Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nie miałam kiedy was nadrobić bo Kajtek szybko dał o sobie znać 🙂 Zjadł ale jakoś mało i idziemy na spacerek bo na balkonie nie chce spać a myślałam że najpierw tam pośpi to ja nas popakuje na wyjazd ale nie da rady więc śmigamy 🙂 Gratulacje dla Sebusia 🙂 Widzisz Ada, a tak się o niego martwiłaś, a wszystko w swoim czasie zacznie robić, mój Kajtuś teżjest trochę leniwy, bo czasem podniesie główkę, a czasem za nic nie chce i koniec 🙂

• Mamusia
No siemka 😉 Ja już dwa pączki zjadłam ale szwagier po południu ma przywieź więc jeszcze skosztuję, mam nadzieję, ze małej nic nie będzie 😉 Generalnie z kredytem dupa z uwagi na moją umowę więc szukamy czegoś za odstępne lub wynajem a kredyt jak będę miąła umowę normalną. Aduś strasznie się cieszę, ze Sebuś główkę podniósł i to wysoko 🤪 Niepotrzebnie się martwiłaś 🙂 Teraz już nabierze wprawy i częściej będzie podnosił. Mój grubasek za to dupę podniesie i pełza, za rączki jak chwytam to się podniesie, trzyma sztywno głowę jak jest w pionie a głowę podniesie 2 cm nad podłożem i na tym koniec hah a. Ech ćwiczymy dalej 😉 Póki coś śpi więc szukam ofert w necie. Buzka dziewczyny 😉

• Mamusia
Hej Mamuśki 🙂
U mnie noc koszmarna, ale nie przez Alusie tylko przeze mnie 😞 Zatrułam się i od 3 w nocy do rana żygałam i sr****** no nie będę kończyć 🙃 😮 🤨 Źle się czuję jak cholera do tego straszny ból nerki mam 😞 Aż Mariusz dzisiaj do pracy nie poszedł tylko został i mi pomaga bo nie dała bym rady sama przy Ali tym bardziej, że ma drugi dzień skoku i szaleje 😮 🤪 🙃 Alusia spała grzecznie i ładnie całą noc mimo skoku 🙂 Zaraz dam Wam fotkę w nowej sukience 😁 Do mnie dzisiaj przyszły buty i mata z Fisher Praysa czy jak to się tam pisze 😁 I czekamy na zmywarkę 😁 Ja pączka raczej nie zjem bo i tak mam dużą dupę 🤔 🙃 Sebuś i Pawełek to przystojniaki !! Buziaki dla nich wielkie 😘 😘

Kasiu współczuję 😞,oby Tobie szybko przeszło,dobrze,że mąż pomaga
Alusia bosko wygląda 😁,te sukienusie są boskie 😁
Iwona powoli się rozpakujecie i wtedy pochwalisz się domkiem:P,a gdzie jedziecie?jak Kajtuś?
Marta szkoda,co za absurd z tymi wymaganiami 😞,ale na pewno się tylko to przeciągnie wczasie 🙂,jeszcze będziece na swoim 🙂
ja zjadłam już 2 pączki...jeszcze 2 czekają,o 16 znajomi wpadną,kumpela rodzi w sierpniu...cieszę się jakbym sama była,bo wcześniej dwarazy poroniła 😞
Widać,że ćwiczenia w domu Sebusiowi pomagają 🙂,a jeszcze na tych zaleconych nie byłam

• Mamusia
aisak napisał(a):
Sorki że się tak wrąbałam w wasz wątek, ale Aiska 89 piękna ta twoja niunia 🙂 🙂 🙂

Dziękuję bardzo 😘 Widzę, że nawet nick mamy podobny 😉 😁 U Ciebie Kasiu już końcóweczka 😁

Oj tak te ciuszki na małe dzieci są boskie !! I zawsze się zastanawiam jak oni to uszyją haha styłu na tej sukience jeszcze ma takie fajne kieszenie haha 😁 😁 🙃 🤪

• Mamusia
Alusia prześlicznie wygląda w tej sukieneczce!! A ta bluzeczka jest piękna 🤪 🤪 My byliśmy u rodziców i zjadłam tylko 4 pączki 😉 4 pączki brzmi lepiej niż 1600 kalorii hahaa 🙃 🙃
Ada- nasi chłopcy w końcu ruszyli z tą główką 🙂 Sebuś ślicznie podnosi 😁
Marta, a mieszkanie za odstępne to jak to wygląda?? Wpłacasz powiedzmy 30 tysięcy, jesteś zameldowana i co dalej?? Już Ciebie nikt nie może wymeldować i możesz tam mieszkać do końca życia?? 🙂 Jeśli tak jest, to byłoby super, to prawie jak mieszkanie na własność, a jak nie to jak to działa?? 😁
Iwonka, ale masz jeszcze roboty z tym mieszkaniem 🙂 Ale jak się urządzisz to będziesz dopiero szczęśliwa 😁

