Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2010 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja sie odmeldowuje 🙂 Ola trzymam kciuki za Ale, zeby jej przeszło 😁 mialam cos jeszcze napisac ale nie pamietam 😮 jutro moze zajrze rano a jak nie to po obiedzie bo po 10 umowilam sie z kolezanka wiec jade do niej 🙂 dobrej nocki mamcie 😘

• Odpowiedzi 31,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89

4621

• naylaaa

4039

• gonia88811

3165

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
marinka napisał(a):
Mrowka1990 napisał(a):
My robiliśmy z takiego przepisu:
4 szklanki mąki
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru dwa cukry waniliowe
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1kg jabłek
2-3 budynie wg. upodobań
4 żółtka + 1 całe jajko
Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekać nożem z margaryną. Dodać żółtka, całe jajka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i wyrobić ciasto. Jedną połowę stawić do zamrażalki na ok.45 minut,a drugą na tyle samo czasu do lodówki. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Lekko odcisnąć sok i wymieszać z cukrem waniliowym, odstawić na ok półgodziny i lekko pod smażyć (ale to jest nie konieczne). Budyń sporządzamy wg. przepisu na torebce i odstawiamy do ostygnięcia na ok 30 minut. Połowę ciasta ( tę z lodówki ) rozwałkować i przełożyć na wyłożoną papierem dużą blachę. Wyłożyć jabłka, a następnie budyń równomiernie rozprowadzić na jabłkach. Pozostałe ciasto zetrzeć na wierzch na tarce o dużych otworach. Piec ok 60 minut w 180 stopniach C.

Mrówka a ile tej śmietany?? Jutro prztjeżdżaja goście więc zrobie ! O!

Oj sorki, zapomniałam napisać 😞
3 łyżki śmietany 🙂

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Mamusie co sądzicie o "biciu rodzivców" przez ich dziecko które ma 1rok i 8 miesięcy??

Aga, a w jaki sposób biją dziecko??

Ja jeszcze nie wiem, czy nawet klapsa dam.... bardzo bym nie chciała dawać.... ale obiciu to nie ma mowy. Człowiek, maleńka istota od początku swojego życia zasługuje na szacunek. Już nie mówię o tym, jak bicie wpływa na psychikę dziecka.

• Mamusia
Aga, co ja tam mogę wiedzieć, jak ja jestem początkującą matką 😉 Nie wiem co w takiej sytuacji się robi, ale raczej to wina rodziców, że mała tak ciągle bije. No, ale jak to już się stało codziennością, to j sobie nie wyobrażam, by dziecko rządziło rodzicami 😮 😮 Ty i tak wykazałaś się opanowaniem, jak Ci Maję uderzyła 😮 😮

• Mamusia
Ja nie mam doświadczenia z małymi dziećmi, także nie wiem 😜 Pewnie jak Łukaszek mnie wyprowadzi z równowagi, to nie raz klapsa dostanie. Teraz sobie tego nie wyobrażam i tak gadam, bo jest taki malutki i grzeczny 😁
Maskara, już sobie to wyobrażam... przytulają, a tu trzask po mordzie 🤪 🤪 🙃 🙃

• Mamusia
Mini23 napisał(a):
Alexis123 napisał(a):
jak mi Ale syn szwagierki uderzył to mu tez klapa dałam ... on to diabełek mały..

No to chyba taki odruch,gdy ktoś krzywde robi twojemu dziecku...
co mnie wkórwia,oni nie kumają że Maja jest mała i ich "nic się nie stało" 😠
albo mała łapy czarne,smarki koło nosa i ona do wózka mi idzie i Maje za ręke albo buźki chce dotknąć czy też grzechotke wziąść,to mówie że nie wolno,a oni jak bym z choinki spadła 😠

No właśnie, są rodzice i RODZICE.... Niektórzy nie rozumieją pewnych kwestii...

• Mamusia
Melduję się 🙂

Ola, rozumiem, że masz doła i nie dziwię się... Trzeba być dobrej myśli 🙂
Mini, a Wy szukacie nadal mieszkania czy na razie daliście sobie spokój?
Mrówa, zapomniałam pogratulować Wam, że skończyliście z paleniem 🙂 Brawo! 😉
Czita nie zaglądała dzisiaj? Hmm pewnie czasu nie miała albo Tarzana molestuje po pracy hehe 😜
Sylwia, to teraz czekamy na Ciebie i Twoją dzidzię 😁 Skoro chęci macie to do roboty haha 😁
Nina, ja Ci dam rodzynki 😜 😜 Niech już będą mandarynki ale rodzynek nie zniesie hehe 😁

