam mu odpowiedzieć jak ogrzewanie zrobi 🤪 ale wjęzyk się ugryzłam, bo on szkoduje ogrzewania bio część z tacy by na to musiała iśc a tak w d to ma jak beda większe mrozy znowu do egiptu pojedzie 😠