• Mamusia
Jestem Byłyśmy z Olą 3 godz. na spacerze 🤪 🤪 🤪 Tak cieplutko dziś i fajnie 😁
No to chłopaki dołączyli do gangu podniesionych głów hahahahaha 😉
Alusia jaka śliczna i nowa sukienka extra 😉, a Pawełek i Sebuś śliczni są tacy uśmiechnięci i pogodni 😁
Martuś oj szkoda że nie udało się załatwić kredytu , ale na pewno coś znajdziecie za mniejsze pieniądze , albo w ostateczności wynajmiecie .
Iwonka a gdzie Wy jedziecie???? W domu masz tyle roboty, zadomowić się musisz w nowym M, a ty jedziesz 😮 🤪 🤪
A ja jeszcze nie zjadłam ani jednego pączka 😮, ale wszystko przede mną 🤪 🤪 🤪
Lecę do mojej pyzy 😉

• Mamusia
Nina- Mieszkanie za odstępne to jest, ze wpłacam właśnie jakąś kwotę i właściciel mnie melduje dożywotnio 🙂 Także dobrze zrozumiałaś 😉 Najgorsze, że te mieszkania przeważnie mają ogrzewanie gazowe, elektryczne lub piece 🤢 Nic szukam dalej 🙂

• Mamusia
Mini tylko że ona nie chce teraz więcej niż 60ml zjeść i za godzine znowu chce jeść, poza tym ona sie tereaz wiecej uśmiecha jak ten brzuch nie jest taki twardy, ale to jeszcze nie to bo dzisiaj popołudnie ciągle rece i pręzy się widze że ją boli, jutro zadzwonie się umówić do lekarki niech modyfikuje leki, a ogólnie co do nerwów to gin mówi że to moje że zmęczenie takie już na granicy wytrzymałości powoduje strasznie podniesienie się hormonu stresu i dlatego kazała z cyca zejsć
a i moja mała już po 4 minuty lezy na brzuchu z czego 3 sie drze, głowy dalej nie podnosi 😞

• Mamusia
Jestem 🙂
Zmywarka myję 😁 A mąż robi obiadek 😁 😉
Agatka mi się też wydaje, że Zosia jest smutna bo i Wy nie cieszycie się tak jak trzeba z tego, że Zosia jest bo daje Wam popalić. Niestety dziecko jak coś boli to płacze a Zosia ubolewa nad brzuszkiem tylko, że już niedługo bo najgorsze są pierwsze 3 miesiące. Mam nadzieje, że Zosia będzie później bardziej radosna bo teraz Ona wyczuwa Twoje uczucia i jest przelęknięta Twoim stresem.

• Mamusia
no tylko lekarka mi powiedziała ze to do pół roku moze trwac, mam nadzieje ze minie, we wtorek znowu wizyta
a co do 2 dzieci...ja od rana do wieczora siedziałam z 3, jedno 3 miesiace, drugie 2 latka, trzecie 4 latka, miałam czas na wszystko, i posprzatac i ugotowac i na spacer i dla siebie, wszystko zalezy od charakteru dziecka i czy mu nic nie "przeszkadza" mam na myśli ból itp

• Mamusia
aisak_89 napisał(a):
Wychodzi na to, że Agatka jesteś lepszą Nianą dla obcych dzieci niż mamą dla swojej Zosi jeśli nie umiesz sobie z własnym dzieckiem poradzić 😞

nie, po prostu tamte dzieci to były aniołki typowe, bez dolegliwosci zadnych kolek bólów brzuszka, same wolały sie soba zajmowac, ta najmłodsza jadła co 4-5 godz a w miedzyczasie lezała w łózeczku i nie lubiła rączek, wiec duzo przy nich nie robiłam, myslałam ze wszystkie dzieci takie sa, ale Zosia to żywczyk, heh moja mama mówi ze u nas w rodzinie takich "zywych i absorbujacych dzieci " nie było

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
ja nie ukrywam ze być mamą dwójki nie jest łatwe,zwłaszcza że Oliwka to łobuziak,a ja prawdopodobnie mam niedokrwistość,i czuje ospałość i osłabienie....
ale jakoś mi idzie z nimi,nawet teraz Majka robi brzuszek w brzuszek 😉

patrz a moje nie usiedzi tak, musimy chodzic a ona ogladac wszystko, a własnie zapomniałam sie pochwalic mała przy kapieli teraz nogami i rekami macha chlapie i smieje sie jak opetana 🤪