Gabi zjadła 210 ml mleka z kleikiem i zasnęła ok 20 ale katar ją obudził... 😞 Nie wiem czy się zaraziła od Nikoli, teściowej czy może to po szczepieniu i tych pierdolonych pogodach wrrr 🤨 Fridą nie chciał katarek zejść a jak włączyłam inhalator to malutka w płacz... Także psiknęłam solą morską po raz kolejny nie ściągając już i trochę z nią pochodziłam po mieszkaniu, posmarowałam pod noskiem maścią majerankową i zasnęła w łóżeczku po 21 🙂 Wczoraj zasnęła po 19 i obudziła się o 5:30 pobawiła się z tatą a więc ja mogłam się wyspać i później o 8 znów zasnęła. U nas ząbków nadal brak ale zauważyłam, że jak bierze cokolwiek do buźki to krzyczy przy tym więc nie wiem czy dziąsła ją swędzą czy ma taką agresję na zabawki haha 😁
Dobranoc 🙂

• Mamusia
hej 🙂 no wiec co do bicia rodzicow przez dzieci to masakra czemu oni nie reaguja? przeciez bedzie coraz gorzej 😮 no ja tam dla wychowania klapsa uznaje jesli dziecko zasluzy oczywiscie bo nie wierze w bezstresowe wychowywanie 🙂 no lece do mojej marudy 🙂

• Mamusia
HEJ gUpie ciPy !!!! 😁
Jestem w Polsce, dolecieliśmy szczęśliwie i Alusia była w trakcie lotu bardzo rzeczna 🙂
Dobrze zniosła zaklimatyzowanie się i nie płacze tak jak poprzednim razem 🙂
Mnie nie ma to widzę forum ożyło i za dużo stron do nadrabiania !! 😜 😠 🙃 😉
Pogoda przytka, ale chociaż ciepło jest to da się znieść 😉 😁
Mama Alusie bawi a ja odpoczywam ha ha ha 😁
Poza tym wszystko dobrze 🙂
Wczoraj bawiłam córkę brata a dzisiaj córkę kuzynki przy której byłam jak rodziła 😁 Także mamy tutaj małe przedszkole domowe hahaha 😁
Będę do Was zaglądać jak tylko znajdę chwilę 😉
Krówko jałówko mam polski numer aktywny, ale na razie jest w Mariusza komórce 😉 Zabiorę Mu jak będzie wracać 😁
Buziaki 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Hejjjj 🙂

Nina, ależ się rozpisałaś... 🤪 Nie za dużo czasu zmarnowałaś na te wypociny ha ha 😁
Pigi, super, że Alusia ma kontakt dziećmi 🙂 Cieszę się, że podróż się udała i teraz możesz się relaksować 😁
Sylwia, i Dominiś maruda ciągle a ząbka nie widać?? U mnie ta sama historia hehe
Mini, a to jak macie tam dobrze to nie wypuszczajcie korzeni 😁 Zobaczycie co czas przyniesie 🙂 A ten wyjazd to już zdecydowani jesteście rozumiem? 🙂

Moja Gabi ma katarek więc stosujemy inhalacje, sól morską i maść majerankową 🙂 Oby szybko przeszło bo ma tak dużo katarku że nie mogła w nocy przez nosek oddychać i przez to się budziła dwa razy. No ale jeść jakoś potrafiła 😜 Mój łakomczuszek 😜 😉 Jak po 20- stej zjadła 210 ml to ok 1 zjadła 100 ml i ok 5 też setkę 🙂 Obudziła się w konsekwencji coś koło 7:30a teraz Rafał ją wziął na spacerek więc idę pod prysznic się wymoczyć 🙂 W nocy miałam całą koszulkę mokrą bo tam mi mleko leciało... Tabsy biorę i widzę zmianę ale jeszcze trochę i mleczna dolina przestanie istnieć... Ech mam mieszane uczucia ale cieszę się, że podjęłam tę decyzję na tym etapie 🙂 No 😁

Dzisiaj upał... Uff, jak gorąco 😁 Właśnie pokazują na TVN24 plażę w Kołobrzegu.. Ach jak ja bym chciała tam teraz być!.. A nie wiem czy uda nam się wyjechać w tym roku 😞 Rafał chce jakaś dodatkową pracę znaleźć ale w systemie czterobrygadowym ciężko o cokolwiek dodatkowego

Miłego dnia kochane 🙂

• Mamusia
Cześć!Mini Oli to potrafi Mai rączki wykręcać z tej miłości i ona się wtedy cieszy ja mu tłumacze, że tak nie wolno, a on mówi, ale mamo zobacz jak ona zaciesza 🙃
Właśnie się dowiedziałam, że tu Ustroniu w poniedziałek utopił się 7 letni chłopiec dopiero, co przyjechali i poszli się kąpać po 19 i przyszła taka wielka fala tego chłopca porwała, a jego brat i ojciec są w ciężkim stanie w szpitalu 😞